103176
1411386313.png
  • kevin93
    Sziasztok, kérdésem a kövi lenne, Hd 7950 es kari mellé kevés már a Phenom II x4 955 ? ha igen milyen intel procit ajánlotok közép árkategóriában? és bele menne e az a lapomba ami ez http://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/gigabyte/ga-770t-d3l-p43778513/#termek-leiras.
    vagy esetleg a lap is cserére érett már?! Válaszokat előre is köszi!
  • Blum
    És az alaplap az miféle? BIOS frissítés?
  • G18XM8
    Talán egy újra pasztázás?
  • G18XM8
    Ha pcie-be beilleszti a vga-t, akkor az fog üzemelni, az igp nem. Tápkábel nélkül is műkszik, csak játéknál adná fel a harcot. A hűtő sebességét inkább a melegedés befolyásolja, a tápeláttás nem. Na meg ilyen hibát csak nem vétettek, hogy nem dugták rá.
  • allock #94672
    tápkábel ha nincs rádugva a kártyára pöröghet maxon, bár akkor nem értem mi ad képet, van integrált vga?
  • G18XM8
    Ha egy-két ezerrel drágább, akkor megéri a gyári húzott.
  • G18XM8
    Akkor virnyák vagy nem tudom. Én sem hallottam még ilyet.
  • broman191
    Az én gépemben nem pörgött úgy, az új tulaj gépében illesztőprogram nélkül is rögtön hangorkánt adott és a legújabb nV driver mellett is tovább csinálja...pedig még vadiúj táp is hajtja (Thermaltake Hamburg 530W).
  • bardocz
    Van belőle két változat, az egyik húzottnak tűnik, drágábban is adják. De azt gondolom itthon sem egy bonyolult dolog beállítani.
  • G18XM8
    Nem rossz ezen az áron, teljesítménye oc nélkül is több mint elég, úgy pedig a gyári hűtő is el kell hogy bírja.
  • bardocz
    80-90k között lehet kapni újonnan, talán nyáron még lejjebb megy az ára, és meg tudnám venni. Használtak is kb ezen az áron vannak, bár lehet azok is lesznek olcsóbban majd.
  • G18XM8
    Az aftermarket hűtőnél biztos, hogy hangosabb. De szerintem nem lehet olyan vészes.
  • G18XM8
    Ha nincs semmi fizikai oka, hogy így pörög, akkor szerintem szoftveres részen kell keresni az okát. Érdemes az illesztőprogramot újratelepíteni, rárakni egy vírusírtót és futtatni egy ellenőrzést. Másra nem nagyon tudok gondolni, hogy mi lehet. Esetleg kipróbálni, hogy más gépben csinálja-e.
  • bardocz
    Gyári hűtős evga gtx 970-ek az nagyon hangosak?
  • SzirmosSzisza
    Mondd meg neki, hogy kell valami a másik szobából és hozza át, aztán amikor kiment finoman rúgj bele egyet
  • broman191
    Ez az, ilyenről még az életemben nem hallottam...és a saját szememmel láttam a GPU-Z-ben és hallottam is, hogy valami veszettül teker.
  • alyr2
    szerintem 8000 pörögni sem tud. e ha megis akkor passz
  • broman191
    Kicsit off, de hallottatok már olyat, hogy egy videokari ventije 8000 RPM-en (dafuq?!) pörög? A helyzet, hogy eladtam a GTX 650 Ti Boost-omat, nálam max. 3000 RPM-ig pörgött, jellemzően inkább 2000 RPM környékén terhelve...tapasztalataim szerint ennél többet jellemzően nem pörög egy mai videokari ventije. 3000 RPM fölött is inkább csak akkor, ha valami alultervezett hűtésű, mókuskerekess ref. csúcskariról van szó... Szóval most az új tulajnál a GPU-Z szerint folyamatosan 8000 RPM-en a kari, desktopon is, elég kellemetlen hangorkánt generál, személyesen szereltem be neki pénteken...volt egy régi kis házventije, akkor arra fogtuk...szombaton írt, hogy nem az, indítás után elcsendesedik, szerinte a videokari az... Ha egyáltalán lehetséges, mi okozhat ilyen jelenséget? Túláram esetleg vagy mi?
  • G18XM8
    Jó döntés. Sőt ha még egy hónapot vársz, akkor lehet az amd piacra dobja a 300-as vga-kat. Biztosan lesz köztük jó ár/érték arányú.
  • koj
    Azt hiszem elhalasztom a felújítást egy hónappal, aztán utána inkább veszek jobb vga-t a rendszerhez.
  • broman191
    Nem jó mint nem működik vagy nem megfelelő a csatlakozása? Mert az átalakítózás filléres téma egy új táphoz képest... :)
  • G18XM8
    Ez a vga a procihoz nagyon gyenge. Ha egy megadott keretből kell gépet építened, akkor inkább i3 + r9 270x. Hiába van i5-öd, a gyenge vga miatt mit sem fog érni. Vagy gyűjts még egy kicsit és a vga-t cseréld 270x-re. Tápot 10 ezerért ne vegyél, annyiért nehezen kapsz normálisat.
  • G18XM8
    Százszor inkább intel, jobban jársz! ;)
  • koj
    Sziasztok! Én most fogom cserélni a gépem, csakhogy kiderült nem jó a táp amit át akartam tenni a régiből az újba. Milyen tápot ajánlanátok olyan 10eFt ig? Az új gép ilyen lesz: (Asrock H81M, Intel Core I5 4440, R7 260X 2 GB, 8 GB RAM)
  • bruna #94652
    Lehet nyáron ez lesz :) Vagy egy intel proci...
  • Puhos
    Ja csak nem az FX8350-et. Nincs a támogatási listában benne! Venni kell egy Gigabyte 970-es lapot alá.
  • alyr2
    En mar leirtam neked egyszer hogy mi baja..de nem hitted el:)
  • bruna #94649
    Lekorlátoztam a CPU sebességét 3,4 GHZ-ra és azóta stabil a játék :o Ez most vajon a játék hibája vagy az alaplap ? :D De minden esetre stabilan fut így lebutítva 4 ghz-ról 3,4-re , ugyan olyan beállításokkal:D
  • bruna #94648
    És ha a catalyst-ban a CPU 1400 MHZ-ra veszem az javíthat vajon a helyzeten ? Most sajna nem igen van pénzem új alaplapra :/ Max a következő hónapban... Milyen alaplappal jönnék ki a a legolcsóbban ?
  • zsotesz
    Szinte biztos, hogy a lappal van a baj, nem fx procihoz való, pláne nem húzva. Nekem egy 990fx extreme 3-am volt, amint lecseréltem a gyári hűtőt, rögtön jött ez az fps drop probléma. Ha megnézed itt a leírást, rögtön ott van a lista fölött, hogy "* For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design." . Ez az aminek anno én sem néztem utána . Nekem fx8150-em van, most egy asus m5a99x eov rev.2 - lapban megy, nincs semmi ilyen gondom
    Utoljára szerkesztette: zsotesz, 2015.04.25. 15:21:35
  • kevin93
    Próbálok minél olcsóbban kijönni, a 7950 est már megvettem, de videókárytánál is egy gtx 750ti- ból indultam ki, hogy olyat szeretnék, végül mivel találtam a neten 32e Ft-ért Hd7950-est arra esett a választás. szóval nincs belőve igazán az ár, próbálom nem a leggagyibb alkatrészeket venni, ha úgy érzem hogy valamiért túl sok amit kérnek, egyel olcsóbb kategóriát nézek, ha úgy látom az meg nagyon gagyi, akkor egyel a fölötte levőbbet. hogy magyarázzam el, nem akarok túl sokat rákölteni, de nem akarom a leg gyengébb dolgokat se venni bele, nem ez az életem, csak mostanában sokat, kapcsol ki magától, indul újra a gépem, vagy a ram vagy a tápom mehetett tönkre, gondoltam akkor már itt az ideje egy kis vérfrissítésnek is. De például azért se tudok nagyon ár határt mondani mert fogalmam sincs hogy pl egy normálisabb márkájú 8gb os ramot, miben mérnek manapság. mindenből egy jó közép ár/érték kategóriát keresek. nem tudom ezzel most mennyit segítettem.. :D
  • Rogerke
    határ?
  • kevin93
    Sziasztok! segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni számítógép építés ügyében, nem vagyok annyira otthon a témában, mostani gépemet szeretném valamelyest feljavítani, csak nem tudom össze illenek e a komponensek, és ha esetleg nem akkor mit ajánlotok helyettük. Mostani gépem:
    Videó kártya: gtx 460
    Cpu: AMD Phenom II x4 955 black box
    Alaplap: ga-770t-d3l itt egy link is hozzá http://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/gigabyte/ga-770t-d3l-p43778513/#termek-leiras
    a ramom és tápom, pontosan nem is tudom de nem is lényeges most, mivel mind a kettőt le fogom cserélni, kérdés hogy mire, ebben szeretném segítségeteket kérni. Szeretnék videó kártyának egy Hd 7950-ast és mellé 8 gigabyte ram-ot venni a gépbe. Kérdéseim a következők lennének, az alaplaplapomba bele megy e ez a videó kártya vagy esetleg cserélni kell ha cserélni kell, ajánlanátok e egyet? a Cpu-mat is lekéne cserélni esetleg egy i5-i7 esre vagy az maradhat még? ha esetleg cserélni kell a cpu-t mégis, akkor ajánlanátok e egy Cpu-t ami jó emellé a videókártya mellé? Mivel ram-ban se vagyok képben hogy épp melyik az amelyik jó, tudnátok e ajánlani azt, 8gb-ot szeretnék, nemtudom hogy éri meg jobban 2x4 et vagy 1x8 at, majd a távolabbi jövőben szeretném bővíteni 16-ra, de ez még télleg nagyon távol van. Előre is kösznöm a segítségeteket, válaszaitokat, tudom sokat kérdezek, de pár éve már nem figyelem a hardware dolgokat, nem mozgok benne otthoniasan már. (szerk. Amit még kihagytam, hogy mindehhez a géphez mekkora táp lenne szükséges a gépbe? hány wattos? Köszi! :))
    Utoljára szerkesztette: kevin93, 2015.04.25. 14:44:31
  • G18XM8
    Nézd meg hogy akik ugyan erre panaszkodnak milyen alaplap, cpu, vga-juk van. Ha pl. soknak asus m5a97 akkor lehet rosszul van optimalizálva a játék amd-re. Akkor talán egy patch-el megoldódik, várni kell. Ha ugyan olyan vagy hasonló lapjuk van mint neked akkor lehet a tápellátás miatt.
  • bruna #94642
    Azt meg tudom nézni valahogy hogy a 4+1 tápellátás miatt van el ? Amúgy meg nem csak nekem van ez a gond ,sok helyen panaszkodnak erről ,csak azért inkább rákérdezek itt ,hátha valahol van erre megoldás... :/ Remélem a játék hibája...
  • G18XM8
    Ezt nem hinném hogy a melegedés okozza, főleg ha az fps drop után visszaáll normális értékre az fps. Lehet nem is véletlenszerű, hanem akkor jelentkezik amikor a cpu le van terhelve. Ez lehet az alaplap 4+1 táp ellátása miatt, de lehet hogy alapból gyenge hozzá az amd mint pl. a dying light esetében. Nincs rá megfelelően optimalizálva. Ez esetben ha szerencséd van kidobnak egy patch-et ami ezt megoldja, vagy mérsékli. Nézz körül hogy más amd tulajok panaszkodnak-e ilyenre. Amúgy ezért szoktam én intelt javasolni. Ott nincsenek ilyenek még i3-on sem.
  • bruna #94640
    CM Hyper 612 ver 2 , meg még + ventilátor ,az alaplapra nem fúj levegőt de maga a proci például 60fölé nem megy ,azt jók hűti. Le tudom mérni valamivel hogy gond van e a VRM-el vagy hogy a proci nincs jó viszonyban az alaplappal ?
    Utoljára szerkesztette: bruna, 2015.04.25. 14:14:15
  • Fehercsoki
    Milyen hűtőd van?(merre fújja a levegőt? mert ha a vrm-re nem fúj levegőt akkor melegedhet)
  • bruna #94638
    Van egy olyan szituációm hogy a GTA 5 szépen fut 60FPS körül ,erre véletleszerűen leesik az FPS 20ra olyan 10-20 másodpercig , hiába veszem le a legalacsonyabbra a beállításokat , újratettem a rendszert a legújabb driverekkel ,SSD-n van a rendszer és a játék is... nem múlt el a probléma , AMD r9 270x 2gb-m van FX 8350 8x4ghz-el,+ új hűtővel ( a VGA és a CPU is 60 fok körül max) Valami olyat olvastam hogy lehet a processzor felmelegíti a VRM-et én ezzel mit tudok kezdeni ? Feljebb tolni valahogy a ventilátorok fordulatát esetleg ? Egyszerűen már nem tudom mitől van ez az FPS ugrálás :/ még a BIOS-t is frissítettem (Asrock 970 extreme 3) ami direkt támogatja az AM3+ 8 magos procikat...
  • broman191
    Mostanság főleg a HairWorks és a jó öreg PhysX fícsörei népszerűek, szvsz maroknyi játék használja őket és ilyen-olyan effekt kiváltására bizonyos címekben létezik is kevésbé teljesítmény gyilkos és egyben a játék közben nem fájóan rosszabbnak ható alternatíva...számomra anno a Batman és Borderlands játékokban volt feltűnően élvezetes a PhysX-es effektezés, ott lényegesen rosszabb volt az élmény nélkülük/más gyártónál is jól működő kevésbé szép minőségű alternatív effektezésnél...a HairWorks viszont számomra felesleges futásteljesítmény gyilkolás volt például a Far Cry 4-ben, semmivel sem adott jobb élményt a bekapcsolása, menetközben alig vettem észre hogy be volt-e kapcsolva vagy nem - csak a súlyosan lecsökkent FPS tűnt fel inkább...állítólag nagyon éhes a sok-sok CUDA egységre, így csúcs/közeli aktuális generációs karik előnyben, ott kevésbé van negatív hatása...persze értelme akkor sem sok van, maximum akkor, ha szándékosan techdemo szemlét tart az ember, valós gameplay helyett... :)