103176
1411386313.png
  • Zetorg
    szerintem 50 körül
  • xido
    kiváncsiságtól hajtva ebben a fórumban kérdeznék egy olyat,hogy az alábbi konfig vajon mennyiért lenne eladható?:
    Asus P4PE2-X ház,478as socket 4xAGP,2 DIMM;Intel P4 3ghz/800fsb/Prescott;2x512/400mhz DDR;Geforce4 Ti4400/128mb;LG:16/48x dvdrom;LG:8/4/40 dvdr-rw rom...+ talán egy 40gigás Maxtor7200
  • Barack
    Értem, nagyon köszi. Akkor ez is kipipálva :)
    Esetleg mástól egyéb ötlet alaplap ügyben? Megköszönném.
  • macesz
    Az ASUS sokkkkkkal jobb mint az abit
  • petee
    Ja,az egymagos ajánlat nem rossz, max. később cserélek tavasszal kétmagosra.
    Videokártya fronton mik lesznek a változások? Tudtommal egyik gyártó se hoz ki újat. Vagy ősszel jönnének a DX10-esek? Jó gyorsan, még ki se futott az előző gen.
    Az ASUS van olyan jó mint az ABIT?:) Lehet hülyeség,de az ASUS nekem olyannak tünik mint a cipőben a nike,az a legmenőbb:) Vagy tévedek?
  • Inquisitor
    Mert ha kijön egy 7900Gt teljesítményű VGA 55.000 körül, akkor nem? :P
  • macesz
    Ha kijönnek a dx10-es karik akkor tuti lejjebb mennek az árak
  • Inquisitor
    A fene se tudja mi lesz itt ősszel?
    Basszus mától hivatalos az AMD proci áresése, ami itt TALÁN őszre érezhető is lesz.
    Most így komoly áresés elött egy AMD 3500+ olyan 25.000, de a dobozos AM2 3000+ meg 20e alatt van jóval már. Ha így folytatjuk beesik a Sempron 10.000 alá?
    De például ahogy belinkeltem Japánban már most 17.500 körül van egy egymagos 3Ghz Pentium 4, szóval kapsz ősszel szerintem 25-ért már 3800+ vagy nagyobb AM2 procit egymagosból. Vagy ráteszel kicsit és 35.000 körül veszel valami kisebb X2-es procit ;)

Másrészt jön ki egy kalap VGA nyár végén, ősz elején, lehet addigra sokkal olcsóbb lesz a 7600GT vagy más lesz már helyette.
  • macesz
    Szerintem vegyél egy amd X2 3800 vagy egy amd X2 4000-t.
    Egy Asus M2N-E alaplapot
    1 gb ramot
  • petee
    Sziasztok!
    Szeretném ősszel fejleszteni a gépet, de most teljes tudászavarban vagyok, melyiket érdemes vennem majd. Középszerű árakat szeretnék, tehát nem is olcsót nem is drágát.AMD-t szeretnék,hiába lesz jó az Intel ha drága lesz, szerintem az AMD úgy is alámegy az áraknak.Egymagos vagy kétmagos legyen? Az biztos hogy AM2-eset vennék. Alaplap a nagy kérdés nálam, eddig mindig ABIT-om volt, de mióta tulajváltás volt,stb. azóta nem szimpatikus. Hasonló kategóriájút keresek, mit ajánlotok? Videokari meg valszeg 7600GT lenne.
    Mostani gépem: ABIT AN7, 2500@3200 Barton, 6600GT.
  • M@TriX
    ok, a személyes tapasztalat a lényeg. nekem emez vállt be, de sose a szokásos dolog a nyerő, hanem a tesztelgetés az igazi. így lehet a legtöbbet kihozni a gépből, mint ahogy nálad van.
  • Dant0r
    Abból indultam ki, hogy a mostani konfigomon 3 slot van, és kipróbáltam 1gigával meg 1280-nal is.. és az utóbbival soookkaaal kevesebbet swappel a gép, mind windowsban, mind akármilyen játékban.
    A tesztekben valóban gyorsabb, ez igaz, de inkább legyen 50 helyett 47 fpsem, minthogy minden 3. ajtó után megakadjon.
  • Mike
    milyen frankón lementek az árak március óta:

AMD64 (939) 3200+ 41k 18k
    giga 6600GT 35k 25k
  • M@TriX
    "A Ramok eloszlása pedig 1280 lenne a nagyban, és 512 a kicsiben."

hááát én nem erőltetném az 1280 RAM-ot inkább DUALban 2x512-t. (max a másik 512 mellé társnak betenni, ott talán nem visszahúző erő, ha azonos sebességűek.)
  • Dant0r
    Hellóka, mostanában nem vagyok benne a gépvásárlás témában, más gondjaim voltak;)
    Lényeg, hogy van egy ilyen gépem:
    Barton 3200+, abit nf7s2, 6600gt, audigy1, meg összesen 256+3x512=1792 mega ramom.

Igazából szeretnék egy nagyobb, meg egy kisebb gépet összehozni valahogyan.
    A kisebb gépnek valami duront gondoltam procinak, meg egy gf4ti kaliberű videókártyát, és lényeges hogy ebbe menjen DDR ram, hogy legalább azt ne kelljen venni:)
    Nagyobbiknak pedig jó lenne DDR1-es, természetesen PCIexpresses lapka.
    A Ramok eloszlása pedig 1280 lenne a nagyban, és 512 a kicsiben.

Csak a kérdés, hogy ezt hogy tudom megoldani?
    Előre is köszi :)
  • Inquisitor
    A táp bőven elég lesz, éppen elég tesztből derült ki a PH-n, hogy egy csúcs konfig is sokkal kevesebbet eszik 400W-nál, szóval 500-700-1200Wtápegység parasztvakítás. Esetleg Quad SLI géphez kellhet nagyobb ...
  • Barack
    Sziasztok!
    Nem sokára új gépet szeretnék venni, a tengelye vhogy így nézne ki:

Intel P4 3.2 GHz/800MHz 2X2Mb Dual Core
    Asus GeForce 7900GT 256 MB TV DVI PCIExpress
    4x512MB 667MHz DDR-II RAM Samsung

Szerintem egy darabig biztosan elég lesz ez, mit gondoltok?
    Továbbá kérnék egy kis segítséget tőletek pl h milyen alaplap passzolna ehhez a konfighoz, persze elérhető áron. Továbbá a tápban se vagyok biztos, egy 450Wattos Chieftec tápra gondoltam, vajon elég lenne-e 2-2db winchester és optikai meghajtó mellett? Valamint egy egyszerűbb Sound Blaster hangkártyát is keresnék mellé az egyszerűbb fajtából.
  • [Jakuza]
    Nem az a lenyeg, hanem amire valaszoltam.
    A lenyeg, hogy lehet itthon is kapni azt a lapot, amit a srac nem talalt.
  • NeoMaN
    Nem értem én ezt.
    Soha nem néztem ilyen oldalakat, sztem egy vicc lehet ahogyan ezeket frissítik.
  • izb
    ez igen érdekes!
    én rákerestem az asrock cumóra és 29 találatom volt.
    egyébként az általad említetet kiskerárak-hoz képest überfasza ez az oldal.
    egy kis info az oldalról...

"3. Árajánlatok
    Valamennyi, a weboldalon megjelenített termékár esetében új termékről van szó (tehát nem használt, kiállításról származó, kirakati vagy hibás készülékről, stb.). Valamennyi ár tartalmazza a törvény által előírt általános forgalmi adót (ÁFÁ-t). Ezek az árak mindig az ArGep tudomására hozott árakat mutatják. Az árak kiválasztása, feldolgozása és adatbázisba olvasása során fellépő esetleges késleltetések technikai okokból nem kizárhatók. Annak ellenére, hogy igyekszünk az adatbázisbeli adatokat mindig aktuálisan tartani, az aktualitást sem garantálni nem tudjuk, sem az adatok hibamentességéért nem tudunk felelősséget vállalni. Épp ezért az ArGep által bemutatott árak csupán támpontként kezelendők, ezek olyan várható árak, amelyeket a felhasználónak a kiválasztott kereskedőnél előzetesen le kell ellenőriznie. Ha eközben félreértések adódnak, kérjük értesítsen minket az [email protected] email-címen mellékelve a probléma leírását, az időpontot, amikor mindez történt, az árakat, a kereskedő adatait, illetve az Ön elérhetőségét. Amennyiben hibát talál adatbázisunkban, kérjük értesítsen minket az [email protected] email címen, és mi a hibát haladéktalanul kijavítjuk. "
  • Inquisitor
    Ez az oldal, még a kiskerárak.hu-nál is rosszabb. Talált nekem 91db AsRock lapot, ami valójában 5db ...
  • Inquisitor
    Asrock ConRoeXFire-eSATA2
    Az elődjét a 775XFire-t 16-18.000 körül árulták, ez se lesz sokkal több.
  • Inquisitor
    Lassan már vagy 2 hónapja kapni itthon is. De azért szólok, hogy a DDR1+DDR2 memória támogatás ára, hogy NINCS dual chanel ... ellenben atomolcsó a lap. Ha valaki beéri kevesebbel, árulnak VIA-s lapot hasonlóan olcsó áron, ami DDR2-es és Conroe-ready. A legjobb lapjuk még itthon nem kapható, de az i945-ös és szvsz az is 20e alatt jön ki. Ha AsRock, akkor olyat vennék.
  • wesker24
    csak kiváncsiságból szeretném megkérdezni hogy melyik alaplap jobb Az abit vagy az MSI ??? nagyjából ugyanazt tudja mindkettő !!!!

ez nem jelenti azt hogy ezt akarom megvenni mert ezek vagy nem támogatják a Conroe procikat vagy támogatják de annak már nagyon borsós ára van !!!!

Amugy néztem az árakat egész jó csak a postaköltség ne lenne olyan magas egyeseknél !!!!
  • [Jakuza]
    Szerintem kaphato itthon az Asrock 775Twins-HDTV R2.0
    http://www.argep.hu/product_379249.html
    Amit te irtal Asrock lap azert nem jo mert az sem tamogatja a Conroe processzorokat.
    De arra figyelj, hogy csak a rev 2.0 jo, pont a Conroe processzor tamogatasa miatt.
    Amugy minden rendben.
  • wesker24
    hello megbeszéltem a szám.tech bolt eladójával hogy becseréli nekem a VGA kártyámat egy PCI Expresses-re és mivel még 10 hónap gari van rá ezért csak 3000 Ft-ot kell ráfizetni de ha jobban meggondolom ha fizenék rá még plussz 15 FT-ot akkor már ott lenne a lehetőség hogy megvegyem a Geforce 7600 GT-t ráadásul 256 Mb-os ja és persze ez PCI-EX!!!!

Lehet hogy mégis csak az lesz hogy marad az Asrock alaplap !!!!
    De amit ajánlottál Ascrock alaplapot az nálunk nem kapható!!!
    De az Asrock 775 Dual 880 Pro alaplap (pontosan ugyanúgy néz ki mint amit te ajánlottál csak azt nem tudom hogy ez tudja-e a Conroe procikat ???)

Ez az alaplap nálunk 3 szám.tech boltban is kapható 13 ezerért !!!!

Szóval az Asrock 775 Dual 880 Pro lenne 13.000 FT
    az Intel kétmagos proci lenne jelenleg 30.000 FT
    és lenne a Geforce 7600 GT PCI-Ex + 15.000 Ft ráfizetéssel !!!

Ez igy összesen 58.000 Ft amiből lejönne alaplap+proci ára azaz 20 ezer FT és lenne ez igy 38.000 FT.

Erről mi a véleményed ???
  • bertino
    hát én is ebben reménykedek
  • Inquisitor
    Pár hét és lesz az 40e alatt is ;)
  • bertino
    itt az 50k
  • Inquisitor
    Lehet tévedek, de a 9xx procik már 65 nanométeresek, ezért sokkal kevésbé melegednek, meg ha van hozzá jó lapod és memóriád,, no meg hűtés, akkor jobban húzhatóak. Másrészt rémlik, hogy azokban van valami plusz (virtualizáció?), ami a 8xx magban még nem volt. Amúgy mennyi ez most felétek, mert itt 45.600 a dobozos 930 ???
  • bertino
    thx
    ööö ebben core 2 duo-k vannak AMD-kel szemben :)
    de mindjárt keresek én is vmit PHn...
  • Me0w
    Lehet, hogy pont nem ez kell neked, de igy gyorsban ezt talaltam :)

Link
  • Me0w
    Szerintem biztos csinaltak mar tesztet valahol a ket procirol, mindjart keresek egyet neked.
  • bertino
    Srácok, nagy különbség van egy 820 (Pentium(R) 4 Dual Core-2,8GHz/800MHz LGA775 2X1MB+FAN 64bit 3év (820))

és egy 930 (Pentium(R) 4 Dual Core-3,0GHz/800MHz LGA775 2X2MB 64bit 1év (930)) között ?

mert én csak 1 mb cache és 6k br. érték különbséget látok (itt Miskolcon az infoboxban)
    sokat számít azaz 1 mb cache ? mondjuk én ingame felvételhez használom majd leginkább ugyis a kétmagot, de ha nem muszáj, nem veszek 930at a szűkebb keretek miatt :|
  • [Jakuza]
    Majdnem hogy zsir, de.....
    Akkor ha mar veszel alaplapot 30K-ert, akkor vegyel inkabb egy 965-os lapot ,mert akkor nem kell majd lecserelni az uj procikhoz.
    Raadasul szep es jo hogy leirod, hogy a VGA marad, de ebben a lapban szinten nem tudod hasznalni az AGPs VGAkat.

Tehat semmi esetre se vegyel mar 30K-ert olyan alaplapot, ami az uj Conroe procikat nem tamogatja.
  • xido
    a 2 DIMM-et már megszoktam,de az egy IDE-vel nem elégednék meg,úgyhogy köszönöm az infokat..marad(hat)ok az első verziómnál..AGP ugrade egy filléres,de 8x lapcserével:)
  • Inquisitor
    A lebutított PCIE nem működik a VGA-k nagyobb részével :(
  • Inquisitor
    Úgy a i915 lapok 90%-án egy van, meg a legtöbb i925, 945, 955 lapon is.
  • czky
    Amire oda kell figyelni a P4GD1-es lapnál: ami feltűnő h csak 2 memória slot van rajta, tehát a max csak 2giga. Amit első ránézésre nem lehet észrevenni, h csak 1 IDE csatoló van rajta. Ez elég nagy szemétség...
  • xido
    húú.bocsánat..összekevertem a látottakat:))..neked van igazad..P4gd1-es...de az is van asus lapon:)...amit én írtam,az egy dual-vga megoldás..aminél úgy látom,a 16x pci-e butitva van 4x-re