103176
1411386313.png
  • Narancs
    Proci FSB-je 133MHz, tehát ha a ramokat 1:1 arányban hajtod akkor 266MHz-en fognak járni. DDR2nél mindíg nagyobb órajelent járatják a ramokat mint az FSB-t, szóvala kérdés az, te mennyivel nagyobb órajelen akarod használni, Visszafogni nem fogja ezt most megmondom, tehát a bárhogy tuningolod a 805-öst a ramjaid mindíg képesek lesznek magasabb órajelre mint az FSB.
  • obe
    a lent említett processzor (p d805.ös)hoz szeretnék ramot vásárolni, és azt szeretném megkérdezni, hogy ha húzni szeretném a későbiekben, mennyire fogja vissza a ram ha az egy ddr2-es 533mhz-es típus, esetleg érdemesebb egy ugyanilyen modulba beruháznom csak 667mhz.esbe?
  • Narancs
    Elírás.
  • obe
    létezik az intel p d 805 -ös processzorból, két különböző rendszerbusz sebességű? mert az egyik forgalmazó honlapján fsb533 mhz-el kínálja a processzort, a másik meg ua. 800mhz-el? vagy csak elírás?
  • Gabesz amd64
    jó kis tuning VGA a középkategóriában(legjobb volt a 6600Gt után),de most,hogy kijött a 7600Gt már...
  • BenceYCE
    Hmmmm. Elgondolkodtató az a 23k...
    Jobban megérné a gép lecserélése. :)
  • Dévids
    Ati Radeon X800 GTo mit tud?
  • Gabesz amd64
    olvasd el ezta 7600Gs-ről

• Punker
    az hogy az utóbbi eg yelavult lassú gagyi VGA sima 6800-nál még a 6600GT is jobb
  • Dévids
    Leadtek 7600GS meg egy Leadtek 6800 256MB között van külömbség?
  • obe
    rendben, köszi a tippet:)
  • Punker
    bios frissítéssel kezdj majd :)
  • obe
    igazatok van, meg is rendeltem az asus p5ld2-t az i945-ös,tehát abit dobva...
    milyen jó hogy benéztem ide, köszönöm punker, jakuza
  • Dévids
    nem a gyüjtögetésről van szó mert van annál több pénzem jóval de videókártyára nem igazán adnék többet 42-ezernél
  • Punker
    lesz az annyi, vag ynyárig még tudsz gyüjtögetni
  • csgj
    a fórum címére a válasz: Egy csillagászati bolygópukkasztó chucknorris-meghajtású megaatomprotonsugárnyalábkatalizátoros irgumburgum kezelő extrasuprahidromega gépet...
  • Dévids
    helo
    van egy problémám,hogy kb 42-ezerér akarok kártyát venni a 7600GT Inno-ba nemhiszem hogy 42 lesz nyárra úgyhogy szerintetek milyen kártyát jó megvenni ami egy szűk egy évet kibír?
  • [Jakuza]
    Nos igen ez dilemma.
    Ha nem akarsz sokat kolteni, akkor eleg egy sima procit venned.
    Ha meg most "jo aron" eltudod adni valakinek a cgf-det, akkor inkabb a fejlesztes az ajanlatos.
    Viszont azt tudni kell, hogy VGA-t is kell venned, valamint memoriat is.
    Bar azt mondtad, hogy VGAt is akarsz kesobb mindenkeppen.
    Marpedig ha a mostani cfg-dbe akarsz mondjuk egy 6600GT-t, akkor csak AGPs johet szoba, amit azert en mar nem igazan ajanlok, mar csak azert is mert dragabb es kesobb igencsak hamar fogsz cfg-t cserelni es, akkor ugyanezekkel a dilemmakkal fogsz farkasszemet nezni.
    Mondjuk ketsegtelen, hogy lenyegesen dragabb lesz a csere, hiszen az elso esetben.
    Minimum:

3GHz P4 478 processzor br 39k
    Inno 6600GT AGP br 32k(a legolcsobb aruval szamolva)
    ---------------------
    Osszesen 71k

2. esetben
    Minimum:
    Intel 805 br 34k
    Olcso I945P lap Gigabyte 8I945P-G br 24k
    Inno 6600GT PCIE br 28k
    min 512 DDR2 RAM br 8k (itt azert nem art minimum 1GB azert)
    -------------------------
    Osszesen: br 94k
  • BenceYCE
    Köszönöm!
  • Punker
    ebben nincs minden benne de a lényeg lejön.
  • Punker
    nem találom :(
  • Punker
    Narancs leírása a 478-ról :)

"Na jó, de azoknak ott a celó. Tehát akkor így skálázódnak az 1 magos P4 procik?
    Celó
    P4 HT nélkül
    P4 HT-val
    P4 EE"
  • Punker
    478 az már nagyon régen volt, amúgy anno raktam be Intel topic-ba táblázatot róluk.
  • BenceYCE
    Utánna néztem 1-2 helyen a 805-ös prociknak. Alig lehet kapni :( egyébként érdekelne, hogy időrendben hogyan jöttek ki a HT-s procik. Az IS7-E-m 478-as foglalatú. Ismeri a HT-t, de nem tudom, hogy meiket érdemes bele venni. Akkoriban a Northwood magos procikat váltotta fel a Prescott. Ez azt is jelentette, hogy magasabb lett az fsb és az L2? Felhomályosítana vki? Mert most nem tudom, hogy a Dual Core-ig külön-külön jött ki magasabb fsb-s, több L2 cash-es, más foglalat, vagy van összefüggés ezek között. Esetleg keveredés. Punker tanácsát megfogadva lehet, hogy Egy Asus 945-ös lapba teszek egy 805-öst de lehet, hogy veszek egy 3 gigás HT-s procit az Abitomba. Ez olcsóbb volna csak nem vágom meik jó vagy jobb bele.
  • [Jakuza]
    En is igy tudtam ezert nem ertettem ezt a 925XE lapot a ketmagos procihoz.
  • Punker
    tudtommal 945-től megy
  • [Jakuza]
    Asus P5LD2 Intel945P
  • [Jakuza]
    Ebben a lapban mukodik egyaltalan a 805 ?
    Nem a 945-s chipsettol mukodnek a dual magos CPUk ?
  • obe
    köszi
  • Punker
    asus lapokat nézd meg
  • obe
    köszönöm...és ilyen árban mit tudsz ajánlani? gondolom naponta felteszik ezt a kérdést neked:)...ennél többet sajna nem tudok áldozni a dologra:(
  • Punker
    annyi negatív tapasztalatunk volt az abittal a boltban hogy nem ajánlom senkinek, persze vannak kivételek de ha körbe kérdezel pár embert aki nem csak 1-2 alaplappal dolgozott az azt mondja majd kerüld.
  • obe
    szia
    én is deszkát keresek épp az uj intel D 805-ös procim alá.
    irtad hogy abit-ot ne, nekem eddig csak abit-om vlot, és egyikkel se volt bajom...persze lehet csak szerencse kérdése...
    pedig én egy abit AA8XE fatality-t terveztem (925 xe), most nagyon kedvező áron kínálják: 27.000 huf...rosszul tenném? szivesen várom a segítséged
  • Gabesz amd64
    nalátod
  • BenceYCE
    Akkor már "csak" pénz kell hozzá. Meg idő míg megkeresem, hogy hol a legolcsóbb. 1000 THX!
  • Punker
    jók azok, ha nem akarsz tuningolni nem kell extra ram.
  • BenceYCE
    Köszönöm! Akkorhát elmélyülök az árlisták rengetegében. GeF 6 topicban a Gainward vagy mifenét meg a Leadtech-et ajánlották VGA-ból. Vélemény?
    Meg a memória is kérdéses, hogy mennyire mélyüljek el a minőségben...
  • Punker
    vagy MSI-t
  • Punker
    945-ös chipsettel 775-ös foglalatú ASUS-t vegyél.
  • BenceYCE
    Akkorhát? Márka/tipus? Vagy legalább azt, hogy mit ne.