103176
1411386313.png
  • I3andy
    Szerintetek ez jó gép lenne?
    Alaplap: Asus p5ld2/c s775
    Processzor: Intel Core 2 duo E6300 1.86 GHz 2M/1066
    Memória: Samsung 1Gb 667Mhz DDR II Ram
    Merevlemez: Samsung 300Gb HDD SATA2 7200 8Mb
    VGA: Ati Radeon x 1950pro
    ezek kompatibilisek 1mással?
  • p377y4
    Előre szólok PLS privibe írjatok, mert keveset vagyok gép előtt. THX

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy néztem a www.depo.hu-n az AGP-s karikat és a 7600gs elég jó árban vannak és ilyet akarok venni csak nem tudom melyik gyártó lenne a legjobb. a karira bruttó 30 ezer foritom lenne. Légyszives nézzétek meg a depo.hu-n. Válaszotokat előre is köszi.

Üdv: ZapeE^
  • p377y4
    Szerintetek ezt érdemes lenne megvenni HIS X1600Pro IceQ 512/256MB DDR2 AGP???? vagy inkább másik tipust? PLS PRIVIBE ÍRJATOK RITKÁN NÉZEM A SG-t
  • izb
    ja olyan kb mint a volkswagen meg a skoda esete.
    bár az asrock azért nem skoda,de nem is volkswagen
  • zolo
    AsRock = Asus olcsóbban ,nem ?
  • Sir Quno Jedi
    kitudja
  • Inquisitor
    ÖÖö, az AsRocknak van nem mATX verziója is ilyen 945 lapból, nem? :)
  • Sir Quno Jedi
    Ja. Sokaknak rossz tapija van az Asrock-okról, nekem meg jó. AMúgy régebben én is a legfaszányosabb alaplapcsodákat vettem, nem általlottam akár 40-50k nettókat kidobálni (anno) alaplapokra, aztán meguntam, hogy egy év múlva nem ért egy tizest. LFS. Azóta csak max. 20k körül gondolkodom és nem csalódtam.
  • Inquisitor
    Valamiért azt hittem jobban tuningolható, utánanéztem, tévedtem. Mindezzel együtt talán megbízhatóbb egy AsRocknál, de ez se biztos. :(
  • Sir Quno Jedi
    Azonkívül, hogy mivel nem micro ATX, így több slot fért rá term.
  • Sir Quno Jedi
    Akkor miben tud többet igazándiból az Asrock-nál? Nekem nem jött le a speckóból??? (jó, 4-5eHUF-fal drágább)
  • Inquisitor
    Tudtommal nem megy. Crossfireben igen, de ugye a második PCIE max. 4x-es sebességet bír. Pont mint i965 chipsetnél :)
    Viszont legalább lehet használni rajta azt a PCIE helyett, mert legtöbb alaplapon PCIE bővítő csak a VGA két oldalán van, amiből néha egyik se használható a brutál hűtés miatt.
  • Sir Quno Jedi
    Nos ezen két PCIE van, valszeg. akkor mén SLI-ben.
  • Inquisitor
    Nem tudom mennyi ez az AsRock, de 18.900 körül láttam valami Abit IL9-et, nem szeretem az Abitot, de szvsz SOKKAL többet tud a lenti AsRocknál, és nem sokkal lehet drágább.

ABIT IL9 Pro
  • ntommy
    na gunner leszettem ezt az ntune-t 5.05.18.00_ntune_winxp_international felraktam de nemtom mit kell pontosan beállitani az optimalizálashoz amit irtál.belemegyek 1szer oda hogy control planel->itt van ijen hogy rendszerstabilitás és teljesitmény.meikbe menjek és lécci ird le pontosan hogy mit csinájak.meg itt lehet hangolni meg minden.ird le pliz hogy te mit csináltál pontosan.köszi
  • Sir Quno Jedi
    Jah, tényleg, jó hülye vagyok. Akkor vehetek helyette ideiglenesen egy INTEL PENTIUM4 531 - 3.0GHz /LGA775/ BOX -ot, az elmegy benne és nettó 20 alatt meg tudnám hoppantani. Ez még kicsit gyorsabb is a 2.8-asnál gondolom.

Végülis azt számolgattam, hogy RAM-ot, alaplapot és procát is kell cserélnem, de ezt olcsóból is megúszom, mert elég az pc5400-as RAM (2*1GB), meg elég egy ilyen gagyor Asrock alaplap (van egy másik Asrock-om HTPC-nek odhaza, azzal sincs semmi gond), mert már nem tudnék élni a GBLAN nélkül (MSI deluxomon is van), meg kéne egy hasonló proci, mint amim most van (2.8-3.0HT)és voilá! Máris vehetek tetszés szerinti PCIE-s videókarit. Mindezt annyi árkülönbséggel, mint amennyivel a jobb AGP-s karik kerülnek többe, tehát nem is rossz.

A gépem nem lesz sokkal gyorsabb, de ez nem is cél.
  • Gunner
    Gondolom 478as a tokozása annak a procinak, sz'al nem
    és a VGA-d és AGP-s, ez meg PCI-E 16x, sz'al sztem azt sem :D
  • Sir Quno Jedi
    Üdv!

Szerintetek ebbe át tudom pakolni a régi 2.8HT-s Intel procimat és menni fog rendesen? (tudom, RAM-ot azt sajna DDR2-eset kell bele venni)

Asrock ConRoe945G-DVI
  • scorpeeon
    Leadtek amúgy, de mind1. Nem rossz gép! Egy 8600GT-re majd beruházhatsz, ha eljön az ideje :)
  • BenceYCE
    NA megvettem a kicsikét.
    E6300,
    ASUS P5B,
    2x1024/800 Kingmax,
    és egy Leadtech 7600GT Extreme (dx10 csere lesz ha bejön)

a tápot 1 hete vettem meg FSP BlueStorm 2 500W

1000 köszönet mindenkinek aki segített és annak is aki nem. :)
  • Gunner
    igen, majd veszel egy 8600-ot :P

és az offolást lehetőleg ne, bár tudom hogy nehéz megálni, de erre van téma
  • ntommy
    most akkor nemértem.a proci meg a ram jo lesz egy darabig és majd dx10es vga-t kéne cserélnem?
  • Gabesz amd64
    én csak példaként hoztm fel az AM2-t :)

esetleg majd egy Dx10-es VGA-ra kell majd váltanod...
  • ntommy
    Tudja valaki hogy a splinter cell D A-ben hogy kell megcsinálni az elsö pályát amikor kinyirják a haveromat és 7 percem van hogy megálitsam a bombát.na itt merre kell menni mert nagyon nem vágom.

Nincs AM2es procim csak egy p4 3GHZ 2X2MB os intel duálos proci és benne 4X512 kingmax 667 ram.majd ha cserélem a crysis ra jövö összel akkor c2duot(E6600) veszek de most csak erre volt zsém.akkora meg kicserélem a ramokat 800asra valszeg.addig meg gondolom csak kibirom ezzel...:D!ha van véleményetek irjatok
  • Gabesz amd64
    gyorsnak gyorsabbak persze és:
    pl az AM2-es procikat csak 800MHz-es procikkal lehet jól kihajtani azért érdemes ahhoz olyan memcsiket venni
  • Gunner
    ha nem haragszol akkor inkább nem adom meg :D a javaslatom, hogy keresd meg prohardwaren az alaplapod témáját, a témában keresd meg a processzorod, ha találtál személyt aki felhúzta ugyanazon az alaplapon ugyanazt a procit, és legalább hasonló rammal, akkor küldesz neki egy privát üzit a géped leírásával, aztán végigcsinálod azt amit ő, és vagy bejön vagy nem, de az ember bizonyára többet tud segiteni mint én :)
  • ntommy
    nemtom hogy kell huzni ezeket a cuccokat.gunner van msn ed talén tudnál segiteni valamit.este jövök mert most le kell lépnem meg kérdeznék még 1-2 dolgot.:D!köszi
  • Gunner
    azt mondják, hogy nem érdemes 667ről 800ra váltani, mivel ráadásul neked kingmax van, simán lehet 800on hajtani :) Persze akkor procit is kéne húznod
    én most 800ast visszahúztam 667re és onnan vittem fel 733ra
  • ntommy
    gyorsabb de kérdés hogy menyivel.nekem most 4X512 kingmax 667MHZ es van bent.cseréljem ki 800asra vagy nem ér annyit, igaz hogy most vettem a gépet.
  • BenceYCE
    Igen
  • ntommy
    667es ram miben különbözik a 800astól?gyorsabb a 800as vagy mi?
  • Gunner
    K, eljutottam addig, h kijutottam börtönből, bűnözők HQ-ján vok, gyakorló pályán durván beakad... :\
  • ntommy
    én most töltöm a 91.47es drivert.ez a legjobb eddig a játékokhoz teszt szerint és kiprobálom hátha jobb.tudna vki válaszolni a 4973-as hsz emre?
  • Gunner
    Hmm... lehet haluzok, remélem nem, de elég kva jól fut mostmár :D 1 röffenés sincs :D
  • Gunner
    Hmm... mennyit számít, h szinte soha nem frissítettem DIRECTx-et? :D Most fogok felrakni sztem egy 2005februáira egy 2006 dec-et :)
  • Gunner
    Szomorú hír: a fszom tölti le 9 gigát, lekaptam a csak angol nyelvü 4.5 gigás változatot :D elég szűk, csak játék meg egy nocd patch van rajta :D

nekem most : 93.71 van, tán nem jó?! :D
  • zolo
    Nem lehet hoyg rossz driver van fönt? Nekem az van amit Cd-n adtak, és jól fut a játék.Pedig nem egy kategória a gépünk.
  • Gunner
    Nekem csak csekély szintü hozzáértésem van a proci húzásához, egy srácnak láttam h ua alaplapja van meg procija, megkérdeztem mit hogy kell, elmondta mit hogy kell, bár nem megy 4600+on mint neki gyári hűtéssel, de a 4200+ se rossz már :) És igy is csak 48 fokra megy fel a proci max :D Nem rossz ez a CPU ;)

ui.:
    SP : DA- next gen mód on, amit csak lehetett max-ra ON-ra nyomtam, bár élsimítást és anizotrópikus szűrést kikapcsoltam, az elején mikor visszanéztem ugrás elött volt egy enyhe 20- fps érzésem, meg mikor börtönben néztem le rögtön a cella falán való átmászás után a verekedésre. Akkor picit durva volt :)
  • Inquisitor
    "egy E6300as INTEL-t venni ami odaveri összes x2es AMD-t,"
    Persze ez tuning nélkül NEM igaz, tuning meg feltételez hozzáértést, jó ramot és alaplapot, és akkor hipp-hopp máris 2x annyiba került.
    Amúgy meg kb. X2-4300+ szintjén van húzás nélkül, 64 biten meg se.
  • Inquisitor
    De ez nem azért van, mer sz*r a géped, hanem azért mert sz*rul csinálták meg a játékot, nem?