103176
1411386313.png
  • duran5r
    ha yól tom most kijött egy olyan lap ami nforce chipsettel van szerelve és inteles.. asszem nforce 500as széria ez a chipset.. úgyhallottam ez elég ütős. szerintetek? :D
  • duran5r
    értem hát köszi :D azért még várok véleményeket! minél többen írtok annál jobb!! köszi!
  • Drizzthsz
    Játékra egyértelműen C2d, vegyél egy 6300-at, vagy 6400-at, aztán húzd meg neki, 2.8-on szinte kivétel nélkül megy mind, de inkább 3g felett jellemző, csak a húzáshoz jó alaplap, s ram is kell!
  • berlinboy6329
    Core2Duo erősebb bármelyik AMD-nél.Főleg 1 E6600-as.Alap órajrlr 2,33 körül van(vagy 2,66?)és azt húzod 3 fölé 1 jó hűtővel,akkor nagyon jó kis proci.Jól lehet húzni.Igaz szerény személyemnek(milyen hülyeségeket beszélek ma)nincs,de olvass róla teszteket,AMD-ről is meg C2D-ről is és döntsd el melyik kell.Én C2D-t tervezek venni de ez rám tartozik.
  • duran5r
    szerintetek milyen procit érdemes most venni? Amd avagy intel.. X2 vagy Core2Duo .. én szívem szerint inkább az amd mellett vagyok de nemtudom.. játékra kell a gép egyértelmüen.Erre gondoltam AMD Athlon 64 X2 4200 AM2 BOX, valami SLI-s alaplap ha lehet nfroce chipsetes, 2x1 GB DDR2 Ram 800 MHz Kingmax-Mars, Videókárytában 7600GT-re gondoltam mivel az már támogatja az slit és talán később ha ismét jön egy kis zs a konyhára akkor vennék mégegyet belőle. Csak gondoltam azér megkérdem :S szerintetek?
  • bazza
    Hi! Egy munkára használt gépbe, melyen sor fog kerülni videó vágásra, tömörítésre, digizésre, effektezésre stb, milyen VGA kell? Mennyire szűk keresztmetszet a VGA ilyen szempontból? (Core2, 2giga ram mellé)

Úgyértem elég lenne egy 7600GS/GT vagy inkább 7900-as széria? Esetleg ATI, a szebb kép miatt? Vki tudna vmi okosat mondani? Kössz!
  • berlinboy6329
    Az SLI a zolyan,hogy 2 kártyát is egybeköthetsz,és a 2 együtt megnöveli a teljesítményt.
  • moon21
    hello!
    az lenne a kérdésem, hogy az SLI pontosan mit takar?
    video-gyorsitást?
    és ha van SLI-s videokarim, akkor SLI-s alaplap nélkül nem használja az SLI-t?
    és csak nVidia alaplapokból van SLI-s??

előre is köszi a válaszokat!
  • Zetorg
    használtan, garival.
  • Inquisitor
    Újonan garival?
    Bár a fene tudja, megnéztem előrendelésben az X2 procik árát és majdnem beestem a szék alá ... VGA-k is estek mindt jégeső.
  • buldozer99
    www.depo.hu
    Itt nézegess!:D
  • Zetorg
    ment olyan már 60-ért is :)
  • HunGreg
    Lol, most nézem a Pesti, "Idegen Computers"-es árakat...Hát igen, ez vidék..:) Viszont itt a környéken kb 3 helyen a lentiekhez hasonló árakat taláéltam..:)
  • Inquisitor
    " e6400 61538 huf." Jesszus, PH-n tegnap árult valaki E6600-ot 66-ért, ez rablás! :D
  • HunGreg
    Bocs, akkor ezért érthettem félre..Így már nem is mosolygok annyira a konfig láttán..:) Pedig szépen hangzott..:(
  • Sir Quno Jedi
    Itt nettó árak szoktak volt elhangzani, nem véletlenül...
  • HunGreg
    Még annyira zaklatnálak, talán nem írtam le, nekem bruttóban kéne az a max. 270, illetve ha bruttó árakat írtál, akkor a forrásaidat elárulnád? Mert pl. az Asus p5b deluxe alaplapra én olyan jó 10k-val magasabb árakat találok, de ugyanígy vagyok a procival is pl, e6400 61538 huf...
    Bocs a zaklatásért :)
  • HunGreg
    Még annyira zaklatnálak, talán nem írtam le, nekem bruttóban kéne az a max. 270, illetve ha bruttó árakat írtál, akkor a forrásaidat elárulnád? Mert pl. az Asus p5b deluxe alaplapra én olyan jó 10k-val magasabb árakat találok, de ugyanígy vagyok a procival is pl, e6400 61538 huf...
    Bocs a zaklatásért :)
  • HunGreg
    Köszönöm a segítséget!
  • petee
    hiszek neked,lehet igazad van.de ezt nézd meg,egy ellenpélda:c2d lapok tesztje

itt azt írja a srác,hogy az abit ab9 jobban teljesít mint a ab9 pro.Ilyen is van. Lehet hogy a Te általad említett Gigabytenál nem így van,de látod,nem mindig igaz amit mondasz.
  • petee
    pedig ezt tegnapi friss cikk:)
  • Inquisitor
    "nem értem a tuninghoz miért kell drágább lap, mind ugyanaz csak a felszerelségük más"
    Pedig frászt, ott van a tesztekben is, hogy pl. a P5B Deluxe vagy a GigaByte-ból a DS4 mennyivel húzhatóbb mint a "sima" P5B vagy a Giga-ból a DS3. Meg mondjuk a feszültségek állításának finomságai, maximum FSB és ilyen dolgok alapjn elég nagy difik vannak.
    Például kapsz egy csomó atomolcsó i945 Core 2 lapot, de az FSB-t nem túl sokáig variálhatod rajtuk.
  • PíszLávJuniti
    egy kicsit bővebb teszt...
  • PíszLávJuniti
    mintha ezt a cikket már jóval régebben láttam volna..

• czky
    kb.:
    Asus P5B-Deluxe 42k
    E6400 50k
    2x1gb ddr2 kingmax 800mhz 55k
    nvidia 7950gt 60k
    200gb sata2 samsung 17k
    dvd-rw samsung sata 9k
    chieftek 560w 28k
    meg vmilyen ház ???

hasraütésre ez... :)
  • HunGreg
    Gyerekek! Ha valakinek van kedve és ideje, összedobna nekem 1 képzeletbeli konfigot MONITOR NÉLKÜL max 270-ből? Inteles proci érdekelne elsősorban. Előre is köszi!

Greg
  • petee
    eggyel utánad linkelt:
    C2D 2.rész
  • Drizzthsz
    http://prohardver.hu/cikkek/2006-08-14/core_2_tuning_kevesebb_neha_tobb/
  • Drizzthsz
    Van a Ph!-n két cikk, itt az egyik, alaplapokról szól, meg Core2-ről, illetve tuningjáról:
    http://prohardver.hu/cikkek/2007-01-02/alaplapok_core_2_duo_ala_2_resz/oldal_8.html

Még nem olvastam el, de azért a végén sokatmondó a táblázat. Majd elolvasom pár nap múlva, de holnap hálózatokból vizsgázok, úgyhogy nem érek rá. :D
  • Tufa
    linket légyszi ahoz a teszthez, én is filózok milyen lap legyen még..
  • petee
    jaja.800-as ram lesz. nem értem a tuninghoz miért kell drágább lap, mind ugyanaz csak a felszerelségük más. Pl az asus p5b amit ajánlotok,ugyanannyiba kerül mint a abit,de én abit párti vagyok,mellesleg a ph!-s tesztben elég jól szerepelt.
  • Inquisitor
    Ehh, nem tudok számolni, szóval 1066/4 = 266, de a négyes szorzó meg a dual chanel miatt pont jó az 533-as ram hozzá.
  • Inquisitor
    Miért is? A proci alapból 533-as, akkora tuninghoz meg olyan lap is kell már, ami mégdrágább.
  • Drizzthsz
    Mondjuk ezt az Abit lapot néhol írják, hogy fagyogat, az Asus P5B-t szokták ajánlani leggyakrabban.
  • Drizzthsz
    Hát szerintem az első. De Ramokból legalább 800 mhz-set vegyél, kell a tuninghoz!
  • petee
    intelhez:
    E6300
    ABIT AB9

AMDhez:
    X2 3600+
    ABIT KN9U

a többi cucc ugyanaz,az nem számít.E kettő közt van 21K-s különbség.
  • Drizzthsz
    Ha azt nézzük, hogy mondjuk egy E6300-at tuti legalább 2,8-on fogsz hajtani legalább, akkor szerintem igen. Alaplappal együtt kerülne 21-gyel többe? Milyen lapot vennél egyikhez, meg másikhoz, s milyen procival pontosan?
  • petee
    kb. 21 ezer forinttal kerülne többe a c2d, ennyit megér, nem?
  • Drizzthsz
    Hát, ha van rá pénzed, szerintem mindenféleképpen C2d, nagyon le van jelenleg teljesítményben maradva az AMD sajnos. :-(
  • petee
    akkor,pedig tökmindegy melyiket veszem a jővő és időállóság szempontjából? Pedig én ez alapján szeretnék dönteni,de nem tudok.