103176
1411386313.png
  • Divergencia
    saccoláshoz nézd meg az árakat a vaterán.
  • Csibusz
    Plz segitsetek már:(
  • czky
    Vedd le az oldalát és teszteld le úgy. Nézd meg hogyan alakul a hőmérséklet levett oldallal! Mással ne foglalkozz!
  • Csibusz
    Hali! A segitségeteket kérném:)
    Szerteném beadni régi gépem ami az alábbiakból áll:
    AGP alaplap Pentium 4 1.7 proci
    Gforce FX 5200 128 mb videokari
    512 ddr ram
    60 gb wincsi
    Na ezt beszeretném majd adni Pc-nél (Ismerős:) )

És ezt a gépet szeretném összerakni:
    szeretnék ugyanugy AGP-s alaplapot mert arra olcsobban kapok cuccokat,de ha kifogásotok van akkor nyugodtan mondjátok majd meg.
    minimum egy 2.7 proci
    Shapire Ati Radeon X1650 Pro 256 mb kari
    egy 1 gigás és egy 512 memoriát bele
    és legaláb 160 gigás wincsit...
    Na ez lenne amit szeretnék, és azt szeretném kérni hogyha amennyire kitudnátok számolni mennyi pénzt kapnk a régiért ( bár az nem elsz sok)
    és mennyibe kerülne az uj ugy sacc per akkor azt nagyon megköszönném.Köszike előre is;)
  • ntommy
    nem nagyon értek a hardweres részhez.mit kéne látnom ha valami nincs redben odabent?
  • czky
    Ez igen. Azt se tutod hogyan néz ki a géped belülről?
    Én azért levenném az oldallapot és megnézném, hogy mi a helyzet odabenn. Szerintem a szellőzéséről nem gondoskodott az a valaki aki összerakta...
  • ntommy
    nem kapnám szét ha ne fontos, csak akkor ha nagyon szükséges.mondom amikor lost coastoztam és kokszora toltam mindent jáccok jáccaok erre mondom gyors windows gomb és 81-et mutatott asszem ez volt a max.de amint kilépek a játékbol a mutato gyorsan esik vissza60.50 fok köze.szoval nemértem
  • ntommy
    nemtom mert nem én szereltem ösze.
  • czky
    Fent van a házad oldala? Ha fent van, akkor van elég ventillátor beszerelve a szellőztetéshez? Ami nagyon fontos, hogy hátul rendesen szívja-e ki a venti a levegőt? Nincs a vga közvetlen közelébe egy másik kártya, ami miatt nem kap rendesen levegőt?
  • ntommy
    nemtudom hogy közrejáccik e a dologban az hogy közbe töltök és jobban erölködik a rendszer.de akkor a gunner mér irja hogy játéknál 65fok max?
  • Sir Quno Jedi
    Mondjuk én nagyon háklis vagyok a hűtésre, mert sok gépet és vinyót sikerült idő előtt megtéríteni a teremtőjéhez. Most is van 5db9 és 2db12-es venti a gépmemben + sózsák nagy Zalman baszás a procin és IceQII a vidkarin + 6 portos fordulatszámszabályzó és hőmérő és mindenféle jóság. És még így is soxor a hűtést helyezem előtérbe a zajjal szemben, mert biztos ami biztos (pedik ÚTÁLOM ha zajos egy gép). LAN partykon minden maxra teker és élvez, filmnézéshez ilyemsihez alacsony fordulatszámok is elegendőek.
  • izb
    ahány videókarcsi annyi hűtés és annyi hőmérséglet.
    természetesen a cél minnél kisebb hő..ebben nincs is vita.
    az én 1950pro kártyám alapon 52 fokos..játékban felmegy 65-70 re is.
    de nem félek tőle hogy leégne,vagy károsodna e miatt.
    Vegyük azt az esetet ha beszarna a hűtés coolere a videókarcsin.
    megáll-felmelegszik-az elektornika letilt és akkor el lehet gondolkozni egy jobb hűtés felrakásán,vagy a cooler kicserélésén..
  • Sir Quno Jedi
    Én mondjuk az x800-amat igyexem 40 fok alatt tartani ami az IceQII hűtésnek köszönhetően megy is alapban, mikor az ember a windowsban dolgozgat, meg filmet néz, meg hasonlók. Igaz, ha izzasztós gamnma van, bizony 50 felé felszaladgál (48-körül, attól függ milyen meleg amúgy a gép/lakás).
  • izb
    de most mit kell betojni?
    Még a problémádat sem igazán értem.
    Megy a kártya?---megy
    Hibázik netalántán?---ugy néz ki hogy nem
    Magas a hőmérséglete?---igen---de sok mindentől függ-kis ház nagy ház levegő mozgása a házban,tehát ezer dolog.
    Tehát a 75 fok nem sok hangsúlyozom.
    Azt a hülye cikket meg felejtsd el...65 fok fölött nincs gond.nekem volt olyan passzív kártyám ami 95 fok körül szaladgált azt nem volt semmi gondja....

• Gunner
    zaklattál eleget, és elöbb is elmondtam h alapjáraton 55 fok, most jöttem ki játékból is 55 fok mondjuk, nade mind1 xD és 65ig ment fel max, mondjuk eddig húzva volt rendszer, de mostmeggondoltam magam és mindentalapjáratra visszarakok :)
  • ntommy
    figy lécci nézd meg nekem.rakd föl az everest v2.020-at smit innen letölthecc:http://www.origo.hu/szoftverbazis/seged/teszt/everesthome.html.töltsd le rakd föl és ott van hogy számitogép/érzékelő.és nézd meg amikor nem jáccol ugy menniy tehát filmet nézel msn,stb.küldj be ide egy képet erröl és amikor peig jáccolo pl carbon akkor arrol.ugy csináld hogy jáccol gyors windows gom és printsreecn.léccives mert neked van ijen kareszod és lehet nincs nálam baj.pliiz tedd ezt meg nekem és nem foglak zaklatni többet a hülyeségeimmel:)
  • ntommy
    ja csak nem boltba mentem hanem egy csávo intézte nekem.ö ment el a boltba és adta le a megrendelést.nekem alapjáraton ha hallom hogy hangosan meg a vga hütö tehát 2D-ben akkor 53 fok de ha alapjáraton kikapcsol 59 fok.és miután elkezdek jáccani az elöbb a lost coastnal 81 fokot irt az everest.de azt mondták hogyha tuningolta rajta valamit az meglátszik.és mit mondanék 1átalán a srácnak??
  • Gunner
    Hát mint utólag most kiderült, enyém is alapjáraton kb 55 fok körül jár, maxon járatva meg biztos megvan 65 fok, de azért csak cseréld ki a VGA-d, nem fognak visszautasítani, azt meg kibirod mig elmész boltba meg visszaérsz új VGA-dal :)
  • ntommy
    de te is benyomtad ezt nem?
  • Gunner
    Nemmmmmm hiszem xD
    Tuning által bekövetkezett kár garanciavesztéssel jár, de mivel neked már tuning elött is szar volt karid, ezért no para, vidd és cseréltesd ki :) És tagadd le tuningot! Úgyse veszik észre :)
  • ntommy
    asus-om van de evga-n teszteltek és ott irták hogy a hömérséklete nem ment 65 foknál feljebb semijen körülmnyek között.neked is 7950gt-d van ez a 7900gt nek a gyarilag huzott valtozata gondolom.minden frekvencia az alapon van. hl 2 lost coast ot néztem és 83 fok.nemértem miért de it irták hogy 115 fok a durva ez még normálisnak mondhato.ugye nem szált el a gar amiért az ntune-s hülyeség miatt?
  • Gunner
    Most akkor ASUS-od van v EVGA?!?!?! :D
  • Gunner
    Gyárilag húzott változat gondolom... Na mond mien frekvencián mennek a dolgok :)
  • ntommy
    itt a kép, a cimbe amit megadtam az e-geforce 7950GT KO nekem meg asus van de az a KO nemtom mit jelent
  • ntommy
    biztos???mert asszem elöször amikor néztem nem volt enny és egy tesztbenm is ugy irták hogy tuningal nem melegedett 65foknál tovább!!("A kártyát nem sikerült 60-65 fok fölé melegítetnünk semmilyen körülmény között" http://www.hwt.hu/cikkek.php?id=301&p=4 itt néztem)a farcry-al amikor jácottam minden fullba 65 fok amikor carbon 75fok!!
  • izb
    durván 115 fokig nem lesz semmi baja,no para..
    ez a 75 fok teljesen normális
  • ntommy
    köszi,te nem tudsz nekem segiteni mért megy fel játék közbe 72 fokra?azt irták tuningal is 65 fokig ment csak.én meg benyomtam az ntune-t gpunál az frekvencia növelést, beálitott egy értéket, kiprobáltam játék közbe és 73 fkora ment fel.rögtön visszaálitottam de igyis 72ig fellszökik.miért?lécci segits mert most vetem 1 hete és nem akarom a kukába dobni vagy remélem igy nemszált el a gar.(asus 7950GT 512MB)
  • wander01
    számitogép/érzékelők
  • ntommy
    everest v2.20-ba is benne van?amugy hol kell keresni benne?
  • mrbaba
    Nagyon szépen kössz!!
  • izb
    Intel Celeron 1.7GH
    768 SD ram
    Nec DVD író (nem duplarétegü)
    Samsung DVD olvasó
    Ház 300Watt(8000FT)
    Alaplap(kb 8000FT)

--------------ez eddig kb 35-40 ezer max

Inno 3D 6600GT 128MB 17.000ft max
    160GB Maxtor vinyo 13.000ft
    30GB vinyó 6.000ft

összesen maximum kb 75ezer ft
  • mrbaba
    Hellosztok!!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy kb mennyit ér ez a gép:
    Intel Celeron 1.7GH
    768 SD ram
    Nec DVD író (nem duplarétegü)
    Samsung DVD olvasó
    Ház 300Watt(8000FT)
    Alaplap(kb 8000FT)
    Inno 3D 6600GT 128MB
    160GB Maxtor vinyo
    30GB vinyó

A választ előre is thx!! Jah és má semmire sincs gari!!
  • wander01
    home everest 3.00 felrak és mondja mint a kisangyal
  • ntommy
    hol tudom megnézni hogy menniyi a vga-nak a hömérséklete?mert az ntune gpu beállitásoknál nézem de amikor jáccok és lerakom asztalra és megnézem 72 fokkot jelez.és ez nagyon sok amikro elötte 65 volt a max.
  • wander01
    kb egy honapja és sokba :) ne akard hogy összeszámoljam mert elsirom magam :) (kb 320-340 körül) :P
  • ntommy
    Wander te mikor vetted a géped és menniybe került?
  • wander01
    ne vegyél már bele régifajta memot ami ráadásul drágább a ddr2-nél. sztem erre már nem nagyon érdemes költeni, ráadásul agp-s karit is csak drágán találsz. amennyivel drágábbak lennének a régebbi alkatrészek a gépedbe, abbol kijönne az uj procid (csak igy hasra mondom, de kb)sztem erre már ne költsél.
  • Blade17
    Mindenkinek (utólag) boldog karácsonyt!Asus K8N|AMD64 2800+|512MB DDR 400mhz Hynix|Sapphire Radeon 9600Pro 256MB ez volna a jelenlegi gépem.Azt szeretném megtudni érdemes ebbe 512 memórát + új procit + vga karit venni(táhát érdemes-e bővíteni)?Vagy inkább cseréljek le mindent vagy az még várhat?
  • wander01
    hát a fene tudja. a helyedben biztos ami biztos alapon vennék egy rendes tápot, olyan 450-500 watt körül. lehet hogy elmegyegetne a 350-essel, de biztos lennénke x-aktás fagyások, ujraindulások. egy jo kis chieftec vagy hasonlo táppal biztos jol menne. meg az késöbb is jo lesz. két vinyot belepakolsz még és sztem kevés lesz.
  • Lobsterman
    Ó nagyszerű. most megkönnyebbültem.
    Még1 kérdés. Ilyen konfighoz ha jól sejtem nem lesz elég az én 300Wos tápom:
    Asus M2N-SLI Deluxe
    Amd Athlon64 3500+ (AM2)
    1GB DDR2-667 RAM
    Asus EN7900GS-256