103176
-
#89133 Jah igen, félreérthetően írtam. Kértem itt egy konfigot nem rég, ami kb 120k-ra jött ki, de egyelőre ennyim nincs, és ezért gondoltam lejjen adni az igényekből, így gondoltam a lenti i3-as konfigra. A kis 3200es AMD-ért adott a biztosító, az ment tönkre. -
#89132 Volt egy gépem amit 2006-ban vettem, amd 3200+, 2gb ddr2 800mhz, 4650 vga, 160gb hdd. Villám becsapott, biztosító 26k-t adott érte, én meg itt vagyok gép nélkül. Így most a kinti gépet használom, mert 26k-ért nem fogok venni, tök fölösleges. Viszont se tv se gép nincs, így olyan mintha semmi élet nem lenne a szobámban :D -
#89131 az egész konfigra amit vettél? azt az árat megtérítik amelyiken vetted, ha van számla róla -
#89130 90k pofátlanul kevés? -
#89129 Mennyi lenne a keret? -
#89128 Bejelentkeztem, adott 26k-t, now what? -
#89127 Be kell jelenteni biztosítónál. -
#89126 Múltkor kértem itt gépet, i5, 8gb 1 terra, de már elég nehezen bírom gép nélkül (az enyémet viharkár érte), gondolkoztam, hogy lejjebb adom az igényeket. I3, 4gb ddr3, 500gb vinyó. 500gb elég lesz, 160-ról váltok, még sok is. Esetleg később javítgatnék rajta. Csak az i3 nem tudom mennyire "idejétmúlt", mert itt csak i5-öket ajánlgatnak már. De már nem bírom gép nélkül, és egyelőre nincs lóvém nagyobb konfigra -
#89125 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Itt mindent lehet, ez az SG! :D
Kérdez nyugodtan, max. nem kapsz választ rá. -
DIESEL DOG #89124 Igen. -
#89123 erre gondolsz? -
DIESEL DOG #89122 dafuq... bocs... ez nem direkt volt. :/ -
DIESEL DOG #89121 A Hyper Threading az Intel által alkalmazott és védett technológia.
Hyper Threading-et az i5-ös nem alkalmaz. Az i3-as CPU-k alkalmaznak HT-t. Ez gyakorlatban úgy néz ki hogy ugye az i3 tulajdonképpen egy 2 magos processzor, de a Hyper Threading technológia alkalmazásával kapunk még két plusz "magot". Ezek a két magos de négy logikai szálas processzorok, így gyakorlatilag a plusz két logikai mag fizikainak látszik.
Tehát jó dolog a HT, de négy valódi, fizikai processzormag többet ér mint két fizikai és két logikai Ugyan egy HT-s processzor bekapcsolt HT mellett nagyobb számítási kapacitásra képes, de ugyanakkor HT ellenére sem tudja felvenni a versenyt egy valódi négy magossal.
u.i. ha 550W-os tápegységen is gondolkodsz akkor FSP Raider 550W. ;) -
DIESEL DOG #89120 Hyper Threading-et az i5-ös nem alkalmaz. Az i3-as CPU-k alkalmaznak HT-t. Ez gyakorlatban úgy néz ki hogy ugye az i3 tulajdonképpen egy 2 magos processzor, de a Hyper Threading technológia alkalmazásával kapunk még két plusz "magot". Ezek a két magos de négy logikai szálas processzorok, így gyakorlatilag a plusz két logikai mag fizikainak látszik.
Tehát jó dolog a HT, de négy valódi, fizikai processzormag többet ér mint két fizikai és két logikai.
u.i. ha 550W-os tápegységen is gondolkodsz akkor FSP Raider 550W. ;) -
TomStorm #89119 Nyugodtan add fel amennyiért gondolod.Többi is túlárazott amilyen konfigurációkat lehet találni.Másik,hogy úgyis alkudnak majd:)
Én nem találok hónapok óta egy normális PC-t max 60-70ezerért:( -
#89118 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem az enyém, unokatesómé. Nekem még ha fizetnének sem kéne. Kérdezett egy árat, én meg megkérdeztem itt. Megnézegettem pár hírdetést és összeadtam.
Így jött ki, és akkor darabonként vannak a hírdetések, így már 43.5k + akkor egy vmi ház, ami legyen ~4k, egy dvd író legyen ~2k = 49.5k + egy mobil rack ajándékba + tápkábel.
De mind1. Vmi haverja megveszi tőle 50k-ért, megegyeztek. Ennyi. Lapozzunk. -
#89117 prohardver-en, meg egyéb hirdető oldalakon néztem utána (nem 2 éves hirdetéseken), hogy mennyiért kelt el.
AMD Athlon 64 x2 6000+ processzor hirdetés 12k
Asus Eah 5770 Cucore 1GB hirdetés 18k
Abit KN9 alaplap hirdetés 5k
Power LC6550gp2 v2.2 hirdetés 5k
160G-os vinyó (bocsi csak 3.5k) -
#89116 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ebben a topikban csak számítógép összerakás megy, vagy esetleg hardverek teljesítményéről is lehet beszélgetni/kérdezni? Érdekel a téma, de nagyon sok mindennel nem vagyok tisztában, és van 1-2 kérdésem. -
Mike333 #89115 Akkor majd egy 500-550 W-os tápegységben fogok gondolkozni. 1920x1080-ba játszok, de maximum leveszek 1-2 grafikai elemet mediumra és meg lesz a 60 fps simán :D A mostani processzorral is csak 1-2 dolgot kell levennem és úgy megvan a 30-45 fps átlag, akkor ha meglesz az i5-ös proci még annyit se kell levennem :) Persze nem a BF4 és az optimalizálatlan játékokra gondolok, hanem a normálisabbakra. Amúgy a hyper threading az pontosan mit jelent és mit csinál? Az baj, hogy a kiszemelt processzorom nem rendelkezik vele? Egyik ismerősöm mondta, hogy nem minden esetben jobb a HT, valamikor meg jobb ha nincs is a proceszorba o.O Valaki világosítson fel erről is légyszi, köszi :D -
Puhos #89114 Ezzel kár volt vesződnöd! -
SNICKER #89113 -
Dobronski #89112 3 hónapja adtam el egy
athlon 5000+
4gb ddr2 ram
80gb hdd lol
hd4670
konfigot 25 ért. egy nap alatt volt rá vevő. -
#89111 Muahaha. Elhiszem hogy nem vet fel a pénz, de azért legyen már benned tartás.
Ebből ami pénzt ér, az az 5770 meg a kétgigás memóriamodul.
Ez 15 ezer.
A többi szemétárban mehet.
Ha valaki ad érte 20 ezret azonnal, örülj hogy sikerült megszabadulni tőle. -
#89110 pont most vettem 60ért olyan konfigot ami feldíszíti a karácsonyfát (és volt benne új cucc is) énis 35 közelébe lőnék. -
Dobronski #89109 szerintem ez kevés érte! számlán nézzétek meg mennyiért vette és azt szorozzátok meg kettővel! -
#89108 Nem tudom hol jártál utána, de ezek nagyon nem korrekt árak... -
#89107 Szerintem egy Athlon 64 X2 6000+. -
Blum #89106 50-60k-ert Ivy Bridge gepet lehet kapni,nehogy mar ez az oskovulet 50k-t erjen...
35-40k-ert valaki elviszi akkor haverod mar rohadt boldog lehet,de a proci meg mindig kerdeses. -
#89105 az túl soknak tűnik egy AM2-es konfigért. -
#89104 Na kicsit utánajártam, bogarásztam.
VGA ~17k
alaplap ~5k
proci vmi minőségibb hűtővel ~12k
táp ~6k
vinyó ~5k
dvd író ~2k
+ vmi világítós plexioldalas házat is ad már hozzá
Így sztem 50k az baráti.
Azért köszi a segítséget! -
#89103 35.000 - 40.000 Ft. De azt azért jó lenne tudni, hogy az a proci 1 magos vagy 2 magos. -
#89102 Sziasztok! Ezt a konfigot szerintetek mennyiért tudná ismerősöm, korrekt áron eladni?
AMd Processor 3.00 GHz
3.00 GB DDr2 Ram
ASUS EAH 5770 1gb
Abit Kn9 motherboard
Power LC6550gp2 v2.2 550W
150Gb merevlemez
Dvd író
Mobil rack
Szeretné lecserélni ezt a konfigot. Csak a ház maradna meg. Ennyi infót kaptam, többet nem.
Köszi a választ előre is. -
DIESEL DOG #89101 Egy minőségi 500W-os vagy 550W-os PSU bőven elegendő az említett konfigurációnak. Memória bővítést illetően már most is sokszor jól jön a 8GB-nyi rendszermemória, árakat tekintve én jelenleg azt javasolnám hogy aki csak teheti és tervezi a bővítést az most tegye meg mert úgy fest hogy az idén tovább drágulnak majd a DDR3-as modulok árai, stagnálás sajnos nem igazán mutatkozik, de semmiképp sem akarok a pénztárcádban turkálni. A VGA kártyád még elegendő lehet sok mai játék futtatására ha hajlandó vagy kompromisszumokat kötni és néhány szűrőt lejjebb veszel, alacsonyabb minőségű AA-t használsz illetve lejjebb veszed a részletességi szintet pl. nem ultrára állítod be az adott játék részletességi szintjét hanem high-ra vagy mediumra, de ezek függnek attól is hogy mekkora felbontáson játszol. Nagy általánosságban egészen másképp fest a dolog pl. 1440x900px felbontáson és 1920x1080px felbontáson. Egyébként a későbbiekben érdemes lenne a VGA-t is lecserélni egy újabb modernebb kártyára több VRAM-mal pl. 2GB-osra. Ez attól függ hogy mikor szánnád rá magadat egy ilyen "merényletre" :D -
DIESEL DOG #89100 Ahogyan az egyik előttem író kolléga említette, megfelelő típus választása esetén elérhető a CPU szorzó emelése. :) -
Mike333 #89099 Köszönöm a válaszokat :) Igen, később tervezek egy kicsi tuningolást ha már nem lesz elég az alap órajel. Akkor elég lesz nekem első nekifutásra a gyári hűtés is, majd később ha tuningolni lesz kedvem veszek egy jobbat. Memóriát biztosan nem mostanában fogok venni főleg így, hogy dupla annyiba kerülnek mint pár éve... Szóval elég neki egy 500 W-os táp? Többre számítottam de nem baj, legalább olcsóbb mint gondoltam. A vga-m mennyire fogja vissza a gépem kb? Mert ha csak 1-2 effektet kell lejjebb vennem ultráról mediumra abba még nem halok bele :D -
Dodo55 #89098 És tényleg, ott van a listában a H87M-PLUS is :) -
#89097 A H87 és B85ös lapoknál engedélyezve van, itt a cikk róla az én H87M-E lapomnál is simán működik. -
Dodo55 #89096 Őőő, tuninghoz nem Z-s alaplap kéne véletlenül?
(Tudom, hogy egyes 80-as sorozatú B-s és H-s lapokon egyes gyártók lehetővé tették a szorzó állítást, de az általad linkelt 2 alaplap tudtommal nem tartozik ezek közé) -
#89095 Próbát tehetsz a gyári hűtővel, végül is adják hozzá. Én kicseréltem az i5 4570-ét, mindezt annak a fényében mondom, hogy holtra nem érdekel mi hány fokos, csak szimplán a hangja miatt, mert az ölős. -
DIESEL DOG #89094 Illetve annyit hozzáfűznék még hogy a későbbiekben ha anyagilag megengedheted magadnak akkor bővíteni további +4GB memóriával és esetleg egy erősebb VGA kártyát beszerezni.