Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
A következõ gondom van nekem.
Vettem egy MSI B75MA E33 alaplapot és egy i5 3470-es procit.
Hazajöttem beraktam a lapot indítanám el,felpörög a venti 3 sípolás és semmi majd leáll megint három sípolás...sajna utána az egyik memóriaslotból füst jött ki.
Visszaraktam a régi gépembe mindent semminek semmi baja a ram is megy.
Ma megint nekirugaszkodtam a dolognak összeraktam az inteles konfigot,a procihoz közeli slotba raktam az egyik memóriát a szokásos pittyegés majd újraindulás ,ha a procitól távolabbiba raktam a gép láss csodát elindult és ha beraktam mellé a másik ramom is akkor mentek együtt.
Na most ilyenkor mi a fene van,mi történhetett,a lap rossz vagy a cpu kavart be?
Köszönöm a segítséget elõre is.
Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit
Ezek:
Windows\Temp
Users\"Felhasználó neve"\AppData\Local\Temp
meg a böngészõ gyorsítótárát sem árt..
nem garantálom, hogy mind a 36 giga "elõkerül", de láttam már olyan gépet, ahol ezeket kipucolva közel 20 giga hely felszabadult...
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Ok,csuccs le,1-es.
az említett procituningról szintén fogalmam sincs, azt ki hol mennyiért tudná nekem megcsinálni?
\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio
mer aki gondolkodik, az nem beszél zõldségeket! 😄
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Vegyél és tedd bele vazzeh.
SSD nélküli gépet konkrétan nem vagyok hajlandó használni.
de a lényeg, hogy lényegesen több, mint 128 😄
\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio
mondjuk ebbõl az ableton suit meg kb 40gb plugin elég sokat elvesz, de erre használom legtöbbet a gépet, szóval ha ssd-ben gondolkodom, akkor ennek midnenképp ott lenne a helye. szóval szerintem 2db 128as kéne, az meg 50-60ezer, azt kicsit sokallom hirtelen
Vagyis javítom magam, olyan adatokat célszerû azért -gondolom-, amiknél kell a gyors elérés (sok word doc, képek a gyors lapozás miatt stb.)
Viszont atlag hasznalatnal nagyon kijon az,hogy nem egy HDD hanem SSD van a gepben. Rohadt gyorsan betolt minden program,pl. inditasz egy MS Word-ot vagy egy baszott nagy Excel tablazatot es nem az van,hogy meg par masodpercig ott ulsz,hanem puff...ottvan elotted minden. Bongeszo 15 lappal ugy indul hogy elmondani nem lehet. Es meg sorolhatnam.
Sok ember azt mondja,hogy SSD nem kell,mert azt a par masodpercet kilehet birni meg stb. De amikor az ember hasznalja a gepet eleg aktivan par hetig SSD-vel es visszaall HDD-re,akkor jon ra hogy hoppa van. Haverom multheten vett egy SSD-t (OCZ Agility 4) egy olyan gepbe,amin csak SATA2-van. Es meg igyis elvan ajulva. Pedig eddig nagy SSD ellenzo volt a srac. Most meg nincs az az Isten,hogy o visszategye a rendszert HDD-re.
Amúgy ez szép és jó, h az SSD ezt tudja, ezeket olvasgattam én is. De engem pl. az érdekelne, h a gyakorlatban ez pontosan mit is jelent? Vki írta pl., h játékokban is hoz FPS növekedést is, vagyis hogy inkább stabilitást a töltési idõ lerövidülésén kívül. Eddig kicsit hidegen hagyott az SSD téma, de aztán jobban átgondolva nekem se lenne hülyeség, mivel a laptopomban sajna 5400-es HDD van, és ez elég gyenge pontja a gépnek. Így arra gondoltam, h ha jövõre aktuális lesz egy Win reinstall, akkor már jó lenne egy SSD-re tenni az újat.
Splash Pro,VLC,MPC-HC,VLC Player
Ezek azok amik nalam mindig mukodtek,jelen pillanatban a Splash Pro van fent,baromi jo cucc.
"Elõnyök a merevlemezzel szemben
-rövid indulási idõ, nincs felpörgés, Power On - Ready átmenet 1 s
-mozgó alkatrészek teljes hiánya
-olvasási várakozási idõ 12.5 μs (mikroszekundum) (merevlemezeknél 5,5~12 milliszekundum)
-írási várakozási idõ 33 μs (merevlemezeknél 5,5~12 milliszekundum)
-olvasási sebesség 520 MB/s (felsõbb árkategória)
-írási sebesség 320 MB/s (felsõbb árkategória)
-alacsony áramfelvétel
-zaj teljes hiánya (nincsenek mozgó alkatrészek, például motor vagy fej)
-mechanikai megbízhatóság — képes elviselni szélsõséges ütést, vibrációt, nyomást, hõmérsékletet
-széles hõmérsékleti tartományban képes mûködni — tipikus merevlemez 5-55 °C között, míg a flash SSD -40-85 °C között is mûködõképes
-viszonylagosan állandó olvasási és írási teljesítmény
-kis fizikai méret és tömeg"
kifejtenéd, hogy az ssd hogyan és miért gyorsítja a gépem? (igen, ebbõl a kérdésbõl is kiderül, hogy nagyon értek a dologhoz <#idiota>#idiota>)
amúgy majd újabb játékokkal nyilván szeretnék játszani (GTA V, újabb CoD/AC/Battlefield részek), azokat nem tudom bírja-e majd a mostani konfiguráció
viszont egy komplett csere most nem férne bele, gondolom 130-60 körül lenne egy új gép, ami a mostanihoz hasonlóan 3-4 évig gondtalanul vinne mindent
Ha géped fejleszteni akarod vagy komplett csere(mert szerintem az lenne inkább,viszont egy processzor csak pl.50 ezer ft.ami jónak számít) akkor az többe kerül.SSD sokat számít
ssd alatt ssd-re gondolok 😄
abból egy 128-as agility 4-et ajánlanék. Ramból még 4 gb-t.
Ha nem játszol olyan sokat, illetve nem volt még problémád, vga-t hagynám még...
esetleg, ha eladod a mostan vga-t 20 körül, akkor egy 7850 beleférhet még. (6950-el van egálba kb)
Köszöntem <#worship>#worship>
1)CPU: 1 db AMD Opteron 1210 (1,8 GHz, 2 MB L2 cache, 2 magos, 64 bites)
- Memóriahely: 4
- Memória: 1 GB DDR2 RAM
- HDD bõvítõhely: 4 x 3,5"
- HDD: 1 x 160GB
- RAID: SATA RAID 0/1/5
- Grafikus alrendszer: NVIDIA MCP55S Pro, 2 MB VRAM
- Optikai meghajtó: CD-RW/DVD-ROM
- Interfészek: 6 USB, 1 soros port, 1 D-Sub, 1 Gigabit Ethernet
- Bõvítõhelyek: 2 PCI, 2 PCIe
- Tápegység: 370 W
2)Gigyabyte H61M-S2PV alaplap
Intel Celeron G550 cpu
Integrált vid.kártya
Tudom nem az a topik,de remélem itt hamarabb választ kapok.
Összeraktam ma életem elsõ inteles gépét de bibi van.
Indítom el felpörögnek a ventik,majd leáll a gép,aztán megint elindul megint leáll.
De ami még jobban aggaszt az egyik memória slotból füst jött ki.
Összeraktam a régi amd-s konfigom szerencsére a memóriának semmi baja,meg a többi alkatrész is megy.
Lehet ez alaplap hiba ?
Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit
amúgy nincs olyan játék, amivel gondom lenne (hozzáteszem, 1 évben max 2 hónap "szabadidõm" van, amikor játszom is, de AC3, FIFA13, Black Ops2õn kívül nincs más a gépemen, és ezek is mennek normálisan), csupán szeretném frissíteni a masinát
igazából filmnézés közben vannak problémáim, 1080p-s film közben "szaggat" a film, és ha beletekerek, akkor rendre 10-15mp még az aktuális kép bejön, ez nem tudom hogy memória vagy vga vagy teljesen más probléma)
#82348/49 - keret mondjuk 50-60 ezer forint körül lenne, bár vga-ram párost gondoltam elõzetesen, de ahogy olvasom másra is ráférne a frissítés 😄
tudnál esetleg ajánlani vga-t meg procit, viszonylag normális áron? (lehetõleg olyat, hogy ne kelljen alaplapot cserélni)
jó pár éve itt kértem segítséget, mikor a gépemet vásároltam, hátha ismét sikerrel járok
van egy bõ 3 éves gépem, és szeretném kicsit fejleszteni, bár nem szívesen költenék rá túl sok pénzt, ti mit javasoltok? (AMD Phenom II X4 945 3.00 GHz, Radeon HD 5770 1GB, Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H, 4GB DDR3)
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
WDR3600 as, Router.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.