103176
1411386313.png
  • Drizzthsz
    Nagyon sokáig szerintem egyik sem, pci-ex 2.0, s egyéb felesleges újítások okán.
    Lassan meg kell szokni, hogy a pc-t kétévente lehet dobni a kukába.
  • petee
    valaki megtudná mondani,hogy az intel meddig fog gyártani 775-ös tokozású
    procikat? Meddig lesz használható a mostani platform? És ugyanezt kérdezem az AMD-nél, meddig lesz használható a AM2-es platform?
  • takraj
    Ennek az Intel Virtualizációnak amúgy van valami gyakorlati haszna is? Egyáltalán mire való?

PS.: Nem vettem meg végül az új procit, tudtam nagynehezen szerezni egy alaplapot, inkább még spórolok kicsit + megvárom hogy hogy alakulnak az árak végül :)
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, érdemes várni, mer jó árak lesznek ám! A lepényhal meg utoljára.
  • Inquisitor
    Igaz, de negem jobban érdekel az "ólcsó" Q6400 ára által eső E6xxx sorozat (mert ugye abból is újak jönnek) árai. :)
    De meglátjuk. Amikor utoljára néztem az E4300 és E6300 között volt vagy kemény 10-12USD különbség, annyiért meg nem éri meg. Mondjuk elég fura, hogy csak januárban jön ki, egy ruszki oldalon Október végén (!) volt pár fotó egy raktárról ami a kiszállításra váró E4xxx procikkal volt tele. Igaz szintén akkor volt fotójuk az E6200 prociról is, ami azóta se jött ki.
  • Sir Quno Jedi
    Lehet, de az árakat amúgyis lenyomja most az Intel ezzel párhuzamosan, már be is jelentették.
  • Inquisitor
    Lehet kapni ennyiért 7600GT-t, igaz általában nona-et, bár 128MB-os GigaByte is ilyen árban van.
    De!
    Vigyázva ám, mert árulnak ám DDR2-es 7600GT-t is, ami jobb helyeken "csak" 26-28K, de lelketlen vagy síkhülye árusok adhatják drágábbért is ... Ha nincs a dobozán nagy betükkel, hogy DDR3-as, vagy rá van írva DDR2, akkor NE vegyétek meg, mert azért egy 7600GS meg drága ennyiért ...
  • Inquisitor
    "Amúgy most januárban adja ki az Intel az új E4300-as procákat, amik kisebbek, kisebb fogyasztásúak, kevésbé meglegszenek és olcsóbbak is az E6300-asoknál. Igaz a virtualizációt állítólag nem támogatja, de ki nem szarja le. Érdemes megvári!"

Ha a várható árakról szóló hírek igazak, akkor állatira nem éri meg megvárni őket. Minimálisan olcsóbbak csak, és a kisebb FSB miatt biztosan lasabbak is. Húzhatóság eddigi hírek alapján ugyan olyan jó ... Ha még is sokkal olcsóbbak lesznek, akkor viszont nagyon jó vétel lehet, de addig?
  • Magnum PI
    http://multimediatower.hu/arlistak/towerarlista.xls

És ez még csak nem is Pest, ez Debrecen. Pesten gondolom még olcsóbb.
  • Tufa
    Értem, köszi. Addig nem várok akkor, kifogom bírni sztem dx9el is... :)
  • zolo
    Ma még nincs egy dx10-es játék se , meg nem is lesz , amíg nem lesz mindenkinek elérhető a Vista.Az olcsőbb dx10-es karik pedig körülbelül tavasszal lesznek bejeletve, és utána nemsokkal elérhetők lesznek számunkra is.
  • Tufa
    Akkor a dx10es kártyák pl csak ilyen árkategóriában lesznek vagy várható hogy lesz 50 körül is vmi normálisabb? Nem akarok 100ezreket költeni egy gépre, igazából nagyon olyan játékról sem tudok amihez kellene a dx10.
  • zolo
    Ez most attól függ , hogy a 8800-asokat most minek nevezed.Merthogy a dx10-es kártyák már itt vannak és elérhetőek.130000 a 8800GTS(úgy olvastam közel GTX szintre húzható) és a 170-180000 körül a 8800GTX.Akármelyiket vennéd meg, kihúzod vele bőven, de ha most nincs ennyi pénzed, akkor ideális választás az 1950pro, vagy ha még spórolni akarsz, akkor veszel egy 7600Gt-t.
  • HunGreg
    Én is ezen gondolkodtam..Nálam is stimmel a 2 giga memó, meg az e6400, csak vgával vagyok én is bajban....
  • Tufa
    Tudja valaki hogy a dx10es kártyák milyen árban mozognak majd és mikor jönnek be kb, meg egyáltalán megéri-e majd megvenni. Ha minden jól megy jövőhéten újítanék be egy gépet és egy jó 1 évig szeretném használni(e6300,2*1gb ram éshát a vga kérdéses, egyelőre x1950prot néztem ki), egyre több embert látok aki most vesz configot de vga-t csak vmi low kategóriásat, a dx10 miatt..
  • Sir Quno Jedi
    Nem tudom, biztos, bár csak híreket olvastam róla itt-ott.
  • zolo
    Én 23-ért vettem 7600Gs -t , 34ért már tényleg 7600Gt van.
  • KisKolok
    Hol kapsz 34ért kisker áron 7600 GT-t? nem gs-ről van szó.
  • Ari18
    Kevésbé melegszenek ????? nem tudom,hogy 4 óra játék után a 45-50fok soknakminősül?mert szvsz nem.
  • Tufa
    erről van valami teszt?
  • petee
    én is így tudom.köszi.maradok az abitnál:)
  • izb
    abit tuningra jobb szerintem...
  • petee
    valaki? nekem eddig abitom volt,most is az van.de úgy látom hogy az asus nagy sláger most,mindenhol lehet kapni és kb. egy árban vannak.Ezen dilemmázok...
  • petee
    szerintetek melyik a jobb: ABIT KN9ultra vagy ASUS M2NE ?
  • janos666 #5152
    Frissebb driverekkel elvileg már az se gond ha nem egyezik a márka. De végső esetben ráböksz valamelyik márkára (mindegy melyikre), letöltöd a legfrissebb BIOS updatet és mindkét kártyába beleflasheled ugyanazt a képfilet, és kész is a két egyforma kártya.
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy most januárban adja ki az Intel az új E4300-as procákat, amik kisebbek, kisebb fogyasztásúak, kevésbé meglegszenek és olcsóbbak is az E6300-asoknál. Igaz a virtualizációt állítólag nem támogatja, de ki nem szarja le. Érdemes megvári!
  • Magnum PI
    Milyen márkájú a 7600GT? Engem esetleg érdekel ,de persze nem 30-ért mert 34ért márt újat veszek és ez még kisker ár. Engem az SLI miatt érdekelene a VGA, csak félek hogy a különböző márkákkal valami gáz lesz. Ha valaki tud erről valamit akkor segíthetne. Köszi!
  • scorpeeon
    Core 2 Duo E6300
  • janos666 #5148
    2: Szerintetek mennyit kapnék az aláírásban szereplő Alaplap+CPU+RAM+VGA elemekért most?
  • janos666 #5147
    Melyik a goyrsabb, egy Intel Core 2 Duo E6300 vagy egy AMD Athlon 64 x2 4200+?
  • Sir Quno Jedi
    Egyesek szerint február környékétől esni fognak a ramárak...hmmm...
  • BenceYCE
    Megéri! Főleg ha azt nézed mennyit nyersz a fejlesztés után és hogy annyi rááldozott pénzt megért-e neked!
  • czky
    Mér ne érné meg! Vegyél csak ramot! :D
    30-35k között el lehet passzolni a kártyát!
  • zolo15
    szerintem érdems rakni bele ilyen cuccokat hiszen fejleszteni mindig jó.
    mennyiért adnád el azt a vidikarit figyelembe véve hogy most 39000a boltba a gainward és azt hogy vásárlás után már csak -30%-al lehet eladnia dolgokat
  • Rolesz
    Hello!Szerintetek megéri fejleszteni a konfigomat +1Gb ugyanilyenramot bele és még egy 7950GT 512Mb ot belerakni?Ja és menyiért lehet aladni a kb 3hónapos gais meg doboz meg minden tartozékos 7600Gt 256Mb-met?
  • petee
    köszi a gyors válaszodat!
  • izb
    alapjáraton nem gyorsabb viszont nagyon nagy benne a tuningpotencial..
    ennyi a történet.most ez a divat:)
    Ha fontos hogy super piben meg a 3dmarkban mit tud a géped akkor INTEL
    ha ezek lényegtelenek és egy stabil és gyors gépet akarsz akkor AMD X2 amit ugyanúgy lehet tuningolni természetesen és akkor már nagyon kicsi a lemaradás.
    Ja még valami conroe alá egy jó tuninglap nagyon drága,de azok nagyon jók.Amd-nél a proci is olcsóbb és az alaplap is...
  • petee
    thx
    mentségemre legyen szólva,én szegedit kerestem vagy webshoposat,de nem találtam.:)
    Még egy kérdés: miért mindenki a core-t ajánlja, mikor azt jóval többe kerül mint egy amd-s rendszer.azt tudom,hogy gyorsabb, de ennyivel?
  • izb
    googli a barátod?
  • petee
    buék!
    szeretnék venni AMD 3600+ X2-es prockót,de sehol nem találtok a neten. Ennyire viszik vagy ennyire ritka még?