Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekrõl ugat
Winyó nem kell mert azt még az elõzõ géptõl fogja örökölni. De azon kívül minden új lesz még a gép is.
ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU
Online és Youtube 1080p? Hááátt.... Izlések és pofonok, az adott gép elviszi, ettõl nem félnék, de minõség terén nem a legjobb választás.
Ebben az esetben SSD marad.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
#Cifu: 500 GB a kitétel, nem MB, és azért nem fontos a nagy háttértár, mert ismerem az illetõt és nem fogja kihasználni, USBrõl fog filmet nézni, vagy online, esetleg youtube.
I S A e o e m o w s m !
Megjegyzem nem értem, hogy ha filmek nézése is tétel, akkor miért nem kell nagy háttértár. Egy 1080p-s film alsó hangon is 10 gigabyte körül mozog, szóval nem értem a "max. 500MB" kitételt.
Én Franco listáját annyiban változtatnám hogy az SSD helyett egy HDD-t raknék be, ha nincs külsõ filmforrás (másik gép hálózaton vagy külsõ vinyó).
A hang egyébként még egy érdekes kérdés, lévén ugye a HDMI-n elviekben megy az is, de nem tudom, integrált cuccoknál ez hogyan megy. Az elv szerint elég a HDMI-HDMI kábel a gépre, és kész, azon megy kép és hang is. Viszont egy ilyen kábel még egy pár ezer forinttal megtolja az árat, nem árt beleszámolni.
Na mindegy, lefaragtam itt-ott, így megvan 70-bõl:
Alaplap ASROCK A75M-HVS
Processzor AMD A6-3650 2.6GHz FM1 BOX
Memória KINGSTON 4096MB ValuRAM DDR3 1333MHz CL9 KIT KVR1333D3S8N9K2/4G
SSD OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60GFt
Ház GIGABYTE GZ-M3 Fekete
Táp FSP Hexa 400W
HDD-t vagy külsõ HDD-t majd szereztek bele, SSD az kell és kész.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Tehát ami kéne: alaplap, gépház, egy viszonylag olcsó táp, 2 magos proci (feltételezem ez minimum kell ma már, AMD-Intel mind1, a jobb ár/érték arányú) videókártya (csak akkor ha szükséges a fentiek igényes futtatásához, ha egy jobb integrált elég hozzá akkor ez kieshet), 2-4 GB ram (a fentiekhez mérten), és olyan nagy háttértárra sincs szükség, az max 500 GB, de akár kevesebb is lehet. A keret viszont húzós, max 70 ezer. Viszont fontos lenne, hogy az ipon.hu-ról szeretné leadni a rendelést. Ha valaki tudna írni pár konfigot, azt nagyon szépen megköszönném a nevében is.
I S A e o e m o w s m !
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
-Feltehetõen menni fognak, és a lassabb ramhoz kell igazítani a másik sebeségét (ezt feltehetõen alapból így csinálja az alaplap). Arra érdemes esetleg ügyelni, hogy milyen feszt kérnek. Amennyire tudom a ramokat csak azonos feszen lehet üzemeltetni, márpedig nem hasznos, ha az egyik 1,5 voltos, a másik meg 1,65 voltra van kondicionálva.
-Határozott igent senki sem fog mondani, mivel az alaplap-ram párosítás szokott érdekes dolgokat produkálni, van, hogy X rammal tökéletesen megy az alaplap, Y rammal nem (de Y ram egy másik típusú alaplapban tökéletes). Két különbözõ ramot keverni nem feltétlenül bölcs, ráadásul itt a méretük is eltérõ. Az alaplapok leírásában szokott lenni egy ram-lista, azon gyártók adott ramjaival tesztelték a deszkát, tehát azokkal mennie kell a dolognak. De ez nem jelenti azt, hogy amelyik nincs a listán, az ne menne tökéletesen (csak a gyár nem tesztelte anno).
Szumma: garancia nincs rá, vagy menni fog, vagy nem.
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Remélem, nem bánom meg. Elsõ körben majd megpróbálok rá Win8-at rakni, nem tudom, mit kell hozzá majd állítgatni, hogy sokáig éljen. Mondjuk ha az nem jön be, akkor win7, de ahhoz sem nagyon tudom még a beállítás csínját-bínját. +lássuk, addig meg olvasok róla amit tudok.
De igazából a 2Giga feletti ram már tényleg csak akkor kell, ha egynél több monitort dugsz rá a kártyára, és úgy játszol. Viszont ez megint inkább a csúcskártyáknak való cucc, szóval egy közép kategóriás kártyára másfél giga tényleg maximálisan elég, illetve FullHD alatt az egy is.
Bocs. ha rossz helyre írok...
Wifi router kéne nekem Smart TV-hez, hogy ki tudjam használni a TV adottságait (Youtube, böngészés, film nézés stb.) Milyet ajánlotok? A lehetõ legolcsóbban szeretnék kijönni a dologból elég volt most a TV-t kifizetni! A távolság az kb 10 méter lenne.
Valaki össze tudna dobni egy gépet olyan 120-140e ft értékbe!
Fõleg játékra, szórakozásra használnám!
Köszönöm!
Házból inkább vennék egy Bitfenix Shinobit-t. Memóriának tökéletesen megfelel, a nálam is bevált Corsair Vengeance LP DDR3 1600Mhz CL9-es.. SSD-bõl vagy INTEL vagy OCZ.
Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus
Corsair GS 600 táp (az 500-as elfogyott) - 22k
Asrock z77Pro3 lap - 23,6k
i5 3570k proc - 56,1k
Scythe NINdzsááá3 rev b hûtõ (remélem elfér) - 12k
NEC AD-7280S - 4.3k
a memória (kb 13k) meg az SSD (kb 26k) még hiányzik ebbõl a kupacból, VGA viszont mindenképpen a jövõ havi büdzsébõl lehet már csak.
Memóriánál nem tudom, mennyit számít a hûtésnél, hogyha marha nagy borda van rajta, sok helyen írják, a hûtõkkel összeakadhat, ami miatt az alsó lamellákat moddolni kell.
Azért a ninját választottam, mert elvileg tud direktben hátra is fújni (szimmetrikus 4 oldalra), és hátul lenne pont egy kifelé szívó venti a házban, így nem kavarogna nagyon a levegõ a felsõ sarokban. Ha meg nem fér rá a venti, akkor becsavarom a házba elõre befújónak, aztán meglátjuk, mit tud passzívval, elvileg elég nagy felület és nem sûrû a lamellázata. Szükség esetén meg még mindig rá tudok drótozni egy kisebb ventit, ha kell, illetve a ház oldalán az alsó részre a VGA-hoz is lehet majd megy egy venti, de ez még "music of future".
Szóval nagyjából ennyi, a memória és az SSD még nagy kérdés, jólenne ma kitalálni, hogy hétvégére szerelhessek. Remélem, a többi azért rendben van. HA nem, kérem jelezzétek!
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Amugy nem szoktam AIDAzni, benchmarkolni se szoktam, azért engedtem rá egy terhelést, hogy megnézzem, hogy legrosszabb esetben mennyire megy fel a hömérséklete, biztos ami biztos alapon.
Amugy nekem 3 14 centis ventim van 2 a vganál, 1 a cpu-nál + van egy 20cm-es a gép tetjén, de majd belekukkantok lehet átrendezem hátha az segit.
Ugyanakkor nem árt tudni, hogy a legtöbb tápegység úgy 50 és 75% terhelés között a legjobb hatásfokú, szóval ha a hatékonyságot tartjuk a szem elõtt, akkor ne csak a 80+Bronz és hasonló jelölést nézzük, hanem olyan tápot vegyünk, ami a gépünk fogyasztásának kb. legalább másfélszeresét képes leadni.
De az a táp nagyon necces ez tuti de ahogy érzed te cuccod.