103176
1411386313.png
  • Punker
    ja, azt akartam mondani vegyél simát és inkább jobb VGA-t.
  • shad0w
    sztem nem, de olyan árban kaptam meg mint amennyiért a simát tudtam volna boltban megvenni, szal ezért döntöttem e mellett
  • Punker
    Deluxe lap extra cuccait kihasználod?
  • shad0w
    köszi

ja ha még emlékeztek rá itt kértem tanácsot egy gép összeállítására 60k-ból
    leírom, hogy mit sikerült összehozni:
    ASUS K8N-E Deluxe
    A64 2800+
    512/400 Infineon DDR
    GeCube Radeon 9550GU
    ház+400W táp
  • Punker
    igen
  • shad0w
    Üdv! Bocs de nem találtam alkalmasabb topicot a kérdésemnek. Az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy új alaplapot (Asus K8N-E Deluxe) ami SATA-s, attól függetlenül tudom-e benne használni az ATA-s (IDE-s) vinyókat?
    Bocs a láma kérdésért, én egyáltalán nem értek ehhez!
  • takraj
    Mostmár megy a Co-Libri is! cím a #836-os hozzászólásban!
  • Gabesz amdx2
    sapphire,connect3d
  • Zsolo007
    És radeonban milyen márka a jó?
  • [NST]Cifu
    A minőségi választás ASUS, MSI, Leadtek. Amit kerülni kell, az az Innovision.
  • ZsirosKenyer
    üdv ismét! sokan ajánlottátok a gef6600gt-t úgyhogy eldöntöttem, azt veszek.
    már csak az a kérdés hogy milyen márkát/márkákat ajánlotok? nem akarok szart

előre is kösz a válaszokat
  • [NST]Cifu
    AthlonXP esetén az FSB-nek és a ram sebességének egyeznie kellett (szinkronban kellett futniuk), mert sokkal gyorsabb volt így, mintha különböző sebességen futottak.

Itt az én esetemben ott volt a bibi, hogy először csak 400Mhz-es ramok voltak, és az A64 esetén a szorzót csak lefele lehet állítani. Tehát a tuninghoz az FSB-t kell emelni, de azzal együtt a ram sebessége is emelkedik. Viszont legalábbis ennél az MSI deszkánál lehetőség van megváltoztatni a ram "indulósebességét", magyarul a ram és az FSB közötti arányt. A lehetőségek (most fejből mondom, nem biztos hogy ez a teljes lista): 133, 150, 166, 180 és 200Mhz. Ha mondjuk 180Mhz-re állítom be, akkor alaphelyzetbe ennyivel megy, de ahogy emelem az FSB-t, a ram is vele megy, csak éppen arányosan, vagyis míg eredeti helyzetben a ram elvi sebességével a 3000+-os proci 1800Mhz-en futot (9x200Mhz), addig 180Mhz-es indulóérték esetén már cirka 2000Mhz-t (222Mhz FSB, 200Mhz ram), 166Mhz-es sebességnél pedig 2250Mhz-et (250Mhz FSB, 200Mhz ram).

Így jobb eredményt tudsz elérni a proci sebességénél, a ramtól függetlenül.
  • Zsolo007
    Tényleg CIFU van még valami, valahol olvastam hogy rájöttél hogy el lehet felejteni a szinkron FSB memória dolgot, ez mit jelent? Mire jó ez?
  • [NST]Cifu
    A tuningra készült, jobb alaplapok akár 600-as memókat is elviszik, sőt, egyes deszkákon a 350Mhz-es FSB is beállítható max. (ez ugye szinkron esetén 700Mhz-es ramokat feltételez).
    533-as ramokat már láttam boltban, de állítólag vannak 566 és 600-as memóriák is.
  • Zsolo007
    Kira :) Az új gépemben az A64 melett jól fog mutatni a DCs 2 512DDR400 :)))

Tényleg 533as memóriát támogat már alaplap? Egyáltalán lehet kapni?
  • [NST]Cifu
    A Dual Chanell a P4 és A64 gépeknél cirka 2x sebességnövekedést okoz, tehát ott egyértelműen megéri használni. AthlonXP esetén kisebb, úgy 10-15% körüli a sebességnövekmény.
  • Zsolo007
    Vagy ne használjam a DCt :))

Tényleg van akkora gyorsulás a DCtől hogy megérje használni?
  • Gabesz amdx2
    az gáz! akkor ne használj kislemez meghajtót!
  • Zsolo007
    Már legalább 4x próbáltam kombinálgatva a kábelvégeket és memócseréket ugyanaz, szerintem gyári hibás a lap :)
  • Gabesz amdx2
    többször is visszaraktad a Fdd kábelt vagy csak egyszer?

amúgy Én már 1 éve nem használok kislemezmeghajtót!Felesleges számomra... van helyette pendrive gyorsabb megbizhatobb
  • Zsolo007
    Ha egyszer FDD kábel nélkül fut azzal meg nem..... :D
  • Gabesz amdx2
    thx!már csináltam programot azt meg már be kellett adni május 6-ra!
    szóbeli talán nem lesz olyan nehéz :)
  • Narancs
    Ilyesmiről még csak hallani se hallottam...biztos jól benne van a memória modul?
  • Narancs
    huhúú az kemény! Sok sikert a vizsgákhoz akkor!
  • Zsolo007
    Szerintem is az, be is írok az NF7 topicba hátha már valaki találkozott ezzel...
  • Gabesz amdx2
    na látod!

hát ez elég érdekes!
  • Zsolo007
    Nah átraktam dual channelbe, és bootnál ki is írja hogy dual channelben megy, hihetetlen hogy én másfél évig azthittem DCben megy és nem :D

Nade ha már felvilágosítottak akkor segítsetek:
    Ugyanis az a nagyon érdekes probléma lépett fel hogy miután átraktam a memókat 1-3ba akkor sípolt(hosszú síp, tehát memógond). Nem értettem miért csinálta, kiszedtem megcseréltem és ehhez kiszedtem az FDD kábelt ami közvetlenül a 3. slot mellett van, ugyanis így könyebb berakni és amikor indítottam nem dugtam vissza, és mi történt? Elindult. Szal a probléma a következő: ha be van dugva az FDD kábel akkor memóhibával sípol, ha nicns fut jól. Na ez mitől lehet????
  • Gabesz amdx2
    nem már az megvan 2 éve!

számítástehnikai programozó leszek ha minden igaz
  • Narancs
    ehhe...:) szerencsére én középen nyomom...június 20.án...
  • Zsolo007
    Nekem meg júni 8 ha jól emléxem :)

Egye meg a fene az emelt szintete..... :(
  • Narancs
    Június 16.-án? Te is most érettségizel?
  • Gabesz amdx2
    Hát ember nekem már nekem május 6-ától befejezödött a suli

vizsgaszünetem van!

És már csak szóbelim van vissza az pedig június 16-án lesz!

azt nem várom annyira%
    utána meg hawaii van
  • Gabesz amdx2
    jah okosabb lettél! az nem baj!
  • Gabesz amdx2
    az gáz!
  • Narancs
    És te?
    Neked nem lesz?
  • Zsolo007
    Nah mostmár ennyivel okosabb lettem........bár a logikát nem értem abba hogy miért van 1más mellett 2 a harmadik külön, de nembaj ez nem számít, ami számít hogy pakolom át az egészet DCbe :)

Köszönöm a felvilágosítást!
  • Narancs
    De, sajna lesz...de már csak konzultáció...
  • Gabesz amdx2
    hát Te még mindig itt vagy?
    talán nem lesz holnap suli?
  • Narancs
    Ez az! Bár itt DC -ről nem esik szó, de 1-3 dimm benne van
  • Gabesz amdx2
    nem biztos hogy bele van írva!

az a lényeg hogy télleg úgy rakd hogy a távolabbiba(ami egyedül áll)dimm, abba rakd az egyiket