103176
-
tajfun #373 Gratulalj a hulyesegedhez! A tesztek is max neked mondanak ellent, mert akkora baromsagot allitasz. Nem artana kicsit tajekozodnod a temaban hogy legalabb lovesed legyen mirol is beszelsz. Kezdesnek: ebresztooo!! -
#372 Mondta vki hogy fél évente új kártyát vesz?
Nekem pl 5600as ketyeg lassan 1 éve...előtte meg 3 évig volt Voodoo3...
Épp arról volt szó, hogy időtálló kártyát kell választani...nem baj, neked is gratulálok!
Azért is gratula, hogy 9200ast vettél, azért a lóvéért használt 8500ast kapsz, ami sokkal gyorsabb karesz, de nem baj...még 1 okos ember... -
Kolbasz #371 El nem tudom képzelni, hogy mi az az indíttatás, ami a kedves usert félévente 50000 forint kibaszására készteti. Minden tiszteletem a tiétek, hogy képesek vagytok félévente ilyen kibaszott kvideokártyákat cserélgetni, és ez nektek megéri. Nem értem!
Most pakoltatok össze egy új gépet. 9200-as Radeont kértem bele, mert az a legolcsóbb ATI. -
#370 Na szóval. Nekem volt 9600 pro-m, utána 9700 pro-m és most 9800 pro-m, tehát van tapasztalatom. Ráadásul a 9600-ot agyontuningoltam (520/340-en ment), de még úgy is voltak játékok, melyek már megfektették. Nem véletlenűl cseréltem le. Mindezek ellenére azt gondolom, hogy a 9600 pro egy nagyon jó karesz, de már nem elég. PErsze az ember egy ideig még el lehet vele úgy, hogy nem használ AA és AF-et, de nehogy már ne használjak, hiszen sokkal szebbek úgy a játékok. Na ezért van nekem most 9800 pro-m. -
#369 ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!
JJJJéééééézzzzzzuuuuuussssssooooommmmmm tttttaaaajjjjjffffuuuuunnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az agyamat eldobom rajtad öreg! Az egész internet egy összeseküvés, az összes tesztet ellentmond neked, de ők bizony hazudnak!!!! Mert az egész internet ellened van, és egy hatalams teszt hamisító összeesküvés!!!!!! Bravó!!!!
Gratulálok bazz!
-
tajfun #368 "Nem XY mondta, hanem hivatalos tesztekben mérték pici szívem...!"
A szavahiheto Tomshardware, es bandaja? Egyik ellentmond a masiknak. Te ott voltal valamelyik tesztelesnel, vagy csak az XY altal bemondott ertekeket veszed keszpenznek?
En nem a neten keringo pletykakat olvasom, aranyom, hanem sajat szememmel latom a valosagot, aminek eleg nehez lesz ellentmondanod.
"bár néhány játék szépen megy az újabbak bizony (far cry, hitman contracts...stb) megizzasztjákl rendesen"
Ugye elolvastad a #338-at? Ugy kezdodik hogy a Far Cry es a nehany hasonlo gepigenyu jatekokhoz nem valo, de a tobbseghez igencsak eleg.
Vita tenyleg nincs, mert a tenyekkel szemben nem tudsz vitazni. Csakany! -
#367 Nem XY mondta, hanem hivatalos tesztekben mérték pici szívem...!
Ecsém te szánalmas vagy, leszarom hogy neked ott van a gépedben, mert képzeld az öcsémében is ott figyel, én vettem bele, és bizony tapasztalat hogy még húzva és + hűtéssel (400/500 mag/memória) bár néhány játék szépen megy az újabbak bizony (far cry, hitman contracts...stb) megizzasztjákl rendesen...a jövőben kijövő gameknél pedig nem vszínű hogy labdába fog rúgni egyáltalán...
Ez van, vita nincs, téma lezárva! Pá! -
tajfun #366 "De még mindíg nem fogod azt hiszem. Olvass teszteket!
9600 gyengus karesz, 8500 (!) gyorsabb nála, persze pár játék lemegy rajta"
Te olvasgasd csak a teszteket, en inkabb bekapcsolom a notebookom, es eloben lathatom mit tud egy 9600 mobility. Vagy az asztali gepet rugom be, es akkor maris osszehasonlithatom egy 9800proval. Lehet hogy tobbet er mint az "XY azt mondta..."?
"Kurva mód fölösleges X összeget költeni egy kártyára amin aztán nem tudsz rendesen játszani, ez tény, vita nincs!"
A #338 meg a valosag, persze lehet azzal is vitatkozni, csak minek? -
#365 A DDR ram legalább PC2700 (333MHz) legyen!! -
#364 Oké,köszi a helpet. Akkor veszek egy 2500+barton box-os prockót,abit nf7el,a legolcsóbb 512es ddr rammal,és vagy egy 9800pro-t,vagy egy 9600xt-t.. Még1x köszi mindenkinek a helpért! -
#363 9700 pro jobb, mint a 9600 xt, de olyat már nem fogsz találni. De ha nem találsz 9800 pro-t, akkot tényleg 9600 xt-t vegyél. -
#362 (bocs a szóismétlésekért! :) ) -
#361 Oké.. Na jó, ha találok 60.000on alul 9800Pro-t, akkor megveszem. (sulinetre kell) 9800Pro után akkor ha jól értettem,akkor 9600XT a legjobb! az meg legalább valamennyivel olcsóbb! -
#360 Az fx5700 rosszabb mint a 9800se.
De ezeket mind felejtsd el, mert SE változatok. -
#359 Hoppá! Ezek az árak egy Debreceni boltban vannak! Oda mégsem fogok kimenni egy VGAért.. De találtam egy ingyen házhoz szállítósat:) :
=======================================
Inno3D GF FX 5700 128MB DVI+ TV AKCIÓS ÁR
40 000(tudom, hogy nem beszéltünk eddig geforcéről,de akciós,hátha jó,nem?)
Sapphire Radeon 9800SE 128MB TD Lite
ATI Radeon 9800SE, 128MB/128bit, TV, DVI 48 440
XpertVision Radeon 9800SE 128MB SVHS only
ATI Radeon 9800SE, 128MB, AGP 40 560
======================================= -
#358 EZ: RADEON 9800PRO 128MB TV/DVI 60,180
A többi butított (vagy SE vagy 128 bit) -
#357 Nah keresgéltem boltokban, és találtam pár egész jót:
ATLANTIS RADEON 9800SE 128MB TV/DVI (LITE) 36,740 Akciós
ATLANTIS RADEON 9800SE 128MB ALL IN WONDER (FULL) 66,680 R
ATLANTIS RADEON 9800PRO 128MB TV/DVI (LITE) 128Bit 55,060 R
RADEON 9800PRO 128MB TV/DVI 60,180 R
Ezek bruttó árak! Melyik éri meg legjobban? -
#356 Mert mondjuk szarrá tiporja a 9600XT -t, pl azért...
Vdeókártyák erősorrendje táblázatot ajánlanám figyelmedbe, nézd meg hol van a 9700 ill 9700PRO és keressgélj leljebb és meglátod a 9600XT -t...ráadásul a 256Mb -o verzió rendszerint csak 500Mhz es RAMokkal van felvértezve... -
#355 256MB-set ne vegyél, mert lassabb mint a 128-as!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Mihail #354 jó az ára??? Abit Radeon 9600XT 256MB VIVO-t 34ezer+áfáért kapni!!! akkor miért lenne jó vétel egy használt tuningolt 9500-as???!!! -
#353 Figyelj, a 2500+ Barton magos proci (1.8Ghz és 512Kb L2 cache) teljesen korrekt, szépen lehet tuningolni is!
A másik viszont a VGA, amivel télleg jobb ha vársz pár hónapot, mire kishazánkban is kaphatóak lesznek az új Radeon X sorozat tagjai, és akkor az7 árak leljebb esnek majd!
Amúgy apróneten most is szép kártyákat kapni, 9500@9700PRO + Zalman passzív hűtés 35-40 ezer körül ezek is jó vételek! -
#352 ja, senki -
#351 Senki sem mondta... -
Mihail #350 zsír újan vettem 19+áfáért egy asus a7n8x-e deluse lapot, 2500-as barton procit 14+áfáért, kingston 512es 400-as ddr ramot 18+áfáért, ki mondta, hogy 100ezer alatt nem lehet jó gépet újítani? -
#349 na akkor kapcsold be maxra az aa és af-et, és meglátod, hogy nem elég gyors az a 9600 -
#348 Jó, Gef2 Titánon is elment eddig minden játék (Kiv. x2, az lefagy pár perc után,pedig a min.gépigényben benne van elvileg az enyém is, és prince of persia, ami ki is írja, hogy nem támogatja..) Még FarCry is elment, bár a víz elég vicces volt, egy undorító, sötétkék teljesen lapos alakzat! Undergroundban csak az embereket és a nagy sebességnél megjelenő elmosódást nem mutatta! Egyébként szerintem nem mindegy, hogy mennyire megy egyenletesen egy játék, mert például ha traffic nélkül,egyedül mentem a pályákon, teljesen normális volt a sebesség, de ha verseny volt,akkor mintha alapból valami bullet-time lett volna aktiválva!(Egy idő után idegesítő tudott lenni..) -
#347 Nem gondoltam volna, hogy a cache ennyit számít!(És hogy pont a nagyobb teljesítményűbe raknak kevesebbet! Akkor ezek szerint kb uolyan a 2500 és a 2600, csak az utóbbit drágábban adják! Szokásos átverés..) Csak azért gondoltam hirtelen a több Mhz-sre, mert nem akartam, hogy túl korán elavultnak számítson. Jó, hogy felhoztad a két "csúcsjátékot", utóbbival szeretnék is majd játszani(ha véletlenül megjelenne, ami ugye ismerve a fejlesztőt,egyáltalán nem biztos :) ), csak nem tudom, hogy ez a proci engedni fogja-e! Mondjuk pontos gépigényt azt hiszem még nem közöltek, de természetesen jó nagy lesz!
Hát 9800-ból egyet se láttam még 60K alatt, lehet hogy tényleg várnom kéne, ha 9600ak mind olyan gyengék.. -
#346 Na na, azért nem hinném hogy alja szint lesz!
De még mindíg nem fogod azt hiszem. Olvass teszteket!
9600 gyengus karesz, 8500 (!) gyorsabb nála, persze pár játék lemegy rajta, de játékra 9600ból mindenképp a minimum a PRO az ajánlott. Kurva mód fölösleges X összeget költeni egy kártyára amin aztán nem tudsz rendesen játszani, ez tény, vita nincs! Akkor geforce3-at vehetne, azon is ugyanezek a game-ek mennek bazz....
Akkor már inkább pár 1000 Ft tal több, és sokkal nagyobb élvezet! Mekkora gáz már amikor költessz egy csomó pénzt a gépre de meég mindíg nem az igazi...
-
tajfun #345 Doom3hoz a 9800xt is alja szint lesz. Nekem van 9800pro, meg 9600m is, sebessegben nyilvan van kulonbseg, de mint irtam, a manapsag hasznlat jatekok koszt is van nagyon sok, amiben eleg a 9600 is, tokmind1 hogy 60 vagy 120 fpssel m1, ha folyamatos. -
tajfun #344 Az atlon64 se szamottevoen gyorsabb jelenleg. Hiaba a 64 bit, semmivel nem tudod kihasznalni. Majd 1szer igen, de addigra lesz jobb is, amdbol is, meg intelbol is. -
#343 értelmes ember most nem vesz vga-t vár 1-1,5 hónapot most kezdenek szállingózni az X800-ak az árak esni fognak. (én is most akartam de átnéztem a nagyker árlistát és várok) -
#342 "hogy a mai játékok, meg amik mostanában meg fognak jelenni, mennyenek rajta"
Gondolni kell a jövőre a is, 9800asok ára már most is elég faszányos, de őszre még jobb lesz!
Ha most veszel egy 9600ast elvagyvele egy darabig, aztán úgyis vehetsz újat mert a Doom3 se megy, meg a HL2 se megy...stb...
Viszont 9700/9800 szériával még bőven el lehet lenni, és nem kerül olyan sokba, mert kifutó széria. -
#341 Ja, csakhogy itt az Athlon 64 -ről volt szó, nem az XP -ről... -
#340 jA, az órajele 2,1Ghz, de feleannyi másodszintű cache van benne, azaz míg a 2500+ barton magosban 512Kb cache van, a 2600+ T-bred vagy Throton magosban csak 256Kb L2 cache kapott helyet.
Szóval a nevéből is látszik, hiába +300Mhz, ha csak feleannyi cache -je van, kb ugyanolyan gyorsak, csak épp a Throton magos a magasabb órajel miatt jobban melegszik...
Szóval nem minden a MHz... -
tajfun #339 Sztem a P4 es az AthlonXP elegge fej fej mellett nyomulnak teljesitmenyben. Ilyen 1-2%-ok hasznalat kozben meg se laccanak 1ik iranyba se. -
tajfun #338 Far Cryhoz telleg keves a 9600, de pl. az NFS Underground, Call of Duty, Neverwinter Nights, GTA3, ilyesmik teljesen jol mennek egy 9600 mobilityn, az emlitett 2.5+ amd procival is 1024*768ban. Ez sajat tapasztalat, nem "valahol hallottam" kategoria. -
tajfun #337 A boxos procikhoz altalaban adnak 1 gyari hutot (ha nem tuningolsz, az is megteszi), meg elvileg a jobbfajtakat csomagoljak dobozosnak, a gagyibbakat meg zacsiba. Nyilvan van mind2ben kivetel, de atlagban a dobozosak jobban tuningolhatok. -
#336 Na néztem 2600+os teszteket, ennek az órajele 2,133Ghz!
Hűtést ugye nem kell külön venni hozzá? Mert lehet hallani ilyeneket,hogy jobban melegednek, mint az intelek, meg hasonlók, és nálam letöltés miatt sokat be van kapcsolva a gép.. (mittomén 2-3nap, max 1-2órás pihenővel,aztán nem akarok még1 procit venni a közeljövőben! :) )
Nézegettem az árlistát,és nem tudom, hogy pontosan mit is jelent a BOX-os verzió! Gondolom valami olyasmit, hogy van külön doboza, vagy valami ilyesmi, csak ha nem olyan nagyon lényeges, akkor inkább nem fizetnék érte +3-4-5ezret...
Ja és egyébként bocs, hogy ilyen sok a kérdésem, de nem akarok valami selejtes cuccot venni sok-sok K-ért,inkább a szakértők véleményére hallgatok! :) -
#335 az Ultimate passzív hűtéses azért ennyi az ára -
#334 AMD Athlon XP 2500+ (barton)
Ez a hivatalon és teljes neve a procinak.
A valódi órajele 1.8GHz, de télleg megéri!
Nem részletezem melyik intel procikat páholja el és milyen tesztekben, olvasgass teszteket és majd meglátod miért olyan népszerű ez a termék.
A VGA-ról csak annyit, hogy szintén olvass teszteket és meglátod hogy 9800 / 9700 alá nem érdemes adni ha játszani is akarsz. A 9600 elég gyengus darab a játékok nagy része nem élvezhető rajta, a 9600XT meg egyenesen átbaszás ennyi pénzért, hisz ennyiért már 9800Pro jár.
Kis segítség: rengeteg tesztet találsz a www.tesztelo.hu oldalon.
Jó kártyákat lehet kifogni tök olcsón az apróneten: www.apronet.hu
Sok sikert!