103176
-
Puhos #102125 Ja, mondjuk a wd-re nem tudom mennyi gari van, de a samura a zöld manós boltban 5 év van. -
#102124 vagy WD Blue 3D 500GB - 20k alzán ;) nálam kettő is van, teljesen okésak:)
amúgy többi része szerintem fasza, tápot nemtom, de nyilván érdemes valami Gold minősítésűt :)
Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2019.12.10. 14:23:09 -
#102123 1600-at en is neztem,neztem teszteket,az 1660-on agyalok. A tap az egy 600-as Chieftec lenne -
Puhos #102122 És mi hajtja majd a masinát? Én az 580 helyett inkább gtx1600 vonalat választanám, meg egy Samu ssd-t. -
#102121 Egyebkent ilyesmiben gondolkodom,csak FHD gamingre.
Gigabyte B450M
Ryzen 5 2600
G SKILL AEGIS 2x8 GB 3000Mhz
MSI RX580 ARMOR OC 8GB
WD 1 TB
Kingston 480GB SSD
Velemeny? -
#102120 Koszi,akkor a halozati kartya lesz a megoldas! -
#102119 ha veszel ezek közül (vagy máshonnan) egy wifi-s halózati kártyát és berakod a megfelelő foglalatba az alaplapon, akkor lesz wifid
valamint drágább alaplapokon már alapból van, de mivel írtad, hogy 25 ezer körül nézelődtél, így az nem játszik
usb-s wifi sticket én elfelejteném, nekem csak rossz tapasztalataim vannak vele (lassú sebesség, szakadozik, stb.)
Utoljára szerkesztette: NEOreg3, 2019.12.10. 11:02:49 -
#102118 Pontosan :) Az így csak ethernet kábellel fog menni, ha nincs rajta wifi modul - általában az feláras téma, asztalinál annyira "nem divat" alapesetben - vagy utólag veszel hozzá ilyen USB-s wificuccot esetleg.. -
#102117 kell hozza 1 wifi kartya, vagy USB adapter. -
#102116 Sziasztok! Lehet hulye kerdes,de PC epites elott allok,es nalam csak a wifi jatszik internetnel,nincs kabel. 24-25 ezres lapokat neztem,ezeknel azt irjak "vezetek nelkuli halozat: nem"
Akkor ilyen alaplapokkal nem is tudnek wifivel netezni?Kellene a kabel? -
#102115 A Giga AORUS cuccok úgy tudom ritkán bajosak. -
sanya200 #102114 Sziasztok
Most szeretnék bővíteni amd vonalon egy ryzen 2700-at néztem az elég baráti ár, de kellene hozzá egy jobb fajta alaplap. De mini itx-be gondolkodok.
Ez az alaplap jó lenne hozzá?
GIGABYTE B450 I AORUS PRO WIFI
Asus-ba nem bízok annyira, most is az van, egy 970pro/gamimg aura. Egy kalap szar lett az USB-k nem akarnak müködni, örülök ha a perifériák mennek, de ilyen hogy fejhallgató nem érzékeli mindenhol. Usb 3.1-ből egyse müködik...
De mini itx-be alig van választék, gigabyte, asus, asrock kb
-
Puhos #102113 A lap+proci kombó kevés, oda kellene még memória is.
AMD vonalon:
- B450-es lap kb. 20k ebbe később az ajánlottnál komolyabb processzor is mehet bele
- Ryzen 3 2200G 4 mag 4 szál + Radeon Vega 8 vga 27k
- Crucial 8Gb 3000MHz DDR4 12.6k
összesen: 59.6k
Intel vonalon:
- B365-ös lap ebbe is mehet később nagyobb proci 21.5k
- Intel G5400 2 mag 4 szál +Intel HD Graphics 610 19.5k
- Crucial 8Gb 2666MHz DDR4 10.5k
összesen: 51.5k
Utoljára szerkesztette: Puhos, 2019.11.26. 16:51:24 -
#102112 Segítséget szeretnék kérni!
Egy jelenlegi pc-ben lévő ASrock M3A770De típusú alaplapot szeretnék lecserélni. (ATX)
Az alaplap megvásárlása után processzor, és memória is új lenne.
Az egészre kb. 50-60 forintos keret van.
A kérdés, hogy egyszerű irodai felhasználásra ár/érték arányban megfelelő lapot keresek, amihez a későbbiekben memória bővítéssel és processzorcserével sokáig használható legyen.
Kérem, hogy egy megbízható lapot, hozzá processzort szíveskedjetek ajánlani.
Köszönöm. -
#102111 Én nem fogok neked konfigot összedobálni és leírkálni mi mennyibe kerül mint a többiek szoktak, csak az árfekvésednek megfelelően WOW-hoz ajánlok egy szerintem így is túlliheget konfigot, aminek ha rákeresel az alkatrészeire és egy olcsóbb házba beteszed, biztos hogy olcsóbban is kijön.
Az alkatrészeknél egyébként érdemes egy árlistára rápillantani, sok esetben van pár ezer forint különbséggel jobb CPU vagy VGA amit megvehetsz ilyenkor. A CPU és VGA egyébként a mérvadó, ha pénzszórásról van szó, ezt Benchmarkokon megnézhted, melyik combosabb a másiknál és melyiknek jobb így az ár érték aránya itthon. Alaplap, táp, memórián lehet még spórolni, főleg ha olyan deszkát veszel, ami nem tud kipörgetni fullos hyperX memóriákat.
Konfig
VGA Benchmark
CPU Benchmark
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2019.11.26. 08:46:26 -
BlackWolf #102110 Én is szeretnék valami "hasonló" konfigot csak wowra , de én 150 - nél többet nem igazán szánnék rá , ha valaki tudna valamit összedobni . mert abszolút nemvagyok otthon az elmúlt 10 évben hardwarek terén :D -
#102109 Köszi az észrevételeket. :) -
#102108 elektronikailag semmi. konkrétan SATA 1-2 és SATA 3 kábel között különbség a csatlakozó, az utóbbira rákerült egy fém pöcök. szóval vegyél nyugodtan olyat, aminek szimpatikus a színe. -
#102107 Ha csak egyszer dugod be és aztán vinyóhalálig hozzá se nyúlsz, nyilván nem lesz különbség. Ha mindennap hajtogatódik, ki-be dugdosod, akkor nyilván van különbség egy drágább és egy olcsóbb kábel között. -
#102106 Biztos minőségesebb a drágább de nagyon meglepődnék ha bármi mérhető eredmény lenne -
#102105 Köszi a válaszokat!
Még egy kérdés. Itt a Sata kábelek között mi a különbség? Rendelnék én is egy ilyen vinyót és akarok hozzá kábelt is, ha már jön, de lövésem sincs, hogy mi a különbség a kék-sárga-piros-fekete kábelek között. Azt látom, hogy márkától függően akár kétszer drágább lehet, de van valós különbség a színek és az árak között?
Illetve iponnál hogy is van a kiszállítási költség? Ha 4et rendelek és 10e felett van akkor ingyenes, akkor ha csak egyet rendelek és 10e felett van akkor nem? Hülyén értelmezem vagy tényleg vagy kapcsolatnak kéne lennie? (számítástechnikai boltnál ilyenre nem figyelni...)
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2019.11.08. 20:34:31 -
Dobronski #102104 igen -
#102103 Semennyire. -
#102102 Ha csak letöltésre vennék egy ilyen 3terrás vinyót az ssd és 1terrás vinyó mellé, az mennyire befolyásolná a gép működését? Gondolom semennyire, mert csak annak a sebességét befolyásolja, amit olvasol róla. Jól gondolom? -
Dobronski #102101 Koszi az infot! :)
Arra volnek meg kivancsi, hogy feleslegesen nem parkolgatja-e a fejet. Ha az SSD-rol kiszorulok muszaj leszek erre is telepiteni jatekot.
Volt egyszer egy laptop vinyom, ami allandoan leparkolta a fejet ha 5-10 masodpercig nem operalt, viszont mikor kellett barmilyen adat, a jatek megfagyott 2-3 masodpercre amig ki nem olvasta ami kellett... ettol tartok.
" Az egyetlen dolog amiért nem kapja meg az 5 csillagot, az a nagyon lassú, közel 10 mp-es felpörgetési idő, amit semmilyen adatlapban nem lehet megtalálni." -
#102100 A napokban vettem ilyen vinyót külső házba. Nekem nincs panaszom rá, szimpi volt az értékelése, másodlagos háttértárnak használom, kondi, zaj stb tökéletes. WD-t(1tb blue) nem akartam, mert a jelenlegi is annyira rezonál, pedig gumitalpakon van, a ház talpa is gumírozott, ennek ellenére átviszi a rezgést a házra (FD Define R4) ami kiborító. Szóval én nem bántam meg eddig a vásárlást. -
Dobronski #102099 Sok jot olvastam rola, koszonom megfontolom! -
Dobronski #102098 Hali!
Gondoltam ha mar plexis a házam, teszek bele egy led-es ventillatort. Tudnatok ajanlani egy halk 12-es ventit? Illetve a led ki-be kapcsolhato? (asrock b450m pro4 lap).
Mas: ssd melle szeretnek egy HDD-t. Egy HDD fer a hazamba igy valami nagyobbat keresnek. ez esetleg? -
#102097 C920? Androidos egyéb félmegoldásokat hagyd a.. Telefonnak se tesz jót egy hosszabb meetinges kamozás, és a minőség is szar lesz. -
#102096 Használd a mobilod kameráját ha megoldható. Androidos megy usb-n meg wifin is ha jól tudom. iphone-t nem vágom. -
Dobronski #102095 Sziasztok
Fonokom nyaggat hogy egyedul nekem nincs kameram a meeting-eken, macbook-on sajnos beszart a webkamera. tudnatok ajanlani egy elfogadhato kepu webkamerat (nem gond ha nem tul eles a kepe, ne lassak ha masnapos vagyok vagy nyuzott fejem van :DD )
Koszi! :) -
Dobronski #102094 ez nem igaz, az uj kiegeszitoknek eleg nagy a gepigenyuk
szerk: hehe most latom, igen wow-ozok bar jelenleg nincs aktiv elofizetesem. de ha gondolod egy trial karival tudok tesztelni
Utoljára szerkesztette: Dobronski, 2019.11.04. 13:07:53 -
#102093 Jah meg esetleg privátban rá is írhatsz hogy tetszett neki a cucc. Lehet még wowozik is. -
axelfolie88 #102092 Köszönöm! Ebből már ki tudunk indulni. -
#102091 Ez esetleg szimpatikus build lenne számodra? -
axelfolie88 #102090 Jogos :)
Olyan 150-200 ezer forint lenne a keret rá. Másra nagyon nem használnám. -
#102089 Az szinte bármin elfut, de ha adsz egy keretet akkor ettől sokkal értelmesebb válaszokra is számíthatsz -
axelfolie88 #102088 Sziasztok! World of warcrafthoz szeretnék egy gépet összerakni. Tudnátok nekem segíteni? -
#102087 Szétkaptam, lecsekkoltam és összeraktam újra az egészet. Nem segített. Elkezdtem utána kísérletezni a régi ramokkal, mert előtte 2x2 gb kingston volt benne és végül is "megoldottam" a dolgot. Kipróbáltam hogy 1x4 + 2x2 kombóban mi történik és úgy a 8 gigára azt írta, hogy 6 elérhető 2 giga hardware esen foglalt. Beraktam melléjük a második 4 est is (érdekes módon most működött az utolsó slot amit nem értek) így most 12 gb ből lát nyolcat. Szóval a cél el lett érve, csak kacifántos módon :D Lehet hogy egy új lappal frankón menne mind a 12 gb, de pénzt már nem akarok bele ölni többet szóval itt feladtam. Köszi a segítséget! -
#102086 1. szedd ki a cpu-t nézd meg, hogy minden pin jól áll-e
2. feladatkezelő, teljesítmény, memóra, használt rendelkezésre álló memórai ott is rosszul írja?
3. a1 b1, a2 b2 slotban sem mutattja jól?
4. esetleg még tápkábeleket nézd meg, jól csatlakoznak-e
akkor valószínüleg magával a slottal lesz a baj = új alaplap