103176
-
#1576 olyan nincs :) alaplapon spórolni hiba, nekem a lap drágább volt mint a proci -
BenceYCE #1575 Akkor 775-ös lapban mit ajánlanál? (olcsótjót) -
#1574 prescott -ra gondolsz? lehet jobban járnál ha cserélnél lapot is, 775-össel jobban jársz és az Abit-ot felejtsd el! -
BenceYCE #1573 Akkor nekiállok kuporgatni. Nyárra jó lenne lecserélni a konfogot 6600GT, 1-2 gb memo, és 3.0G ht-re. De jut eszembe. ezekből 2 félét is gyártottak, nem? Más volt a mag neve és talán a csatoló is? Konkrétan meiket érdemes venni és meiket eszi meg az IS7-E-m? -
BenceYCE #1572 Most nézem, hogy ma még nem is adtál senkinek büntetőpontot :D -
#1571 cerkát irodai géphez gyártják, azt semmiképpen ne vegyél játékra. -
BenceYCE #1570 Ok-ok. 2 éve mikor vettem, azt hittem kitart a konfigom 3-4 évet. Ezért nem is nagyon néztem utánna még alapvető dolgoknak sem az újítások terén. Akkor már talán volt HT de a magas ára miatt nem is gondolkodtam benne, így nem is érdekelt mit tud.
Szóval a játékok hogyan viszonyulnak a HT-hez? Mindenképp jobb, gyorsabb egy cerkánál hiába nem tudja kihasználni? -
#1569 elméletileg de azok a qrvadrága 200-300k -s procik és szinte semmi nem használja ki -
BenceYCE #1568 Bocs ha kérdezek de engem erre neveltek. :) -
BenceYCE #1567 Kösz a kedves hsz-edet. Igyexem utolérni az utolérhetetlen tájékozottságodat! Mégegyszer kösz!
De a végén nagynehezen kinyögött segítségedből kiderül, hogy annyit tévedtem, hogy nem fizikálisan 2 magot jelent a HT hanem az op rendszer látja és kezeli annak. Ezek szerint a Dual Core-os HT-s prociknál 4 procit lát? -
#1566 hogy képben legyél a 3 ezres proci az 3 ezren megy, ha dual proci akkor 2 mag van benne a HT az software-esen futtatja úgy mintha 2 mag lenne. -
#1565 biztos hogy PC-t akarsz? ha ennyire nem vagy képben jobban jársz 1 konzollal, pc-t veszel mocskosul le fognak húzni :) -
#1564 már bocs de ekkora f@szságot még az életben nem hallottam ezt lementem :) -
#1563 banyek miket beszélsz? -
BenceYCE #1562 A 3GHz-es HT-s P4 az nem 2 magos? 2 db 1.5 GHz-es mag, nem? -
#1561 Celeront ne vegyél semmiképp, azt tutira nem szeretik a játékok, ehhez nem kell teszt, nem is jegyzik már sehol.
AMD-hez még csak DDR1-van. De jól járnál egy AMD64 3000+, és egy olcsó PCIe-s lap koömbóval is.
Mi az, hogy 2x 1.5-ös P4??? 3 gigás HT-s van, az nem 2x1.5 gigás.
-
BenceYCE #1560 Jól tetted, hogy beleszóltál, köszi az infót! -
#1559 Lehet nem kéne beleszólnom,de amd-s lapok nem támogatják a ddr2-tehát ezzel nem lenne gondod. -
BenceYCE #1558 Cod 2-höz láttam HT patchet eddig. Cerka D-kről meg csunyákat olvasgattam. Ezért gondolkodtam AMD-ben mert akkor egy jobb procit vehetnék és új lapot amire PCI-E-s vid.karit vennék meg ddr2-t. De ez már nyomja a költségeket. Így nemtom, hogy egy 3.0 GHz-es Cerka nem-e lenne jobb mint egy 2x1.5 GHz-es HT-s P4. Bár ez utóbbi kecsegtetően hangzik a játékok mégis lehet jobban csipáznák a 3g-s cerkát. Ötletek? Esetleg hol olvassak utánna ahol a 2 tipus élesben van kipróbálva? -
#1557 Igen. -
#1556 Viszont ha mar van akkor nem rossz az tobb program egyideju futtatasakor. -
#1555 Nem, tudtommal a játékok egyátalán nemm használják a HT-t.
-
BenceYCE #1554 Ilyesmiben gondolkodtam én is. Csak procival vagyok bajban. VGA jó megoldás lenne. 3GHz-es cpu milyet? Kihasználják már a gémek a HT-t? -
#1553 Itt sokmindent kell cserélni:
Celeron egy 3Gigás P4-re, Gef4 egy Gef6600GT-re, RAM minimum 1gigára. Ezek a minimum dolgok amiket cserélned kellene, és még így is csak középkat géped lenne.
-
BenceYCE #1552 Nekem esetleg tudnál ajánlani egy költségkímélő megoldást a gépem frissítésére?
Abit IS7-E, 2.4 GHz Cerka, Gef Ti 4200 8x, 2x256mb. Inkább játék lenne a fő felhasználási terület. THX -
#1551 Akkor 1 enlore Asus vonalon nezelodok.
Koszi. -
#1550 Az Abit-ok között sok a passzív hűtésű, de ezt a márkát mostanában nem ajánlja senki, mivel élég hamar megdöglenek.
Van még az Asus A8N-SLI Premium, Asus A8N32-SLI Deluxe.
MSI K8N Diamond Plus heatpipe-os, de van rajta venti.
Gigabyte lapok is passzívak (nekem is ilyen van), de nem árt rakni rá ventit, mert túlmelegszenek. -
#1549 Esetleg tudnatok ajanlani nekem AMD -hez alaplapot?
Ami fontos, hogy passziv hutesu legyen.
Szinten 2-3 evre tervezem a vasarlast.
-
#1548 Ok koszonom. -
#1547 Igen felejtsd el az Uli chippes megoldasokat, ha nem akarod a szad szelet harapdalni, amikor majd a rendszer sulyos hiba es egyeb hasonlo rendszeruzenetekkel ajandekoz meg. -
#1546 normális alaplapot vegyél! ASUS, MSI, DFI tuti hogy be tudják szerezni csak b@szogasd őket! -
#1545 Akkor vard meg az M2es lapokat, ha raer a csere. -
#1544 "kecskeméten ez a legolcsóbb bolt"
Ez igy van (en is kecso).
En is most tervezgetem a gepcseret, at akarok terni az amd vonalra.
Jakuza:Szerinted akkor ez a ULI chipes Asrock 939 Dual Sata 2 felejtos?
Inkabb asus, msi? Abit -ot mar nem akarok. -
#1543 Azért itt venném a dolgokat,mert kecskeméten ez a legolcsóbb bolt,meg ide könnyen tudom vinni,ha valami baja lenne.
Hosszútávra/kb 2-3 év/ tervezek ezzel a géppel.A mostani gépem 3 éves és most jöt el az ideje a cserére.A cserét meg júniusra tervezem,mert szülinapomra még kapok pénzt,ami kell ehhez. -
#1542 Hat eleg szegenyes a valasztek, raadasul sok minden eleg draga.
Kecskemeti leven kellene ebbol a boltbol venned a gepet, vagy a netes rendelhetoseg miatt ?
Mert vannak meg megbizhato cegek pesten is amik kiszallitanak 2000Ft aron barhova az orszagba 2 napon belul, es lehet hogy meg a szallitasi dijjal is olcsobbak, mint ennek a boltnak az arai.
Raadasul nagyobb is a valasztek.
-
#1541 Felre ne ertsd en ugyan nem akarlak rabeszelni az Intelre, nekem is AMD-m van.
De jelenleg az a legjobb megoldas, hosszutavon is, nem csak atmenetileg.
Ha hosszutavon es AMDben gondolkozol, akkor meg ki kell birnod egy-ket honapot, amig nem jonnek ki az M2-es processzorok.
Igaz az memoriacserevel is jar. -
#1540 Köszi,hogy segítesz,ebből a boltból válogatom a cuccokat,ezért csak azokból az alaplapokból tudok választani,amik itt vannak.
Lingvin Computers -
#1539 Én hiszek neked,hogy átmenetileg olcsóbb,de mindenképpen amd-ben gondolkozom.
Először úgy volt hogy maradok a mostani alaplapomnál,és csak vidkártyát meg processzort cserélek,de sockat a-s processzort újat csak elvétve lehet kapni,és azt is csak sempront.A szomszédom beszélt rá,aki számítógépekkel foglalkozik,hogy már nem éri meg nagyon agp-s dologba fektetni.
Az egész dologban épp a vidkari miatt kezdtem el gondolkozni,mert egyre több játék jön ki,ami csak directx 9 mellett hajlandó futni.
Utána néztem a Foxconn lapnak és egész jókat olvastam róla.És még egy fontos dolog,hogy csak nforce-s alaplap játszik. -
#1538 Nem tudom, mivel nem volt meg ilyen lapom s valoszinu nem is lesz.
Tehat akkor az AMD vonalnal maradsz.
Az ATI karttyaval kapcsolatban azt csak atmeneti megoldas miatt irtam le, amig nem tud osszegyujteni a laphoz pl egy PCIE-s 7600GS-t pl.
Addig ellehet lenni az integralt dologgal, ami szerintem siman van olyan mint a 4200asod.
Tehat csak atmeneti megoldaskent irtam.
De visszaterve a megoldasokhoz.
AMD ar kb.
20k korul vannak a jobb 939es lapok.
Erdemesebb olyat venni, ami nem oszver megoldassal van keszitve, igy tehat egybol PCIE-s VGA kell hozza. (tehat a VGAd hasznalhatatlan, ULI chipes AGP PCIE-s csodak kerulendok)
A proci 30-32k. (brutto arakat irok)
Egy 6600GT PCIE szinten 30K koruli osszeg.
Tehat kb ez 80k.
Azert leirom a legolcsobb Inteles megoldast is, amit elobb szemleltettem.
Tehat csak ha a legkoltsegkimelobb megoldast keresi az ember.
Asrock lap 14,5K
Intel 805, ketmagos proci 32k korul.
Ez kb 47K.
Kesobb kiegeszitheto PCIE kartyaval.
-
#1537 Akkor ezekszerint jobban megéri az s939,a kétmagos procik miatt.És mi a véleményed a Foxconn lapról amit 3 hsz-szel ezelőtt írtam?Jó alaplap?Most MSI van és azért bízok abban.
Mindenképp athlon64 3000+-t tennék az alaplapba,és jelen esetben mindkét foglalatba való egy árban van.Ezért kérem a véleményetek.
A Ati videókártyát semmiképp se akarok,mert egyik haverom nagyon szenved a 9200-sel,meg a fórumon is mindig az Ati kártyásoknak vannak bajaik a játékoknál.
Egyelőre a 6600gt a cél vagy ha addig Kecskemétre is eljut,akkor 7600gs,azért nem gt mert arra nincs pénzem.
Egyébként a cserére valószínűleg 70-80k pénzem lesz,ezért fontos hogy ne legyen drága.