103176
-
Inquisitor #2176 "Hiaba Asus, en inkabb vennem a 775Twins-HDTV R2.0-t, raadasul joval gyorsabb mint a 915P chipsettes lapok, sebessegben felveszi majdnem a versenyt a 955X lapokkal."
Nézegettem a fórumokon, mert engem is érdekelt ez az ólcsó Conroe Ready lap, de csalódtam. Ott legtöbben Celeroncs alapú multimédia gépet csinálnak belőle, de a dual DDR hiánya(!!!) sajnos P4 proci esetében bati sokat levesz a memória elérés sebességéből! (celeronnál nem számít, mert ott gyárilag atomlassú ...) -
Inquisitor #2175 "Az valami noname tragya lesz, mint pl Club3D."
Megtudhatom a Club3D mióta noname, és mióta trágya? Pláne annak fényében, hogy olyan "márkákat" vesznek itt tonnaszám, mint az Inno3D, ami kb. Manlival van egy "szionvonalon" vagy a GeCube/Connect3D, akik eladnak pl. XT-nek Pro órajelű kártyát vagy 9800Pro-nak az SE-t? (És az SE mentesíti őket, hogy néha gyártanak pár gyárituningos ó'csóságot).
Amikor havernak vettem 6600GT-t, akkor a "szupermárkás" kártyákat is figyelembe véve ez volt az egyetlen, amin se f*s, se hangos nem volt a venti ... -
#2174 off!
most mondjam azt, hogy ez a kapcsos zárójelbe tett szöveg arra vonatkozik aki írja, 1.sz3.sz.-ben?
pl
megyek enni
[éhes]
csak hogy tudd
on!
mi az, hogy beleugatnom? talán lehet véleményem? vagy más nem szólhat bele magasytos párbesyédetekbe. ez a véleményem! nem kell elszállni! nem kell minden pénzt a gépre költeni. tudom hogy egyesek szemében 120 alatt nincs grafkártya pl. de erre nem kell rávenni a többieket is
ugyanakkor azt is látom, hogy érdemben nem is tudtál válaszolni a kérdésemre -
Prof William #2173 Ok. Akkor veszek egy sima DDR-t. 1giást vagy 2 512-t. Még nem döntöttem el. A léyneg hogy az 1 giga memó 20 000-nél ne legyen több. Nos? -
#2172 minek kell mar megint egy beleugatnod? ezt elvezed?
[szanalmas] -
#2171 miért nem beszélítek rá mindjárt Xeonra
abból is többet, mert egy semmit sem ér
mi használja jelenleg a a többmagos procit
soroljátok el már pls -
#2170 nem
az AM2-es lapokba tudod csak a DDR2-es memcsiket berakni
a K8-as lapokba csak DDR1-es memcsik joak -
#2169 abba nem...
:) -
Prof William #2168 Ok. Egy kicsit megkönnyebültem.
Akkor az itt említett alaplaba jó? -
#2167 amd is tamogatja mar -
Prof William #2166 Mindegy kiváltom úgy hogy veszek két 512 MB DDR 400Mhz-t NN-t 9200-ért per darab. -
Prof William #2165 a DDR2 az csak intelbe jó?
Szóval a ASRock K8NF4G Sata2 GF6100/128s -be nem? -
izb #2164 memória hogyhogy nem kell?
hegyekben áll a ram, ddr1-es ből meg 2-es ből?
Mid van most?
memóra fontos dolog,mert ha ddr2 akkor intel, ha sima ddr akkor AMD.
Akik most azzal a szöveggel jönnének,hogy de már az AMD is rendelkezik ddr2-es alaplapppal és procival,azok egyenlőre lássák be,hogy bár a technika újjabb
igazán nagy előrelépésnek se híre se hamva.
meg nem hiszem hogy a kollégának ddr2-es 800mhz ramjai vannak.de ha így van akkor 145 ezerért AM2-es konfigurációt kell venni, de azt is csak árleszállítás után. -
#2163 Én felvettelek :) -
petike14 #2162 Szevasztok most eljutottam oda hogy a gépem fejlesztés elé kerüljön. 145ezer FT-om van a fejlesztésre. Teljes mértékben játékra szeretném használni. alaplap+cpu+vga+táp-ra gondoltam de csak ezekre HANGSÚLYOZOM CSAK ALAPLAP+CPU+VGA+TÁP, más nem kell ( még memória sem ) Légyszives privibe írjatok. Előre is köszönöm
HA VKI ÉRT A GÉPFEJLESZTÉSHET AZ LÉGYSZIVES VEGYEN FEL MSNRE: [email protected] -
#2161 Ja es az az alaplap kisse idejet mult, 2 evvel ezelott jo volt, de ma aki olyat vesz rafarag.
Meg a ketmagos CPUkat sem tamogatja, tehat hosszutavon semmikeppen nem eri meg megvenni.
Hiaba Asus, en inkabb vennem a 775Twins-HDTV R2.0-t, raadasul joval gyorsabb mint a 915P chipsettes lapok, sebessegben felveszi majdnem a versenyt a 955X lapokkal.
Raadasul ugyanugy megkaphato az altalad belinkelt boltban 12,666Ft-ert. (mondjuk nem tudom ez rev 2.0 e) -
#2160 Mar bocs de nem ertelek.
Ahonnan oreged betudja afa nelkul szerezni a procit ennyibe kerulnek a ketmagos P4ek.
Intel P4 DualCore 920 2,8G S775 800 2x2M BOX 38 500 Ft
Intel P4 DualCore 930 3,0G S775 800 2x2M BOX 43 750 Ft
Es te megis Intel P4 640 3,2 GHz S775 (00 2M EM64T BOX 42 ezer) processzort akarsz ? Ezt en ep esszel nem tudom felfogni.
Vagy csak a 64bit ragadott meg ennyire ?
Mert ha igen, akkor megsugom a 930 is ugyanugy tudja az EM64T-t, tehat ugyanugy 64bites.Sot az osszes ketmagos P4 64bites. De mint mar mondtam, nem er semmit a 64bites winfos.
Nincs semmi tamogatasa. -
#2159 azért olcsóbb, mert a 7900gt-t olcsóbb gyártani a 90nm miatt, és a gtx-et régi áron adják, mert raktáron maradt, beszorult készlet. -
MagyaR #2158 Nem ez az oldal az ahonnét áfanélkül tudunk rendelni.
Amúgy a 2 magos prociról most inkább lemondanék, mert akkor tovább kéne bonyolítani a dolgokat. Úgyis a hangsúly inkább a videó kártyán van és azér egy 3,2 Ghz-es 64 bites proci még kitart egy jó darabig.
Amúgy télleg jobb egy 7900Gt, egy 7800 256 megás gtx-nél? Akkor mér olcsóbb vagy 50 ezer k-val? :).
(Tom, hogy azt írtam, h nem leszek de ma még igen). -
Prof William #2157 A Debreceni Számítógépházról mi tudtok? Normálisak árban? -
Richard90 #2156 itt
és még szerintem itt + még itt és végezetül itt
nézz szét! -
Richard90 #2155 hallod-e megnéztem ezt az oldalt és sztem kurva drága...
az asus a8n-sli premium (ilyet szeretnék veni) 40000FT!!!!! áfa nélkül!!!
a ICSMEDIA-n 34000 valahányszáz áfával!!! sztem máshol vedd meg ezt a gépet
-
Richard90 #2154 Javasolni is akartam hogy 7600gt helyett 7900gt-vegyél (jobb mint a 256mb-os 7800gtx)
-
izb #2153 ha a jövőt nézed, akkor a 2 magos proci nagyon is jól fog jönni.
programozó haverodnak nyugodtan szólhatsz, hogy merre változnak a dolgok. -
MagyaR #2152 Ok ez lesz most egy jó pár napig az utsó hozzászólásom.
Már megvan mit veszek, és ezek tökéletesen futni fognak egymással, és a ramhoz is jó lesz minden!
Intel P4 640 3,2 GHz S775 (00 2M EM64T BOX 42 ezer
Asus P5GV-MX alaplap 17.583 Ft
PCIE 7900 GT 256Mb Galaxy, 256bit, Dual DVI, TV out 68 ezer huff
És ezek áfa nélkül vannak! Persze ez így 127 ezer huff (mert 7600gt helyett 7900at veszek).
Ebből rábeszélem apám, hogy én csak 50 ezret fizessek.
Nah köszönöm mindenkinek a segítséget, hogy ennyit szenvedtetek értem, és most egy jó ideig nyugtotok lesz tőlem! A válaszotokat majd még elolvasom!
Bye!
-
MagyaR #2151 Tök állat! Apám betudja áfa nélkül szerezni a cuccokat!
http://www.computrans.hu/aruhaz.php?focsop=Processzor -->> Innét!
Szal most elgondolkodok egy 7900 Gt-n 68 ezerér. -
MagyaR #2150 Ez szntem tökéletes. DDR-es memória foglalat, intel pentiumos procikra van készítve, és PCI-E-s, és nemis drága.
És nehogy leugassatok, de ezt egy szakértő írta. Egy profi programozó akinek ez a munkája!!! Csak megkérdem, azért mégis mit gondoltok erről, de szntem ezeket fogom venni. -
MagyaR #2149 Ezt az üzit kaptam:
Szia, én alaplapból inkább ezt ajánlanám:
http://www.edigital.hu/product.php?productid=23048
viszont figyelj arra, hogy csak 1db ide vezérlője van, a többi mind SATA!!
Prociból meg felesleges a többmagú, a játék úgysem használja, a Wordnek meg minek,
vmi hypertradinges P4, LGA775 foglalattal, minél nagyobb gigahertz, pl
P4 531 - kb 35e ft.
Szntetek ez nem jó? -
#2148 Az valami noname tragya lesz, mint pl Club3D.
Amugy mindegyiken Nvidia 7600GT chip van.
Szerintem a +1k forintot megeri rafizetni az Asusra (44k) es akkor tudod, hogy egy minosegi gyartotol vetted a kartyadat es ezert kisebb a hibalehetoseg a kartyaknal. -
MagyaR #2147 Micsoda izgalmak. Minjár kiderül, hogy apám kifizeti-e a procit.
VÁÁÁÁ. Mien vicces lenne ha igen és örömömbe szívrohamot kapnék :D -
MagyaR #2146 Van olyan márka is, hogy NVIDIA? Vagyis kiadó.
Nvidia 7600gt 43 ezer huff. Amúgy az inno3D az 41, de arról nem sok jót mondanak. De ez az Nvidiás még egész jól hangzik. Monnyuk a gigabyte-ot dicsérik, mert hogy ahhoz jó a gyári hűtő is, mert nem hangos, de az 50k.
De ha lesz új hűtő akkor tökmind1. -
#2145 Ja es megegyszer, ami fontos.
Azert irtam azt a lapot, mert az tamogatja a Conroe procikat.
Tehat hosszutavon a boviteskor csak eleg processzort cserelni.
Jelenleg mas alaplap, ami tamogatna a DDR-t es a Conroet, nincs a piacon.
De arra ugyelni kell, hogy rev2-est vegyel. -
MagyaR #2144 Thx. Amúgy bocs, hogy fárasztalak, mert most jut eszembe, hogy apám annál a cégnél igazgató akik tulajdonképpen kifejlesztették az iwiwet és most is ők szerkesztik a honlapot szal ott van 1-2 ember, aki tudna segíteni :).
De szntem azok vmi teljesen mást mondanának, szal majd meglátom, hogy mi fog kisülni a 2 véleményből. Eggyáltalán nemis biztos, hogy a hardwerekhez ennyire értenének, mert azok inkább csak programozni tudnak, de nagyon keményen. -
#2143 Pl. www.ipon.hu
Nezd meg az akcios keszletet is, mert ott van az Asus 7600GT is meg a lap is.
Amugy van kiszallitas is, ha videki vagy max 2 nap alatt kivisznek mindent es 2k-ba kerul csak a szallitas.
De van ezer hely.
pl megnezheted a http://kiskerarak.hu oldalt, de ott nem art telefonalni, mert van hogy nem egyeznek az arak, vagy nincs is a boltban az alkatresz. -
MagyaR #2142 Hol tok venni Ati chipsetes Asrock-ot? Kisker? Prociból meg gondolom nem baj ha 820 D-t veszek 805 helyett.
-
#2141 Jo, tobbet nem mondok semmit, latom neked hiaba akar segiteni az ember a sajat fejed utan mesz.
Amivel nem is lenne semmi baj, hiszen azt csinalsz amit akarsz.
Viszont majd a fejedet verheted a falba, nemsokara milyen marhasagot csinaltal.
Amugy 64bites windowsnak kb annyi ertelme van, hogy semennyi. -
MagyaR #2140 Nincs egy oldal ahol megtom nézni, hogy mi mivel kompatibilis?
Nekem szimpi az a 3,2 Ghz-es proci, és csomó olyan alaplapot látok Aliencomputers.hu-n, ami DDR-I-es. Csak van egy ami nem AMD-s.
És minden féle márkába van DDR-I-es. Mondom ennyire nem kell azér spórolni, hogy már tuning legyen a vége. 25 K-ig nemis problém az alaplap. A proci meg 40 Kig.
64 bites xp-t meg ingyen tok szerkálni. -
MagyaR #2139 A procit rátom tukmálni apámra, meg szntem az alaplapot is szal nem kell ennyire spórolni vele :). -
MagyaR #2138 Inkább mégse -
MagyaR #2137 Beszéljük meg privátba