103176
-
#855 gyengébbek kedvéért már szinezik a dimm-ket! :) -
#854 De én végignéztem már kétszer és ezen kívül semmilyen más utalás sincs a memóráira, melkesleg tudom én is hogy nem azt jelenti :) -
#853 Na igen, most nézem a K8N NEO4 képét, itt már felváltva van a szín, egyértelmű hogy hogy kell dualba rakni... -
#852 Ez nem az! -
#851 Hol írja? mert én ilyet nem láttam....
UI.: Erre gondolsz? "NOTE: We suggest you to install DDR SDRAM modules from DIMM3 to DIMM1 sockets in order." Mert ez nem az. De én más utalást nem találtam a memóriaelhelyezésre... -
#850 a mostani lapoknál ami 3 dimmes az már nem lehet dual-os!pl S754-es lapok -
#849 Ismerem a kézikönyvet, és konkrétan valóban nincs benne a DC aktiválása, de azt írják "ajánlott az 1-3 slotba tenni ha 2 egyforma modulunk van"... -
#848 Namost a fáradtságot vettem, lévén ez az első gép amit életemben összeraktam így elég alapaosan átnyálaztam a kézikönyvet, és a kedvedért megint megnéztem és képzeld.....egy szó sem esik a dual channelről vagy arról hogy hogy fog az működni....
Számomra logikusnak tűnt hogy az egymásmellé helyezés és a színkód azért van hogy az embernek egyértelmű legyen, hogy hova kell rakni a memókat hogy dualban menjenek.....
MInd1 is, kár ezen filózni mostmár köszi az infót. Át is pakolom a memókat :) -
#847 De ha esetleg vetted volna a fáradtságot, hogy átnézd az alaplapi könyvet, akkor... -
#846 Hmm ezt nem tudtam....Ezek után nem értem hogy miért van az hogy miért van akkor az 1-es és a 2-es egymáshoz közelebb, illetve miért van azonos színben míg a másik más színnel, ha nem azért hogy azok mehetnek dualban.... -
#845 hát erről bölögök Én is! hagy vagy a páratlanba (1,3 dimm) vagy a párosba(2,4 dimm) kell rakni! -
#844 Az nem jó! A távolabbiba tedd át az egyiket. -
#843 Nekem most Abit NF7-S-em van 2x256 DDR400-al. 3 memóslot van. Kettő egymás melett van közvetlenül, A 3. távolabb. A kettő közeliben van a 2 memó. -
#842 mindig ki kell hagyni egy helyet!tehát ha 4 dimm-ed van akkor berakod az 1-es és a 3-asba.ekkor megy dualba...
milyen lapod van? -
#841 Ezt nem értem. Ha van 3 memóslot ugye. Ebből kettő egymás mellett van azok mehetnek dualba. Azt a kettőt miért zavarja ha én a 3. különállóba rakok egy másik memót? -
#840 még ma is -
#839 az már nem dual -
#838 Jól összetudtok ám kapni :)
És ha úgy csinálnám hogy 2x512-t veszek, az menne dualba, a 3. slotba meg menne a 256-os? :) -
#837 En nem suggaltam neki, hogy azt a megoldast valassza, hanem hogy lattam ugy is menni, a memoriakat. -
#836 Jó drága ez a computerbrothers...
A Co-Libri Tech olcsóbb, csak most frissítik az árlistát... -
#835 Tőlen nyugodtan sugald azt, hogy van értelme dualban nyomni felemás memóriákat, lelked rajta...
Én azért inkább azt javaslom/javasoltam Zsolónak, hogy ha lehet szerezzen be két egyforma modult. ;) -
#834 Amugy szerintem ez Gigabyte termek lesz a kezdobetukbol itelve. -
#833 Szombathely:
Latod van benne ilyen, hogy : VGA GBT P-EX16 NV 6600GT 128DDR 128BIT
Tehat PCI-Express
Amugy www.computerbrothers.hu -
#832 Latod nem azt irja hogy nem mukodik hanem, hogy instabilitas tortenhet. -
#831 nálunk nincsenek PCI-E cuccok még :( -
#830 Aham, kösz a véleményt, az az igazság hogy én is az első felé húztam :), a többi csak úgy volt, gondoltam beírom.....Viszont körülnézek hátha kapok sulinetben PCI-Expes 6600GT...
-
#829 Én 2003-ban vettem a 120as seagatemet sulinetben 2ezerrel olcsóbb volt a sima kiskrenél :))) (Fefonál vettem) -
#828 sulinetet annyira ne szidjátok, pl winyók max 1 ezressel drágábbak most, azt simán megéri megvenni. -
#827 Létezik PCI-Express 6600GT, de hogy Sulinetben hol kapsz, azt nem tudom. :)
Ami a másik három konfigot illeti: én inkább az eredetit javaslom, és azt, hogy hanyagold az AGP-s és a Socket A, S754-es alaplapokat... -
#826 Idézek az MSI Neo4 kézikönyvéből:
"...the same type and density memory modules are necessary while using dual-chanell DDR, or instability may happen."
De már ha csak logikával nézzük is, értelemszerűen nem tud folyamatosan párhuzamosan használni két eltérő méretű modult dual-chanell-ben, lévén az egyiknél ugye "kifogy" alóla a memória.
nForce2-nél én is láttam olyat, hogy kiirta a dual-chanellt két eltérő modulnál, de erősen kétlem, hogy nF3 vagy nF4 deszkában láttál már különböző modulokat dualban futni...
'szal én azért inkább azt javaslom Zsolonak, hogy csak azonos méretű modulokkal próbáld meg a duel-t... -
#825 Inkább azt mondjátok hogy a másik 3 konfigról mi a véleményetek.. :) -
#824 "Szerintetek érdemes Sulinetben a következő konfigot beszerezni?" A sulinetet nem azért raktam bele amiért te gondolod, hanem azért hogy egyértelmű legyen hogy nem kell különösebben ajánlgatni hanem csak tisztán hogy mennyire jó a konfig....jól félreértettük egymást...... (elsőre nem is raktam bele, csak aztán eszembejutottak korábbi tapasztalataim hogy ilyenkor mindenféle ajánlgatás következik, és gondoltam ezt elkerülendő már az elején letisztázom a dolgot, hát nem sikerült, én kérek elnézést amiért nem voltam eléggé egyértelmű.... -
#823 "VGA GBT P-EX16 NV 6600GT 128DDR 128BIT GV-NX66T128D - 49 579 Ft" Hol van ilyen??? Rohanok oda megvenni :))) ez AGp vagy PCI-Exp ? (van egyáltalán 6600Gtből PCI-exp?) -
#822 Én azt kérdeztem hogy a GÉP konfig jó e nem azt hogy a sulinet jó e vagy a politikai gazdasági helyzet jó e vagy hogy kilopják a zsebünkből a pénzt jó e.....érted??? Mellesleg ezen átsiklottál szerintem: "hogy sulinetben fogok e venni vagy sem ezmár eldöntött (nem általam)" ezért ez nem a kérdés -
#821 Amugy :
Sulinet
VGA GBT P-EX16 NV 6600GT 128DDR 128BIT GV-NX66T128D - 49 579 Ft
Es meg valami:
Zs:
"Szevasztok!
Szerintetek érdemes Sulinetben a következő konfigot beszerezni?"
J:
"Sulinetben nincs ertelme vasarolni."
Zs:
"jakuza mégegyszer köszi a tájékoztatást de eléggé tisztában vagyok a helyzettel..."
Nem ertem akkor miert is kerdezel ilyeneket. -
#820 lattam en mar 128-256as komboit is menni dual modban. -
#819 Mert sok ember a butasagaval eteti az allamot, meg a kormanyzathoz kozeli szt. cegeket, akik ugyanolyan olcson beszerzik az arukat, de +20% haszonnal adjak el a vevoknek.
Majd ha bemesz egy boltba es az arlistan szereplo termekre raboksz, hogy ez meg amaz kell es sulineten belul akarod venni es nincs kulon arlista, hanem az osszes sztech ceges termekre adjak a kedvezmenyt es nem arra jatszanak, amit rafizetsz azt visszakapod, nem pedig a plusz koltseg arat kapod vissza akkor jo lesz.
Addig ez csak egy amitas, amit jo sokan meg is esznek. -
#818 ezt nem értem, mit akarsz mondani? -
#817 "Szvsz 512+256-os felosztásban nem fog dual mode-ban menni a ram, csak két azonos méretű modul esetén." -
#816 Add mar ossze a tetelt amit leirt az van 120k ?