Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Bár már van egy USB 3.0-ás 1Terrás WD-m abba gondolom green vagy blue lehet.
A velemenyemet tovabbra is fenntartom.
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
En egy Green vinyot hasznaltam bo masfel evig rendszernek is es teljesen jo volt.
Thrash \'Till Death
Milyen vinyót tudtok ajánlani- Játék-zene-tárolásra.(a mostani egy 160GB-os<#vigyor>#vigyor>)
Durván 2,5 éve ketyeg a táp, de most már teljesen bizonytalan vagyok. Mindenesetre, ha megpróbálom, akkor megírom, hogy bírta-e a táp, vagy meghalt.
Enermaxot mindenkepp elkerulnem,corsair is hanyagolhato,chiconyrol pedig nem tudok semmit.
Thrash \'Till Death
ezek közül...a lényeg,hogy játék közben se melegedjen mert a mostani 450W-os noname tápom eléggé melegszik:
Fortron HEXA 500W HE-500
ENERMAX NAXN ENP500AGT 500W
Chicony PSU-D 580W ATX 120mm
CORSAIR 550W VS
Antec Basiq 550W VP550P
Fortron 500W FSP500-60GHN 85+
Chicony PSU-P 550W 80+ ATX 120mm
Itt vannak ugyanezek : http://www.agem.sk/category/producer-filter/category/183-1132/producers//priceFrom/35/priceTo/45/flag/z
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Abból nem lehet gond, de azt is tudni kell, hogy a problémák abból szoktak lenni, hogy nem a táp "dönti el" el mennyit kap tõle valami, hanem a fogyasztó vesz fel annyit, amekkora étvágya van (gyakorlatilag tehát inkább úgy kell az egészet elképzelni, hogy a táp csak a feszültséget szabja meg, de nem az tolja az áramot a fogyasztóba, hanem a fogyasztó szívja azt a tápból), és ha ez túl sok a tápnak, akkor túlterheli. Ez ellen persze vannak védelmek az értelmesebb tápegységekben, de azt mondják jobb a békesség (mert az sem ritka, hogy hiába van védelem, nem old le idõben). Eleve a szarabbak kevesebbet bírnak, mint ami rájuk van írva, meg azt mondják még egy minõségi esetén sem árt a rendszer teljesítményfelvételi csúcsányak kétszeresével számolni, mert bizony az évek alatt elõbb-utóbb elkezdenek öregedni az alkatrészek bármilyen minõségûek is, és ezáltal a táp elkezd majd veszíteni fiatalkori erejébõl.
Meg ugye ott vannak azok a bizonyos ágak, amik annyit takarnak, hogy van a névleges összteljesítmény aminek a leadására képes a táp együttesen, de ez eloszlik különbözõ kimeneti ágakra, amiknél külön meg van adva hány ampernyi áramot képesek kiköhögni. Ha ezeket az értékeket megszorzod az adott ág feszültségével, akkor ugye kijön, hogy arra az ágra elvileg maximum mekkora teljesítményû fogyasztó köthetõ.
"És az én esetemben ennél a Hipro tápnál mennyit ad a táp a VGA-nak, és mennyit eszik maximum terhelés alatt a kártya?"
Ha jól látom akkor a GTX 660Ti hivatalos csúcsfogyasztása 150W, ami visszaszámolva 12V-on 12,5A. A tápodra az van írva, hogy a két 12V-os ág egyenként 16A áram leadására képes, illetve a két ág együttes áramfelvételének nem szabad 26A-nél nagyobbnak lennie.
Elvileg a két ágnak úgy kéne szétosztva lennie, hogy a P2 connector és a PCIe connector egyik-másik ágról kapja az áramot. Ha ez így van, akkor elmondható, hogy elviekben a PCIe connector ágán még 3,5A-al a névleges áramfelvételi maximum alatt maradsz a GTX 660Ti-vel, illetve a procinak így marad 13,5A, hogy az együttes 26A-es korlátot ne lépje át a két ág. Átszámítva ez 162W, tehát maximum ekkora maximális teljesítményfelvételû (a TDP nem keverendõ ide, az csalóka!) proci kiszolgálására elég áramot tud ez a táp leadni még emellett a VGA mellett.
DE! Nem szabad elfelejteni, hogy nem csak a CPU és a VGA étrendjébe tartozik bele a 12V, hanem más komponensekébe is. Azokkal sem árt tehát számolni, én azt mondom minimum 20-30W-ot.
ISMÉT DE! Kijön tehát, hogy elviekben pont elég még az a táp (a proci étvágyáról fingom sincs, de azért 160W-ot csak nem eszik), csakhogy a teljesítményfelvételi csúcs kétszeresére való méretezést és a névleges leadható teljesítmény vs. valósan leadható teljesítmény viszonyát mellõzve számoltunk eddig, ha már ezeket is nézzük, akkor már nem ártana egy jobb, nagyobb darab, fõleg ha ez a Hipro lehúzott már pár év szolgálatot.
Dübörög a 965ös x4
Gigabyte GV-R7790C-1GD 1GB DDR5+Intel Core i5 3570
12v-ról beszélünk.
Multi rail(te eseted): Elõre le van osztva, hogy a fagyasztók melyik ágakat kapják.
Single rail(pl seasonic g, corsair hx, fsp a s): Egy ágról van lekombinálva a cpu, vga...
Azért a nagy láz most a single felé, mert a multinál pl ha a vga-ról elfogy a kakaó, hiába van pl szabad 30% kapacitás a cpu-nál, nem átcsoportosítható. Szerintem ez csak max az alul tápozott nagy teljesítményû gépeknél fordulhat elõ. SQJ csifijén lehetne egy darabig lõni azokat a 12V 18A ágakat mire elfogynának.😄
Thrash \'Till Death
Thrash \'Till Death
Igazából én egyáltalán nem értek a dologhoz, nem tudom mi az, hogy egy ágas. De, ha szerinted bírni fogja, meg mások is írták, hogy valószínû jó lesz, akkor bepróbálom. Legfeljebb megyek garanciázni, aztán rádobok egy keveset egy jobb tápra (ha lehet ilyet).
Thrash \'Till Death
Rohadt kivancsi lennek ra,hogy egy CX meddig birna az efajta uzemet.
Viszont árban meg több ezerrel olcsóbbak ugye, emiatt most én is az mATX változatát vettem a jelenlegi alaplapomnak.
Utolsó két táp amit vettem:
FSP 400APN: hibátlanul tette a dolgát, 2 év garija volt. 2 héttel a lejárat elõtt a venti elkezdett kerregni, a tervezett elavulást most beszopták fuckyeah. Az érintetlen cseredarab most is a szekrényben csücsül vésztartalékként.
Chieftec CTG-400: Ezt vettem amíg a garira vártam, benn is maradt.
Mindkettõ az elérhetõ legolcsóbb normális táp volt a vásárlás idején, és teljesen jók voltak.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Thrash \'Till Death
Thrash \'Till Death
Csak azért mert kisebb, nem rosszabb.
Egyébként én inkább A85-öt vennék.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Egy Seasonic S12 II 430-as taprol van szo amugy.
En szemely szerint az elpusztithatatlannak hivott Deltas (GPS) csifivel szoporollerre ultem,de eszem agaban sincs leszarozni a chieftec-et,mert rengeteg embernel szolgal hosszu evek ota hibatlanul. Biztos kifogtam valami vackot.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Thrash \'Till Death
Ilyesmi (ez nem az enyém, csak ezt találtam hirtelenbe képet a neten):

Thrash \'Till Death
Thrash \'Till Death
Asrock B75 Pro3 alaplap 16.971
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz KHX16C9B1BK2/8X memória 18.978
Asus 7850 2GB DDR5 HD7850-DC2-2GD5 videokártya 52.464
Xigmatek Asgard III Fekete számítógépház 11.812
Chieftec CTG-500-80P dobozos táp 13.200
Összesen: 158.657
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
ASUS H87-pro 27k
VTX3D VX7870 2GBD5-2DHX PCIE 52k
CORSAIR Vengeance 2x4GB DDR3 kit 1600Mhz 19k
FSP Hexa 500W 13k
THERMALTAKE VL80001W2ZD V3 Black Edition 13k
Összesen: 169k
Ennél olcsóbban Intelbõl és normális gépbõl nem nagyon megy (és ez még gyári hûtõvel). Persze lehet csípni pl. a ház árából, de cserébe szarabb a ház. Lehet csípni a tápból, de akkor instabil és nem megbízható. Lehet csípni a VGA-ból, de már ez is nagyon gagyor. Lehet csípni az alaplapból, de csak párezret és nem biztos, hogy minõségileg megéri. Esetleg RAM-ból is elég elsõ körben 4GB.
Az igazi egy i5-4670 (54k) és egy GTX760 2GB (68k) lenne minimum(!), de az már lehet túl sok árban neked...
A világon 10 féle ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, aki nem, és aki tudja, hogy ez a vicc valójában ternáris.
Egyik ismerõsöm gépvásárlás elõtt áll, ebben szeretném a Ti tanácsotokat kérni.
"Gép"-en csak magát a fõ egységet értem, azaz alaplap, proci, videókártya, memória, vinyó (ssd nem kell), ház és táp a kérdés.
A gépre 150.000 Ft állna rendelkezésre, ennél lehet kicsivel több (+5-10% még belefér). A masina intenzíven játékra is lenne használva, a cél ebbõl az árból a legnagyobb teljesítményt kihozni.
Elõre is köszönöm a segítségeteket!
A világon 10 féle ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, aki nem, és aki tudja, hogy ez a vicc valójában ternáris.