103176
1411386313.png
  • PíszLávJuniti
    gyári hűtővel, (alap órajelen). a táp és a vga hűtése sokkal kritikusabb.
  • Tufa
    neked is gyári hűtőd van?
  • PíszLávJuniti
    A venti 1000-1500 fordulat között van, és így elég csendes ( E6300 on )
  • Tufa
    és a hangja?
  • wander01
    ne aggodj, már egy 7300 gt-t is csak ugy adnak hogy van a dobozban egy átalakító, dvi-ből analógra. pedig azon a kártyán ráadsául van mindkettö már alapban :) ha pedig olyan karit veszel amin csak dvi van, akkor ahhoz 1000% hogy adnak. ha meg mégsem akkor egy max 250 ft-os tétel, sztem akármelyik számtekboltban kapsz.
  • Lobsterman
    "Komoly" problémám lenne. Kinéztem magamnak két nagyszerű videókártyát. Ezek a Geforce 7900gs a másik a radeon x1950pro. A gáz csak az hogy a monitoromon nincs dvi kimenet, viszont a két kártyáról olyan képeket láttam h úgy tűnik mindkettőn 2-2 dvi kimenet van csak, analóg egy sem. Át lehet hidalni ezt a problémat valahogy? Van olyan gyártó aki analóg kimenetet is szerel ilyen vagy hasonló kártyákra? Vagy van átalakító amivel rá tudnám dugni a monitorom ezekre? Mert a monitort tavaly vettem, és nem szeretném már most eladni/lecserélni mert annyi lóvém nincs.
    Előre is kösz a tippeket.
  • ntommy
  • ntommy
    na itt a kép, 72 fok pedig csak tracmaniaztam és töltöttem.
  • Ari18
    A táp az bőven elég lesz,nekem 350W-s van és semmi gondn nincs vele!
    Szerintem is Ati-t vegyél.és a proci hűtése: nekem nagyon megfelel amit hozzá adtak(E6400),szerintem nem kell venni hozzá mert max 45fok-ig megy fel terhelés mellett,de te tudod.
  • wander01
    7900gs szerintem sem annyira jo. abban a kategoriában inkább az atira voksolnak az emberek, és ha jol hallottam az az 1950 pro nagyon jol sikerült
  • ntommy
    én ugy saccolnám hogy az 1950pro az xtx viszafolytott változata a 7900gs pedig a 7900gt-nek a visszafogott vált.és az ati jobb lehet bár kitudja.nézzzél összehasonlitásokat.it van azthiszem:http://www.hwt.hu/cikkek.php?id=301
  • ntommy
    gunner neked ha alap állapotba van a gép tehát netezel meg zenét halgatsz akkor menniyre melegszik fel?
  • Tufa
    Mivel jobb a 1950pro amugy a 7900gsnél?
    Hűtőnek egy Asus Silent Square-t néztem ki, jókat írnak róla + nekem fontos hogy halk legyen.
  • Gunner
    A táp elég lesz, no para, nekem is 400as van. VGA-nak jobban hangzik a 1950pro, és procit mindenképen OEM-et vegyél, aztán jöhet a Zalman hűtő rá :)
  • ntommy
    most a vga cdröl telepitetem fel a drivert(91.47)tehét a driver problémám rendbe van.de ijenkor nem engedi az orajel növelést és nullának nézi.és igy néztem a lost coastot és 72fokot irt a control planelba.csinálok képet mindjárt
  • Tufa
    Ugydöntöttem hogy lecserélem a mostani configom végre.
    E6300ban gondolkozom, Asus P5B i965-el és 512/800 MHz DDR2 Kingmax Mars(*2)al + vmi halk hűtő a procira.
    Viszont VGA-t nem tudom milyet. 7900GS vagy x1950pro?
    Meg pl táp ami kérdéses, most egy 400wattos coolink van, amd(2600+ barton)-t hajtott, nem volt gond vele, de kérdés hogy ehez a confighoz elég lenne-e..
    Vélemények?
  • Gunner
    Ha már alap órajelen is 72 fok akkor ott komoly dolgok vannak :o
    Tán nemcsak radiátor mellett van a géped?! Biztos müxik a hűtő rajta? Ember, fényképezz most azonnal mi hogy néz ki! :D
  • ntommy
    hali most futattam le a hl2 lost coastot alap frekvencián és 72 fokig ment fel és közbe töltöttem.nem tudom mért amiikor a max 65 fok szokott lenni, amikor meg neteezek meg ijenek 53 fok.most meg nagyon megnött de miért???????ha ujrarakom a windowst ijenkor elfelejti a dolgokat?de viszaálitottam alaplra mindent és igyis 72fokkot jelzett szal nemértem.
  • wander01
    ha jol emléxem az msi 3, a gigabyte csak 2 év garit ad. amugy lényegében nincs különbség a kártyák között.
  • p377y4
    Sziasztok ma szeretném megrendelni az új vga-m mégpedig a 7600gs(AGP) személyében. Csak nem tudom hogy Gigabyte vagy MSI! Pls segítsetek melyik jobb , HA LEHET PRIVIBE ÍRJATOK. köszi

ÜDV: ZapeE^
  • Gunner
    73 fok már nem egészséges, hagyd akkor békén talán
  • ntommy
    73 fokig melegedett fel és elég hangos volt.visszaálitom az alapra és azt irja ki hogy a gpu tesztelése sikertelen.ijenkor mivan?de vissazengedi álitani de sikertelent ir ki
  • Gunner
    550+700 = 1800? Nem is t'om... xD

700 x 2 = 1400 Alap
    750 x 2 = 1500 gyárilag húzott
    8** x 2 = 1800 körüli - manuálisan húzott

750hez képest most 4% gyorsuláson van, szóval nem 1800 vmennyin megy a memória, leveszi ez magát ha már látja h bajok lesznek, nem kell aggódni, okos az ntune :)
  • ntommy
    lap
  • ntommy
    és te ugy hagytad a frenkvencia jeleket?én parázok hogy bedöglene vagy mittomén.van két csuszka is nekem alapból a felsö 550 az alsó 700MHzen van és gondolom összekell öket adni ugy jön ki a 1800nemtommenyyi tuningal.amugy a cod2duo vásárlást énis a jovo évre hagynám.most még a normális a 6600 nagyon drága, jövö nyár végére már jobb áron beszerelhetö és most tetemes árat kéne fizetni a laár ami hozzá jo.szal inkább ramból és vidikareszbol jot.sztem:)boldog karit mindenkinek:)
  • Gunner
    én azt mondom h intel most lasabb lenne, mert azinkább dual core támogatott progikon menne jól, és még játék se sok van ami dual core támogat, most sokkal jobban ellenél egy 3700+al, mint egy dual core-os procival, de mondom, ha viszonylag közeljövőben fejlesztesz már komolyabban, akkor természetesen core 2 duo v amd x2 :)
  • takraj
    Akkor összefoglalva: 3700+ az jó, csak később nem sok hasznát veszem, a P4D 820 pedig most olyasmi lenne mint a 3700+ de még vannak benne tartalékok és jó lesz később is? Vagy úgy érted, hogy most a P4D lassabb lenne, de amikor megjelennek a dc progik akkor jobb lesz, mint az AMD?
  • Gunner
    Mi nem azt mondtuk h core 2 duo, csak h 820ast vegyél, dual core és 20 rongy 2x1 l2 cahce-el, csak jövőbelátóban jó a dual core, mert a mostani időkben elég jól járnál egy 3700+al :)
    Ha olyan fél-1év múlva frissíted gépet elég rendesen akkor most ráér a 3700+
  • Gunner
    Nálam elég nagyot dobott a memória frekvencián, néztem is :D 1400 az alap, gyárilag már 1500at adtak, erre feldobja 1750re, persze ez is csak parasztvakítás, mert ha használgatom játékkal, akkor magának leveszi 1600ra kb, én nemt'om mennyit fejlődött FPS ügyileg a dolog. Sajnos nemt'om mennyire proci limites a DOOM 3 :)
  • takraj
    :) És akkor most komolyan? Nincs pénzem fejleszteni, S478-as alaplapot meg csak rendelni tudnak itt. Muszály procit is vennem legalább, ha 1 hónapon belül használni szeretném a gépet! Az AMD miért nem jó? Úgy tudom az nem melegszik annyira (és van olyan gyors), mint a Pendium D. Higgyétek el, én is jobban szeretnék egy Core 2 Duo procit, meg valami jó lapot alá, meg vagy 2GB DDR2 ram-ot, de egyszerűen nincs rá pénzem! Nos akkor? Lassabb lenne az AMD?
  • ntommy
    mind 1 végülis visszaálitotam de nem volt olyan nayg a sebesség növekedés.doom3at néztem tuning nélkül 98.2FPS frekv.növ. 100.1FPS.háát nemtom ezért nincs értelme növelni ráadásul erösebb hütés kéne neki sztem.vagy nem?
  • ntommy
    halli gunner még erre pliz válaszolj:Dés ha rámekk és beálitja meg minden és nem teccik és vissaz akarom álitani akkor azt hogy tudom???
  • Gunner
    jaja, de 35k nem egy busás mennyiség :) min 40-45k szánnék csak alaplap és procira :)
  • PíszLávJuniti
    és akkor télire is befűt :D
  • Gunner
    Akkor már INTEL, de abból is 2.8as Dual core legyen, ne csak 2.66 :D
  • takraj
    Tönkrement az alaplapom... :(

Egy gyors kérdés:

Melyik lapot + procit vegyem? MAX 35K-m van rá!!

ASROCK 775DUAL-VSTA, DDR2/DDR,AGP/PCIEX,LAN,SATA,USB
    INTEL P4 (805) 2,66 GHz proc.LGA775/IEM64Tdual core/2x1MB

vagy

ASUS A8V-MX Athlon64/939,VGA,ATX,SATAII,duálDDR,AGP,Lan
    AMD Athlon 64 3700+ processzor, (939) 64 bit

Mind2 35K, a lényeg inkább az lenne, hogy 1 magos AMD vagy 2 magos Intel (pentium D). Az alaplapra nem szánok sokat, mindegyik hamar tönkremegy és nincs fölös 25-30K-m alaplapra.
  • PíszLávJuniti
    965 ös alaplapot szedjél össze, mert 945el semmit nem fogsz tudni húzni a procin, a konfig többi eleméhez képest ez nem túlnagy többlet kiadás.
  • Gunner
    Ennél szebbet én se tudtam volna összeröffinteni :) De remélem tiszta hogy ha alaplap nem tud 800at és késöbb esetleg picit bővítenéd procit akkor nem érsz el várt teljesítményt egy 667es memóval :) meg ugye akkor már VGA-t is bővítesz.

Ezzel arra utaltam h akkor egy 800ast támogató alaplapot vegyél, 35e körül vannak, de legalább sokáig jók :)
  • Gunner
    óóó... pont engem találsz meg :D

GPU Beállítások megadása -> Optimális Beállítások Megkeresése -> Teszt -> Alkalmaz, kilép

Ennyi :)
  • wander01
    ez egy elég korrekt kis konfig, sztem teljesen rendben van. akarsz még memet tenni majd bele? ha nem feltétlenül akkor inkább 2x512-t vegyél, és 800-asat.