103176
1411386313.png
  • Sir Quno Jedi
    Általában nem szoktak ezek meghalni azé, csak kinövöd és jönnek az újak, nagyobbak, olcsóbbak.
  • billywood
    Az ssd akkor olyan, mint a drog :D Egyszer megveszed, utána pedig már muszáj újat beszerezni, ha meghal, mert megszoktad a jót :D
  • Sir Quno Jedi
    Igen, én direkt vettem MLC-set, hülyének is néztek. :DDD A többségnek bőven sok a TLC is. Az is kihúz pár évet, utána meg úgyis cseréled.
  • billywood
    Az ilyen árkategóriás Samsung ssd-k TLC technológiával készültek, aminek az élettartama jelentősen alacsonyabb az MLC-hez képest. A Te ssd-d is az utóbbival készült. Plusz amit kinéztem, ahhoz van beépítő keret is, ami gondolom szükséges a beszereléshez (de ez csak feltevés, sosem volt ssd-m).

Asus alaplapom volt régen, nem volt vele probléma :) Most gigabyte van, és ezzel is meg vagyok elégedve, valamint a VGA is gigabyte.
  • Norby646
    Értem, rendben, köszi még1x!
  • Blum
    Corsair tapok meg jok,de a Thermaltake markat en hanyagolnam tap vasarlas eseten.

Volt es van is 1-2 jol eltalalt ugyes modellje de alapvetoen nem errol ismertek. Inkabb vennek egy olyan gyartotol ami errol (is) ismert es mar sok-sok eve bizonyitja,hogy vagjak a temat.
  • Norby646
    A "köszi az infót" természetesen Blum-nak is ment.
  • Norby646
    Köszi az infót, mostmár csak tudni kéne, hogy a jelenlegi táp, hibátlan-e, mert ha igen, akkor eladnám, hogy nagyjából fedezze az újat.

Egyébként thermaltake, corsair tápok nem jók?
  • wantonly
    FSP, Seasonic - ezek közül bármelyiket veheted.

Coolermaster szériában 450W-ig lehet venni D3-as végződésű tápokat, azok minőségiek.

Ha kifejezetten hangtalan tápot szeretnél, akkor Be Quiet!, de ebben sem mindegyik jó, utána kell olvasni.

Ennyiért szerintem nem kapsz modulárist.
  • Blum
    Ezt a markas tap vasarlas dolgot mar ott elcseszted,hogy CM tapot vettel :D

FSP Raider 550 16k
  • Norby646
    Jah és ha moduláris lenne annak örülnék. :)
  • Norby646
    Remek, pont ezért vettem másik tápot, hogy vmi minőségi legyen a gépben. Erre kiderül hogy a márkából is kifogom a szart. :D Na akkor ez cserés lesz asszem, mert nem bízom a gépem egy megbízhatatlan tápra az biztos. Következő kérdésem: Vmi táp ajánlat? Igazából amik tervben vannak bővítések: vga r9 270x és +4gb ram. Esetleg majd 1-2 éven belül vmi komolyabb fx proci a 8-as-9-es szériából. 10-15e a limitem.
  • wantonly
    Az baj, mert ez gyakorlatilag egy hulladék, veszélyes tápegység kategória.

Olvass utána, ha nem hiszed.

Feszültségingadozás jellemző rá, ami árthat a gép alkatrészeinek és a teljesítménye sem annyi, mint ami rá van írva.

• Sir Quno Jedi
    Olyan alaplap és ssd mint az enyém pl. megteszi. SSD-ből persze nem a pro (elég az evo) és nem a 256-os, hanem az eggyel kisebb, ha nagyon szűkös a píz. Mondjuk van aki nem szereti az asus-t alaplapban, azok majd ajánlanak mást. :D De pl. nekem ASUS alaplapban ASUS VGA, az a biztos.
  • Norby646
    Megnéztem a tápot, E3 nem D3.
  • billywood
    Illetve alaplapot is mondhatsz jobbat, ez csak a kezdeti elképzelés, csak árban így is húzós, nagyon nem akarok többet költeni, de pár ezer forint már lényegtelen.
  • billywood
    Milyen ssd-t ajánlasz?
  • Sir Quno Jedi
    normálisabb ssd és jobb alaplap talán, de végülis elmegy
  • billywood
    Sziasztok!

GIGABYTE GA-H87-D3H
    INTEL Core i7-4770 3.40GHz 1150 BOX
    CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL10 CMZ8GX3M1A1600C10B
    ADATA 128GB SATA3 2,5" XPG SX900 ASX900S3-128GM-C
    CHIEFTEC CTG-550-80P 550W BOX
    COOLERMASTER RC-430-KWN1 Elite 430

Ez így szerintetek jó lesz? Videokártya nem kell, az nem olyan régi (HD 7870), csak a többi összetevőt már több, mint 5 éve vettem :) A processzor az, amiben nem nagyon tudok dönteni, lehet, hogy egy i5 lesz csak, tudom, hogy az is bőven elegendő. A táp elég lesz? Illetve a ház is lehet más, csak többet nem nagyon szánok rá :)
  • papi08
    Igen, az kimaradt
  • Lacee86
    Aminek szintén rossz a töltője.
  • papi08
    mutass kérlek használtan 40ért egy hasonló paraméterű gépet :P
  • Blum
    Hat...40k korul en is inkabb egy IBM gepet vennek.
  • papi08
    Ezzel tisztában vagyok :D
    Valószínű be is lehet kapcsolni. Majd felveszem a kontaktot az eladóval :D

De valamiért mindenki azt mondja hogy kerülni kellene a Packard Bell laptopokat..
  • Fehercsoki
    Szerintem az jó ár, de ha nem tudod bekapcsolni/tesztelni mert nincs hozzá töltő akkor nehogy megvedd...
  • papi08
    Srácok, lenne egy kérdésem. Lehet rossz topikba írok, nem találtam jobbat :D

Szóóval: van egy Packard Bell Easynote Tk laptop, ezekkel a paraméterekkel:
    AMD Phenom II X4 N970
    AMD Radeon HD 6650M 1 GB VRAM
    4 GB DDR3 Memory
    640 GB HDD
    15,6" 16:9 HD LED LCD

egyetlen hibája hogy a laptophoz tartozó töltő nem működik.
    Kérdés: Megéri ez 40-ért?
  • Norby646
    Rendben. Megnézem nemsokára mert kíváncsi lettem. :) Amúgy már jártam úgy egyszer, hogy meghalt a táp, és vitte magával az alaplapot is.
  • wantonly
    Oké. Ha egyszer szétszeded, akkor nézd meg. Egy rossz tápegység tönkreteheti a többi alkatrészt is, pl. az alaplapot.
  • Norby646
    Használtan vettem, egy srác árulta, ahol dolgozik felszabadult egy csomó ilyen táp, meg vga. Tőle van a vga-m is. Állítólag pormentes környezetben voltak használva, és tényleg elég makulátlan volt az egész.
  • wantonly
    Doboza már nincs meg? Azon is rajta kell legyen.
  • Norby646
    Hát azt nem tudom nekem D3 rémlik, de ki kéne vennem, hogy lássam.
  • wantonly
    Aha, igazából ebből a tápból is van kétféle, a CM GX-750-et D3 és E3 végződéssel is lehet venni, utóbbi seventeam-es és abból kinézem, hogy szar, a D3-as meg minőségi belsővel rendelkezik, nem hinném, hogy bármi gondja lenne.

De nehéz ügy az biztos.
  • Norby646
    A proci hőfoka teljesen jó, 55fok fölé nem igazán megy. Igen az aláírásomban szereplő tápot használom.
  • Madi92
    Én is egy hete váltottam qQ9550-ről. Tényleg ég és föld!
  • wantonly
    Nem melegszik nagyon a processzor? Én levenném a hűtőt és megnézném jól van-e pasztázva, külső sérülés van-e rajta. A processzorok a legritkább esetben mennek tönkre, kivéve, ha valaki nem megfelelően bánik vele. Az alaplapi hibák szerintem az esetek többségében kék halált okoznak, nem fagyást - persze minden lehetséges. A tápegység milyen típus, az ami aláírásodban is szerepel?
  • Norby646
    Csak az alaplap meg a proci van az aqua-ból. Ha beviszem a gépet akkor 5 rongy. Persze ha nem marad más kakor lehet ez lesz a vége. Egyébként a táp és a proci maradt ami teszteletlen, az alaplapot meg elvileg ők "bevizsgálták", bár megkérdőjelezem azt a komoly tesztet.
  • zsotesz
    Miért nem viszed be az egész képet? Egyszerűbb lenne szerintem.
  • Fehercsoki
    Akkor ismét csak az alaplap tűnik rossznak.
  • Vadnokedli
    Én C2Q Q9550 röl váltottam 4670K ra- kb 70-60% os javulás lett. Ha ez nem éri meg a pénzt.
  • Norby646
    Ma megint lefagyott a gép, mostmár nagyon kezd elfogyni a türelmem. Ráadásul az usb-k se nagyon akarnak működni. Kezdem úgy érezni hogy ez az aqua hülyének néz engem. Egyébként 3 napja használtam a gépet gond nélkül erre ma megint fagy. Egyelőre amíg nem fagy folyamatosan, addig nem tesztelem a tápot, mert így lehet estig elmegy mindenféle gond nélkül.