103176
1411386313.png
  • Inquisitor
    Mit értezs "Hibrid" alatt???
    Milyen procihoz, ramhoz, milyen VGA csatival, stb?
  • Antrax #5415
    csumi

Mondana nekem valaki egy hibrid alaplapot 20k alatt???
  • Gabesz amd64
    a VGA-k közt nemigazán van különbség
    csak a körítés más...(több cd,egyéb apróságok)
    8800-as szériás kártyákon ugyanaz a referenciahütés csak a matricázás más
    egyes gyártók alapba ugy adják a VGA-kat h fel van huzva ezek természetesen drágábbak.

Asus EN = Extreme Nvidia
    MSI NX= Nvidia Pci-ex csatolójú
    Leadtek WF PX = ismét Pci-ex -et tesz, a WF az meg Winfast
    ...
  • Gabesz amd64
    minek bemásolni? LOL

inkább néhány mondattal megfogalmazni,de a #5406-es hsz.ben látom télleg nem akartál segíteni akkor meg jobban tetted volna ha nem is írtál neki...

hogy minek kérdez ilyeneket meg itt Rohamsisak?
    mert itt azt hitte h gyorsan kap érthető választ néhány mondatban

na mindegy nem erőltetem tovább a dolgot...
  • mycso
    Erre én google és: :D

Egyébként nemkell oldalas helpeket írni, mert ezen nincs mit elmagyarázni. Megadtam a legfontosabb infókat /az oldalak címeivel/ ott meg már csak kitudja egyedül is választani az adott terméket.
    A góglét meg pont az olyan esetekre adtam, ha talál valami új dolgot pl.: hítpájp --> akkor azt beírja és már tudni is fogja mit jelent.

Bár bemásolgathattam volna énis a gyártók oldaláról az 1-2 oldalas termékleírásokat, de ..
    1, kicsit szétcseszné a fórum kinézetét
    2, ez egy informatikai fórum nem pedig óvoda
  • BenceYCE
    Vagy ha Te kérdeznéd tőlem, hogy két busz között mi a különbség, én mondanám neked, hogy az egyik Zetef váltós a másik meg Prága...

Szerintem a srác inkább csak rosszul tette fel a kérdését. Pl valszeg halványlila gőze nincs arról, hogy mi az a head-pipe. Olvasd el a hsz-ét. Fogalma nincs arról, hogy különböző márkák különböző teljesítményt jelentenek a vga piacon. Inkább egy oldalnyi helpet lenne nehéz írni neki és biztos ettől riadtál meg. :) Sebaj! A srácból lehet még valami:) Csak keveset olvas!

Szép napot mindenkinek!
  • mycso
    Én általában segítek is, ha tudok.
    De nehogy már egy olyan dolgot magyarázzak el neki, amit ha fellép a gyártó honlapjára, vagy 2 kattintással megtudhat. "hogy pl 2 lap miben különbözik egymástól"
    Ezt azért te sem gondolod komolyan.
  • BenceYCE
    Egyetértek. Én már azt is díjazom, hogy nem nyitott neki új topicot. :)
  • izb
    a fórum arra való hogy a problémáinkat itt közösen segítséggel meg oldjuk...
    Na most ti ennek az ellenkezőjét csináljátok...
    A sok álokoskodás helyet lehet segíteni is....
  • ig88
    egyébként igazad van, pl a depo.hu-n is le van írva minden szerintem
  • mycso
    Hát ez már LoL

www.asus.com
    www.leadtek.com
    www.google.co.hu
  • BenceYCE
    -V és -VM a G965 chipkészlettel

-E, -E Plus, Deluxe, Deluxe WiFi és a sima P5B P965 chipkészlettel
  • saviola
    Nem biztos, de asszem az a különbség a sima p5be- és aa deluxe között, hogy az utobbiba, párba is használhatsz vidókarit, a wifis delux a sima deluxtól asszem annyiban, hogy van rajta WiFi-AP Solo antenna jack. A P5B-E és a ASUS P5B-VM azok meg asszem már anégymagos Intel Quad-core procikat is támogatják, a többit nemtom.
  • Rohamsisak
    Sziasztok! Lenne egy-két alaplapokkal és vid kártyákkal kapcsolatos kérdésem. Asus P5B-E S-775 , Asus P5B-V S-775 , Asus P5B-E Plus S-775, Asus P5B S-775 , Asus P5B Deluxe S-775 , Asus P5B Deluxe Wi-Fi S-775, ASUS P5B-VM iG965, nos , mindenképp p5b alaplapot akarok venni de naon nem vágom hogy az alaplapoknál mi a fontos, szóval megköszönném ha valaki elmondaná hogy mi a különbség ezek között és hogy ha csak a sima p5b s-775-öt veszem meg akkor mik maradnak le arról ami a többi változatokon van. A másik kérdésem a vga val kapcs ban, hogy egy 8800gtx-nél pl. az asus és a leadtek közti árkülönbséget mi adja, vagyis miért olcsóbb, és nem járok-e rosszabbul ha az olcsóbbat veszem? És az utolsó kérdésem, hogy pl. az Asus EN 8800 GTX , MSI NX 8800 GTX , Leadtek WF PX 8800 GTX - kártyáknál mit jelentenek a: EN, NX, WF PX, jelölések, és hogy ezek a kártyák teljesítményben függenek-e a gyártótól, vagy csupán a hűtés meg ilyesmi dolgok térnek el és a teljesítményük azonos? A válaszotokat előre is köszönöm!
  • NeoMaN
    Ezt így nem tudni. Mondjuk talán a táp szokott gyakrabban beporosoodni, és azokban van gyengébb minőségű venti...
  • Jose870318
    vajon melyik lehet a hangosabb?A táp venti vagy a proci venti?Amugy köössz a helpet.DVD írom van.NEC
  • sb1
    Én csak a prociról tudok nyilatkozni, de arról nagyon jó véleménnyel.
    Nagyon jó a gyári hűtés, simán felráncigáltam 3.2-re,egy jó darabig biztosan sok mindenre elég lesz.
  • CybeRick
    Sziasztok. Asus P5B alaplap + E6400 procival kapcsolatban várom a tapasztalataitokat. Bár javasolták ugyan többen is, hogy várjak még 1-2 hónapot egy komplett gépcserével.
  • Gabesz amd64
    tökre szeretem h még egyesek használják a geforce 6 szériára az Fx "előtagot"
  • mycso
    Énis inkább intelben vagyok otthon, bár lentebb írtam egy x2-es konfigot is neki.
  • BenceYCE
    Lefogod a ventit és ha a nagyobbik zaj megszűnik akkor...

Kontakt spray az nem sűrített levegő. A levegőt portalanításra a kontakt spray-t elektromos érintkezési hibák kiküszöbölésére használjuk. De vehetsz már egész olcsón csendes ventiket.

Első körben vegyél egy másik tápot ha a codegen házba codegen akárhányas tápot tettek. Ajánlottak már itt 1-et 2-t, olvass vissza. És ha a táp zörgött akkor 2 legyet ütsz egy csapásra.

Utánna ha nagyon szeretnél játszani vele pötyet újabb játékokkal akkor vehetnél bele még egy 512-es memóriát. Ha Intel proci van a gépben és az alaplap kezeli dual-ban a memóriát akkor figyelj a késleltetésre a memóriamodulnál és ugyanolyat próbálj beszerezni, mert a dual-ban kezelt memória sokat dobna a gépen. A konfigból ítélve nem újabb fajta AMD-d van így ha régebbi AMD procis akkor meg úgysincs értelme dual-ra hajtani mert nem használja ki. Így vehetnél 1024-est. Persze 400-asat ha a régi ram is 400-as. Ha kissebb akkor keress boltot, hátha találsz még valahol 333 v 266-ost. Esetleg használtan.

Szóval milyen procid van?

DVD-írót nem írtál pedig az azt hiszem ma már alapfelszereltség. Legújabb Pioneer megteszi ha nincs még.
    Helyette írtad a tv kártyát ami nem oszt-nem szoroz.
  • saviola
    ok rendben védül is mind1 a konfigok így is hasonlítanak egymásra :-D Amd-t meg nem írtam mert nekem nem volt azt nincs tapasztalatom
  • Jose870318
    Kössz a választ.kontaktspray=sűritett levegő?
    Az a gáz hogy nem tom a tápnak a hangja vagy a procinak a hangját hallom.Milyen tápot vagy proci hűtőt javasolnál hogy vegyek.Kössz.
  • mycso
    Hát az asrock lapok nem valami gyors tuninglapok, de legalább stabilak.
    A gf 6600 mostanság már elég sok game alatt elhasal még gyengébb beállításokkal is, de sok játék még mindíg nagyon jól fut rajta.
    80-as winyó, ha neked elég akkor...
    300-as codegen táp van gondolom abban a házban, bár nemtom milyen procid van, de az ilyen tápokkal nemárt vigyázni.
    512MB DDR --> esetleg még 512MB-tól sokkal vidámabb lenne a rendszer.

Hang: proci hűtő, vga hűtő, tápventi, esetleg ha van a házban rendszerhűtő azok is hangosak lehetnek.
    Kis portalanítás, esetleg ventik olajozása vagy befújni kontaktsprével valamennyit javíthat a dolgon.
  • Jose870318
    Szg konfiguráció adataim:
    Asrock alaplap,512 MB DDR ram,Mercury TV Card,Nvidia GeForce FX 6600 256MB videocard.Maxtor 80 GB HDD,Codegen 300 W ház----mi a véleményetek a gépről.Min kéne javítani hogy jobb legyen?Köszönöm a válaszokat annak aki ir.
    Ja és milehet a baj a gépemmel mert hangosnak találom.
  • mycso
    Nemis azt mondtam, hogy 20-ért vegyen házat. Szerintem egy elég tág intervallumot adtam meg.
    16-17k körül 250-es satásat veszek.
    Egyébként azt írtam 12k körül --> és 13-ért van sata2 160-as.
    Én ide és sata2 között pl Segate-ből 400ft difivel tudok.
  • saviola
    bocs elnéztem mit írtál de mindenképp sataII ajánlom
  • saviola
    hát megnéztem nem sok 16 a sataII vinyó
  • czky
    az ide és sata2es winyók között van pár100ft különbség...
  • saviola
    20-ért nem fér bele ház, ide-vinyót kap ennyiért talán, de Sata II-es nem
  • mycso
    proci: e6300 - 42k körül
    lap: i945 vagy valami nf5 - 20k körül
    ram: 1g/800 - 26k körül
    dvd rw - 16x 7k körül
    dvd read - 4k körül
    hdd 160g - 12k körül
    táp CF 400w - 12k körül
    ház - passz, hogy milyen kell 2k - 20-30...k-ig akármilyen
    VGA: Én valami 7600gt körülit javasolnék - 33k körül /vagy olyat amire marad pénz/

Illetve ha ez így sok, akkor az E6300 helyett egy D915-öt kell venni olyan 24k körül!!!!
  • saviola
    Samsung SP2004C eza vinyo sata II 160 gb
  • saviola
    Gigabyte GA-945P-S3
    Samsung SP2004C
    Intel Pentium D 925
    Inno3D GeForce 7600 GT
    Samsung 1024MB 667MHz
    FSP Tápegység 400W
    LG GSA-H10N
    Én kb ezt hoztam ki, de biztos van aki jobbat is kihoz, ebben igaz csak dvd író van, de szerintem felesleges bele külön olvasó is, ház sincs benne de az kb 7-8 ezerért kapsz egy jót, így kb 140-145 között jön ki, az árakat a depo-ról néztem
  • Arsenal Man
    Vinyból csak 160-as
    Egy dvd írót, meg külön egy cd/dvd olvasót gondoltam
    Monitor nem kell, csak maga a gép
    tápból sem kell nagyon nagy és nagyon márkás

Emelett a feltételek mellet mit ajánlotok?
  • mycso
    Bár így nehéz, mert nemtom mit takar az a stb.

Pl., monitor is kell, meg nemtom mik az igényeid.
    Elég egy 40-es vinyó vagy 500-as kell????
    Elég egy CD olvasó vagy dwd író kell????
    a többivel is ugyanez a helyzet.

Most kb nézegettem egy ilyesmit lap+proc /vagy e6300 vagy x2 3800+/, 1giga 800-as ram, 7600gt, 250-es winya, 16x dvd rw, valami ház, 450-es chieftec --> amd: 150 körül, intel 170 körül.

Illetve proci helyett amd --> betolhatunk egy 3500+ vagy 3700+-t is és akkor máris egy 10-essel kevesebb, vagy intelnél egy D915-öst és akkor szintén 1x-el kevesebb, illetve valami kevésbé tuningbarát lapot és akkor még egy 10-es minusz.
  • tmisi
    Most vettem meg a Gamestart, abban van egy jó kis konfig 110 ezerért monitor nélkül. De ezért egy picit módosítottam rajta. AMD-s.
    Atlon64/3500+ AM2 CPU
    ASUS M2N-MX alaplap
    1 GB RAM DDR2 (2x512 legyen, Dual Channel, Corsair v. Kingston, lényeg, hogy márkás)
    Sapphire Radeon X1650XT vagy 7600GT vagy jobb, a rendelkezésre álló pénz dönti el
    80 GB vagy nagyobb vinyó (SATA), márka mind1
    DVD-író bármi, pl. NEC
    350W minőségi táp: Chieftec, FSP
    ház: ami tetszik, de ha táppal együtt van, akkor valami komolyabb (pl. Chieftec, ASUS)

Intel terén valami olcsóbb Dual Core, esetleg Pentium D jöhet számításba. Szintén ASUS alaplapot ajánlok.
    Majd a többiek profibbak, ők jobban értik az újdonságokat. Ezt csak vedd egy 5letnek.
  • Arsenal Man
    Sziasztok!

Maximum 140ezerért szeretnék gépet összerakatni. Leginkább játkra kéne!
    Úgy hogy minden benne van (alaplap, proci, vga, memo, vinyó, ház stb) össze tudna valaki állítani egy jó konfigot?

Nagyon megköszönném

üdv

AM
  • FFX
    Köszi akkor valószínűleg ezt a lapot fogom megvenni.
  • saviola
    memórián rágódom mert van egy Corsair 2X512 667 mhz nemtom melyik lenne a jobb igaz a akeMS 800 mhz-es csak nem tudom mennyire jó.
  • zolo
    Nekem ilyen Gigabyte lapom van , amit írtál, és ugyanazt tudom róla mondani , mint a kolléga az ő MSI-jéről:
    Gyors, megbízható, lehet vele játszani akár, de hosszab távon nem éri meg ebben a VGA-ban gondolkodni.És még külön pirospont, hogy 7.1-et támogató hangkártya van rajta.(Bár szerintem sok alaplapnál ez már alap)Én csak ajánlani tudoml.