103176
1411386313.png
  • xido
    nem..ez az asuson is volt meg árlistákon is..P4v800d-x..vagy valami ilyesmi a tipusa:)
  • Inquisitor
    Ha veszel belőle 7-8e körül 500W vagy 550W változatot azért csak lead 400-at ténylegesen :)
    (Elöbbi 12cm-es halk ventivel van.)
    A Codegen 400-as tápja ellenben gyengébb a Codegen 300 és 350-es tápjánál is a valódi leadott értkekekt tekintve. (Másik fórumon mérte meg valaki a HWSW-n)
  • Inquisitor
    A Codegen / Vargáné / Acorp kombonál majdnem minden táp jobb, még a Mercury is, de ha tényleg nem futja egy Chieftekre, akkor ajánlom a Qtec-et. A "gagyik" közül elég jól beváltak.
  • Inquisitor
    Az egy legendás lap, amire gondolsz, mert az internetten sok helyen találni róla leírást, csak éppen az Asus oldalán nem ...
    Ha jól láttam ez a P5GD1 alaplap S478-as változata i915 chipsettel, ami kivételesen az avult foglalat miatt nem hátrány, és talán P4GD1(?) névre halgat ...
  • wesker24
    gondolom a mercury táp szóba sem jöhet ???

• xido
    sziasztok....most állnék egy kis szűk-keretű upgrade előtt...de már egy barátom tanácsára nem tudom mit csináljak..most agp-s lapon van,új vga-t akarok bele,de ahhoz vennem kell valami olcsó lapot is,mert a mostani csak 4x...pci-e,re nem akarok váltani még,mert akkor procit,memoriát,mindent cserélhetnék,arra meg nem lesz keretem még egy ideig....de...láttam éppen,hogy van olyan pci-e alaplap,ami még socket 478-as,meg ddr400-as..szerethetné a mostani 3g-s Prescottomat meg a 2x 512-es ramomat...de.mennyire megbízható egy ilyen 478-as pci-e alaplap(asus)?
  • zolo
    A watt még elég lenne , de a Codegen tápok nem túl jók.Hamar tönkre mennek és akár az egész gépedet lebaszhatja.10000 Ft környékén már lehet kapni Chieftec tápot ,ami jó.
  • wesker24
    azt szeretném megkérdezni hogy az új alkatrészekre amit egy kicsit lejjebb már leirtam mekkora táp szükséges ??? Nekem jelenleg 400 Wattos Codegen tápom van !!! Ez elég hozzá ?? Vagy ebből is vehetek egy újat ???
  • bertino
    nnnna, megfogyatkozott a melóba járásom ideje :(
    így már biztosan nem lesz meg akkora keret jövő hónap elejére, ami elég a gépre, tehát ráérek alaplapot nézni...
    mostmár inkább az a kérdés, mikorra lesz annyi keretem, hogy elég legyen uj gépre...
  • wesker24
    ahogy mondod egyenlőre 1 Gb lesz bent de majd később mikor kijönnek az új játékok akkor még egy 1 Gb lesz majd bele és akkor Dualban 1 Gb akkor az már király lesz !!!!
  • izb
    2x1GB-ot nyomhat majd késöbb dualban,és ez az ésszerű ha már a játékok jelenlegi és jövőbeli memória igényét nézzük.
    Új gép összerakéásánál nem ésszerű már 512-es modulokban gondolkodni...
  • Lacee
    szerintem Inquisitor úgy értette hogy a 2x512 jobb, mint 1x1024, a dual channel miatt.
  • wesker24
    mármint mire gondolsz ami nekem van vagy amit venni akarok ???

Ami nekem van az 1 GB DDR Ram 400 Mhz Hynix amit venni akarok az meg levan irva !!!! tehát csak 6.000-et kéne fizetni a DDR 2-es memóriáért !!!!
  • Inquisitor
    Nem rossz, de nem 2x512 akar lenni az az 1GB ram?
  • wesker24
    akkor ehhez mit szoltók ??? ez már jónak nevezhető ???

ABIT AL8 LGA 775/DDR2 i945p PCI-EX Dualcore SATA 30.000
    Intel P4D -805 2,60 Ghz/2048/533 Mhz s 775 EM64T Dualcore 30.000
    DDR II 1024 MB 533 Mhz Samsung 16.000

A VGA kártya meg egyelőre marad azt kicserélik nekem PCI-osra és csak 2-3 ezer forintot kell ráfizetni !!!

Szóval összesen lenne 76.000 Ft de az alaplapot+procit+memoriát beszámitják
    nekem 30.000 FT-ért és akkor már csak 46.000 FT lenne !!!!
  • Me0w
    Hat ebbe az alaplapba jo processzort nehez talalni :D
  • [Jakuza]
    De ilyen meg minek ?
    Leirtam a megfelelo variaciokat.
    Olyan lapot kell keresned, ami a Conroe procikat is tamogatja (a kesobbi fejlesztes miatt) es a tobbi alkatreszedet sem kell hozza lecserelni.
    Raadasul az altalad mutatott lap meg a dual magos processzorokat sem tamogatja.
  • wesker24
    erről mi a véleményed ???

Asus P5P800 s775 i865PE,FSB 800, DDR400D, S-ATA, 8X AGP, 6ch sound, USB2.0

és még az ára nagyon jó 18 ezer forint !!!

erre az alaplapra jó lenne az a proci amiről beszéltünk ??
    vagy milyen jó proci kéne erre az alaplapra ??

• [Jakuza]
    Semennyi, meg sehol sem kaphato, es ez nem csak Magyarorszagra vonatkozik.
  • wesker24
    hello mennyi ennek az alaplapnak az ára mert nálunk a szám.tech boltok listáján még nem szerepel ez a tipus ??
  • Zetorg
    képek
  • Zetorg
    ph-n van asus 58-é
  • bertino
    oks :-)
    én meglátom meddig várhatok és aztán rástartolok masszívan a témára
  • Zetorg
    értem.

amúgy élienéknél van a listán abit lap 38 bruttóért, asszem én majd egy olyanra fizetek be :)
  • bertino
    mert a mostani gépem használhatatlan... 13án jön fizu, ezért jó lenne mi hamarabb összepakolni majd a konfigot
    hála chelloéknak a NET is használhatatlan, én pedig mi hamarabb szeretném már összepakolni
  • Zetorg
    miért kell sürgősen lap, ha most 930-at akarsz?
  • bertino
    az a baj a Asus P5W sorozattal, hogy azok sztem drágábbak lesznek 30knál, tehát ergo storno... csak reménykedni tudok, hogy 15.-e előtt bejön a nagy részük, hogy legalább rendelni lehessen mint az állat :(
  • bertino
    nem létkérdés, csak megörültem neki :-)
  • Zetorg
    asszem albatron-nak lesz két idés lapja
  • bertino

namind1 akkor
  • czky
    Sajna én is csak 1 IDE-nek látom :(
  • Zetorg
    csak egy IDE

Q-Connector jó dolog :)
  • bertino
    első ránézésre egy Asus P5B jó is lenne nekem... ha jól látom ezen 2 IDE van ? D: hát akkor pláne jó lenne!
  • bertino
    jauvan, én még majd csak szeretnék Conroe-t venni :D
    először csak P IV. 930 lesz remélhetőleg, aztán jöhet csak a Conroe, utána
  • [Jakuza]
    A Conroe utani processzorja az Intelnek az asztali szegmensben.
    Gyakorlatilag 2 Conroe egy magra ultetve.
  • bertino
    ammegmicsoda ?
    amugy thx
  • [Jakuza]
    Mi az hogy normalis ?
    Inquisitor fele linken nezd meg melyik szimpi szamodra.
    Conroe Ready lapok listaja; Folyamatos frissites alatt

Azt nem art tudni, hogy a 965os lapok a Kentsfieldet nem fogjak tamogatni.
  • bertino
    Jakuza tudnál mondani valami normális lapot, ami Conroe ready-s ?
    és közeljövőben remélhetőleg kapható lesz...
  • [Jakuza]
    Mas ilyen tipusu lap sajnos nincsen ami PCI-E es AGP is valamint a memoriad is jo lenne bele raadasul tamogatna a most kiadott Intel uj processzorjait.

Van egy masik megoldas, de azon meg nincs AGP foglalat igy a VGAd, nem menne hozza.
    Igaz abban van egy integralt VGA amit atmeneti megoldaskent lehet hasznalni, addig amig ossze nem gyujtesz egy normalis PCI-E VGA-ra.
    Ez is Asrock lap a Asrock 775Twins-HDTV R2.0.
    Ez is tamogatja a legujabb Conroe procikat, ennek mar 16x PCI-E foglalata van, valamint jo bele a regi DDR memoria is, nem csak a DDRII.

Ez is 13k korul van, viszont nincs rajta AGP csak PCI-E, de mint mondtam atmeneti megoldaskent tudja hasznalni az embert, mig ossze nem jon egy jo kartyara penze az alaplapra integralt X300 tipusu VGAt.
    Tehat gyakorlatilag eladhatod a lapod,procid,VGAd es annak az arabol megveheted ezt a lapot es mondjuk melle egy 805D processzort, majd kesobb egy jobb VGA-t (pl 7600GT-t)

Tegyuk fel, hogy eltudod adni a cuccaidat 35K-ert (ez kb a realis eladasi ara), abbol 5k hozzaadasaval, mar megtudod venni a lapot,procit es marad a mostani 25-Kdbol 20k, hozzateszed a kovetkezo honapban a masik 25K-t lesz 45,000 forintod amibol mar tudsz venni egy 7600Gt-t, csak addig kell kihuznod az integralt kartyaval. 800x600ban eljatszol meg azzal, meg Doom III-at is.
    1 honap varakozast meger.
  • wesker24
    na azért nemm olyan drága alaplapra gondoltam de több legyen 13 ezernél az is max kb 20-25 ezer Ft körül !!!!