103176
-
#94756 Elvileg idén esni fog a 240-es SSD-k ára, azzal várhatsz. :) Procik meg nem esnek, azok nem szoktak. :D -
G18XM8 #94755 Akadás biztos hogy nem az ssd hiánya miatt van, azt más szokta okozni. Nekem sem akad semmi hdd-vel és egy jó hdd-vel a töltési idő se sok. De amúgy láttam már külföldi fórumon titan-x, i7, ssd, 16 gb ram-os konfiggal rendelkező felhasználót is panaszodni akadásra egy egy játék esetében. -
G18XM8 #94754 Játékra 8 gb ram elég és elég is fog lenni. 16 fölösleges. Vga-ból Gigabyte-ot vedd meg, jó oc, hűtő, jó ár. -
robi3 #94753 Ilyen elven sajnos örökre várhatnék mert minden zuhan ha kijön az újabb. SSD-t akarok ahogy írtam is de majd idővel mert ez így már elég drága. Amúgy 980-ból is van oc és nem is drágább. Ram-on gondolkodtam, hogy a 8 giga mégiscsak kevés lenne inkább 16-al veszem ami gondolom elég majdnem mindenre illetve ha később veszem buknék rajta 20e-t így meg pont annyival lenne drágább. Asus-al nem lenne rossz, a kártya ráadásul oc-s. Monitorra visszatérve, úgy vagyok vele hogy nem a 8 éves monitorhoz építek gépet, inkább a géphez egy új monitort. Csak az ára miatt lenne jobb választás a 970? Értem én hogy nem tud annyival többet de erre adtam magyarázatot 94744-ben. Nem tudom honnan még hogy honnan veszem, az árakat is csak árukeresőn nézegettem. -
Ra1n #94752 A 970 jobb választás lenne, a gyári OC kártyák is szokták hozni a 980 árát, azt még pluszba húzva többet is. Persze a 980-at is meg lehet húzni de nem ér egyszeráen +40-50ezret az a pár plusz fps.
Ellenben az SSD rendesen meg tudja dobni a gépet, főleg a játékokat töltési idő szempontjából (de sokszor problémát is elkerül,SSD-nél sosem volt akadozás gondom míg másoknak ugyan ilyen konfiggal darabos egy két játék vinyón)....
Plusz a 980 hatalmasat fog zuhanni árban ahogyan a 780 és a 780TI is zuhant. -
#94751 Nincs is a támogatott ram-ok listájában(link), mondjuk a mostani se. -
#94750 Számítana sebességben lényegesen? Az se biztos, hogy biosban piszkálás nélkül tudnám olyan órajelen futtatni. -
#94749 Mondjuk egy mezei 22 colos a monitorhoz eléggé overkill a 980, de ha már így döntöttél, akkor szerintem az MSI Gaming, Asus Strix/Black, Gigabyte G1 trióból érdemes választani, esetleg EVGA ACX 2.0 (bár picit túlárazott), stbstb. MSI-n itt nincs hátmerevítő, nagy kér érte, egyébként nagyon jó lenne. Részemről Giga G1, de honnan akarod venni a konfigot amúgy? -
#94748 Megfelelhet, bár Gianni-nál pár hete a 2400MHz-es Savage alig 2e Ft-tal volt drágább! -
#94747 ASrock extreme tuner nem igazán befolyásolt semmit, ott elvileg lehet állítgatni. Igazából a zaj szerintem inkább a ház ventijétől jön inkább.
Úgy néz ki sikerül eladnom a Corsair ramjaimat, így visszakerülhet a ház oldala. Ez ellen van bármi kifogás? Nem kit, de lehet a jövőben beszerzek majd még egy ilyet, végeselemhez, meg optimáláshoz kell a 16 giga ram. Na meg a játékok se fognak haragudni érte :D Proci 50%-on se pörög, de a 8 giga ram koppra elfogy számítás közben. -
#94746 Ha nem zavar a zajszint, akkor nem sok, ha zavar akkor esetleg változtass a PWM beállításon... :) -
G18XM8 #94745 Dying Light pont hogy nvidiával fut jobban, úgy hogy nem tudom hogy jött össze az a videó, ahol 290-en jobb.
Amúgy jó a konfig amit összeállítottál.
Utoljára szerkesztette: G18XM8, 2015.05.01. 17:47:55 -
robi3 #94744 4k-s monitort nem akarok, egy aránylag időtálló erős gépet akarok összehozni és ez sztem össze is jött, ami szükséges az benne lesz a többivel meg majd bővítem illetve beszerzek egy csinosabb monitort. a kártya mindenképp 980-as lesz nvidiám volt mindig is és annál is maradok fps összehasonlító videók alapján 980-ast kell vegyem, mert a másik kettő túl egyformán teljesít és mindig bűntudatom lenne hogy ennél a játéknál most az jobb lenne vagy fordítva. Szóval köszönök mindent!!! -
robi3 #94743 ha kiveszem az ssd-t akkor belefér a 980-as és újra átnéztem a videókat ez mindig nagyobbat ütött a többinél, kivéve a shadow of mordor 4k-n de ez nem érdekel, illetve van egy videó a dying light-ról ahol gyakorlatilag a sima 290-es leveri, de ott gondolom valami baj van a háttérben.
Szóval ez így:
Intel Core i5-4690 3.5GHz LGA1150
GIGABYTE GA-H97M-D3H
HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FK2/8
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
FRACTAL DESIGN Core 2300
ENERMAX Triathlor ECO 550W
GTX 980 (még majd mondtok valami jó hűtést) a ram-ot majd idővel bővítem 16-ra(gondolom több nem nagyon kell, egy ideig) de kezdésnek elég lesz a 8 giga majd még kap egy ssd-t...talán.
=355e Ft Na!? -
#94742 2, vagy több videókártyát állíthatsz sorba, de H97-es alaplappal ez nem fog működni, csak a jobbfajta Z87/97-ekkel.
Tudni kell róla, hogy pl. 2 ugyanolyan kártya teljesítménye nem 2x-es lesz, hanem csak kb 150%-os egy kártyához képest. De legújabb hírek szerint elpártolnak tőle a driver gyártók, mert túl sok a macera vele. Már ami a hétköznapi gamereket illeti, mert a Square most mutatott egy szép live techdemot 4 egybekötött GTX Titan X-el. :D
Huh, hát ha annyira régi a monitorod, akkor én inkább maradnék a helyedben a gtx.970/r9.290(x)-nél, és vennék egy 24 colos IPS-es monitort full HD-ra (plusz az eredeti SSD-vel). A mai IPS-ek azért fényévekkel szebb képet adnak, mint a régi TN panelesek, és túlhaladtak a technológia korai gyerekbetegségein is. Persze vehetsz 4K-s monitort is 980-assal, de az inkább 500k-s kategória, nem az általad megadott 300-as. :D
Őszintén szólva elmondott mindenki mindent, nem tudunk dönteni helyetted. 970-ek mellett szól, hogy újabb technológia, kisebb fogyasztás, jobb a driverellátottságuk, illetve fél éven belül kb. csak a GTX 980 Ti-re lehet számítani, azaz tippre úgy nagyjából 20-30%-ot bukva tudod eladni őket, ha esetleg az új 390(x)-es Radeon ANNYIRA jól sikerülne. -
robi3 #94741 Régi 21,6"-os LCD Samsung, többet nem tudok róla.
Amúgy mit jelent az sli rövidítés?
Utoljára szerkesztette: robi3, 2015.05.01. 15:24:43 -
#94740 Milyen monitorod van? -
robi3 #94739 Mindenevő vagyok ez csak afféle támpont.
Amúgy melyik hűtést ajánlanád 980 és 970-hez
Utoljára szerkesztette: robi3, 2015.05.01. 15:17:12 -
#94738 Szóval a DA-val fogsz játszani éveken át? :) Vagy alapból az RPG genre lenne a végcél? :)
Részemről időtállóság miatt a GTX 980-at ajánlom. Full HD-ban tényleg nem éri meg önmagában, de később csak monitort kell váltani 4K-hoz.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.05.01. 14:59:14 -
robi3 #94737 Kár hogy a gtx-nél fennáll ez a 2k 4k probléma de ez sem minden játéknál jelentkezik
-
robi3 #94736 Olyanokat néztem elég sokat, közel egyenlő a teljesítményük, csak a DA a céljáték. -
#94735 Alapon, nincsen rajta terhelés. Terhelten valami 50-60 fok. -
G18XM8 #94734 Ha már youtube-on nézel teszteket, akkor ne ilyet amin csak van egy grafikon alatta meg egy hatásvadász zene. Ezeknek semmi értelme ilyet bárki csinál.
Olyat nézz ahol játék alatt végig megy az fps számláló, így látod melyik vga-nak mennyi a minimum, maximum fps-e játék alatt, mennyire ingadozik a teljesítmény. Valamint hogy melyik kártyán szebbek az effektek stb. Ha jól akarsz választani így válassz. -
G18XM8 #94733 Ne csak kettő játékot vegyél figyelembe, nézz meg legalább 15 újabb játékot, az nagyobb rálátásd ad, hogy melyik az erősebb, tartósabb. Igen most bőven elég a 970/290x is, de a 980 két év múlva is elég lesz, ahol az előbbiek esetében már talán kompromisszumot kell kötni grafikai beállísnál. Ha megteheted, akkor miért ne vedd meg? Vagy megvárhatod az amd 300-as szériás vga-it, de a 390-en kívül mind csak átcímkézett 200-as lesz, a 390 viszont méregdrága lesz. -
robi3 #94732 ez is rettentően bosszant
https://www.youtube.com/watch?v=jCz6E39BCJ8
nincs 3 fps az egész de miért az r9 javára!!!!! -
robi3 #94731 Órák óta nézek videókat és olvasgatok, jobban csípem az nvidiát, de a céljátékban jobban teljesít az r9, bár általában a 970 a befutó fps, füst és robbanás terén, de DA-ban a játék elejéről csináltak teszteket és r9-el mintha szebb lenne a fény a jég meg fű. A gyűrűk urás hancúrban a 290x még a 980-at is odaveri illetve a sima 290 is jobb 970-nél, de ez csak 2 játék máshol meg erősebb a 970. Sajnos ez nálam nagyon sokáig fog tartani úgyhogy gyorsan győzzetek meg valamelyikről (nézzetek pár DA vidit vagy mittudomén). Ja és köszi a kitartásotokat!
Inquisitor # 94717 ezt olvastad már? http://www.gamestar.hu/nvidida-gtx-970-memoria-botrany-kozlemeny.html
illetve a videó alátámasztásnak https://www.youtube.com/watch?v=AjCod1_GizI
ez is összezavar a kártyaválasztásban... -
#94730 Full 100% on terheltem, legalább 15 Percen át. Nálad 33 fok terhelt állapotban? Nyári melegben; Hozzáteszem. -
#94729 Nekem 33 fok a 2500k, de folyamatosan 1500-at pörög ahogy nézem. Nem sok az? -
#94728 Gari továbbra is hozzád szól, így ha az új tulajnak kínja van vele, rajtad keresztül tudja max(visszaküldi neked, te meg a boltnak a garipapírral) érvényesíteni. Legalábbis szerintem. -
#94727 Ha eladnám a videokártyámat, akkor a gari hogy működne? Iponon vettem, a számla megvan, csak van rajta más tétel is (teljes gép lett véve), hogy szokás ezt intézni?
Vizsgaidőszak közeledtével sztem inkább eladom a kártyát és majd utána veszek egy erősebbet -
Ra1n #94726 970. Alapból 1-2 kivétellel láthatóan jobban teljesít mint a 290X, kegyetlenül tuningolhatóak,akkor pedig rendesen otthagyja a 290X-et. Mindezt sokkal de sokkal alacsonyabb fogyasztás mellett, és jóval alacsonyabb hőtermeléssel. Hacsak nem 4K-ban szándékozol játszani (amihez sokszor bizony kevés még a 970/290X is), abból hogy a 970 "csak 3.5 gb-os", gyakorlatilag semmit nem fogsz észrevenni.
Ráadásul a 970 pénzben is tartósabb,lévén nem jön még új széria,nemigen van ami lenyomja az árát,szemben a radeonnal akik már cimkézik az r9 2XX-eket r9 3XX-re,és meg fog zuhanni a 290x ára....... -
Ra1n #94725 A vulkan/mantle cpu limites környezetben ér valamit, cirka behozza a lemaradást....Gyakorlatilag néma kuss van az egészről nem véletlenül. -
alyr2 #94724 En most a jovore tekintettel radeont vennek, a vulkan/mantle miatt..plusz megvarnam a3xx szeriat hogy mit mennyiert ..stb -
#94723 Szvsz nem sok értelme van a nyers technikai adatok összevetésének, különböző gyártók eltérő architektúrái mellett...a valós futásteljesítmény a lényeg, valamint az is lényeges lehet, hogy a jövőben megjelenő játékok közül inkább az AMD-s vagy nVidia-s oldalra húzók tetszenek-e számodra jobban, mivel azokban lehetnek a különböző effektek minősége /vagy alapvetően megléte/ között eltérések, érezhetően rosszabb futásteljesítmény a másik tábor kártyáival stb... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.04.30. 20:20:06 -
Inquisitor #94722 Nem azt kell nézni melyik ad többet, azt kell nézni melyiknél nagyobb a legkisebb FPS és az FPS ingadozás. -
robi3 #94721 Az fps része mégsem igaz, változó hogy melyik ad többet. Nem tudok dönteni. :( -
robi3 #94720 Akkor mibe maradjunk, r9 290x vagy gtx 970? A bitek mit számítanak mert az r9 512-es a gtx csak fele? illetve floating point, shader unit, texture maping ezek mit befolyásolnak mert ezekben is dupla annyi az r9-es, de akkor hogyan van hogy játék alatt jobban teljesít a gtx. http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-290X-vs-GeForce-GTX-970
Itt az összehasonlítás amiről beszélek, bár videók alapján is több fps-t ad csak kíváncsi vagyok -
#94719 Sziasztok! Ez a HSZ volt a szitu, közben megjött az új lap, beraktam a gépbe, és ugyan az a hibajelenség. SZerintetek mi van ilyenkor? Vásárol alaplap új, bontatlan. -
Ra1n #94718 A 970-hez képest a 980 abszolút nem éri meg azt a +60-70ezret.....
Sem időtállóságban sem semmiben. Mire a Gtx 970 a felsőkategória aljára kerül addigra a 980 kb 10-20 pénzzel fog többet érni,akárcsak most a gtx 770/780 esete....
960-ast pedig nem ajánlgatnék, az ára perpillanat szerintem vicc (a 4gb változat főként) ha azt vesszük hogy 80 körül hibátlan garis használt 780-asokat árulnak netszerte,ami a 960-ast gyakorlatilag keresztbe nyeli, az OC-sebb darabok pedig simán hozzák az ALAP 970-es szintjét. -
Inquisitor #94717 A 6GB VRAM-ot evő high textúrás Gyűrűk Urás játékon kívül szvsz nincs olyan piacon ami 1920-ban vagy 2560-ban ne menne a GTX970-en full beállítások mellett. A 3.5GB próbléma 4K-ban jön elő, de ez zavarja azokat akik bevették a marketing dumát és 4K-ra vették.