103176
1411386313.png
  • Sir Quno Jedi
    Mostan éppen 4 gépem van odahaza, mermér?!
  • BenceYCE
    Nekem pazze ezen a gépen se elég az ujjam az összes gombhoz, neked meg 2 is kell? :)
  • Sir Quno Jedi
    Nekem is van vacsi újan vett Asrock-om és királyul megy (második gépnek).
  • Inquisitor
    Én se gondolom, hogy a legjobb vétel, de elszoktam olvasni sok fórumon az AsRock tulajok véleményét, és meglepően sokan elégedettek.
  • Inquisitor
    Vagy megindoklod értelmesen vagy ne írj marhaságokat.
    Lehet, hogy nem tuningkirály lapokat gyárt, de attól nem sz*r.
    Speciel jobban megbízom bennük, mint Abitban.
    Ami nyűgje meg van egy lapnak, az inkább Bios, de méginkább chipset függő.
  • mycso
    Gratulálok, eme pompás sokatérő hozzászólásodhoz, a másik topicban kaptál választ a hülyeségedre.
  • mycso
    Tényleg ennyiért mennek, erről nem én tehetek, sőt apronet, vatera, stb.-n akár többért is elmegy.
    Én konkrétan a proharveres árakra támaszkodtam.

• E7han
    Aki ASROCKOS alaplapot ajánl az szégyelje el magát...ejnye
  • [Jakuza]
    Ugy jon ide, hogy kivesz ennyiert hasznalt cuccot amit leirtal, amikor jobbat kaphat nehany ezressel dragabban ?

• mycso
    Nézz szét a prohardver piacán, talán az az egyik mérvadó, ha olcsó számtech cucc kell.
    Hogy jön ide a 3000+ a64?????
    Ha jóltévedek a d43-as Hynixek elég tuningbarát darabok, így ne brand árban számítsuk már őket, mezei márkás ramok 10k és felette vannak/512mb.

Uj Asus A7N8X-X Nvidia Nforce2 brutto 10k
    Ezt megint nem értem hogyan jön ide???
  • [Jakuza]
    Szerinted ki ad egy hasznalt Bartonert 10k-t amikor 12,5 egy uj AMD 64 3000+ ?
    Uj Asus A7N8X-X Nvidia Nforce2 brutto 10k
    UJ Brand Memoria 2x512 17k brutto
  • sb1
    A két proci között rendszerbúszbeli sebességkülönbség van, ha jól tudom... (524-533mhz, 531-800mhz)

De szerintem inkább a 820-ast vedd meg, mindenképpen jobban jársz...
  • Apus
    Sziasztok! Kinéztem pár procit, de nem világosak a számok:
    P4 3000 (524)
    P4 3000 (531)
    Mik a zárójelben lévő számok? az 531 drágább asszem 1000 forinttal.
    Harmadik választottam a 820D
  • mycso
    LoL

Lap: ~5-6k --> ~7k
    Proci: ~5k --> ~9-10K
    Memoria: ~12k --> ~17-18k
    VGA:~ 10-12k --> ~14k

A DVD olvaso CD iro egyben ugy 5k
    Haz tappal kb 5k --> ~3k
    60as vinyo ~5k --> 6k
    40es ~3k --> ~4k

Inkább valami ilyesmi. ;)
  • [Jakuza]
    Lap: ~5-6k
    Proci: ~5k
    Memoria: ~12k
    VGA:~ 10-12k

A DVD olvaso CD iro egyben ugy 5k
    Haz tappal kb 5k
    60as vinyo ~5k
    40es ~3k

• Drizzthsz
    Beárazás kellene fiatalemberek!

Semmi nem garos már, egyben érdekelne az ára, vagy akár alkatrészenként:
    Abit NF7-v2.0, Barton 2500+@3000+(10.5*200), 2*512 Hynix D43, Ati Radeon 9800 np, pro biossal, régi dvd-olvasó, 16*philips cd-író, firewire pci-os kártya, Vantec Va4-c7040 Aeroflow hűtő, floppy drive, 400 wattos codegen táp, 3 cd-méretű, s 1 floppy méretű ''nyílással''. Asszem ez minden.
    Meg persze egy 60-as ibm, s egy 40-es Seagate vinyó.
  • BenceYCE
    Nem tudom az árakat...
  • BenceYCE
    Neki nem kezeli dualban a deszka
  • roblee
    Hú-ha, srácok! Köszi a sok infot.
    Tehát 2x1G és 400MHZ. Mindegy hogy SS vagy DS!
    Műszaki leírása az alaplapomnak ITT van, ha érdekel benneteket. Sajnos nekem nem mond túl sokat, csak néhány dolgot értek belőle.
    Köszi mégegyszer a segítségeteket!
  • Inquisitor
    És ha nem tévedek az egyoldalas ram 1 Bankot, a kétoldalas meg 2 memória Bankot jelent. Alaplapnál meg jellemzően megadják max. hány Bankot kezel le, meg ez lehet a magyarázat a még is működő dual chanelre is?
  • czky
    Ja a CL3-as ram kerül 18-22k-ba, addig a CL2-es 30k fölött van. Ennyit abszolút nem ér az alacsonyabb késleltetés.
  • BenceYCE
    Ja elfelejtettem...
    Igen jól értelmezed, 2x1gb. Jobb lenne 1x 2gb de a deszkád nem támogatja csak 1 gb-ig a mem modulokat. Így ha elcseréled a 2x512-t egy 1gb-osra már azzal is jobban jársz mert a nagyobb az újabb és könnyebben el lehet adni esetleges új konfignál. Ja és az egyoldalas (single side(SS)) és a két oldalas (Duble side (DS)) mem modul közt nincs különbség. A lényeg, hogy ne 266 v 333 MHz-eset vegyél hanem a DDR1 esekből a legnagyobb 400MHz-eset. Azon belül pedig próbálj meg meggyőződni arról, hogy minél kissebb legyen a késleltetése. Így a 3.0, 2.5 helyett 2.0-at próbálj meg szerezni.
  • BenceYCE
    A Ram memória modul fizikailag egy vagy két oldalon lehet chip-pel teleszórva.
  • roblee
    Köszi a segítséget!
    Annyira nem vagyok ebben otthon.
    Ez azt jelenti, hogy a 3 dimm-ből nem érdemes mindegyiket felhasználni, mert lecsökkenti a memsebességet?
    Ezért érdemes megszabadulni a 2x512-től és beruházni 2x1G-ra. Jól értelmezem?
    UI: Mit jelent a single- és double side?
  • czky
    Be lehet rakni mellé az 1 gigásat is, de valszeg nagyon meglepődnél. Nézd meg az alaplapi leírásban, hogy milyen memóriasebességek lesznek, ha mindhárom foglalatba teszel ramot.
    Segítségképpen itt van a kérdéses oldal:

• roblee
    Ja, és jobb ua-t a márkájút használni mint ami van, vagy teljesen mindegy?
  • roblee
    g=5, bocs
  • roblee
    Azt nem lehet megtenni, hogy a 2x512 mellé berakom az 1G-t? Így lenne 2G ramom. Vagy csak 512-t a 2xg12 mellé? Vagy itt lennének kompatibilitási problémák?
  • BenceYCE
    Áhh lassan írtam mert közben lelkivígasz voltam msn-en. Naszóval ha nem tudja a lap a dualt akkor elpasszolnám a 2 512-est és beruháznék 2 gigára. Vagy 1-re most és egyre később.
  • BenceYCE
    3 ram foglalatos deszkánál nem tudsz úgy bővíteni, hogy 2x512-höz veszel még 2x512-t a dual megtartása érdekében. Tehát le kell passzold a régi ramokat. De olvastam itt vmeik topicban a nálam agyasabbak írásából, hogy azok az AMD prockók és a hozzá készült deszkák nem is igazán tudják kihasználni a dual bekötést. Így hamarabb el fogsz tudni adni egy nagyobb memóriát mint 2 kissebbet. Viszont sokan dual-t keresnek. Szóval ha igaz, hogy amd nem használja ki a te esetedben a dual-t akkor eladnám a 2db 512-est és vennék 1v 2 1gigásat.
  • roblee
    OK! Köszi!
  • czky
    Mivel nem tuggya a lap a dual channelt, így az 1 gigásat javaslom. De azér más véleményét is megvárnám!
  • roblee
    Köszönöm a válaszod!
    Azért még érdekelne valami!
    Ezek az alaplapon adatai:
    Mainboard / Formfaktor: ATX / Prozessor Sockel: Sockel 754 / geeignete CPUs: Athlon 64 / Chipsatz: nVidia nForce4 / max. FSB: 800 MHz / RAM-Sockel: 3 x DDR / RAM-Typ: PC3200 / AGP-Slot / Anzahl PCI-X x 16 Slots: 1 / Anzahl PCI-X x 1 Slots: 3 / Anzahl PCI-Slots: 3 x PCI / Anschlüsse hinten (Port I/O) / LAN-Standard: 1 x 1000 MBit/s / Fire Wire / IDE / S-ATA / RAID

Ha jól látom, akkor csak 3 RAM foglalat van benne, vagyis 2x512 mellé már csak egyet tudok betenni, már csak az a kérdés, hogy 512 vagy 1 Gig!!!

Ami a vga-t illeti, hát egyelőre nem tudok ennyit rászánni, kb 50e lenne. Majd szépen lassan összeszedem a rávalót!
    Ja, és bocs a tudatlanságomért! - DDR3 -
  • czky
    Több ram akkor kell ha sokat játszol és nagyon swapp-el(megakad és tölt a winyó) a játék. 2giga a mai játékokhoz nem árt. Az alaplapodba csak DDR ramokat tudsz rakni. DDR2 az AMD AM2-höz és az Intel 775-höz jó. DDR3 még nem kapható...
    Szerintem a leggyengébb rész a vga a gépedben. X1950pro-t ajánlom!
  • roblee
    Sziasztok!
    Nem pont ebbe a topicba való a hsz-m, de nem is áll tőle távol!
    Tanácsot kérnék. Megadom a gépem konfigját, mostanra tervezek egy kisebb fejlesztést, de korlátozottak a kereteim, ezért kérném, hogy szerintetek, mit lenne érdemes cserélni vagy bővíteni!

ASUS K8N4E-Deluxe
    AMD Athlon64 3200+ S754
    2x512Mb Kingmax (ha jól emlékszem, nem vagyok otthon, úgyhogy nem tudok utánanézni)
    PCIE RX1600Pro 256Mb Gigabyte
    160Gb Samsung (több résztelet nem tudok)
    19' ViewSonic 19' TFT VA902b, 19" LCD monitor

Talán ennyi elég, nem térek ki a többi perifériára.
    Amikor vettem, elég jónak minősítették, de azóta történt egy-két fejlesztés a számítástechnikában.
    Szóval, min lenne érdemes változtatni? Tudom mind a procit, mind a vga-t le lehetne cserélni, de az nagyobb beruházás lenne.
    Még egy olyan kérdésem lenne, hogy (bocs, ha evidens dolgot kérdezek!) mindegy milyen memóriát használok az AMD procihoz, vagy ez alaplapfüggő? Értem ez alatt, hogy DDR, DDR2 vagy DDR3…!
    A monitorral nincs bajom, azt meghagynám. Érdemes memóriát bővíteni? Mennyivel növeli a gép sebességét?

Előre is köszi a tanácsaitokat!

• Akuma
    Az FSB-t vajon milyen értékekre lehet állítani ebben a lapban? Tetszik, hogy ennyi félét tud, apámnak frankó lenne egy ilyen deszka, de még én is elviselném :))
  • BenceYCE
    :) :D Akkor most már tudod mijaza BUBU :P
  • Inquisitor
    AsRock 4CoreDual-VSTA
    Ez itt Intelhez van és hibrid. Van rajta AGP8X, meg PCIE videókártyákhoz 4x-es PCIE csati. (Van olyan VGA amiNEM megy ilyen csatival!)
    A hibrid alaplapoknál (márkás vagy se) fenáll, hogy vagy az AGP vagy a PCIE nem 100%-os.
    A fenti lapba a Celeroncs vaskályhától a kétmagos P4-en át, egészen a négymagos Core prociig minden belemegy, van rajta DDR1 és DDR2 foglalat is.

Itthon kb. 16-17.000 Ft.

(Normális Hibrid lap csak ULI chipsettel volt teljesértékű PCIE + AGP megoldással, de pont új procikhoz nem készül vele lap, ha jól tudom.)

AMD procihoz hasonló VIA-s megoldások vannak. Léteznek "márkás" hibridek is, de nevükkel ellentétben vagy éppen azért még annyit se tudnak, mint a fenti lap.
  • Inquisitor
    Intelhez vagy AMD-hez?
  • Antrax #5417
    VGA csatlakozó bocs ez lemaradt