103176
1411386313.png
  • Puhos
    Szia!

Alaplap ASROCK B75 Pro3 19.215 Ft
    Processzor INTEL Core i5-3470 3.20GHz 1155 BOX 48.447 Ft
    Memória KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT 20.498 Ft
    Videókártya GIGABYTE GV-N660OC-2GD GTX660 2GB GDDR5 50.282 Ft
    Merevlemez TOSHIBA 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100 15.126 Ft
    SSD KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/120G 23.317 Ft
    Optikai egység SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM 4.453 Ft
    Ház SHARKOON Vaya Value Fekete + 1 nap 12.141 Ft
    Táp CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX 13.666 Ft
    Monitor LG 22EA53VQ-P 38.214 Ft
    Összesen: 245.359 Ft (193.196 Ft + áfa) Az első konfig egy kicsit túlment a 200.000-es kereten. A monitor ára persze külön van.

A második egy Haswell procis gép:

Alaplap GIGABYTE GA-H87M-D3H 24.841 Ft
    Processzor INTEL Core i5-4670 3.40GHz 1150 BOX 54.774 Ft
    Memória CORSAIR 8GB DDR3 1600MHz CL11 KIT 19.469 Ft
    Videókártya GIGABYTE GV-N660OC-2GD GTX660 2GB GDDR5 50.282 Ft
    Merevlemez TOSHIBA 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100 15.126 Ft
    SSD KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/120G 23.317 Ft
    Optikai egység SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM 4.453 Ft
    Ház XIGMATEK Asgard Pro Fekete 1 db 14.440 Ft
    Táp CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX 1 db 13.666 Ft
    Monitor LG 22EA53VQ-P 38.214 Ft
    Összesen: 258.582 Ft (203.608 Ft + áfa)
  • Dodo55
    Azért néha vissza szokták kapni tőlem, amikor az ezer éves, 20-30 kábeljavításon túl lévő Logitech Premium USB Headset 350-em mikrofonja testzárlatot kap hirtelen és egy megbolondult Geiger-Müller számlálóvá alakul
  • Dodo55
    Na akkor az integrált laptop mikrofonokról ne is beszékjünk :D

Haver 1: mintha egy szoba túloldaláról próbálna suttogni
    Haver 2: mintha egy Half-Life-ból eltévedt HECU katona lenne :D
  • Hecker007
    És azok számára baromi idegesítő lehet akikkel beszél az akinek ilyen buzi 500Ft-os talpas szar mikrofonja van. Én rohadtul utálom, zörög csörög, a gépelés rohadtul belehallatszik, az is ha letesznek valamit az asztalra amin van.

Akinek nincs pénze drága headsetre az nézzen szét az Ozone fülesek közt, nekem is az van most, kényelmes, egész jól szól (na azért nem olyan mint egy 50k-s AKG), zajszűrős mikrofon van rajta ami szép tisztán veszi a hangot, a kábelére viszont vigyázni kell, elég kemény anyagból van sajnos. Ha meg van pénz akkor SS Siberia V2.
  • MerlinW
    Nem tudok ilyenről, de nem véletlenül van alul az első ventilátor. Ha felül lenne akkor a ház aljsó részén nem haladna át a levegő. A lényeg, hogy a hideg levegő elől alul bemegy, a meleg levegő pedig felfele áramlik, amit a hátsó felső venti fúj ki. Ezzel a folyamattal pedig a teljes házon végigáramlik.
  • Vadnokedli
    Nem tudtok olyan alsótápos ház létezéséről aminek az aljában van minden; DVD író USB portok stb. És fent pedig a 14/2x12cm-es ventilátor?
  • MerlinW
    Aztán következő lépésben gyorsan cseréld le az őskövület IDE-s vinyódat SATA-sra.
  • Blum
    Persze,hogy mukodne.
  • totyak
    Az működhet, hogy a szabad molexet felhasználom, illetve mondjuk lehúzom a dvd meghajtót és annak a molexét kötöm rá a kapott elosztóra? Az olyan, hogy két apa molexet alakít vga dugóvá. Ideiglenesen nem lenne dvd olvasóm, csak a teszt erejéig.
  • MerlinW
    Nekem anno ne indult el a 6950, de a lényeg az, hogy bármelyik számtech-el foglalkozó boltban/osztályon kap olcsón molex ipszilont.
  • Calver
    mármint egy pci-e táp + 1 x molex -> pci-e táp megoldással.
  • Calver
    valószínűleg elindulna, mert találkozni néha 1 x molex -> pci-e táp átalakítóval... de a következmények NAGYON kellemetlenek lehetnek.
  • Kikoki
    meglesegetni a vásárlás elött.

Azt hiszem nem hagytam ki semmit ha mégis lenne kérdést megprobálok mihamarabb válaszolni munka után.
    Ez lemaradt valamiért :-\
  • MerlinW
    El sem fog indulni egy kábellel.. ne beszélj már butaságokat...
  • Kikoki
    Hello Bello Emberek .

Elérkezett a nap amikor végre valahára egy napjaink pc je birtokosává lépnék elő. A mostani konfigom nem is részletezném mert amit itt legalja cinszoval van illetve nos... :-)
    Az igényeimet mivel utobbi hetekben probáltam behozni lemaradásomat a 98 as évek ota eléggé minimális. Olvasgattam mindenfelé , végül inkább sajátos elvárásaimmal behatárolnám igényeimet , ti ugyis értetek hozzá. Nos akkor:
    - Jelenlegi pc m a meghibasodásokon kivul jo pár évet kiszolgált ugy 3-4 évre minimum vitte az akkori uj játékokat ha nemis full op ioval. Szoval a mostani is jo pár évre van betervezve ilyen minimális ram bovitessel
    -Az előzőből kifolyolag a játékok teré is napjaink játékai minél jobban szebben mozogjanak fussanak aztán a következő években meg csak gussanak legalább el (a grafika annyira nem fog meghatni akkor már). A mkstani alap játék ilyen Rome 2, Gta majd ha lesz Watch dogs..meg ugyis tudjátok
    -Az gondolom hogy kompatibilis alkatrészek az az alap de ugy értve hogy harmonizáljanak teljesitményben teljesen erősítve egymást.
    -A konfighoz amit irtok egy monitort is kérnék szépen ami ugy teljesitményben illik a géphez . Ezt az árba nem kell beleszámolni az majd a gép megvétele utáni honapban lesz esedékes ugyis.
    -Akkor az ár amibol gazdálkodnom kellene az 160-200 ezer . Tudom elegge tágra sikerult beloni.
    - Ha lehetne akkor Egy 220 ezres opciot is kérnék az a mindenkori plafon.

Azt hiszem ennyi lenne. Várom a válaszokat ne kiméljetek tobbet szeretnék majd
  • Calver
    abból meglehet, h gyorsan ropogósra sült kábel lesz, nem véletlenül van így kitalálva.

totyak: esetleg ami beugrik, az SATA táp -> molex átalakító. ugyanazok a cuccok megvannak mindkettőn, szóval nem kéne, h gond legyen belőle, és pár száz forint az egész... már ha van szabad SATA tápod még.

ha elosztót használsz, akkor meg dvd meghajtót és a vinyót kösd leginkább egyre.
  • Vadnokedli
    Szerintem beüzemelheted csak terheli ne terheld egyenlőre. Persze a félig bedugott átalakítót is dugd be. Táp?
  • totyak
    Összesen 3 db ilyen molex csatlakozó jön ki a tápból. Egy megy a DVD meghajtóra, egy az egyik merevlemezre (ez még régi fajta) és egy van még szabadon.
  • MerlinW
    Molex-hez is lehet venni elosztót 500-1000Ft körül.
  • Blum
    Annak a csatlakozonak a neve molex. Mire hasznalod a molex csatikat,hogy mar nincs tobb?
  • totyak
    Korábban kérdeztem itt a fórumon, hogy egy 430W-os Hipro táp elbírja-e a GTX660 Titanium VGA-t.
    Tegnap megjött a kártya, de egyelőre nem tudtam kipróbálni, mert a tápról csak egy csatlakozó jön le, ami a VGA-ba megy, ezen a kártyán meg kettő ilyen dugó van. Jól sejtem, hogy nem elég, ha csak az egyikbe bedugom azt a meglevő egyetlen csatlakozómat?
    Adtak a VGA-hoz átalakítókábelt, aminek az egyik vége egy olyan dugó, amilyen a VGA-ba megy, a másik vége meg kettéágazik egy-egy ilyen lapos, fehér dugóra, olyanokra, amilyenek még a tápból is kijönnek (sajnos nem tudom mi a neve). A probléma az, hogy nekem viszont már csak egy ilyen szabad dugó jön ki a tápból, ehhez az elosztóhoz meg kettő kéne.
    Van-e valami megoldás, tudtok javasolni valamit, vagy irány tápot venni?
  • Blum
    Vesszek meg ha ertem,de ok.
  • franc0
    Nem éri meg a felárat, 840 vagy 840 EVO tökéletesen megfelel.
  • franc0
    A külön mikrofon nevetséges és sokat levesz az élményből. Nem is praktikus.
  • Krisztiam #86667
    sziasztok
    Samsung 840 Pro 250GB SSD-ről vélemény?
  • Blum
    Ez a Pana fules egyszeru,kenyelmes es meg minoseget is lehet talalni benne.

Vagy ha arra ertetted,hogy vegyen kulon mikrofont azt meg aztan vegkepp nem ertem,hogy az mitol lenne kenyelmetlen/nem egyszeru megoldas.
  • franc0
    Sokkal fontosabb az egyszerűség és a kényelem.
    Ahogy más is mondta, ennyi pénzért ne a minőséget keressük.
  • FlyHigh
    Nem.:D
  • Blum
    En ezt eddig ugy ismertem,hogy vájt fuluek.
    Lemaradtam valamirol? :D
  • FlyHigh
    Látom fejhallgató is téma, Steelseries Siberiát ajánlom bátran. Zenehallgatáshoz, játékhoz, stb, nagyon korrekten szól és nem sikerül kicsinálnom, plusz kényelmes is nagyon. Nem audiophile, de white fülűek ne is a 20ezres kategóriába keresgéljenek.
  • balvin
    Ebayről ajánlom a hongkongi 1dolláros mikrofont, van bőséggel, csak várni kell rá 2-3 hetet és kihozza a postás. Cimboráim azt mondják hogy jobban hallanak engem ezzel, mint a Genius fejhallgatóm saját mikrofonjával.
  • FlyHigh
    Kinzu elég kicsi, volt vagy egy napig, nagyobb kéznél kényelmetlen, aztán inkább ráfizettem és kihoztam egy deathaddert.
  • Jabar
    ok, köszönöm, akkor lebeszélem vele ezt a külön mikrofon dolgot :)
  • Blum
    Fejtsd ki kerlek :)
  • setuh
    Most latom hogy a steelseries nem neki ment,en kerek elnezest.
  • setuh
    Nekem superluxom van mar egy ideje es semmi baja,arrol meg nem tehetek,hogy aki barbar mod hasznalja annal eltorik...

Te meg ha iylen steelseeries fosokat ajanlgatsz akkor te se nagyon olvashatsz sokat a temaban.
  • franc0
    Én is szeretem terelgetni a birkákat, de most rossz irányba mész.
  • setuh
    Nem ajanlom a mikrofonos fejeseket,inkabb vegyel egyet kulon,jobban jarsz.
  • Blum
    Steelseries Kinzu meg ala egy tetszoleges meretu Razer Goliathus egerpad es fasza lesz.
  • Blum
    Unokaocsi inkabb vegyen egy ertelmes sztereo fulest,meg egy sima mikrofont 1000Ft-ert amit lelehet rakni az asztalra es kesz.

Mikrofonos fulesek nem arrol hiresek,hogy jol szolnak :) Nem is arra vannak kitalalva.

Panasonic RP-HTF600-at hasznalok 2 eve,batran tudom ajanlani.