103176
1411386313.png
  • ToCsEk
    CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM
    GIGABYTE GA-B85M-D3H
    INTEL Core i5-4570 3.20GHz 1150 BOX
    KINGSTON 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT
    LG 22EA53VQ-P
    SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO
    SAPPHIRE R9 270X 2G
    SHARKOON Vaya

összegyűlt a pénz ezt néztem ki, vélemények?
    500w táp gondolom elég lesz, kábelei nem lesznek kicsik? esetleg más ház? gondolom monitor is legolcsóbb fullhd ips jó választás nem?
  • PeeTeR
  • franc0
    Hohó, kisebbségi alert.
  • Hecker007
    Azért visszavehetnél az arcból, anyázás helyett inkább lőttél volna egy cpu-z képet ami bizonyítja hogy annyin ketyeg a procid mint ahogy állítod...
    Megjegyzem még én is csak x2 440-el láttam 4-5GHz körüli értékeket, pedig megfordulok egy-két tuningos oldalon, fórumon.
  • SNICKER
    1. nem vagyok alreg, te kis anyuci apuci kicsi fia fasszopó geci :)
    2. az 5ghz-et is viszi extrém hűtéssel.
    3. meg a geci kurva anyáddal együtt dögölnél megfele mert a világra szart egy ilyen kis fost mint te, visszamászhatnál bele aztán megdögölhetnétek te RETEKGECIII
  • Hecker007
    840 az alap verzió, utána jön az Evo és van még egy változat, de az elég drága asszem, legalábbis régebben volt. Igazából nem sok különbség van köztük.
  • Bucsek
    köszönöm a segítséget, ennél a samu ssdnél van ilyen basic féle "verzió". Vagyis többet is találtam, lényegtelen, hogy melyiket választom? :D
  • Hecker007
    SSD helyett inkább Samsung 840/840Evo a többibe nem tudok belekötni
  • Bucsek
    Sziasztok, pár hete kértem tőletek segítséget, kaptam is, most csak összegezném a dolgokat, hogy szerintetek milyen a cucc.

Annó az volt, hogy csak alaplap, proci, memória kell. Most se változott nagyon, csak 1 bónusz került be: SSD.
    Szóval én erre gondoltam, szerintetek?
    alaplap: ASUS H87-PLUS
    proci: Intel Core i5 4570 3,20GHz
    memória: KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8GX
    ssd: Kingston 120GB 2,5" SATA3 HyperX 3K

VGA-m egy gtx 460, egyelőre nem cserélném le, megnézem így mennyire döcögnek el a dolgok, aztán meglátom.

Előre is köszönöm a segítséget :)
  • Hecker007
    Dell Vostro 3360-asok között nézzetek szét, az i5-3317U verziónak az aksija elvileg 4 óra 18 percet bír ha netezel rajta, wifi nélkül min fényerővel pedig 7 órát.

Teszt.
  • Tinman #89203
    Help!

Asszonynak kéne a régi vasak helyett (egy öregecske laptopot és egy atom procis picike netbookot váltana le) egy könnyű, de nem annyira gagyi laptop/ultabook/vagy hibrid készülék.

- ne legyen túl böszme, 2kg alatt legyen
    - 13.3 legrosszabb esetben 14"-os kijelző
    - Intel alapú legyen, minimum Pentium procival (Celeron/Atom kizárva)
    - akksi kapacitása min. 4 órás
    - max 200k
    - op. rendszer teljesen mindegy
    - HP, MSI márka kizárva
  • V43 1105
    Köszönjük a kamut habbal kedves alreg, jobb lenne ha elhúznál innét is a retekbe, az a halom szar, sose ment, megy 3.7Ghz-n... jesus...
  • Vadnokedli
    a második venti helye inkább a 240 es radiátor miatt van ott.
  • DIESEL DOG #89200
    Esetleg érdemes megpróbálni a légkavarókhoz applikálni rezgéselnyelő alátétet, ez általában megoldja a problémát, vagy Hecker kolléga javaslata is megfontolandó, attól függ hogy mennyit áldoznál rá.

Bár nekem sosem voltak gondjaim a CM ventilátoraival, a TX3 Evo hűtőmön 2db Blade Master venti van már jó ideje és kutyabajuk sincs, maximum akkor hallhatóak amikor elérik a 2000 fordulat/percet...
  • RAZOR27
    néztem az n200-at is meg ezt is, de komolyan, ki a tököm találta ki ezt a hdd-elrendezést... ottvan a venti előtt de hogy egy lepkefingnyi levegő nem megy rá az biztos
  • Vadnokedli
    Most a táp fontosabb, De engem amúgy nem zavar mert az asztal alatt van.
  • FlyHigh
    Nem gondolom, hogy 20k körül sok egy házra. Ezekben legalább normális ventik vannak.
  • Hecker007
    Attól még a ház jó heee :D
    Mondtam már neked sztem hogy dobáljad a selejt ventiket kifele aztán rakjál bele noctuát! :D
    Coolermasternél is ugyanazok a ventik vannak minden házban, a legolcsóbb ami a palettájukon van.
  • Vadnokedli
    Rezeg, a ventilátorok nem a legjobbak benne, néha zümmögnek egy sort.
  • DIESEL DOG #89194
    Gyakorlatilag majdnem ugyanaz mint az N200-as. Mellette szóljon hogy hangszigetelt, no meg tetszetős a külleme. Ilyen házon gondolkodom egyébként, ár/érték aránya kategóriájában azt hiszem a legjobb... szóval best buy.

Egyébként mi a gondod az N200-as kuckóval?
  • Vadnokedli
    Úgy mondom hogy ne vegyen N200 ast, hogy nekem is az van.. Inkább ezt vegye, ez egy újabb verziója.

Hangszigetelt is valamennyire.
  • DIESEL DOG #89192
    Nyilván jó a Carbide, de ha esetleg nem akar rá annyi pénzt szánni akkor Coolermaster N200 is jó választás. Vagy Fractal Design Core 1000 USB 3.0 (mATX kuckó).
  • szutyi93
    Mentek itt a viták hogy milyen processzor milyen videókártyát hajt ki és fordítva.
    Én belecsaptam a lecsóba az Asus P5QC alaplapban lévő Q9300 hoz vettem egy MSI GTX 660 TI-t.

A 3DMark 11 es programmal meg lehet nézni milyen teljesítményre képes az adott konfig és kapsz egy pontszámot.

Ez a videókártya 8000 pontot tud elérni(megfelelő procival), az én procimmal alap órajelen lefuttatva 4500 pont lett.

De 2.5-ről 3.4-re húzva ez az érték már 7200 pont és így 800 pont ment a levesbe de már majdnem kihajtja.
  • FlyHigh
    Corsair Carbide, amelyik passzol a pénztárcádhoz/igényedhez, egyikben sem fog sülni, korrekt lemezmunka, passzol minden.
  • Mike333 #89189
    Na emberek úgy hozta a sors, hogy egy új gépházat is venni fogok. Milyet ajánlotok akkor az összeállított configomhoz, de főleg az i5 4670k-s procihoz, hogy ne legyen gond a szellőzéssel sem?
  • SNICKER
    így még egész játszható is volt, ahhoz képest hogy gagyi 2 magos proci.
  • SNICKER
    jó nagy hülyeségeket beszélsz :D a régi szar konfigomban athlon II x2 260 3,2 ghz volt. bf3 32-es szervereken 20-25 fps volt 1366*768-ban, felhúztuk 3,6 - 3,7 ghz-re és 40fps simán megvolt, csak közeli robbanásoknál ment le 25re
  • kifli
    q9550-em mást produkál mondjuk bf vagy arma alatt 2,83Ghz-velm mint 3,77-el...
  • Hecker007
    Egy 2500k-nál is lehet érezni hogy alapon jár vagy 4.2-4.7GHz-re van húzva.
  • Dodo55
    "1. Ahova alapon kevés a proci, oda húzva is az."

Nem feltétlenül, bár nagyon nem mai példa az tény. Nekem a P4 640-el ég és föld volt 3.2 és 3.8 között.
  • franc0
    1. Ahova alapon kevés a proci, oda húzva is az.
    2. Tuningos konfigba drágább alaplap, hűtő, táp, proci és akár ház kell. Hol éri ez meg? Sehol.
  • DIESEL DOG #89182
    Példának okáért itt egy éppen aktuális B85-ös modell bemutatója és tesztje részletesen.
  • DIESEL DOG #89181
    Csak hogy tisztábban lássunk...

Igen lehet "K" jelzésű processzort applikálni H-s vagy B-s chipset köré épülő alaplapra is, sőt tuningolni is lehet persze kompromisszumok mellet. Ez azt jelenti hogy nem alkalmazunk extrém tuningot (gondolok itt 4GHz és felette) 24/7 használatra. Aki viszont extrém tuningolási lehetőségre vágyik annak már javallott egy Z-s chipset köré épülő deszka beszerzése.

Ergo aki csak minimálisan szeretné megemelni az adott "K" jelzésű processzor órajelét és feszültségét annak bőven elegendő pl. egy H87-es vagy B85-ös alaplap is ellenben akinek nagyobb igényei vannak annak már mélyebben a zsebébe kell nyúlni és választani egy Z87-es alaplapot.

Senki sem mondott olyat hogy H-s vagy B-s alaplapban nem lehet tuningolni. Az én esetemben (aláírásomban látható, így nem írnám le még egyszer ugyanazt) adott egy H-s alaplap amiben van egy i5-ös CPU ami vígan szaladgál 24/7 3,5GHz-es órajel mellet és köszöni szépen jól érzi magát. Feszültsége fix 1,30V, egy megfelelő hűtővel támogatva egészséges hőmérsékleten tartható. Nálam ez egy jól szellőző házban, nagyobb hatásfokú hűtés és minőségi hőközlő paszta felvitele esetén idle: 30-35°C, load: 45-70°C. Hozzáfűzném hogy ezek maghőmérsékletek... szóval nem tudom hol a probléma.
  • Szabi #89180
    húzható procim van gagyi irodaigépes alaplapon, boldogan elvagyok vele :D

az elképzelés nálam is az, hogy majd ha tuningolni akarok, veszek olcsón új alaplapot, addig bőven jó ez
  • Mike333 #89179
    Azért kell nekem a K-s proci, mert KÉSŐBB mikor már kezd kevés lenni akkor tuningolnám.. attól elfér a gépbe mert nem fogom egyből felhúzni 4ghz+ ra.. Az alaplapból meg direkt nem akarom a Z-set venni, mert az 10el drágább és mint mondtam nem hardcore tuningra használnám. Szóval megfér a K-s proci és a H-s alaplap remélem. De ha nem akkor tájékoztassatok.
  • Dodo55
  • DIESEL DOG #89177
    Igen, ez mindenhol így történik. Anno készítettem afféle irányadót konfiguráció vásárlást tervező látogatók számára, amely mindig az aktuális legújabb, legmodernebb komponensek felhasználásával készült., még meg is található valahol jóval lejjebb görgetve. Ötletek lennének tömkelegével.
  • oliwwer
    Ha jól tudom a topiklakók szavazzák a házigazdát. Sok okos dolgot be lehetne tenni, ajánlott pc irodai használatra, vagy gémergépek, ilyesmi. Hasznos oldalak, cikkek, engem érdekelne.
  • DIESEL DOG #89175
    Sok mindent ki kellene biggyeszteni a fejlécbe, sok minden elhangzott már, de továbbra sincs házigazdája a topiknak...

Jedi: Én is folyamatosan azt sulykolom amit említesz de sokszor haszontalanul cséplem a szám /jelen esetben a billentyűzetem/...
  • armageddon666
    A fejléces dolog egy tök jó ötlet. Ilyen "szezon kedvence" építményeket, meg általános ökölszabályokat ki lehetne rakni. :)