Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Black Ghost
elõre is köszönöm!<#worship>
V43 1105
hát.. +10-20k .. és egész pöpec gépet lehetne csinálni .. de így is megpróbálhatom 😛

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

kastil
Na, nézelõdtem kicsit, és lehet totális bullshit, de arra gondoltam, hogy:
Ilyen lap, hogy ne kelljen DDR3 ramot venni és bele egy Ilyen proci

Megérné ezt így, vagy esetleg ebben az árban lenne jobb?

Lacee86
Most erre mit mondjak... Zsír új Ivy Bridge i5 kerül ennyibe, ami 1,5x gyorsabb, hogy a fogyasztásról már ne is beszéljek. :S De hát, végül is, aki hülye... Pont ez a téma a Szavazó topikban.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Black Ghost
Lacee86
45-ért azt a procit? Na ne...

Black Ghost
Belém ültetted a bogarat, így utána jártam mennyiért tudnám eladni a fõbb darabokat.

Szóval:
-QX9650 :45 000
-GTX460: 31 000
-ram ddr2:8 000
-alaplap: 10 000 (ugye ezt kéne most vennem)
összesen: 94 000 Ft

Ház(3venti.), táp(800w), HDD(2×320Gb), VGA hûtõ(thermaltake) megvan.

Ennyibõl össze tudnál hozni, egy ennél jobb teljesítményû gépet?

Csak intel-Nvidia vonal érdekel.
kastil
Ja és fehércsoki, te is ilyen procin GW2zöl? mit sikerül kifacsarnod belõle? Trialt próbáltam, med/highon 1600x1200 20-30 fps, töemgben ment 20 alá. Elég gyengus azért az élvezhetõség miatt. lentebb azért nem húztam, mert 2 fpst dobott viszont hányás lett

kastil
Na! Átgondoltam az anyagi helyzetet, olyan 40k lenne de lap+proci ra együtt. Nekem tlejesen mindegy igazából, hogy mit veszek, csak egy GW2 fusson el 😄.

Nem, nincs bajom ezzel a konfiggal sem, mert single playerben korához és árához képest kurva szépen megy minden, de kezd már kicsit kevés lenni, fõleg a bf3 multi és GW2nek. Nem vágyom fullhd minden max 60+ FPsekre, csak a jobbra.
Leginkább GW2 miatt menne a "fejlesztés"..

Írtad korábban, hogy fx4100, plussz pár ezret nem érne meg egy AMD FX-6100? Esetleg valmai azonos teljesítmény intelben? Full buta vagyok hozzá, azért kérdezem. Valamit alaplap, közben nézegettem, hogy am3+ socketes lapok 10tõl már kaphatóak, lenne valamiféle teljesítménybeli hátrányom, ha egy ilyen ócska lapot vennék?

Na szóval 40k lenne a pladon, ebbõl kellene nekem kihozni valamit! elõre is köszi mégegyszer

Fehercsoki
E7500 azért eléggé használhatatlan sajnos.(nekem is ilyen van)

Gyöször
Van valami olyan ami NEM megy ezen a gépen?
Nehogy pénzt költs procira ebbe a lapba. Még ha valami P45/ICH10-es lap lenne, de erre kár minden fillér. Az az e7500 rendesen elketyeg benne, és kész. van egy használható VGA-d hozzá, ha elboldogulsz vele, hajtsd még vagy 2 évig és gyûjtögess.
Ha 2 hónap múlva lecserélnéd, akkor meg pláne felesleges rákölteni, mert tudnál venni egy olyan procit ami 10%al tud többet mint a mostani.

Lehet, hogy 2év múlva be se kapcsolod majd a gépet, vagy netezel rajta mert nem érsz rá, arra meg õsidõkig jó lesz a mostani felállás.

Dübörög a 965ös x4

Fehercsoki
Tudok linkelni is, de a legjobb ha bemész egy boltba és 10k körül kapsz is egyet.

kastil
és egy iylen legolcsóbb lapot linkelnél nekem? használtan sem para. de talán ha sikerül eladnom az e7500at akkor össze tudom sajtolni, és nem kell kiülni a pár hónapot sem

Fehercsoki
Ebbe a lapba vegyél használt Q9?? CPU-t, DE jobban megérné kivárni azt a pár hónapot és az egészet az új gépre költeni, megfelelne a legolcsóbb lap+bele egy AMD FX 4100, vagy ha intel is szóba jöhet akkor hasonló árban van az i3 is.

kastil
sziasztok!

Ebbe a lapba tudnátok nekem mondani egy 4 magos procit? 30 a keret, új lapra most nincs pénz, 4 giga ram és egy hd5770 vaporx kari van.

jelnleg egy e7500as procim van, szeretnék AMd procira váltani pár hónapon belül, tudnátok egy elfogadható lapot is mondani? nem, egyáltalán nem kell csúcsszuper gémerszar, csóró vagyok, szal ócót légyszi!

elõre is thx

Fehercsoki
Ne magyarázd már bele, én ezt nem mondtam, azt mondtam hogy nem éri meg régi dologra SOKAT költeni.

Lacee86
4 magos proci ember, többet tud, mint egy i3. Most ha egyszer megvan neki, miért dobná ki? Ezt a mentalitást utálom, h csak azért, mert vmi nem a legújabb, már kuka... :/

Fehercsoki
Nem tudom, attól függ mennyi idõs, hibátlan-e. De ha találsz olyan helyet ahol árulnak még 775ös alaplapot akkor újan kapsz 10k körül egyet.

Fehercsoki
Tényleg amúgy új socketekrõl van már valami hír? Mert ha hamarosan jönnek akkor nem veszek AM3as alaplapot.

Black Ghost
Ami benne volt elfüstölt, így muszáj pótolnom.

Azért linkeltem ezt, mert használtan 12 000-ért lenne egy.

meg ér ennyi?
Fehercsoki
Alaplapról beszélek, a socket az foglalatot jelent, és az alaplapon található, ebbe megy bele a CPU. És azért nem éri meg rá költeni mert utána úgyis dobhatja ki az egészet ha fejleszteni akar.

X** chipsetes lap dukalna az oreglany ala 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Lacee86
Hát réginek régi proci, de azért van abban kraft ma is. 😊

Fehercsoki
Jó ez, de sokat ne költs rá mert a 775ös socket elég elavult, én a helyedben megvenném a legolcsóbbat.

Black Ghost
Sziasztok!

Egy QX9650, ill. ASUS GTX 480 1536MB-hez keresek alaplapot.

Jól jönne pár tipp, kérlek segítsetek!

esetleg ez: link
Vadnokedli
Negyedik(na jó csak 3.ik 1 javítva lett.) TP LINK WDR3600 as routert kaptam meg. Szerintetek ez hány órát fog bírni? <#banplz><#banplz>

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Ne Micro legyen a ház se a lap

Hello.
I3/I5 processzorhoz való alaplapra,SSD-re(128gb) és házra lenne szükségem.Ne legyen túl drága kategória.Lenne tipp esetleg?

V43 1105
Nem. Azért mert felesleges lenne az üzletbe benn tartogatnunk.. nem mindenki vesz ilyet mindennap .. 😄

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Gyöször
Mérnincs raktáron? Elvittétek mindet??

Akartam venni egyet, de én nem várogatok rá, úgydöntöttem holnap veszek valami jobbat 😊

Dübörög a 965ös x4

Stig95
Tirexinek 😄

Ki mondta, hogy f??det rám?!

Lacee86
Ki a francnak kell ilyen processzor...

JethroHUN
Hajrá vedd meg. Vagy inkább 2-õt. Neee, 3-at az úgy jobb.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Stig95

Ki mondta, hogy f??det rám?!

Sajna nem tudok kölcsönkérni, majd veszek jövõ héten egy DVI kábelt, ha megmarad a jelenség akkor marad a VGA kábel.... Nagy különbséget nem láttam amúgy, de igaz csak kb. 5 percet tudtam tesztelni...

Gyöször
Havernak nincs kölcsönbe egy DVI kábel?

Vagy nézd meg jobban azt a VGA kábelt, ha nem veszel észre különbséget, akkor használd..

Dübörög a 965ös x4

Sziasztok!
ide is beírom hátha itt elõbb válaszolnak.
A helyzet, hogy sok idõ után végre rájöttem(4éves a gép és kezdetek óta csinálta), hogy a monitorkábelem miatt van a monitoromon a gyors mozgások alatt a képen "törés" (általában csak filmek alatt, ha gyorsan mozog a kamera)egy vagy több hosszú csík ami miatt élvezhetetlenek voltak a filmek, játékok alatt sosem csinálta. 4870-es kártyám van amúgy és csak DVI kimenetek vannak rajt. Úgy jöttem rá, hogy VGA-kábellel amit sima dvi-vga átalakítóval dugtam be a kártyába (a kártya mellé adták) azzal nem csinálta ezt a "törést". Tehát a kérdésem:
- vegyek másik DVI-kábelt (mert szar a kábel) de lehet, hogy az újjal is csinálná...
- használjam a VGA-kábelt sima átalakítóval (nem tudom, hogy képminõségben van-e különbség a DVI és a VGA átvitel között...)
Elõre is köszi a választ!

Fehercsoki
Amúgy tápcsatlakozó az nem változott ugye? Tehát a mostani tápom biztos jó?

Fehercsoki
Vagy ugyanennyiért Phenom II X4.

Fehercsoki
Esetleg AMD Athlon X3 460 van olcsóbban, mekkora a teljesítménykülönbség?

Fehercsoki
Amúgy AMD Bulldozer 4100 mennyire jó játékra? Nem hallottam olyan sok jót AMD CPU-król, viszont az ára jó, fõleg hogy 4 magos, az i5 dupla ennyibe kerül.

Fehercsoki
Na akkor itt az egész:
Lap
CPU
Olcsó ram

Ennél olcsóbban ki lehetne hozni szerintetek egy lap-CPU-ram upgradet?

Fehercsoki
Ezen van IDE csatlakozó.

Lacee86
Olyan alaplapot kétlem, viszont létezik átalakító a vinyóhoz sztem.

Fehercsoki
Egyébként ATA csatlakozós vinyóm van, árulnak még olyan alaplapot amin van ATA csatlakozó? Elég drágák most a vinyók meg hát jó még a mostani.

allock
Nem panaszkodok. 😊

#hhwnd

allock
Igen, 2,9GHz-en megy.

#hhwnd

Lacee86
De egy E5200-zal messze nem használod ki azt a kártyát...

Fehercsoki
Igen én is így gondolkodok. Jó ez a kártya.

bardocz
Húztad a procit? Mert nekem ugyan ez van most, és én inkább processzor limitesnek érzem a dolgot.