103176
-
#88932 Tudnátok ajánlani vga hűtőt xfx hd5870-hez 10e körül? Egyelőre csak tervezgetem. A gyári játék közben elég hangos tud lenni ami zavaró számomra egy idő után. -
Puhos #88931 6300 -
Berennior #88930 A processzor egy R9 270X 2GB mellé kerülne és játékra használnám. -
Berennior #88929 Üdv.
Remélem, hogy jó helyre írok.
Segítségre volna szükségem, szeretnék processzort vásárolni, de nem tudom, hogy melyiket volna érdemesebb.
Ezt a kettőt néztem ki,
AMD FX 6300
AMD FX 8120
-
I73770K #88928 Előfordulhat biztosan ez is. Csak,hogy itt nem ez volt a probléma!
Gond nélkül elindult és működött a rendszer. De ha grafikai teljesítmény is kellett akkor bizony a 9800gt-nél ami benne volt előtte kb 60%-al gyengébben teljesített. Újra is lett telepítve. táp is elégvolt így mertem megkockáztatni,hogy a processzorba nincs erő,mondom miután 2db kártyával ezt eljátszotta. -
#88927 Előfordul hogy egy alaplap egy bizonyos BIOS verzióval nem észlel egy adott videokarit (egyébként teljesen kompatibilis fizikai csatlakozástól függetlenül), nekem anno az MSI M2N nem volt hajlandó boot-olni a HD5850 Xtreme mellett, a legújabb BIOS-ra frissítve sem, amíg haverom HD5770-ével tökéletesen működött...így vehettem egy új alaplapot. :) -
I73770K #88926 Hát igen, látni azért,hogy olyasmi szintű processzorokkal használnak hasonló szintű vga-t. Én is max a 660-at mondanám. Bár azt meg nem értem nekem anno miért nem ment a gtx 470. Se előtte se utána nem volt gyárilag rossz vga-m. Akkor hirtelen 2? Ez egy kicsit érdekes színben tüntette fal akkor nekem azt az egészet,de miután visszaadták a pénzt rá 1 évre lecseréltem az egész gépet mert videokártyát már nem tudtam bele tenni.
Az a legjobb ha elhoz egy GTX660-at és kipróbálja. Ha nem működik indoklás nélkül visszaviheti és jöhet a következő. -
#88925 *Egy GTX660 teljesítmény szintje felé nem mennék a bizonyos procival. -
#88924 Nekem hirtelen ez a cikk gurott be a témáról: 21 processzor tesztje Windows 8 alatt @ PH! A "kihajt/nem hajt ki" téma meglehetősen alkalmazásfüggő - ahogyan DarkSector is említette - a megjelent/jövőben megjelenő játékok hivatalos gépigénye szerint nagyjából be lehet lőni hogy mekkora erejű CPU-ra és VGA-ra lesz szükségünk a futtatásukhoz, bár a megadott adatoknak időnként nem sok közük van a valósághoz...
A GTX760-at túlzásnak érzem egy Q9300-hoz, OC ide vagy oda, főleg hogy új rendszer vásárlásáról nem volt szó, ha tegyük fel marad a Q9300 még 1-2 évig, akkor a pénz időértékét tisztelve nem érdemes kiadni egy szép summát "majd egyszer" alapon...majd lesz erősebb VGA, ha lesz korszerűbb, erősebb rendszer mellette. Nem mellesleg még mindig meglehetősen túlárazott a GTX760, ahhoz képest hogy "csak" egy átcímkézett GTX670, új fejlesztés nuku. Ha mindenképpen nVidia, akkor:
Gigabyte GTX650 OC 1GB DDR5 @ 26e Ft
Gigabyte GTX650 Ti OC 2GB DDR5 @ 38e Ft
Gigabyte GTX660 OC 2GB GDDR5 @ 46e Ft
Egy GTX660 -
#88923 szerintem nem nagyon van...
lehet úgy párositani egyénileg hogy kategóriánként, mondjuk hogy egy 15 ezres cpu mellé valóban értelmetlen lenne nagy 100k-s videókari, mert a gépigények szerint ha csak a vga van a cpu meg lehet a minimumot sem éri el akkor gebasz lesz, de van olyan játék ami kevesebb számítást végez, tegyükfel fizika terén, és videókártyába meg mondjuk csak dx11-be megy, de láttam fordítva is, tök kis szintű vga mellé még a 2 magos processzorok közül is csak x-y szint felett kért minimum követelmény szerint.
Persze az sem szentirás azért. -
I73770K #88922 Írta,hogy ajánljanak neki egy processzort ami kihajtja teljesen mert a q9300-al nem megy 100%-os an!
De a minimum cpu igényléses dologra visszatérve nincs ilyen webolal vagy lista? -
#88921 hogy érted hogy nem tud vele mit kezdeni? -
I73770K #88920 Olvastam én valamikor egy olyan cikket valahol ahol írták,hogy az újabb kártyák minimum az i5 szeretik főleg a nagyobbak és igénylik is!
Most rákerestem van olyan angol fórum ahol a tulaj Q9300 nem a 470-el hanem a 460-al sem tud mit kezdeni!
Azt nem tudom esetleg nincs egy olyan oldal,hogy melyik kártyához melyik a minimum ajánlott processzor mint ahogy tápegységbe is letudják ezt írni? Ebbe miért nem? Mert azért elég meghatározó dolog a teljesítményét illetően.
-
#88919 ettől független értem mire irod ezt a kihajtást, de ahány játék, kb annyiféle sablon ....:) -
#88918 Régen én is így voltam, volt egy med+-os procim (legalábbis én annak mondanám) és vettem egy drága vga-t.
Emlékszem az akkori játékok maxon a vga-t nagyon szerették, a proci meg a gépigényüket nézve a csucsminőséghez nem volt elég.
Megvettem a vga-t és ettől még faszán ment a játék, utána vettem 2 magos procit áttettem azt a nagy vga-t, és ésszerűen ott sokkalta jobban kellett volna mennie a játéknak, hát majdnem úgy lett. -
#88917 Azok a karik amik nem működnek azok szarok jah, gyári hibásak.
Nem hajt ki senki semmit, van 2 játék, mindkettőben másképpen fog menni a config, vannak játékok amik a cpu-t igénylik inkább, és megelégszenek kisebb vga-val és forditva, vagy éppen a sok ram.
, ha vesz egy 760-at az a tuti, legközelebb ha lesz pénze vesz másik procit, ha kell, de ha van rá pénze és nem sajnálja érdemesebb egy erős vga--t, hogy ne azon muljon a játékban a gép teljesítnénye.
Tény hogy nem olyan lesz mondjuk a BF4-ben mintha egy i7-esel játszana, de az egy dolog.
Azt nem tudod megoldani, hogy minden játékot együttesen figyelembe véve pont összehozod teljesítményben a cpu-gpu-t, ez mese...
most ez sokban függ attól hogy a forumtársunk, mennyi pénzt szánna rá, ha csak 20-30 ezret, akkor meg hiába is akarna erős vga-t. -
I73770K #88916 Szép napot!
Én nem sértésképpen mondom neked de elképzelésed sincsen milyen processzort igényelnek az újabb kártyák. Én anno egy ugyanolyan gépbe vettem egy gtx 470-et és láss csodát nem működött vele,majd kicseréltettem és az se. Most lehet,hogy mind kettő rossz volt de én inkább azt mondanám,hogy már azt sem hajtotta ki valami miatt.
De ha a 760-at kihajtja akkor komolyan mondom meghajlok előtted! -
#88915 Ne foglalkozz vele, ha van pénzed vegyél valami erősebb cuccot, játékfüggő lesz hogy melyik játék milyen VGA-t kér, és hozzá milyen procit.
100-ért azért szerintem baromság, de ha van lóvéd 60-70k-ig elmehetsz.
GTX760 pl? -
szutyi93 #88914 ja és csak Nvidia. -
szutyi93 #88913 Egy kérdés ebbe a gépbe mi a legerősebb vidi kártya amit kihajt és van értelme megvenni?
Alaplap : ASUS P5QC
Proci: Intel Core 2 Quad Q9300 2,50GHz (3,5 re húzva Aida64-ben 28 000 pont)
Ram: 8GB DDR3 1600Mhz -
DIESEL DOG #88912 Inkább írj egy ráfordítható keretet... -
sanya200 #88911 Házból milyen ajánlotok?Sztetek megéri egy Thermaltake Chaser MK-1?Vagy láttam cooler master cosmos se-t viszonylag olcsón. -
#88910 Igen szerintem is jobb lenne egy erősebb 4 magos, de sajnos ennyi a keret. 1366ban kellene főleg CoD 8 multihoz.
Még mindig áll akkor a kérdés, hogy 2 magos phenommal járok jobban vagy 4 magos athlonnal. Lehet a 4 magos athlon jobb lenne nem? -
Puhos #88909 Én azt sem venném játékra, inkább akkor gyűjteném a pénzt egy valódi négymagosra. -
#88908 Ez így ebben a formában nem igaz. Haswell i3 simán jó.
Persze a régi kétmagos Athlonok 10 ezerért tényleg csak kulcstartónak jók. -
Puhos #88907 A kétmagos procikról lejárt az idő (játék terén)! Ha játszol akkor 4 magosban szabad gondolkodni, persze ha csak pasziánszt játszol akkor elég a kétmagos is. -
#88906 Esha megis marafmek az emlitett(10-12ezer) kategoriaban, akkor a 2 magos phenom vagy 4 magos athlon? 4 magos phenomnal erezhetö lenne az elörelepes? -
#88905 Egy-egy Phenom II X4 955/965 ~15-16e Ft környékén elcsíphető használtan, felesleges az említett opciókban gondolkodni... :) -
Dobronski #88904 Akkor marad. Csak lehet megyek messzire egyetemre, és inkább laposra váltanám. Viszont jó lenne ha Dota futna rajta... -
#88903 Hasznaltan mar 10-12ert vannak 2 magos phenomok vagy 3-4 magos athlonok. Ilyen arszegmensben gondolkodom, esetleg 15ezer ha nagy teljesitmenyben az elörelepes. -
#88902 Szerintem inkább írd meg hogy mennyit költenél procira. -
#88901 Sziasztok!
Olcsó, játékra szánt gépbe ami 1366*768as felbontáson fog menni, egy 2 magos phenom2 vagy inkább 3, esetleg 4 magos athlon2őt érdemes venni? -
Blum #88900 A 140k-s VGA-t is max. 110-120k-ert lehet(ne) eladni 1 nap hasznalat utan.
Sajnos a PC biznisz nem arrol hires,hogy jo befektetes lenne. -
#88899 És úgy gondolod hogy valaki majd annyit fog érte fizetni neked mint amennyibe az új kerül a boltban? -
Dobronski #88898 monitor ssd nélkül volt 1-2 hónapja 130+ -
Blum #88897 130-140k -
Dobronski #88896 ez a gép mennyiért menne el?
i5 4670
mATX asus lap h81
Fractal core 1000 mATX ház
kingston ram 8gb 1600mhz cl9
FSP hexa 500w
WD blue 1000gb
ezek 1-2 hónaposak, ipon gari
SSD samsung 840 120gb (féléves)
Samsung 2433LW monitor erre már nincs gari. mind hibátlan. -
stefun #88895 ASUS VE228DE ezen a moncsin lenne. Talán a legócsóbb HD Ledes.?!
Akkor ez megnyugtató.
Köszi mindenkinek! -
#88894 Hasonló a konfigom, csak kevesebb a ram-om, bf4 fullhd, medium beállítás, átlag 70-80fps. Szóval egy darabig még tuti jó lesz. -
DIESEL DOG #88893 Lényegében igen, bár attól is függ mik az igények, mekkora felbontásra használnád, stb, stb...