103176
1411386313.png
  • Zetorg
    jah nem, az 3500+ volt, sry!
    de a 3700+ se sokkal drágább, majd megnézem.
  • Vakeraka
    hogy a fenébe Athlon64 3700+??
  • Vakeraka
    MI?
  • Zetorg
    3700+ drága annyiért.
    2-3 hete néztem nagykerben, 23k bruttó körül volt.
  • Vakeraka
    Athlon bocs elírtam
  • bertino
    felejtsd el a Sempront ha gépet akarsz egyáltalán...
  • Prof William
    DDR1 És hogy 2x512 vagy 1x1024 az attól függ melyik az olcsóbb...
  • Vakeraka
    Hallo fiaim az én gépemmel most mi legyen. Ne tudom hogy megéri-e a 7900gt a 72600Ft-ot meg a Sempron 3700+ 939 a 40000Ft-ot
  • Inquisitor
    DDR1? DDR2? 2x512? 1x1024MB?
    Amúgy ennyiből 1GB-osból szerintem már valami Kingmax vagy Kingston value is kijön.
  • Prof William
    memó
  • Prof William
    1Giga mamót akarok venni és pont 20.000- -em van rá. És legyen valami megbízható márka. Mit ajánlotok?
  • Mike
    a passzív is jó
  • MagyaR
    Azt majd megtudakolom a hűtés topikba, hogy miet...
  • MagyaR
    Szntetek a vizi hűtés vagy a sima a jobb? Legalábbis megtehetem, hogy ugye rakatok ventiket pluszba a vga-ra, procira...
  • Mike
    procira?
  • Mike
    prociórajelre
  • MagyaR
    Ramban csak 1 gigám van, de nemtom mire mondtad a 2 gigát... De nem fogom húzni. Tök fölösleges lenne :). Nah akkor elküldöm emailben az öregemnek, hogy mit rendeljen meg...

Még1 hűtő kell már csak, de abból van 5-6ér elég jó nem?
  • Vakeraka
    Az álmom mindenképp egy 3700+ de szívenütne hogy 40 ezret adjak érte mikor lehet hogy lemegy az ára. Úgy hogy egy 72ezres 7900gt-t is venni akarnék.
  • Mike
    mire nem elég a 2 giga? miért kell húzni?
    amire nem elég ez, arra a húzott sem lesz elég
  • MagyaR
    Oké. Akkor megnyugodtam. De azér megmozgatta a fantáziámat az, hogy vagy a felére csökkennek a prociárak kb. őszre.... De szntem egy 3 gigaherces, 2 magos proci tökéletes nem? Úgyis feljebb tudnám húzni. Persze nemtom, hogy az alaplap bírná-e ezér szntem inkább nem fogom.
  • Inquisitor
    "Ez mit jelent?: Max. shared memory 128MB"
    Azt, hogy az integrált VGA mennyit tud a rendszerből maximum lefoglalni. Mondjuk tök mindegy, mert mindenképpen atomlassú játékra (nekem is ilyen van jelenleg), másrészt meg ha kell még neki VGA ram, akkor azt még a windowson keresztül úgy is befoglalja. Semmi köze a külső beépített VGA-hoz.
  • Inquisitor
    "Amúgy meg az a júli 21. szntem nem m.o-i dátum."

Magyarországon 2-3 hónapos árkésések vannak, sose jöttem rá miért, de nem ez a lényeg.
    Viszont ha mindenki tudja/tudhatja, hogy leestek a procik felére, azért CSAK csökkentik a meglévő "beragadt" procikat, hogy ne bukjanak annyit rajtuk. Érted? :)
  • Mike
    szvsz a proci sebessége ilyen mértékben nem oszt, nem szoroz

másrészről az árkülönbözetet nem éri meg
  • Vakeraka
    60500 nettoba van a Leadtech.
  • MagyaR
    Ez mit jelent?: Max. shared memory 128MB

Bas*zus, ugye nem azt, hogy max csak 128 megás kártyát bír el, mert ha igen elsírom magam
  • Vakeraka
    és nem várható árcsökkenése? Vagy mi van ezzel a 939 júli végén olcsóbb lesz mizériával?
  • MagyaR
    nálam is ez volt a gond, de a 7900 gt, az kb. 2-szer olyan jó, mint a 7600 gt, és még egy 7800 gtx 256 megás változatnál is jobb, szal vegyé 7900 gt-t.
  • Vakeraka
    Nem tudok dönteni hogy 7600GT-t vagy 7900GT-t vegyek-é??? Mert az a 20e forint különbség nem kevés.
    Kérem aki tud segítsen.
  • MagyaR
    Valóban drága, hogyha az áfát is rászámítjuk! De anélkül nem drágább...
    Persze én most nem a nettó árakat hasonlítgattam össze, hanem az aliencomputersnél a bruttót, a másik oldal nettójával. És így olcsóbb.

pl. alienc-n 7900gt 78 ezer bruttóba, a másikon 68 nettóba! És ennél a másik oldalnál nekem a nettó árakat kell nézni, szal így jobban megéri...
  • MagyaR
    De akkor jó lesz ez az alaplap, azokhoz a cuccokhoz amit leírtam?
    Mármint ezt ajánlotta nekem még Jakuza.

Amúgy meg az a júli 21. szntem nem m.o-i dátum. Szal azér gondolom majd még el akarják adni az eddigi cuccokat is, azt ha elfogynak és már újra hozzák be a cuccokat külföldről (olcsóbban), akkor lemennek az árak. De az már lehet, hogy ősz lesz!

Addig meg nem akarok várni! A procit úgyse én fizetem szal nekem tökmind1
  • Vakeraka
    Én Athlon 64 3700+ akarok venni.
  • Mike
    939-es 3200-as így is nagyon jó árban van ahhoz a 41-hez képest, amennyi márciusban volt
    silentpipeII pedig jó választás, nekem bejött, lényegesen hűvösebb mint a ventisek
    igaz a házben elől 2x92 szívja hátul meg 120 mm fújja a levegőt
  • Vakeraka
    Gigabyte GV-NX76T256D-RH
    GeForce 7600GT, 256MB DDR3, SilentPipe II hűtés, TV-OUT, DVI

ugy néz ki emellett döntök 51000Ft és várok míg lemegy a 939 ára max 1 hónapot
  • Inquisitor
    Az meg a másik fele, hogy ha Júli 23-án leesnek a pricárak a francba, akkor milyen arcot vág aki most beboltolt?

Itt van egy lista a várható árakról. Igaz ez a gyári eladási ár 1000db-os tételben, de százalékot ki lehet számolni ...
  • Inquisitor
    A 775Twins-HDTV R2.0 nagyon impresszív kis lap, sokat tud, pláne az áráért, de például NEM tud dual chanelt ... igaz árban legközelebb található Conroe lap (HA lehetne kapni) olyan 40-60 között van.
  • Zetorg
    lol, a nettó és bruttó árakat hasonlítsd már össze
  • MagyaR
    correct: aliencomputers.hu
  • MagyaR
    Rendben. Akkor azok alapján amit TI mondtatok el összeállítottam egy végleges listát, és ha azt mondjátok rá, hogy passzolnak a cuccok, akkor ez lesz és kész .

alaplap: itt
    775Twins-HDTV R2.0 (ennél azt láttam, h vmi ati, de akkor ugye 7900gt-vel is jó lesz).

processzor: Intel P4 DualCore 930 3,0G S775 800 2x2M OEMitt

videókártya: PCIE 7900GT 256Mb Galaxy, 256bit, Dual DVI, TV out

És sima DDR ramjaim vannak, az alaplapot elnézegetvén jó, mert ha késöbb akarok majd DDR2-es ramokat esetleg jók lesznek bele.... mivel DDR/DDR2-es.

Amúgy aki mondta, hogy drága az az oldal akkor nincs igaza. Mármint ha a 20 %os áfát hozzávesszük télleg drága, de anélkül eggyáltalán nem.

hasonlítsátok össze a aliencomputers.com-on lévő cuccokat az itt lévőkkel.

Ami ott 53 ezer (proci) az itt áfanélkül 40 ezer..... most néztem meg.

Szal akkor ugye passzolnak a cuccok, mertha igen szólok faternak, ő megrendeli és mindenki boldog lesz, mert nekem lesz egy jó gépem, ti meg nem fogtok hallani rólam egy jó ideig
  • MagyaR
    Jah bocs. Mégis az az oldal. Télleg drága de a videó kárdot megéri ott venni. Vagy 10 K-val olcsóbb áfa nélkül. Nos csak 1 olyan alaplapot találtam iet: 775Twins-HDTV
    de ez vmi Ati-s. Mind1. Googlen rákeresek
  • MagyaR
    De nem nem érted. Az az oldalt, amit belinkeltem NEM az az oldal ahonnét öregem megtudja szerkálni a cuccokat áfa nélkül. Azt az oldalt NEM linkeltem be ahonnét megtudja. Amúgy az az oldal is drága. Egyedül csak a videó kártyát éri megvenni ott. 68 ezer áfa nélkül a 7900gt.

Ok igazad van. Mondtam, hogy ez a programozó jerek annyira nem ért a gamekhoz, meg inkább én nem írtam le neki értelmesen, hogy mit szeretnék. Csak azt írtam, hogy legyen kompatibilis....

Holnap szólok faternak, hogy mit rendeljen. Akkor egy 2,8 ghz-es 2 magos procit néztem ki, azt most megnézem azt az al-t amit írtál.

Még azse baj ha a 2,8 Ghz-et nemtom feljebb húzni... Amúgy a 64 bites xp igenis kell, mégpedig van olyan game, ami csak úgy tudja kihasználni a 64 bites procit ---> lásd counter strike:source faq.