Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zico87
150k körül van egy új gép sacc/kb ami azért jól is használható a régi vinyó ha satás tudod használni ide esetében gondba lehetsz mert az új lapokról eltûnt 1-2 kivétellel.

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekrõl ugat

Egy jó középkategóriás gép összerakása mennyibe kerülhet mostanában?

Winyó nem kell mert azt még az elõzõ géptõl fogja örökölni. De azon kívül minden új lesz még a gép is.
jetblack

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

[NST]Cifu
Elírás volt az MB, jogos. :)

Online és Youtube 1080p? Hááátt.... Izlések és pofonok, az adott gép elviszi, ettõl nem félnék, de minõség terén nem a legjobb választás.

Ebben az esetben SSD marad.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

BarackHUN
Köszi!

#Cifu: 500 GB a kitétel, nem MB, és azért nem fontos a nagy háttértár, mert ismerem az illetõt és nem fogja kihasználni, USBrõl fog filmet nézni, vagy online, esetleg youtube.

I S A e o e m o w s m !

[NST]Cifu
Hát osztom Franco véleményét, gyakorlatilag médialejátszásra, netezésre kell egy gép, de minél olcsóbb legyen, mert a TV után már nincs rá pénz. A TV felteszem FullHD felbontású, nem volt említve, hogy van-e hangrendszer, vagy a TV a hangforrás is.

Megjegyzem nem értem, hogy ha filmek nézése is tétel, akkor miért nem kell nagy háttértár. Egy 1080p-s film alsó hangon is 10 gigabyte körül mozog, szóval nem értem a "max. 500MB" kitételt.

Én Franco listáját annyiban változtatnám hogy az SSD helyett egy HDD-t raknék be, ha nincs külsõ filmforrás (másik gép hálózaton vagy külsõ vinyó).

A hang egyébként még egy érdekes kérdés, lévén ugye a HDMI-n elviekben megy az is, de nem tudom, integrált cuccoknál ez hogyan megy. Az elv szerint elég a HDMI-HDMI kábel a gépre, és kész, azon megy kép és hang is. Viszont egy ilyen kábel még egy pár ezer forinttal megtolja az árat, nem árt beleszámolni.

franc0
128 centis tévére van, normális gépre nem?
Na mindegy, lefaragtam itt-ott, így megvan 70-bõl:

Alaplap ASROCK A75M-HVS
Processzor AMD A6-3650 2.6GHz FM1 BOX
Memória KINGSTON 4096MB ValuRAM DDR3 1333MHz CL9 KIT KVR1333D3S8N9K2/4G
SSD OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60GFt
Ház GIGABYTE GZ-M3 Fekete
Táp FSP Hexa 400W

HDD-t vagy külsõ HDD-t majd szereztek bele, SSD az kell és kész.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

BarackHUN
UI: Billentyûzet, egér nem kell, ezt lefelejtettem :)

I S A e o e m o w s m !

BarackHUN
Sziasztok! Egy ismerõsöm szeretne magának összeállíttatni egy gépet, ez idáig még nem is érdekes, csak hogy õ egy 128 centis TV-t használna monitor helyett, és tanácstalan vagyok ez ügyben, hogy ehhez milyen gép is kellene, hogy akadás nélkül tudjon: facebookozni, skypozni, filmeket nézni (pl HD filmet).
Tehát ami kéne: alaplap, gépház, egy viszonylag olcsó táp, 2 magos proci (feltételezem ez minimum kell ma már, AMD-Intel mind1, a jobb ár/érték arányú) videókártya (csak akkor ha szükséges a fentiek igényes futtatásához, ha egy jobb integrált elég hozzá akkor ez kieshet), 2-4 GB ram (a fentiekhez mérten), és olyan nagy háttértárra sincs szükség, az max 500 GB, de akár kevesebb is lehet. A keret viszont húzós, max 70 ezer. Viszont fontos lenne, hogy az ipon.hu-ról szeretné leadni a rendelést. Ha valaki tudna írni pár konfigot, azt nagyon szépen megköszönném a nevében is.

I S A e o e m o w s m !

Én munkálkodok :)

V43 1105
Pontosítok, vasútmániás , no persze van a családba olyan aki anno a MÁV-nál munkálkodott ;) No és te ? :D

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Ha azt mondod, a vezigen ülsz éppen, meglátogatlak <#nevetes1>

[NST]Cifu
Erre két válasz is van:

-Feltehetõen menni fognak, és a lassabb ramhoz kell igazítani a másik sebeségét (ezt feltehetõen alapból így csinálja az alaplap). Arra érdemes esetleg ügyelni, hogy milyen feszt kérnek. Amennyire tudom a ramokat csak azonos feszen lehet üzemeltetni, márpedig nem hasznos, ha az egyik 1,5 voltos, a másik meg 1,65 voltra van kondicionálva.
-Határozott igent senki sem fog mondani, mivel az alaplap-ram párosítás szokott érdekes dolgokat produkálni, van, hogy X rammal tökéletesen megy az alaplap, Y rammal nem (de Y ram egy másik típusú alaplapban tökéletes). Két különbözõ ramot keverni nem feltétlenül bölcs, ráadásul itt a méretük is eltérõ. Az alaplapok leírásában szokott lenni egy ram-lista, azon gyártók adott ramjaival tesztelték a deszkát, tehát azokkal mennie kell a dolognak. De ez nem jelenti azt, hogy amelyik nincs a listán, az ne menne tökéletesen (csak a gyár nem tesztelte anno).

Szumma: garancia nincs rá, vagy menni fog, vagy nem.

Gubberx
Kérdés :) Ha most van a gépemben 2x2 GB Kingston DDR3 1333-as memória (párban vannak hogy meg legyen a dual), viszont van még 2 üres slotom, ha ezeket beteszem pluszba lesz valami összeakadás vagy galiba?

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

V43 1105
Mondhatjuk <#vigyor5>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

kifli
agility 4-tõl kezdve már nem sandforce vezérlõsek az ocz ssd-k. Sokaknak ezzel volt gondjuk (sõt, leginkább mindenkinek ezzel volt). Illetve kb 2000-el több, mint az agility 3.
Lacee86
Nekem a notis GT 630M-ben 2 GB van. Biztos "nagyon" ki van használva... <#hehe>

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

MerlinW
Én a Corsair Force Series GT sorozatra esküszöm.

[merlinw.org]

Érdekes kérdés, a régmúltból valami olyanra emlékszem, (pcworld, chipmagazin, sg rovat vagy valami hasonlók egyvelege), hogy a tápok a maximális terhelhetõségük 70-80%-a közötti tartományban dolgoznak a hatásfokuk maximuma környékén, tehát akkoriban az volt a mondás, hogy 25%-al célszerû túlméretezni a rendszert. De akkor még nem voltak ilyen 80+ jelölés és társaik.

Samu lett.
Remélem, nem bánom meg. Elsõ körben majd megpróbálok rá Win8-at rakni, nem tudom, mit kell hozzá majd állítgatni, hogy sokáig éljen. Mondjuk ha az nem jön be, akkor win7, de ahhoz sem nagyon tudom még a beállítás csínját-bínját. +lássuk, addig meg olvasok róla amit tudok.

[NST]Cifu
Ez így nem teljesen igaz. A sok memória az erõsebb kártyákhoz kellhet, mert az FSAA és a nagy felbontású textúráknál jó dolog. Az FSAA ritkán használt mondjuk, tehát azt ki is vehetjük. Akkor is maradnak a nagy textúrák.

De igazából a 2Giga feletti ram már tényleg csak akkor kell, ha egynél több monitort dugsz rá a kártyára, és úgy játszol. Viszont ez megint inkább a csúcskártyáknak való cucc, szóval egy közép kategóriás kártyára másfél giga tényleg maximálisan elég, illetve FullHD alatt az egy is.

zico87
OCZ-kel valóban sok a galiba ami azért is van mert a legtöbbet veszik belõle de ha nem akarsz galibát samsung,intel jó vétel.

OCZ-t nem mertem, túl sok gondról írtak a hsz-ekben :(

zico87
tp-linkek mindig jó vételek olcsók és elég jól bírják a starapát

k0trapali
Sziasztok!

Bocs. ha rossz helyre írok...

Wifi router kéne nekem Smart TV-hez, hogy ki tudjam használni a TV adottságait (Youtube, böngészés, film nézés stb.) Milyet ajánlotok? A lehetõ legolcsóbban szeretnék kijönni a dologból elég volt most a TV-t kifizetni! A távolság az kb 10 méter lenne.
zico87
igen+hát függ azért az igényektõl ha full,hd stb kell akkor persze hogy kell a jó vas de ez az I7 tényleg csak reklámfogás ami az inteltõl nem meglepõ mindig ezt csinálják :D

killecske
Helló

Valaki össze tudna dobni egy gépet olyan 120-140e ft értékbe!
Fõleg játékra, szórakozásra használnám!
Köszönöm!

A fórumneved alapján kérdem, vasútmásiás (esetleg vasutas) vagy?<#confused>

A ház túl van az igerküszöbön, memóriából közben ugyan ezt már bedobtam a listába. SSD még gondolkodós, de az OCZ ára különösen tetszik kategória :). Már olvasom is a hozzászólásokat.

valójában mennyi a különbség egy 7850 1 GB-s meg egy 2 GB-s verzió között? annyit olvastam róla,hogy a full HD felett érdemes csak a 2 gigás kártya,azon alul (még 1920x1080-ban is) elég az 1 gigás,mert akkor inkább az 1 gigásból veszek OC-t és még az is 4-5k-val olcsóbb mint a 2 gigásból a sima..mondjuk annyira nem a világ sorsa múlik rajta,csak kérdezem :)
V43 1105
Szóval,

Házból inkább vennék egy Bitfenix Shinobit-t. Memóriának tökéletesen megfelel, a nálam is bevált Corsair Vengeance LP DDR3 1600Mhz CL9-es.. SSD-bõl vagy INTEL vagy OCZ.

Lacee86
A másik szélsõség GTA IV volt, aminek asszem 8600 GT-t írtak ajánlott kártyának. :D

zico87
marketing maszlag mindig jelen van a informatikában mire kijön már a gtx690 is ajánlott tétel lesz a sok vadalma bevásáról és jéé futni fog egy 5 éves gépen is :D

Mondjuk az érdekes, hogy VGA-ból nem erõltették a 2 gigás kártyákat. Valahol olvastam, hogy HD felbontás környékére még nem is igazán kell az 1 gigánál több. (Annál nagyobban meg nem sokan tolják). Akkor lehet volt benne némi igazság...<#ravasz1>

Lacee86
Nagyon kell, jah. Ajánlottnak még jó egy régebbi i3-as, de magas rendszerkövetelménynek kell az i7, ráadásul szemben egy mezei 4 magos AMD-vel, valószínû... <#miaz> Sokat fizetett ezért az Intel. <#taps>

Krisztiam
na helló!
ugye hogy kell a core i7!!
Far Cry 3 gépigénye

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Gigabyte IF333 ház - 13k
Corsair GS 600 táp (az 500-as elfogyott) - 22k
Asrock z77Pro3 lap - 23,6k
i5 3570k proc - 56,1k
Scythe NINdzsááá3 rev b hûtõ (remélem elfér) - 12k
NEC AD-7280S - 4.3k

a memória (kb 13k) meg az SSD (kb 26k) még hiányzik ebbõl a kupacból, VGA viszont mindenképpen a jövõ havi büdzsébõl lehet már csak.
Memóriánál nem tudom, mennyit számít a hûtésnél, hogyha marha nagy borda van rajta, sok helyen írják, a hûtõkkel összeakadhat, ami miatt az alsó lamellákat moddolni kell.
Azért a ninját választottam, mert elvileg tud direktben hátra is fújni (szimmetrikus 4 oldalra), és hátul lenne pont egy kifelé szívó venti a házban, így nem kavarogna nagyon a levegõ a felsõ sarokban. Ha meg nem fér rá a venti, akkor becsavarom a házba elõre befújónak, aztán meglátjuk, mit tud passzívval, elvileg elég nagy felület és nem sûrû a lamellázata. Szükség esetén meg még mindig rá tudok drótozni egy kisebb ventit, ha kell, illetve a ház oldalán az alsó részre a VGA-hoz is lehet majd megy egy venti, de ez még "music of future".

Szóval nagyjából ennyi, a memória és az SSD még nagy kérdés, jólenne ma kitalálni, hogy hétvégére szerelhessek. Remélem, a többi azért rendben van. HA nem, kérem jelezzétek!

[NST]Cifu
Kárt (feltehetõen) nem tud tenni, és nem tartom kevésnek az XFX 450W-ost tápot az adott konfighoz. Az egy másik répa, hogy én szeretem túlbiztosítani magam, és ilyen 300W csúcsterheléshez azért egy 500W-os tápot választanék már. Elismerem, hogy a 620W-os saját Corsair-em már overkill nálam (szintén ilyen 300W körüli csúcsterhelés). Viszont a másik oldalról egy eszköz élettartamát befolyásolja az, hogy mennyire kell a határon dolgoznia. Én évek óta inkább a szükségesnek ítéltnél egyel nagyobb tápegységet veszek, és eleddig egy ~2002-ben vett Chieftec-en túl (ami 5 vagy 6 év után mondta be az unalmast) egy tápom se halt meg, még 6-7 évnyi szolgálat után se (egy 400W-os Chieftec édesapám gépébe szolgálja a cirka 8 éves gépet). Másfelõl viszont adta be a kulcsot másfél év után olyan 420W Chieftec, ami határon dolgozott egy Radeon 4870X2 mellett.

Lacee86
Lényeg, h akkor szted sem kevés a táp, amit használ igaz? Egyébként még ha picit kevés is lenne, kárt nem tudna tenni a hardverben nem?

[NST]Cifu
Mert még nem fordult soha elõ, hogy tévedtem volna? Ugyan már, én is ember vagyok... :D

[NST]Cifu
Én azért 270-nél többre taksálom egy picivel, a Ph!-s tesztben nem házba szerelve teszteltek, tehát a ventik, ledek, stb.-k rájönnek még erre, igaz még ha plusz 15-25wattal számolunk, akkor is bõven megfelelõ szinten vagyunk.

Her Laca
Szerinted csak a vga zabál?

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Her Laca
Cifu már nagyjából megválaszolta látszik ért hozzámajd még kiegészíti én lusta vagyok:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

NandorHUN
Nem vagyok egy matekos zseni, de ha jol számolom, akkor a 450-nek a 270es fogyasztás 60%-a, szoval elvben így a táppal rendben is vagyok.
NandorHUN
Hogyhogy necces? Legrosszabb esetben mi történhet? Nem indul be a gép? Annyira nem értek ehhez, de szerintem egy "gyenge" 450W-os táp ami minöségi nem fog kárt tenni egy olyan rencerben ami max 270 eszik meg.
Amugy nem szoktam AIDAzni, benchmarkolni se szoktam, azért engedtem rá egy terhelést, hogy megnézzem, hogy legrosszabb esetben mennyire megy fel a hömérséklete, biztos ami biztos alapon.

Amugy nekem 3 14 centis ventim van 2 a vganál, 1 a cpu-nál + van egy 20cm-es a gép tetjén, de majd belekukkantok lehet átrendezem hátha az segit.
[NST]Cifu
Az, hogy a táp 80+ mégis mit jelent itt? Semmit igazából, mert a teljesítmény szám a leadott, nem pedig a felvett teljesítményt jelenti. Tehát egy 75%-os 400W-os táp teljes terhelésnél 500W-ot vesz fel, egy 85%-os meg cirka 470W-ot. Ez a mi szempontunkból nem sokat számít.

Ugyanakkor nem árt tudni, hogy a legtöbb tápegység úgy 50 és 75% terhelés között a legjobb hatásfokú, szóval ha a hatékonyságot tartjuk a szem elõtt, akkor ne csak a 80+Bronz és hasonló jelölést nézzük, hanem olyan tápot vegyünk, ami a gépünk fogyasztásának kb. legalább másfélszeresét képes leadni.

Her Laca
A teljes rendszer fõleg ha mint mondja csúcsra is akarja járatni felzabálja azt 80+ ide vagy oda.Denekem mind1:)

Her Laca
Értem:) És Aidaval foglalkozol naphosszat?:)
De az a táp nagyon necces ez tuti de ahogy érzed te cuccod.

[NST]Cifu
Nekem Corsair Carbide 400R házam van, alapból két venti elõl, egy hátul. A Radeon 7950 tuningolva MSI Kombustorral 77°C-ig melegedett, MWO-ban pedig 62°C-ig. Beépítettem egy 14 centiset oldalra, direkt a videókártyára fújva a hideg levegõt, és egy másik 14 centiset a ház tetejére, hogy kihúzza a meleget. Az eredmény: Kombustorral max. 71°C, MWO-ban 56°C

Lacee86
Link
Itt a fogyasztás teszt. Az az XFX táp meg 80+os, szóval látszik, h egyáltalán nem kevés. A mai modern nagy teljesítményû cuccok meghökkentõen keveset esznek.