Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
Zalman Z11 Plus HF1 számítógép ház
Cooler Master 500W Elite V3 MPW-5001-ACABN1-EU tápegység
Gigabyte AX370M-Gaming 3 alaplap
AMD Ryzen 5 2400G YD2400C5FBBOX processzor
Kingston HyperX Fury 2x4GB DDR4 2666MHz HX426C15FBK2/8 memória
Western Digital 2TB 64MB SATA3 WD20EZRZ merevlemez
Cooler Master MasterAir Pro 4 MAY-T4PN-220PK-R1 processzor hûtõ
SSD-t a mostani gépemből átraknám.Köszi
A lényegre térve az X4 640-ről váltva rengeteg olcsó használt CPU is űrtechnika lesz, a saját tapasztalataim alapján még az én 6 éves i5 4570-em is rengeteg játékhoz egyelőre "minek több" kategória 60 FPS-t megcélozva. Amelyik címhez pedig lényegesen több CPU erő szükséges, ott jellemzően az egy fokkal drágább és erősebb 4/6/7 gen i5 és i7 is elvérzik, az optimális váltás a 6 magos/6 szálas 8gen i5-től - pl. 8400 - és Ryzen 5 2600-tól kezdődik. Durván számolva CPU 50-60e Ft, alaplap 25-35e Ft, 16 GB 2666-3200 MHz körüli DDR4 50e Ft. Szóval újonnan 140e Ft körül van egy tisztességes gamer félkonfigod. Használt jóáras alkatrészekkel az említett szintet nem fogod megütni, de az említett ár fele és kétharmada között lehet többnyire még manapság éppen tisztességes, de jövőállónak már nem mondható félkonfigot összevadászni. AMD-ből az 1gen Ryzenek előtt gyakorlatilag csak az öreg FX-ek voltak, azokra már rá sem néznék, esetleg jóáras 1gen Ryzenekre lehetne vadászni, csak ritkán adják annyival olcsóbban őket az új Ryzen 2 modelleknél, hogy igazán vonzóak tudjanak lenni... Tehát marad az Inteles felhozatal, ami bőséges...ahogyan te is említetted, a minél újabb generációs i széria felé nézelődnék, pontosabban i5-ökre mennék rá /K modell esetleg szigorúan csak alkalmi áron, nem a sima társaihoz képest másfélszeres árcédulával/, az i7-eket generációtól függetlenül feledve, mivel az új CPU-k piacához mérten többnyire eszementül túlárazottak, i7-ezni már-már vallás, hiába 6 éves modell pl. egy 4gen i7, akkor is legalább 2x annyit kérnek érte mint egy kortárs i5-ért...nehezen megfogható, de mintha a használt piac ezen részén is lenne valamiféle elferdült értékképzet az emberek fejében, mint például az autópiacon a modelltől, márkától, évjáratttól függetlenül lenézett sz4r francia autó és non-plus-ultra német autó. Nem akarok mindenáron hazabeszélni, de a saját tapasztalatom szerint a használt piacon jelenleg kb. 70e Ft körül mért 4gen i5+s1150 lap+16 GB 1600 MHz DDR3 konfig is még bőven tisztességes játékélményt tud nyújtani manapság, ha adott az erős VGA mellé. Ha sikerül nem sokkal többért 6/7gen i5 félkonfigoz hozzájutni - nem lehetetlen - az egy fokkal még jobban megérheti a pénzét. Persze 1-2 év múlva hasonlóképpen bekerülnek a régiség kalapba mint a 4genek, egy újabb nagyobb léptékű játék gépigény emelkedés küszöbén állunk, amelynek már manapság is akad pár hírmondója.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.11.06. 18:50:51
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
De hogy alaplapot találnál e hozzá értelmeset az megint kérdőjel.
PH-n itt megmondják neked mit lenne érdemes csinálni
#hhwnd
A használt piachoz nem értek, de úgy hallottam, hogy nagyon ritka, hogy egy CPU meghibásodjon.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Igen, tuning alatt némi újítást értettem, nem akarom én húzni a processzort, nem is értek hozzá. Mint írtam, teljesen új gépet biztosan nem veszek, alkalomszinten játszom, nem éri meg már több százezres gépbe fektetni.
i7 nem volt játékra való? Nem értek hozzá, de én úgy tudom azok a legcombosabb Intel procik minden generációban. Egy GTX660Ti van a gépemben.
Néztem Ryzeneket, nem győztek meg, de azért nem vetem el az ötletet. Csak ugye ott is az a probléma, hogy csak DDR4-et támogat, ha jól tudom.
Nem hiszem, hogy érdemes lenne venni ilyet használtan, főleg K-s verziót mert nem fog az előélete kiderülni 100%-ra biztosan sosem.
i7 akkor sem volt játékra való, meg most sem. Vegyél egy normál gépet, a tuningot meg hanyagold, bár szerintem te fejlesztést értesz ez alatt.
Újítani is akarsz, meg nem is mert nem vagy aktív gamer, hát dönts el :D
és végülis milyen VGA megy a gépedben?
Ryzent nézegetném.
#hhwnd
Eddig nem nagyon követtem a hardveres felhozatalt, ma olvasgattam utána a dolgoknak. Intel i7-ben gondolkozom, egy 4770k-ban. Tudom, boltban már nem kapni. Első kérdésem, hogy érdemes-e még ilyet venni? Nem csúcskategóriát keresek, hangsúlyozom. Egy szakadt Athlon II X4 640-et váltana. Nézegettem összehasonlításokat pl. egy 7700k-val és persze a 7700k azért jobb, de nem láttam olyan eget rengető különbséget (persze nem értek hozzá). És azért nyilván ott van köztük a 3 generációnyi különbség.
Mint mondtam, már nem vagyok aktív gamer, így igazán nagy összeget nem szeretnék a gépre költeni, ezért nézegetem még a 4. generációt. Meg persze azért, mert azt olvastam, hogy a 6. generációtól már csak DDR4-et támogatnak a lapok, nekem meg DDR3 van. Nem fér bele az alaplap, processzor és memória csere (vagyis beleférne, de nem érzem szükségét már). Ennek ellenére mégis találtam olyan hibrid lapokat, amik 1151-esek, de még támogatják a DDR3-at. Vagyis nem egyértelmű számomra, hogy sima DDR3-ról, vagy DDR3L-ről van-e szó ezeknél a lapoknál. Cikkekben azt olvastam, hogy ezek a processzorok csak DDR3L-lel kompatibilisek, sima DDR3 károsíthatja a CPU-t.
Van-e arról valakinek infója, tapasztalata, hogy mit takar ez a károsodás, valós dolog-e, vagy csak riogatták vele az embereket, hogy váltsanak DDR4-re? Illetve ezekbe a lapokba akkor fizikailag belemegy a DDR3 egyáltalán, vagy a DDR3L az teljesen más méret.
Azt is olvastam, hogy a 8-generáció hiába 1151-es tokozású, mégsem jó azokba a lapokba, amikbe a 6-7 generáció. Illetve a 6-7 generációs CPU meg nem stimmel a 8. generációs lapokkal. Ez stimmel így? Magyarán 6-7 generációt lehet variálni, de a 8. egy teljesen más tészta, hiába 1151?
¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.11.01. 12:27:16
Ráadásul ez nem is az én gépem,csak az szomszédnak segítek be.:)
Egyébként nem gondoltam volna,hogy egy 160k-s budget gép ilyen jól megbírkózik a mostani játékokkal.
Mégegyszer köszi! :)
Biztos, hogy nincs annyi a hőmérséklete, főleg bekapcsolás után, inkább a program rosszul érzékelheti a szenzort, már ha van olyan neki a vrm-nél. Azt mondanám, ne törődj vele, "ez" gyári érték másoknál is hasonlókat, vagy ugyan ennyit mutatnak ezek a monitorozó programok ennél a lapnál.
#hhwnd
A hőszenzor nem ezekben van, hanem az ezeket irányító PWM szabályozóban ami az a chip a két piros téglalap között a bal felső részen.
Lehet ennek a termo szenzora hibás, vagy az AIDA rossz értéket mutat, mert nem ismeri rendesen az alaplapodat és valami mást olvas be hőmérsékletnek, vagy mindkettő.
Ezeket próbálhatod:
- állíts vissza minden túlhajtást, feszültség emelést (ha van) és nézd meg lejjebb megy-e a hőmérséklet
- ha hozzáférsz miközben megy a gép, tapintsd meg óvatosan a tranzisztorokat, hogy tényleg ilyen melegek-e
- keress rá, hogy más hasonló chipsettel rendelkező ASRock alaplapnál is ilyen melegek-e, az olcsóbb lapoknál előfordul, hogy nem foglalkoznak a VRM hőmérséklettel, lehet ennél a modellnél ez van
- vehetsz külön hűtőbordát és hővezető párnákat rájuk, bár nem tudom hogyan rögzítenéd őket

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Be vagyok szarva rendesen.Kíváncsiságból feltettem az AIDA-t,és a hőmérsékleteknél ez fogad:
Mi a görcs az a VRM?Nézegettem az Asrock oldalát,de nem nagyon lettem okosabb.Annyit kihámoztam,hogy valami feszültség.És az a legszebb,hogy bekapcsoláskor már ennyi.Csak ennyit szeretnék tudni,hogy mi ez és miért ennyi?Teljesen tanácstalan vagyok.<#szomoru1>#szomoru1>
MSI-nek nem tudom lesz-e GODLIKE lapja Z390-es verziója, mert egyelőre sehol nem látom....
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Azért december elejéig levihetnék még egy huszassal legalább...
Köszönöm.:)
Valamit nagyon elrontottam.Megrendeltünk egy olcsó gépet amiben egy AMD Ryzen 3 1200 proci lenne egy ASRock AB350M-HDV lappal.A proci 65w TDP,viszont a lap Supports CPU up to 65W-t ír.Ezt azt jelenti-amitől félek,-hogy nem fog elindulni?
melóban új gépet kéne összeraknom magamnak. grafikai szerkesztés (photoshop, illustrator, indesign), nyomdaipari dolgokra (acrobat, fiery, preps) lesz használva. 8. genes i5 és 16gb ramra gondoltam, szerintem ennél többre nincs szükség. leginkább a videókártyánál kellene segítség, hogy abból milyet érdemes, jó a játékra tervezett is?
köszi előre is a válaszokat.
Utoljára szerkesztette: RAMyMamy, 2018.10.26. 16:37:00
Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.10.25. 17:20:04
gpu teljesítménye pedig gtx 1030 szint
utolsó oldalon:
"Értékelés
A Raven Ridge kódnevű lapkára épülő, Socket AM4-es foglalatba helyezhető Ryzen 5 2400G hasonlóan értékelhető, mint a kisebb modell. Processzorrésze erős, erősebb, mint a hasonló áron elérhető Intel Core i5-7400, amihez hozzájön, hogy dedikált grafikus vezérlő nélkül még kevesebbet is fogyaszt, továbbá IGP-je jelentősen erősebb az Intel megoldásánál.
Ha tehát platformszinten értékeljük a Ryzen 5 2400G és a Core i5-7400 modellt, akkor nem sok érv szól az Intel mellett. Utóbbi helyzetét rontja az is, hogy az AMD lapkája már natívan támogatja a HDMI 2.0a-t, míg a Core i5 esetében továbbra is az alaplapra integrált LPSCon egység adja ennek az alapját, ami lényegében egy integrált aktív átalakító DisplayPort 1.2 interfészre kötve. Itt egyértelműen érződik, hogy a Vega architektúrára épülő Radeon IGP tényleg új, míg az Intel a saját dizájnjához már lassan két és fél éve nem nyúlt hozzá. Persze a HDMI 2.0a kihasználásához megfelelő alaplap is kell, de hamarosan elérhető lesz a 400-as sorozat, ami ebből a szempontból előrelépés. A korábbi tesztben egyébként megjegyeztük, hogy a Core i3-8100 jobb választás lehet a Core i5-7400-nál, de drágábbak hozzá az alaplapok, illetve végeredményben ennél is gyorsabb a Ryzen 5 2400G. A 300-as sorozatú olcsóbb alaplapok azonban lassan szállingóznak, illetve érkeznek az újabb Coffee Lake lapkára épülő Core modellek is, vagyis idővel lesz itt normális verseny, legalább a processzorrész oldaláról, az integrált grafikus vezérlővel viszont nem tud majd mit kezdeni az Intel.
Jól sikerült a Zen és a Vega első találkozása<+>+>
Az IGP-s eredmények önmagukban nem voltak izgalmasak, de egy olcsó VGA-t bevetve már volt némi verseny is. Ebből a szempontból játéka válogatta, hogy az AMD Ryzen 5 2400G Radeon RX Vega 11-es IGP-je, vagy az NVIDIA GeForce GT 1030-as VGA-ja volt a gyorsabb – DirectX 12-ben az előbbi, míg DirectX 11-ben az utóbbi. Viszont maga a GeForce GT 1030 önmagában is 27 000 forint körül szerezhető be, így nagyjából 20 000 forintból ki kell hozni a processzort, ennyi pénzért pedig nem lehet elfogadható erejű, négymagos modellt vásárolni.
Az AMD erre valamiért kifejezetten rájátszik, ugyanis 48 000 forint körül kínálják magát a AMD Ryzen 5 2400G-t, ami tényleg olyan processzorerővel bír, mint egy hasonlóan árazott szimpla Ryzen CPU vagy egy négymagos Core i5. Ha úgy vesszük, akkor az IGP gyakorlatilag ingyenes, és ezzel tényleg nehéz versenyezni. Így tehát új konfiguráció összerakása esetén egyértelműen a AMD Ryzen 5 2400G mellett szól az ár, egy GeForce GT 1030 kaliberű VGA-val pedig felesleges kiváltani az integrált grafikus vezérlőt. Az egyetlen kérdés, hogy a GeForce GT 1030 jobban megérheti-e egy nagyjából 20 000 forintos, kétmagos Pentium társaként. Ez bizonyos játékokban lehet, hogy jól működik, de ezt alaposan meg kell fontolni. Kétmagos processzor ugyanis már két éve sem volt ajánlott választás, és mára az Intel is eljutott oda, hogy a tömegeknek szánt Core i3-at négymagos formában kínálják. Így tehát a GeForce GT 1030-as VGA választása magával hoz egy kompromisszumot is, amit a Ryzen 5 2400G-vel nem kell bevállalni.
Összességében az AMD Ryzen 5 2400G különösen ajánlott megoldás. Platformként szemlélve is nagyon jól sikerült fejlesztésről van szó, és processzorrésze, valamint IGP-je is nagyon erős a maga kategóriáján belül. Mindehhez pedig viszonylag baráti ár társul, ami alaposan feladja a leckét a konkurenseknek."
¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
köszi
i5 6600K, MSI GTX 1070 8gb gaming X, 2x8gb 3200mhz/cl15, Logitech G27
olyan megoldás érdekel, amihez nem kell bontani a gépet. mi kellene hozzá?
i5 6600K, MSI GTX 1070 8gb gaming X, 2x8gb 3200mhz/cl15, Logitech G27
Nezegettem meg esetleg az 1060 6GB OCt, errol velemeny?
Akkor te leginkabb ay 1070/80ast ajanlanad?
Pont jatek miatt szeretnek ujitani vgat, kicsit zavar, hogy ujabb jatekoknal, illetve jatekok, amiket hosszu tavon jatszok, nincs meg a 60 fps :D
Kumiho #2179
CPU gyilkos progikban a 4 magos/4 szálas CPU keményen meg lesz hajtva, de ha pl. játékoknál nem létszükséglet mindenben mindenáron a 60 FPS, akkor megfelelhet még egy ideig. Egy SSD dobna nagyot a gépen, ha csak a WD Blue vinyó van benne.
Valoszinu ugyis feljebb kell mennem arban.
Apropo arak, varhato a kozeljovoben valtozas?
Kumiho #2179
Szeretnek videokarit ujitani, kerdesem az lenne, a kovi konfig mit bir el (illetve mi az ami befer a gephazba meg? Keret: 100e ftra godnoltam ,de alkukepes :D
Koszonom a segitseget elore is :)
ASROCK Z170 Pro4S
INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX (COOLERMASTER Hyper 103 hutovel)
HyperX 16GB Fury DDR4 2400MHz CL15 KIT
(GIGABYTE GV-N960OC-4GD GTX960 4GB GDDR5 OC PCIE) jelenlegi kari
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3
COOLERMASTER N300 gephaz
FSP Raider 550
Kumiho #2179
Ismerősömnek kellene olcsó gép,ami nagyjából visz mindent.Ezt raktam össze.Vélemény?Jó lesz/kompatibilisek ezek egymással?A táp elég?
Gigabyte GA-AB350-Gaming 3
AMD Ryzen 3 1200
8GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL15 (2x4GB)
1TB Toshiba 3.5" P300
120GB Kingston SSD SATA3 2,5" A400
Sapphire Radeon RX 560 4GB Pulse
Cooler Master 500W Elite V3
Köszi előre is a válaszokat.:)