Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee86
Hát ha azt az árkategóriát nézzük (X4 vs. i3), akkor ott per pillanat igen, az AMD 5-6 ezerrel olcsóbb.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Tudom hogy jó,vagy netán jobb is,de ahogy írtam,pénzügy miatt választanám az Amd-t.Ha pl. megnézek egy sima Phenom II X4 965-öt,akkor egy Intel proci ebben a teljesítményben gondolom jóval többe kerülne.vagy ezért az árért gyengébbet kapnék.
Nekem az lenne a lényeg,hogy adott összegbõl a lehetõ maxot kitudjam hozni játékra.
franc0
CPU: i5-3450
VGA: HD7850

Többi ízlés szerint.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

franc0
Itt az én verzióm.
SATA3 SSD, négymagos AMD, USB 3.0.

Lacee86
Rosszul gondolod, Intel is ugyanolyan jó játékra, nincs ez így megadva, h ez vagy az a jobb.

Sziasztok!
Szeretnék egy gépet összerakni kb. 200000 Ft-ból monitor nélkül.
Gondolom Amd jobb lenne játékra,legalább is ha a pénzügyi keretet nézem.
Tudnátok segíteni konfig összeállításban?
Elõre is köszönöm <#worship>
zico87
nem utána néztem hogy csak ennyi a különbség és lusta voltam javítani 😄 SORYYYYYY

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

franc0
Te tényleg VTX3D-t vennél ASUS helyett csak azért, hogy 900 forintot spórolj?

zico87
elsõ konfigban az az intelecske elég gyenge, FX-6100 se a best buy inkább egy Phenom de ezek már vallási dolgok intel vs amd-ben nem lehet dönteni.

Én nagyjából ezt a gépet tudom ajánlani.

franc0
Nem rossz ez. Mivel belefér a keretbe én rámennék egy Phenom II X4 965BE procira.
Monitor remélem IPS paneles lesz.

Lacee86
Egyelõre vegyél csak 4 giga RAM-ot, és csapd hozzá a pénzt a procihoz. Így vehetsz 4 vagy 6 magos AMD-t, akár az általad említettet is. Értelemszerûen ahhoz AM3+os alaplap szükséges.

Sziasztok!

Még egy konfiguráció lett összeállítva számomra, ez nem AMD hanem Intel:
Ismerösöm ismerõse, aki állítólag nagy pc guru rakta össze.
A keret 130e+monitor ami már ki van választva. Mit szóltok ehhez, nekem kicsit gyengének tûnik:
Konfig
Na most kérdés, hogy amd vagy intel a jobb, teljesítmény és pénztárcabarát szempontból.
Ugye ez a proci csak 2 magos, amiket eddig néztem amd-ket azok pedig 4 magosak minimum, de a 6 magossal is szemezek. Pontosan ezzel: Amd FX-6100
Ahány ember annyi féle összeállítást mondtak már nekem.
Valaki ha lenne olyan kedves, állítson össze nekem egy konfigot 130-ért, mert tanácstalan vagyok. Köszönöm szépen!
Üdv: Viktor
Lacee86
Hello!
link
Erre 2 év gari van.

Hali! Szeretnék a közeljövõben venni egy új laptopot. Elsõsorban szórakozásra kellene. Full hd-k filmek nézése, játszás.

Ezt néztem ki----> http://www.olcsobbat.hu/termek/acer_aspire_v3_571g_53214g50makk-4fd6b36ec1a99f136000000a/

Ha tudtok max. 180 ezerig jobbat ajánlani, azt szívesen fogadnám. Mindenesetre szerintem ez bõven jó lenne nekem, de ha van jobb kb. ugyanennyiért nyilván azt választanám.

zico87
Sapphire vagy Asus nem igen van baj asus általában drágább.

kastil
Nem árlistán, alapból használban gondolkodom és legtöbb helyen 5770-re mindig kidob powercolort, msi, Xfx, vapor x meg a tököm tudja, de haver, azért kérdezlek titeket, mert én nem értek hozzá
Annyit tudok, hogy haver powercolor 5770 kariját mikor beletettük gépembe, bf3 highon 45 avarage fps-el ment, engem csak ez érdekel 😄

[NST]Cifu
LoL... mégis milyen 4-5 fajtáról kérdezel? 😊

Nem 4-5 fajta volt, hanem jópár tucat fajta...
Felteszem valamilyen árlistán láttál 4-5 fajtát, de azt szemérmesen elhallgatod, hogy hol. Mi meg nem rendelkezünk a gondolatolvasás képességével. 😊

Amúgy kb. majdnem mindegy, de ha nincs árban nagy eltérés, akkor valamelyik jobb coolerrel szerelt változat javasolt, mint a Sapphire Vapor-X vagy az ASUS DirectCU szériája.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

kastil
Szóval a kb 4-5 fajta 5770es kariból melyiket ajánlanátok 4 giga ddr2 800mhz és egy e7500as 3.3on futó proci mellé?

zico87
Igen a vapor-x karik általában hüvõsebbek+elvileg emelt órajelesek.

[NST]Cifu
Nagyságrendileg azonos teljesitmény, elviekben a Vapor-X esetében egy jobb cooler van a kártyán.

kastil
Sziasztok, ismét én!

Gyors kérdés: 5770es karit veszek, teljesítményben van különbség powercolor vagy mondjuk Sapphire HD 5770 Vapor-X között?

[NST]Cifu
A hûtõt azért hoztam fel, mert nem akartam a régi rendszeredet szétbombázni. Ha át tudod rakni, akkor tökéletes a feladatra.

Számomra meglepõen egy 430W-os tápot írsz az elsõ opció végére, ami elvileg gyengébb a most használttól. A 460-as Gigabyte tápom is kuka a csere a során? Ennyire gagyi lenne?

A Gigabyte 460W-os SuperB tápja feltehetõen FSP beles, ami még nem lenne rossz... de két 12 voltos ága van, 14 és 15A teljestménnyel, ami már annyira nem nyerõ. Ráadásul ha megnézed a Max. kombinált terhelése csak 400watt, a peak (csúcs) terhelése 460 watt, ami azt jelenti, hogy valójában nem arra tervezték, hogy huzamos ideig 460W-al terheljék. Nyilván persze átlag egyorrú felhasználó közel sem fogja 460wattal terhelni, de akkor sem szép dolog a Gigabyte-tól, hogy egy Akyga vagy HiPro eféle trükköket csinál, az még nem meglepõ....

A Corsair CX széria még mindig csak belépõ szint, de azért ennél egy nagyságrenddel komolyabb belsõvel rendelkezik, pl. egyetlen 12 voltos ága van, aminek a terhelhetõsége 28A. Két ágnál elképzelhetõ, hogy az egyik ágat túlterheled, és ezért kapcsol le a táp - 14A 12 volt esetén 180 wattot jelent, utóbbi már közel van a Radeon 7870 TDP-jéhez (175 watt). Szóval egy olyan szinten lévõ videokarit már nem biztos, hogy rá mernék dugni...

Coolerban mi az, ami most elfogadható, és RETTENETESEN HALK?

A gond az ár. 😊
Ha az általam emltett intel proci kerül szóba, az ugye nem tuningolható, oda még egy Artic Cooling 11LP is megfelel, de igazából egy Arctic Cooling 13-ast javasolnék. Az utóbbi viszont már laza 7,5e Ft... Viszont alacsony fordulaton is hidegen tartja a procit, és emiatt halk ugye minden halk cooler.

És a tápegységcsere esetén a Corsair CX430-as elég lehet a combosabb VGA -kártyákhoz is? (2 vinyó, DVD, +potenciális SSD mellett is?) Ha ráadásul valami igen halk tápot szeretnék, akkor hogyan változna a történet?

A CX430-ast Radeon 7870-es szintig bátran merem ajánlani. E fölött már azért én is egy 500W feletti tápegységet javasolnék. Ha olcsót akarsz, akkor Corsair CX500Wv2, bár itt már lehet elgondolkodnék egy TX vagy GS szérián is. Ha csendet akarsz, akkor CoolerMasert Silent Pro M2 520W vagy FSP Aurum Gold 500W, ezek már 22-24e Ft kategória.

VGA-ból mindkét esetben radeon az árkorlát miatt van, vagy tényleg ennyire jók?

Az alsó és közép kategóriában igen.
Az nVidia esetében most jött ki a GeForce 660 széria, az elég jó már, hogy konkurense legyen a Radeon 78xx szériának, csak éppen drágább nála, holott egy-két esetet leszámitva (pl. Battlefield 3) nem gyorsabb annál. Persze hozzá kell tenni, hogy a Gf660 most jött ki, és az AMD is csökkentette az árait, szóval egy-két hét még lehet kelleni fog, amire a piac rendezõdik.
Ettõl függetlenül én személy szerint úgy vélem, hogy általánosságban jobb vétel most az ATi.

Ha már feszegetem a 150-es határt, akkor i5 proci nem lenne célszerûbb?

Általánosságban az i3 is megfelel szerintem, akkor inkább a videokártya terén lépj feljebb, plusz ház, táp. Ha már 200e Ft körül mozogsz, akkor gondolkodj inkább az i5-ben.

De akkor én ezekbõl most azt szûröm le, hogy a gépházat és tartalmát a vinyók kivételével fullban cserélni kellene, mert túl sok kompromisszumot igényel az optimális összeállításhoz képest.

A gond az, hogy pusztán a meglévõ AM3 alapon akkora elõrelépést nehéz letenni az asztalra, hogy megérje a váltás.

zsolesz92
tx3 alapból amd + intel foglalattal jön ki.

Egyedül a hûtõnek nem találtam meg a dobozát ennyi év távlatából, de gondolom nem lehet felrakni inteles procira, pedig 3 füles akasztója van mindkét oldalon, de a kereszttartó hossza lehet nem stimmelne.
Coolerban mi az, ami most elfogadható, és RETTENETESEN HALK?

És a tápegységcsere esetén a Corsair CX430-as elég lehet a combosabb VGA -kártyákhoz is? (2 vinyó, DVD, +potenciális SSD mellett is?) Ha ráadásul valami igen halk tápot szeretnék, akkor hogyan változna a történet?

VGA-ból mindkét esetben radeon az árkorlát miatt van, vagy tényleg ennyire jók?

Ha már feszegetem a 150-es határt, akkor i5 proci nem lenne célszerûbb?
Bár ha meg már a házat is cserélni kellene ( a mostaniban hátulra nincs és nem is megy bele 12-es venti), csak elöl van egy befújó.
Lehet fel kell tolni 200-ra a keretet, de az meg már soknak tûnik. Bár ha megint kibír gond nélkül 3 évet, akkor meg annyira talán nem is.

De akkor én ezekbõl most azt szûröm le, hogy a gépházat és tartalmát a vinyók kivételével fullban cserélni kellene, mert túl sok kompromisszumot igényel az optimális összeállításhoz képest.
Jájjj, az asszontú mit kapok én ezé!

Gyöször
Szerintem vegyél egy olyan hûtõt ami a tesztekben jól szerepel 10e körül és a következõ gépben is teljesíteni fog, meg most nem lesznek hõ problémáid a tuningnál. A TX3 jó hûtõ, de ha eljutsz odáig, hogy több kéne, akkor kidobott pénz csak.

Dübörög a 965ös x4

Gyöször
Milyet vettél?

Dübörög a 965ös x4

zico87
tx3 még kis oc-val is elboldogul ha nem akarsz sokat költeni coolera és azért jobb mint a gyári.

Lacee86
80+ os az a 430-as táp, tehát 80%-nál nagyobb hatásfokú. Így végsõ soron hiába a kisebb névleges teljesítmény, mégis többet ad le, mint a 460-as Gigabyte. Amúgy az sem gagyi, slágertáp volt anno.

A hûtõt mindkét esetben megemlíted. Ennyire nincs remény a TX3-assal boldogulni az AMD verzió esetében sem? (Intelre mondjuk simán el tudom képzelni, hogy nem lehet rárakni.)

Számomra meglepõen egy 430W-os tápot írsz az elsõ opció végére, ami elvileg gyengébb a most használttól. A 460-as Gigabyte tápom is kuka a csere a során? Ennyire gagyi lenne?

[NST]Cifu
Sajnos AMD-nél eléggé fontos a memória, ezért az 1066-os ram rendesen visszafogná a procikat.

A drágább javaslat:

Asrock H77Pro-4M (22e Ft)
Intel i3-3450 (46e Ft)
2x2Gbyte Geil 1600Mhz ram (9e Ft)
Sapphire Radeon 7850 2Gbyte (55e Ft)

Szumma: ~132e Ft

E mellé még javasolt:

Corsair CX430W v2 tápegység (~12e Ft)

Esetleg plusz ház (ha olcsó, akkor se add nagyon le, pl. Xigmatek Asgard II.), vagy a plusz pénzbõl lehet egy Radeon 7870-es, illetve javasolnék egy olcsóbb, de a gyárinál halkabb hûtõt (de a gyári is megfelel, ha nem zavar a kicsit nagyobb hangja).

Az olcsóbb árhatár a gyilkosabb. Erre ezt tudtam kitalálni:

Asrock 970Pro-3 (~18e Ft)
AMD FX-8120 (~40e Ft)
2x2 Gbyte Geil 1600Mhz ram (~9e Ft)
ASUS Radeon 7770 1Gbyte videokártya (~33e Ft)

Ez szumma: ~100e Ft

A plusz pénz itt mehet CPU hûtõre, esetleg plusz 4 giga ramra. Vagy Radeon 7850-esre, de a mellé én a tápegységcserét is javasolnám (lásd fent).

Nem nagyon kaptam ötletet, de az agyam folyamatosan pörög a témán. Az alaplap elvileg AM3 socketet kezel (http://www.asrock.com/mb/AMD/A780GMH128M/), és találtam két procit:

http://ipon.hu/webshop/product/amd_phenom_ii_x4_965_3.40ghz_am3_box_black_edition/117877
http://ipon.hu/webshop/product/amd_phenom_ii_x6_1045t_2.70ghz_am3_box/198701
amik elvileg belemennének.

Egyetlen problem, hogy memóriából viszont a leírás szerint a deszka max 1066-os, non-ECC, unbufferedet tud fogadni. Ez mennyire fogja vissza ezen procik teljesítményét?

Csak mert ha nem kellene deszkát is cserélni, lehet egy SSD-t is beleszuszakolnék az oprendszernek, meg néhány játéknak.

kastil
hali! megint én vagyok :C

felhúztam az e7500ast 3.3-ra és most beállt 70 fokra realtemp szerint, 70 fölé nem megy, 100% load heavyload által.

gondolom ez már elég veszélyes, szóval a kérésem az lenne, hogy ajánljatok nekem egy hûtõt elfogadható árban!(amivel akár még fentebb is húzhatnám) ez a max 6-7k-t takarja.

a másik az lenne, hogy rendes hûtés mellett mennyire veszélyes ez a procihúzogatás dolog? azt olvastam, hogy e7500 marhajó tuningpotenciállal rendelkezik, de nem írták, hogy mennyire csökkenti az élettartamot.
elõre is köszi.

(mire ezt végigírtam 71 fok volt a max de 68on állt)

ja még annyi, hogy tudom ez nem az a topik, de érdekelne a véleményetek.

zico87
még az elfogadható értéken van

Láma!
CM HAF 912 Plus-t csak ajánlani tudom!
Most vettem, szinte tökéletes!

kastil
srácok 100% proci használat mellett 20 perc után a stabil 65 fok sok? nincs húzva, e7500

broman191
Ha az árfolyamokkal jól számoltam akkor az ilyesmi cuccok beleférnének:

CM HAF 912 Plus
Corsair Carbide 300R

Ezeknél olcsóbban pl. Bitfenix házakat érdemes nézegetni!

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

broman191
Az a Xilence hûtõ nem vagyok meggyõzõdve róla hogy érezhetõen jobb lenne mint a gyári, hõcsöveket sem látok, a gyári AMD hûtõ legalább hõcsövekkel rendelkezik. Hardveraprón általában lehet találni CM Hyper TX3-at használtan 3-4e Ft környékén, én inkább arra szavaznék, ha már gyári+ színvonalú hûtõre van szükség! 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

jetblack
Sracok milyen hazat tudnatok nekem javasolni 50£ de max 70£ ertekben ami relative jol szellozik

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

Lacee86
Sztem is. i3-nak nem sok jelentõsége van neki.

Konfig

Képet valahogy nem jeleníti meg...
Ezt a konfigot állítottam össze a javaslataitok alapján:

Ez így már tuti?
kösz
zico87
szerintem ennyiért kapsz i3-as prockóval is de amúgy sztem jó választás bõven jó netezni+egyéb dolgokra.

Lacee86
Aha. Akkor az jó hír, sztem ezt fogja venni. KÖszi.

Ilyet vettünk nõvéremnek, vagyis majdnem ilyet, csak picivel erõsebb procival, és valamivel gyengébb videokártyával. Pár hete van meg, és nagyon tetszik neki, semmi hiba nem jött ki. Sims3 simán fut rajta,és a matt kijelzõ sem utolsó, a 7500Gbról nem is beszélve.

Lacee86
Hali!
Unokahugim szeretne laptopot. Ezt néztük ki általános használatra, természetesen játékra nem. link
Sztem pofás, és jó ár/teljesítmény arányú. Szerintetek, vélemény, tapasztalat?

Sziasztok!

Segítségeteket kérném, jelenleg a következõ konfiggal rendelkezem:
Asrock A780GMH/128M
AMD Phenom II X4 B50, 3. magot sikerült bekapcsolni, 3118 MHz
CoolerMAster Hyper TX3 hûtõ
2*2GB Kingston 2G-UDIMM DDR2-800 (400Mhz)
Ati Radeon HD 4850 (512)
2*WD 500 Green
Gigabyte SuperB 460Watt

Örömmel látom, hogy CIFU ezen a fórumon is aktív, mert szerintem nagyon tudja, hogy a MechWarriorhoz kb. mire lenne szükség, de természetesen minden ötletet igen szívesen fogadok. Szóval egy mindenes, de egyben/fõleg játszós gép lenne a cél. (MWO-n kívül majd az X-com, és az újrainduló RF-Online lehet mostanában szóbajövõs)

A jelenlegi Samsung monitort (1680*1050-et tud), bill-t, egeret, házat, vinyókat biztosan megtartanám (esetleg , de célszerûen a fentebb felsoroltakból is ha lehet, akkor maradhatna, amit érdemes megtartani. Gondolok itt fõleg a tápra és hûtõre, ha megfelelnek, akkor nem vennék újabbat költségtakarékossági okokból.
Jelenleg egy 32 bites XP vergõdik alatta (tudom-tudom, memóriakorlát, 64 bites op kell, majd azt húzok rá), a Program Files mappában találtam néhány 2009.08-havi könyvtárat is , tehát sem a hardver, sem az OPrendszer nem mai eresztés, szegény már igen lassan bootol.

Két potenciális kategória van, az egyiknél a határ bruttó 115 eFt, a másiknál 140 (fogcsikorogva 150) eFt.
A következõ 3 évben jó lenne, ha nem kellene rá költeni.
Milyen alkatrészcserét javasoltok?

zico87
persze ez így van én 5 éves chieftecemen is van vga csati igaz anno ez az aranyáras táptól el is várom már a 3-ik gépet szolgálja és remélem még sokáig 😄

Láma!
valóban a táp volt a hibás. megvettem, beszereltem az újat, és megy minden mint az álom, sõt kb 10%-al kevesebb áramot is vesz fel mint a régi.

franc0
Ellenpélda: FSP-400APN

Hát ha 2012-ben nincs rajta tápcsati, akkor az vagyon nagyon hulladék vagy 2x annyit lenyomott években, mint amit hivatalosan bír. A csatlakozó átalakító meg minden esetben plusz hibaforrás, akkor izgalmas ha van vagy 5-6 a gépben. 😊