103176
-
#109 Lehet, hogy megy, de akkor az már nem rendeltetésszerű használat (húzás), -
#108 A Kingston 333-as, az nem megy 400-on. Vagy mi... -
#107 Ezt én sem vágom. -
Borg #105 Nézd meg melyik milyen időzitéssel megy 400on. Az alapján dönts... -
#100 Szerintetek melyiket vegyem? Ugyanannyiba kerülnek kb.
a.,Hynix 512MB DDR/400Mhz/PC3200
b.,Kingston 512Mb DDR/333Mhz/PC2700 -
Borg #99 Angolul, esetleg. De nem a számtechboltban. Ott csak vakítani próbálnak ezzel. -
#90 Minden csak azon múlik, hogy hány vinyó és milyen arrayben van. Egy vinyóval persze, hogy nem ér semmit, de akkor minek a gyors proci, ha úgyis lassú a vinyó? -
Borg #89 Nem fog azon semmit sem segíteni a HT, mert ott a HDD teljesítmény már a gyenge pont. -
Borg #88 1. csodálkoznék, ha BRAND (==noname) RAMból micront kapnál... valszeg valami hamisitvány szirszar lesz.
2. Az A7N8X-X csak egycsatornás "kiherélt" alaplap, jobb az NF7.
3. Codegent felejtsd el mint márkát, a 300W tápot meg főleg. Chieftec 360W, a ház meg szinte mindegy milyen. -
[Walaki]D`Lair #86 Eheheh...ilyenre már nem vetemednék, szal maradok az én jó kis oldskul P4-emnél...:))) -
#85 Na ha emelett még vírust is ellenőrzöl és mondjuk fordítasz is valami nagyobb projectet, akkor tudod, hogy mit nem lehet HT nélkül :) -
[Walaki]D`Lair #84 multifunkciós gépen érdted azt, hogy egyszerre tömörítek rar-ból kifele, cd-t írok 48x-osan és még töredezettségmentesítek egy másik vinyót? :)) Mert én megcsináltam az enyémmel...és még csak nem is 2.4HT, csak 2.4 sima... -
#83 Ha majd kinyitnak a boltok (00:38) akkor egy 153 litereset minimum, tele sörrel. Ajánlom figyelmedbe az Elektrolux-okat. Nagyon megbízhatóak! (tapasztalat) -
#81 hát azt én is gondoltam, de mit tudom én nyárra, jövő év eleje, nagyságrendileg mikor? -
#80 hát nem mostanába az tuti!!!!:DDD -
#79 Szerintetek AMD 64 FX proci ára mikorra fog olyan 30-40 e-re csökkenni? -
#78 nem szerverekről és munkaállomásokról van szó, hanem otthoni felhasználásról, gameről.
workstationnak OK az intel, de otthonra drága (a gyors) és lassú (az olcsó)... -
#77 asus x-es nem tud dual ddr-t! mindenképp abit! -
#74 Mondjuk elsődlegesen a teljesítményre gondoltam. Az extra DX effektek meg nincsenek az OFP-ben.
Majd az OFP2-ben!!! -
#73 Valóban! -
#72 Persze addig nem is látsz különbséget a 7000 meg a 9000 között grafikában, amíg nem játszol dx8-as játékkal. -
#71 szerintetek melyiket vegyem:Abit NF7 vagy Asus A7N8-x? -
#70 1-2 nap és lennt lesz a HL2. Majd ránézek. A benchmark-okkal meg az a bajom, hogy csak a grafikára mennek. Kedvenc játékom az Operation Flashpoint nem nagy grafikájú. Most ugyan öcsémnek adtam a Radeon 9200-asomat és az övé van nállam (Radeon 7000 32MB), de sok különbséget nem veszek észre. Persze ez az észrevétel a grafika. De ha mondjuk berakok a pályára 4*12 katonát meg tankokat, hogy egymást aprítsák, akkor az AI már igencsak leveszi a teljesítmányt. Tehát abszolult játék és egyénfüggő, hogy kinek milyen gép kell. Az enyém szerintem az erősebb középkategóriába tartozik.
Persze egy-két hónap és irodai gép lesz... -
#69 HL2 béta kimaradt az életemből (nem is hioányzik, hazudós köcsög valve bekaphassa) úgyhogy a sebességről nem tudok nyilatkozni, de a STALKER alpha-n futtatott benchmark is bizakodásra ad okot, mert még egy sima Radeon 9000 is (mondjuk 2500+ XP-vel) 48fps eredményt ért el a tesztben ami azért nem rossz egy ilyen játéktól. Mondjuk mozgó ellenfelek még nem voltak a benchmarkban de a játék már így is gyönyörű és elfogadhatóan fut. -
#68 Én nem vagyok a "túrbózás" híve. Nem is szeretem húzni a procikat. Egy 1800+ -os Palonimo-m van, 512DDR-el, Radeon 9200-al. Ja és egy Asrock alaplap (nem egy márkás, de a célnak megfelel, ha nem húzod a pronyót). A procit hagyom alapbeállításon azt kész (1533MZh). Persze játékfuggő is a dolog, de eddig nem találkoztam "lassú" játékokkal. Úgy veszem észre, manapság (főleg a játékok terén) a 3D kártya a legfontosabb dolog. Tehát hasonló configgal egy erősebb grafikus kártyával (én a Radeont kultiválom. Tapasztalat.) szerintem kedves Variel egy darabig nem lesz gondod.
Vagy majd a Half-Life2 megcáfol? -
#67 P4 2.0Nw - ASUS P4T533 RAID - 9600PRO - 2x256M RIMM4200 - 2x120G/80G/20G - SB Live! - Philips Brilliance 18P2B TFT
Ez pl. egy abszolúte atomstabil Intel konfig ! Igaz,hogy csak a RAM annyiban van nekem, mint másnak a teljes konfigja, de valamit-valamiért !
-
#66 Na, mégis megtartom a konfigomat :))) -
#65 Nézd én fejlesztő vagyok és az utóbbi évtizedekben nem láttam elterjedni még AMD alapú szervereket, vagy profi workstation-öket sem ! Otthoni bizgerálásra mindenki azt vesz amit akar, de az Intel-t tartják a gyártók is megbízhatónak és még a jó SkyNet is ezt favorizálja !
Azonban ha már stabil, többfunkciós gépre vágyik otthonra is valaki, marad az Intel, valami ütős Intel chipset-tel (nem a legújabbal, hanem már valami bejáratottal).
Ha meg csak ticsung-ticsung, arra jó az AMD, vagy bármi... -
#64 Ugye mennyire másképp fest a dolog, ha az "ember" "életéről" van szó ! :DDD -
#63 Jah, az más! Akkor lehet, hogy nekem is intelem lenne. -
[Walaki]D`Lair #62 Neki hihetsz, ő intellel üzemel....:)))) -
#61 "Inkább kisebb, de megbízható Intel"
ÁÁÁÁÁÁÁ
Ezzel ki tudnak üldözni a vilgából. Miért megbízhatóbb az intel? Szerintem meg inkább vegyen egy 2500+os Bartont, tuningolja széjjel (min 3200+ig) aztán örüljön neki, minthogy vegyen egy "kisebb, de megbízható Intel"-t... -
#60 AMD... piha...
Inkább kisebb, de megbízható Intel ! Sok barátomnak van AMD-je, de valahogy SOHASEM tudtak eltéríteni, jó pár éve már csak Intel ! Elhiszem én, hogy jó az AMD, nekem is volt réges-régen, de már csak az Intel-ben bízom (olykor abban sem) ! -
#59 Te annyit emlegeted már az AMD-s konfigodat, hogy a végén még én is azt veszek. -
#58 barton 2500+@3200+ 15000+fa
nf7 15000+fa
ennyi
:)
-
Fam #57 jó nem olyan, mert ez alaplapi chipsetfüggő, az meg nem, de a memóriának akkor sincs semmi köze a PAT kihasználási lehetőséghez -
#56 Látom te sem vagy szakértő, akkor inkább ne erőltessük. -
#55 Nem olyan. -
Fam #54 ez olyan mintha azr mondanád, hogy az sse, vagy a 3dnow olyan "processzortúrbózás", amit nem minden proci bír el -
Fam #53 a normális memóriakihasználás amit a ddr1 szabvány (dual channelben) elbír az 6,4Gb/sec, ehhez képest, még a dual ddr400 Pat-tal is olvasásnál egy 3ghz-es p4-gyel olyan 4,8-5 gigat teljesít, írásnál meg kettőt.
Szar memóriát nyilván nem lehet tuningolni, de szar memóri az nem a ddr400-ként eladott memória, a pat meg bármelyik memórával müködni fog, az chipset függő
memória tuning a timingok álítása, és az (ddr400 memória esetében 200) fsb emelése