103176
1411386313.png
  • Norby646
    Tudnátok ajánlani vga hűtőt xfx hd5870-hez 10e körül? Egyelőre csak tervezgetem. A gyári játék közben elég hangos tud lenni ami zavaró számomra egy idő után.
  • Puhos
    6300
  • Berennior
    A processzor egy R9 270X 2GB mellé kerülne és játékra használnám.
  • Berennior
    Üdv.
    Remélem, hogy jó helyre írok.
    Segítségre volna szükségem, szeretnék processzort vásárolni, de nem tudom, hogy melyiket volna érdemesebb.
    Ezt a kettőt néztem ki,
    AMD FX 6300
    AMD FX 8120
  • I73770K
    Előfordulhat biztosan ez is. Csak,hogy itt nem ez volt a probléma!
    Gond nélkül elindult és működött a rendszer. De ha grafikai teljesítmény is kellett akkor bizony a 9800gt-nél ami benne volt előtte kb 60%-al gyengébben teljesített. Újra is lett telepítve. táp is elégvolt így mertem megkockáztatni,hogy a processzorba nincs erő,mondom miután 2db kártyával ezt eljátszotta.
  • broman191
    Előfordul hogy egy alaplap egy bizonyos BIOS verzióval nem észlel egy adott videokarit (egyébként teljesen kompatibilis fizikai csatlakozástól függetlenül), nekem anno az MSI M2N nem volt hajlandó boot-olni a HD5850 Xtreme mellett, a legújabb BIOS-ra frissítve sem, amíg haverom HD5770-ével tökéletesen működött...így vehettem egy új alaplapot. :)
  • I73770K
    Hát igen, látni azért,hogy olyasmi szintű processzorokkal használnak hasonló szintű vga-t. Én is max a 660-at mondanám. Bár azt meg nem értem nekem anno miért nem ment a gtx 470. Se előtte se utána nem volt gyárilag rossz vga-m. Akkor hirtelen 2? Ez egy kicsit érdekes színben tüntette fal akkor nekem azt az egészet,de miután visszaadták a pénzt rá 1 évre lecseréltem az egész gépet mert videokártyát már nem tudtam bele tenni.
    Az a legjobb ha elhoz egy GTX660-at és kipróbálja. Ha nem működik indoklás nélkül visszaviheti és jöhet a következő.
  • broman191
    *Egy GTX660 teljesítmény szintje felé nem mennék a bizonyos procival.
  • broman191
    Nekem hirtelen ez a cikk gurott be a témáról: 21 processzor tesztje Windows 8 alatt @ PH! A "kihajt/nem hajt ki" téma meglehetősen alkalmazásfüggő - ahogyan DarkSector is említette - a megjelent/jövőben megjelenő játékok hivatalos gépigénye szerint nagyjából be lehet lőni hogy mekkora erejű CPU-ra és VGA-ra lesz szükségünk a futtatásukhoz, bár a megadott adatoknak időnként nem sok közük van a valósághoz...
    A GTX760-at túlzásnak érzem egy Q9300-hoz, OC ide vagy oda, főleg hogy új rendszer vásárlásáról nem volt szó, ha tegyük fel marad a Q9300 még 1-2 évig, akkor a pénz időértékét tisztelve nem érdemes kiadni egy szép summát "majd egyszer" alapon...majd lesz erősebb VGA, ha lesz korszerűbb, erősebb rendszer mellette. Nem mellesleg még mindig meglehetősen túlárazott a GTX760, ahhoz képest hogy "csak" egy átcímkézett GTX670, új fejlesztés nuku. Ha mindenképpen nVidia, akkor:

Gigabyte GTX650 OC 1GB DDR5 @ 26e Ft

Gigabyte GTX650 Ti OC 2GB DDR5 @ 38e Ft

Gigabyte GTX660 OC 2GB GDDR5 @ 46e Ft

Egy GTX660
  • DarkSector
    szerintem nem nagyon van...
    lehet úgy párositani egyénileg hogy kategóriánként, mondjuk hogy egy 15 ezres cpu mellé valóban értelmetlen lenne nagy 100k-s videókari, mert a gépigények szerint ha csak a vga van a cpu meg lehet a minimumot sem éri el akkor gebasz lesz, de van olyan játék ami kevesebb számítást végez, tegyükfel fizika terén, és videókártyába meg mondjuk csak dx11-be megy, de láttam fordítva is, tök kis szintű vga mellé még a 2 magos processzorok közül is csak x-y szint felett kért minimum követelmény szerint.
    Persze az sem szentirás azért.
  • I73770K
    Írta,hogy ajánljanak neki egy processzort ami kihajtja teljesen mert a q9300-al nem megy 100%-os an!
    De a minimum cpu igényléses dologra visszatérve nincs ilyen webolal vagy lista?
  • DarkSector
    hogy érted hogy nem tud vele mit kezdeni?
  • I73770K
    Olvastam én valamikor egy olyan cikket valahol ahol írták,hogy az újabb kártyák minimum az i5 szeretik főleg a nagyobbak és igénylik is!
    Most rákerestem van olyan angol fórum ahol a tulaj Q9300 nem a 470-el hanem a 460-al sem tud mit kezdeni!
    Azt nem tudom esetleg nincs egy olyan oldal,hogy melyik kártyához melyik a minimum ajánlott processzor mint ahogy tápegységbe is letudják ezt írni? Ebbe miért nem? Mert azért elég meghatározó dolog a teljesítményét illetően.
  • DarkSector
    ettől független értem mire irod ezt a kihajtást, de ahány játék, kb annyiféle sablon ....:)
  • DarkSector
    Régen én is így voltam, volt egy med+-os procim (legalábbis én annak mondanám) és vettem egy drága vga-t.
    Emlékszem az akkori játékok maxon a vga-t nagyon szerették, a proci meg a gépigényüket nézve a csucsminőséghez nem volt elég.
    Megvettem a vga-t és ettől még faszán ment a játék, utána vettem 2 magos procit áttettem azt a nagy vga-t, és ésszerűen ott sokkalta jobban kellett volna mennie a játéknak, hát majdnem úgy lett.
  • DarkSector
    Azok a karik amik nem működnek azok szarok jah, gyári hibásak.

Nem hajt ki senki semmit, van 2 játék, mindkettőben másképpen fog menni a config, vannak játékok amik a cpu-t igénylik inkább, és megelégszenek kisebb vga-val és forditva, vagy éppen a sok ram.
    , ha vesz egy 760-at az a tuti, legközelebb ha lesz pénze vesz másik procit, ha kell, de ha van rá pénze és nem sajnálja érdemesebb egy erős vga--t, hogy ne azon muljon a játékban a gép teljesítnénye.

Tény hogy nem olyan lesz mondjuk a BF4-ben mintha egy i7-esel játszana, de az egy dolog.
    Azt nem tudod megoldani, hogy minden játékot együttesen figyelembe véve pont összehozod teljesítményben a cpu-gpu-t, ez mese...

most ez sokban függ attól hogy a forumtársunk, mennyi pénzt szánna rá, ha csak 20-30 ezret, akkor meg hiába is akarna erős vga-t.
  • I73770K
    Szép napot!
    Én nem sértésképpen mondom neked de elképzelésed sincsen milyen processzort igényelnek az újabb kártyák. Én anno egy ugyanolyan gépbe vettem egy gtx 470-et és láss csodát nem működött vele,majd kicseréltettem és az se. Most lehet,hogy mind kettő rossz volt de én inkább azt mondanám,hogy már azt sem hajtotta ki valami miatt.
    De ha a 760-at kihajtja akkor komolyan mondom meghajlok előtted!
  • DarkSector
    Ne foglalkozz vele, ha van pénzed vegyél valami erősebb cuccot, játékfüggő lesz hogy melyik játék milyen VGA-t kér, és hozzá milyen procit.

100-ért azért szerintem baromság, de ha van lóvéd 60-70k-ig elmehetsz.

GTX760 pl?
  • szutyi93
    ja és csak Nvidia.
  • szutyi93
    Egy kérdés ebbe a gépbe mi a legerősebb vidi kártya amit kihajt és van értelme megvenni?

Alaplap : ASUS P5QC
    Proci: Intel Core 2 Quad Q9300 2,50GHz (3,5 re húzva Aida64-ben 28 000 pont)
    Ram: 8GB DDR3 1600Mhz
  • DIESEL DOG #88912
    Inkább írj egy ráfordítható keretet...
  • sanya200
    Házból milyen ajánlotok?Sztetek megéri egy Thermaltake Chaser MK-1?Vagy láttam cooler master cosmos se-t viszonylag olcsón.
  • Peet199009
    Igen szerintem is jobb lenne egy erősebb 4 magos, de sajnos ennyi a keret. 1366ban kellene főleg CoD 8 multihoz.
    Még mindig áll akkor a kérdés, hogy 2 magos phenommal járok jobban vagy 4 magos athlonnal. Lehet a 4 magos athlon jobb lenne nem?
  • Puhos
    Én azt sem venném játékra, inkább akkor gyűjteném a pénzt egy valódi négymagosra.
  • franc0
    Ez így ebben a formában nem igaz. Haswell i3 simán jó.
    Persze a régi kétmagos Athlonok 10 ezerért tényleg csak kulcstartónak jók.
  • Puhos
    A kétmagos procikról lejárt az idő (játék terén)! Ha játszol akkor 4 magosban szabad gondolkodni, persze ha csak pasziánszt játszol akkor elég a kétmagos is.
  • Peet199009
    Esha megis marafmek az emlitett(10-12ezer) kategoriaban, akkor a 2 magos phenom vagy 4 magos athlon? 4 magos phenomnal erezhetö lenne az elörelepes?
  • broman191
    Egy-egy Phenom II X4 955/965 ~15-16e Ft környékén elcsíphető használtan, felesleges az említett opciókban gondolkodni... :)
  • Dobronski
    Akkor marad. Csak lehet megyek messzire egyetemre, és inkább laposra váltanám. Viszont jó lenne ha Dota futna rajta...
  • Peet199009
    Hasznaltan mar 10-12ert vannak 2 magos phenomok vagy 3-4 magos athlonok. Ilyen arszegmensben gondolkodom, esetleg 15ezer ha nagy teljesitmenyben az elörelepes.
  • Fehercsoki
    Szerintem inkább írd meg hogy mennyit költenél procira.
  • Peet199009
    Sziasztok!
    Olcsó, játékra szánt gépbe ami 1366*768as felbontáson fog menni, egy 2 magos phenom2 vagy inkább 3, esetleg 4 magos athlon2őt érdemes venni?
  • Blum
    A 140k-s VGA-t is max. 110-120k-ert lehet(ne) eladni 1 nap hasznalat utan.

Sajnos a PC biznisz nem arrol hires,hogy jo befektetes lenne.
  • Fehercsoki
    És úgy gondolod hogy valaki majd annyit fog érte fizetni neked mint amennyibe az új kerül a boltban?
  • Dobronski
    monitor ssd nélkül volt 1-2 hónapja 130+
  • Blum
    130-140k
  • Dobronski
    ez a gép mennyiért menne el?

i5 4670
    mATX asus lap h81
    Fractal core 1000 mATX ház
    kingston ram 8gb 1600mhz cl9
    FSP hexa 500w
    WD blue 1000gb
    ezek 1-2 hónaposak, ipon gari
    SSD samsung 840 120gb (féléves)
    Samsung 2433LW monitor erre már nincs gari. mind hibátlan.
  • stefun
    ASUS VE228DE ezen a moncsin lenne. Talán a legócsóbb HD Ledes.?!
    Akkor ez megnyugtató.

Köszi mindenkinek!
  • Norby646
    Hasonló a konfigom, csak kevesebb a ram-om, bf4 fullhd, medium beállítás, átlag 70-80fps. Szóval egy darabig még tuti jó lesz.
  • DIESEL DOG #88893
    Lényegében igen, bár attól is függ mik az igények, mekkora felbontásra használnád, stb, stb...