103176
-
#93393 Szevasztok! összetákoltam a konfigon ^^ uefi bios-on ledöbbentem , eléggé elmaradtam az újításoktól. 3,5-ről 4-re simán mehet gondolom a proci ^^ -
#93392 Persze! -
#93391 Egy gyors kérdés, 2 DDR3 as Kingston 1333 CL9 es RAM igaz hogy menne Dualban? Majdnem totál azonos Típus (Gyártásbéli időben van eltérés csak) -
#93390 nagyigépnek mit ajánlanátok ? :)
netezgetésre meg Skype-ra kell :D -
#93389 M5A97 Pro legutolsó v1604 BIOS-a 2012/10/24 -ei, amióta támogatja fx6300-at. Ajánlott frissíteni. Ha nem akarod, hogy boot-kor Unknown CPU is detected, F1 to continue-t írogasson. :D
M5A97 LE R2.0 legutolsó v2501 BIOS-a 2014/05/14 -ei. v1006beta-tól támogatja az FX6300-at.
De a Pro (v1604-es) biosa nem az LE -re van!
Az LE R2.0 ~1 évvel fiatalabb deszka, mint a sima Pro, így nagyobb eséllyel támogatja azFX-et. -
alyr2 #93388 nezd meg az asus oldalan ha nem tudja tolts hozza friss biost -
cibi17 #93387 az asus m5a97 LE rev2.0 bios tudja alapból a v1604-et? a legújabbat, ami kell az fx-6300-nak?
mert az én m5a97 pro-m nem tudta. -
#93386 Egy GTX 750 ~35%-kal egy GTX 750 Ti pedig ~45%-kal gyorsabb általánosan 1080p-ben egy 650-től (tuninggal pedig nagyjából kijön a 2 db 650 szintje, korszerűbb játékokban esélyesen nélküle is, sőt...), valamint utóbbi dupla annyi VRAM-mal is rendelkezik ref. modellként és a mai játékok nagyon VRAM éhesek tudnak lenni...
-
#93385 Érdemes lenne inkább megszabadulni a GTX 650-től és beszerezni egy GTX 750/ GTX750Ti modellt, lehetőleg 2 GB GDDR5 társaságában! -
Blum #93384 15-20k-ért vannak H67/P67-es lapok amiben már megy az SLI de akkor ugye még ott a táp kérdés is.
Nem szórakoznék az SLI-vel, ha a másik gépbe is kell a kraft akkor abba is kell venni egy újabb kártyát. -
#93383 Tápot nem tudom fejből, otthon majd megnézem. Igen SLI volt a terv de akkor az kilőve. Akkor el kell adni a kártyát, gondolom mert máshol nem tudjuk hasznosítani. Vagy egy alaplap ami SLI-t támogat de az meg gondolom nem 10 forint. -
Blum #93382 Mehet a 770 (tápot nem írtál, elég lesz?) a 650 pedig átmehet a másik gépbe. De ha két ugyanolyan VGA-van akkor minek átrakni a másikba? Ha SLI a terv akkor az bukta, ez a lap nem támogatja. -
#93381 Hali!
Segítséget szeretnék kérni.
Van két ugyan olyan gépünk:
Alaplap: Asus p8 h61-MX USB3
CPU: Intel Core i5-3470 (3.20 GHZ)
VGA: Nvidia GTX 650 (sima, nem TI)
RAM: 8 Gb, illetve a másik 4 Gb, de ez bűvítésre kerül.
Az egyikbe szeretnék videókártyát cserélni kb január környékén (2 fizu+ az ünnepek alatt összegyüjtött ből) Mindenképpen Nvidia kártyát, és a legfőbb szempont, hogy az Evolve jól fusson rajta. Olyan 60-80-90 körül gondolkoztam, mondjuk egy GTX 770/760 kröülit. Ez egy dolog, viszont a másik talán fontosabb kérdésem, hogy a jelenlegi VGA-t át lehet e rakni a másik gépbe és akkor abban meg két GTX 650 lenne. Ez így működőképesnek tűnik? -
Dean Winchester #93380 üdv. nem gépet hanem külső vinyót szeretnék venni de látom ezer féle a kínálat.
1 TB -t szeretnék venni de ötletem nincs melyik márka a megbízható.
2-3 tb-st szerintem felesleges, ezt is azért veszem mert a laptopoon levő anyagot biztonsági mentésként szeretném lemneteni ha esetleg az egyik vinyó bedobja az unalmast akkor ne vessznek el az adataim. 2tb esetén meg ugye ha behal akkor dobhatom ki, elvileg.
de jelenleg az 1 tb bőven elég mindenféleképpen, úgyis csak a fontosabb dolgokat tenném erre fel. -
#93379 Nem feltétlen az, ha főleg magas felbontáson és felcsavart grafikus beállításokkal játszana, úgy eleve nem reális elvárni tőle mondjuk stabil 60 FPS-t (már ha létezik olyan manapság úgy bármivel) korszerűbb játékokban, így tárgytalan, hogy mondjuk a CPU miatt eleve nem tudná tartani...bár nem annyira gyenge az, sok tesztben alig van érezhető különbség pl. az FX-8xxx szériához képest. :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.12.10. 20:29:59 -
#93378 Gigabyte szerintem -
TomStorm #93377 Üdv!
Szeretnék egy komplett PC-t venni tehát Monitor is+egér(nagyméretü) és világítós bill.kell hozzá.
200 ezer ft maximum a pénz rá.
Nagyon szépen köszönöm előre is!Ja és inkább játékra szeretném nem nagy fogyasztással és optimális zajszinttel:)
Játékok inkább MMO és Stratégiai lennének. -
#93376 Illetve e mellé nézegetek 500w-os tápokat, max 10k-ért, szintén használtan. FSP és Chieftec modelleket néztem. Közülük milyet érdemes? Elég lehet az 500w? Konfigom ott van az eredeti szövegben. (P53 ds3 lap, 4gb ddrII, 500gb semsung hdd, e8400 3.0ghz, és akkor gtx750 vagy hd7850...vagy más, általatok ajánlott. )
Köszönöm.
Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2014.12.10. 19:00:18 -
#93375 Sziasztok.
Bonyolódik a helyzet. A keret felugrott 25-28k-ig. Bővül a repertoár, Én meg bajban vagyok :D
R7 szériák is képbe jönnek már (R9 már talán kilóg ahogy nézem), illetve oldschool fronton kereshetek 7770-nél erősebbet is akár.
Illetve nVidia fronton jönnek a 650ti-k ennyiért, vagy 750-esek. Gőzöm sincs, hogy a régi technikákból maxoljak, vagy vegyek egy újabb generációt, ami talán kiszolgál későbbi, friss konfigban is. Plusz másik dilemmám, hogy nagyon kipróbálnék már egy AMD-t, de a szimulátorokhoz amin játszok/játszanék inkább nVidia ajánlott. Ötletek? Köszi :)
szerk:
Újbóli böngészés után arra jutottam, hogy ennyiért R7 szériát fölösleges néznem, nem egy kategória.
HD7850 (1GB) VS GTX750 (nem Ti) háború dúl most a fejemben. Ki hova szavazna? Esetleg más alternatíva? -
#93374 Sziasztok!
Pár hónapja kértem tőletek tanácsot, hogy milyen alaplapot, processzort és ramot vegyek. A következő hetekben fogom megrendelni, de lenne pár kérdésem.
Az új gép így fog kinézni.:
fsp hexa+ 400w
asus h97m plus
intel i5 4690
sapphire hd7770
2x4gb hyper furyx ram
Ezt a házat néztem ki:
THERMALTAKE VO700A1W3N Versa G2
Jó lesz-e bele az alaplap? A hexa kábelei elegendő hosszúak az alsótápos rendszerhez? Beleférhet egy r9 280x méretű kártya a későbbiekben?
Köszönöm! -
cibi17 #93373 később rak bele még 8giga ramot, egy fx-8350et, egy ssd-t és jó is lesz ;)
kérdés, h tuti elég lesz-e a 6300hoz, meg a 280x-hez az 550es fsp?! :/ nehogy kicsi legyen neki -
cibi17 #93372 amúgy:
Gigabyte 970A-UD3P vagy ASUS M5A97 LE R2.0 ??
az az LE eléggé zavaró ott... mennyivel butítottabb változat? mivel gyengébb? -
Blum #93371 Nem mondtam, hogy nem lesz jó, csak egyszerűen sok. Későbbi gép fejlesztésnél azonban jól jöhet. -
cibi17 #93370 de 55be jó lesz a 280x, nem? -
Blum #93369 Jó lesz, de az a 280X brutális overkill ebbe a gépbe. -
cibi17 #93368 Üdv!
haver megkért, h nézzek neki vmi gépet össze. ő az "olcsó házas" :) mindenből, mindenből a legolcsóbb, ám legyen. azért ránéznétek? így épp kijön a pénzből:
ASUS M5A97 LE R2.0
AMD FX-6300
8GB ddr3 kit corsair, hyperx, vagy geil, a legolcsóbb 1333mhz-tól, meg cl9-től
FSP raider 550
wd blue 1terra
kb legolcsóbb ATX-es ház ( :/ )
samsung dvd-rw
meg egy használt sapphire 280x dual-x -
#93367 Ez bennem is felmerült, de 2 terrán se tudok rendet tartani, iszonyú káosz van a gépen. Pénteken megyek elvileg a hdd-ért majd rákérdezek, hogy mi van esetleg a raktárban ami az oldalon nincs kint, hátha kapok egy kis törzsvásárlói kedvezményt is -
#93366 Én rátennék még egy kis pénzet és 4TB-set vennék, nekem is van kettő és naaagyon hasítanak (seagate-ek term.). Igaz én még sokkal drágábban vettem őket, de megérte. -
#93365 Köszi! -
Blum #93364 SEAGATE SV35.6 3TB 7200rpm 64MB SATA3 35.875 Ft
Ez most a legújabb Seagate, kifejezetten hosszú távú adattárolásra tervezték.
Vagy ott van még a WD RED és Purple de azok "csak" 5400-asok. -
#93363 Nem árt alaplap oldalán utánanézni melyik gyártó, melyik típusait kezeli biztosan (amit teszteltek benne ramokat) a deszka.
Volt már rá precedens, hogy gyártón belüli (RAM) verzióból de egy típusszámmal eltérő változattól bsod-zott ugyanaz az alaplap. A memória pedig hibátlan volt.
Mégse azt kellett volna megvenni ami (mert hát csak AZ) volt a webshop oldalán, hanem másik boltban megvenni A megegyező típusszámú ram-ot, amit az alaplap oldalán is feltüntettek a Memory Support résznél.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2014.12.10. 08:46:28 -
#93362 35k-ig milyen HDD-t érdemes venni? 2TB kéne legalább és 7200RPM, a lényeg a kapacitás és a sebesség. Elég rég nem követtem a HDD-k fejlődését, de most egyszerre kezdi megadni magát az összes hdd-m és még a helyből is kifogytam ezért kéne valami jó megoldás. -
#93361 Plusz itt olyan emberek írnak konfigot akiknek nem célja eladni semmi szart és ár/érték arányban igyekszik mindenki a legjobbat írni. A többség kedvtelésből, hobbiból követi a dolgokat. Vagyunk páran akiknek alkalma nyílik ki is próbálni egy-két drágább vagy éppen olcsó de használható cuccot. Nem úgy mint egyes boltosok, "hozzáértő szakemberek" és a néhány jól fizetett teszter, akiknek a célja a rajtuk ragadt szemét vagy éppen a legújabb parasztvakító csicsás hulladék eladása/reklámozása. -
#93360 Ezzel egyet kell, hogy értsek, utóbbi két gépemhez itt kaptam tanácsokat, egyik sem kékhalálozik, fagy, és mindkettőn 3+ éves windowsok voltak. Ismerős körökben meg 3 havonta rakták újra a hozzáértők, gondolom sikerült úgy összeválogatni az alkatrészeket. -
Blum #93359 oops..sry :P -
Blum #93358 Ehhez a "majd én olvasok oszt döntök" filozófiához egy gyors gondolat.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Attól, hogy gugliba beírod és olvasgatsz mindenféle baromságot meg kikeresed, hogy mibe-mit lehet bele dugni még jó eséllyel lehet az, hogy összeírsz magadnak egy gépet és komplett hülyének fognak nézni. A legtöbb probléma innen ered amúgy átlag juzerek körében, hogy nem a szakértőt (igazi szakértőt nem a 3 hónapos OKJ képzést elvégző emberkét) kérdezik, hanem mindennek maguk járnak utána, megveszik a cuccot és röhögnek magukban, hogy most engem aztán nem baszott át ez a manus...aztán kit hív amikor mégse jó? Na ugye...
Félre ne érts, nem azt mondom, hogy te is ilyen kihaénnem szarrágó okostojás vagy csak arra célzok, hogy inkább kérdezz. Az interneten rengeteg baromságot hordanak össze, arról nem is beszélve, hogy mennyire összetett tud lenni az egész...laikusként/újoncként nagyon könnyen belelehet keveredni a dolgokba.
Inkább írd meg, hogy mi kéne meg mennyiért, az alapján mi kihozunk valamit (ami biztos működne) és abból akár a tanulmányozást is elkezded.
Volt már rá példa, hogy olcsójános ismerős megvette az 1155-ös i5-öt 1366-os alaplappal...volt pislogás :) -
#93357 Az alaplapokra értettem :) -
Blum #93356 Jó eséllyel visszaveszi magát 1600-ra de előfordul, hogy azt már nem bírja és jönnek a kékhalálok...a juzer meg pislog, hogy "hádemostmééér?"
Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.12.09. 20:53:04 -
Blum #93355 DDR1 ramokat is lehet még kapni :)
Már most csal amúgy a kolléga, egy sima "what's inside of a computer" guglizással kilehetne deríteni. -
#93354 ha a GTA V szaggatni fog 970-en akkor veszek még egyet :D