103176
1411386313.png
  • robi3
    Iróniát érzek a hsz-edben, miért nehezítené meg dolgomat az a kártya?
  • Maala
    Állítólag még az idei Computex előtt kijönnek a 980 Ti hivatalos specifikációi... Csak, hogy könnyebb legyen a helyzeted. :D:P
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.05.03. 22:02:08
  • broman191
    Szvsz a folyamatos alacsony zajszint miatt érdemes lehet a gyári hűtőt elfelejteni egy i5-4690-nél is és beszerezni mondjuk az említett gammaxxx 300-at...fix alacsony fordulaton járatott ventivel is bőven jó hűtést biztosíthat terhelés mellett és lényegében az egész konfighoz viszonyítva filléres kiadás... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.05.03. 16:27:28
  • Vadnokedli
    OS+Photoshop/Cad/Cam STB sw-ket, 20-30GB "értékben" játékot.
  • robi3
    semmiképpen nem akartam ezeket venni a 290-et csaka táp miatt kérdeztem de aztán rájöttem, hogy többet eszik a 980-nál. az i7-et meg ajánlották de ahogy írtad is nem lenne értelme amire használnám.
    amúgy szerinted is lecseréljem a proci hűtőt? arra a gammaxxx 300-ra?
    az ssd-re mit érdemes felrakni? op rendszer pl, meg az aktuálisan használt játék vagy játékok mert úgy számoltam, hogy ez beleférneKingston
  • Ra1n
    290x-et nem vennék,mindjárt itt a 3XX széria, többet zabál jóval mint a 980, fűt mint a barom, és inkább a 970-el van párban.

I7 ahogy érzed. Perpillanat játékban nem kamatozik.
  • robi3
    írtak nekem egy másik configot ami i7-el kezdődik, vélemény? mert szerintem amire én használnám teljesen fölösleges lenne, sose használnám ki.
    am a táppal még rendben vagyok mert azt a 290x-hez írták azóta meg kicsit változott a helyzet, bár úgy tudom, hogy az többet eszik mint a 980
  • robi3
    Osztottam, szoroztam... belefér az ssd
  • robi3
    Gyári hűtője nem elég? Vagy arra írtad a 80 fokot?
    Amúgy min kéne változtatni az sli megoldáshoz? +1 kártya, másik alaplap meg nagyobb hűtés és táp?
  • Ra1n
    Rendben ez esetben nem szóltam,elnézést. Volt pár rossz tapasztalatom ph-n emberen keresztüli garis cuccokkal.
  • broman191
    Személyes tapasztalatom szerint Gianni-nál nincs semmiféle külföldi fű alatti rendelés (LeC-nél nem tudom), ő magyar boltokból válogatja össze, majd egy csomagban küldi el, minden terméknél külön feljegyezve, hogy melyik boltból való...így a postaköltségen lehet spórolni valamennyit, főleg ha minél több hardvert rendel az ember és mindegyiket éppen más bolt adja a legjobb áron... Esetleges gariztatásnál valóban csökkenhet a megspórolt összeg a postázgatással, mindenesetre olvastam olyan véleményeket, hogy Gianni esetenként jelentősen gyorsabban - akár egyik napról a másikra - gariztatott termékeket, gyorsabban, mint azt bizonyos neves boltok teszik... :)
  • Ra1n
    Arra jó lesz hogy lenyomja a kártyák árát.
  • Ra1n
    A 980 mennyivel lesz időtállóbb mint a 970?:)
    Minimális a különbség ordítóan magas összegért cserébe. Nem beszévle arról hogy pont ugyan az lesz a felállás mint a 770/780/780Ti-nél, annyi különbséggel hogy a 770 gyengébb volt a 780-nál mint a 970 a 980-nál. 50-60ezres difik voltak a 770/780 között.... Most 10-20ezres különbség sincs ha el akarja adni fejlesztés miatt. 60-80ezerrel többe került egy 780TI mint egy 780, pár szaros fps-ért. Most kb 10-15ezerrel kap érte többet.
    A 980-ast tipikusan a maximalistáknak dobta ki az nvidia ahogyan a titánokat, mert tudják hogy van aki azért a szaros kb 10 fps-es különbségért ami van a kártyák közt képes kicsengetni majdnem duplaannyit.....Nem beszélve arról hogy jön az újracimkézett radeon dömping, a 980 ára hirtelen le fog zuhanni és jóval kisebb árrés lesz a 970/980 között (ami már reálisnak mondható azért a pár fps-ért)....
    Én azért biztos nem vennék 980-as hogy nyerjek pár plusz fps-t de 2-3 hónap alatt bő 50ezret elbukjak a kártya árán.
    De ahogy érzi ha nem lehet lebeszélni hát nem lehet...
    Az meg hogy a 970 hibás termék (gondolom a vram miatt)...Amit 4k gaming alatti felbontásokon gyakorlatilag a büdös életben nem fog észrevenni...:)
  • SzirmosSzisza
    Hajj, de jó szemetek van, én már 23 colon, full HD-n se tudom néha elolvasni a szövegeket :D

#94775: gyorsabban töltenek be a programok, játékokban rövidebbek a töltőképernyők. Bár ez változó, pl GTA V még SSD-n is marha lassan tölt.
  • G18XM8
    Nv-ben nem lesz gen váltás, de amd-ben is csak "átcímkézés" lesz. :) Sokra nem számítok a 300 szériától.
  • Maala
    en is gondolkodtam rajta, de vegul nem fogok valtani. Tul sokfele generaciovaltas lesz mostanában, inkabb kivarom, azok hogy sulnek el.

De ha most vennek uj gepet 330ért es nem februar ota koltottem volna ra ennyit ket reszletben, lehet, hogy mashogy dontenek.

Esetleg meg a dell p2414hmat cserelem le egy 1440p monitorra.
  • alyr2
    Szerintem akkor mar 980 SLI-t vegyen 1920x1080p re mert akkor meg jobb lesz...
  • G18XM8
    Írta hogy most gépet vesz később meg majd monitort ehhez a géphez. Ssd-t is vesz majd később.
    Amúgy ha lenne rá pénzem én is megvenném a 980-at, mert időt állóbb lesz.
  • G18XM8
    Ipon-on jóval olcsóbban megkapod.
  • Maala
    robi3: Gyakorlatilag minden OC, ami nagyobb GPU core frekvenciákon fut, mint a gyári referenciaérték. A GB-nek van ez a G1-es termékcsaládja (amiből van pl. alaplap is), meg van a dedikált VGAknál a WF hűtése.

Azért próbálunk/próbálnak lebeszélni a 980-asról, mert eléggé aránytalan így a gép. Van egy tök jó házad (tartalomra), és van mellé egy 22 colos FHD monitor, mikor minimum 1440p-s megjelenítőt ugyanúgy ki tudna hajtani Ultrán bármilyen játékkal ez a gép.

Való igaz, egy EZEX-szel is ugyanúgy betölt 17mp alatt a Windows az SSD 7mp-je helyett, csak épp maga az oprendszer frissítés, stb lesz sokkal stabilabb, gyorsabb.

Mert azon azért gondolkodj el, hogy a 21. században töltőképernyők elé akarsz leülni, ha már van egy kis szabadidőd, vagy valójában játszani. Persze más oldalról megközelítve monitort, SSD-t, 8GB ramot is vehetsz később is majd (ha esetleg a DDR4-es ramok még pár évet késnek. :-P)

Azért azt a Gammaxxx 300-ast ne felejtsd el a procidról, jobb lesz neki, ha csak 50 fokra melegszik 100%-os terheltségen, és nem 80-ra. Meghosszabbítja az életét.
  • Maala
    Giannitól 3 éves Aqua-s garit kaptam múlt hónapban a GB G1 970esemhez. Ennyit a nyista bolti gariról.

Gyanítom a procinál és a többinél sem véletlen van ott, hogy 3 év...

De a kuponokban igazad van.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.05.03. 08:12:23
  • robi3
    Amúgy mit nyernék egy SSD-vel? másodperceket? mert olvastam, hogy játékot nem igazán raknak mert fölösleges, de ha mégis akkor is csak másodperceket nyerek a töltési időből. OP rendszert esetleg? ugyanezzel az előnnyel...? de ha leülök elé akkor az azért van mert végeztem és már nem sietek sehová. Milyen előnye van még ennek?
  • robi3
    De akkor miért nem tüntetik fel azt a bizonyos 2 betűt? vagy Gigabytenál a g1 gaming maga jelenti az oc-t? mert van egy másik gigabyte egy windforce-os amire oc-t írtak de ennek közelében sincs.
    de hiába 970 g1 a 980 g1 szintjét nem hozza és még jobb áron is van mint az asus, jó hogy észrevettem :)
    hiába cifrázod ezzel a 10 fps-el, lényegében ez az egész számítógépesdi maga a pénzkidobás, abszolút nem értékálló lényegében haszontalan, hacsak nem ezzel keresi az ember a pénzét.
    Aztán ha nagyon kukacoskodni akarunk akkor a 970-es meg egy gyári hibás termék
  • Ra1n
    80ezres különbség a 970 g1 gaminghoz képest. És nyersz cirka 10 fps-t.....Jó biznisz.
  • Ra1n
    Hát ha ennyire sok a kidobandó pénzed akkor küldhetnél nekem is....

A g1 gaming amit linkeltél nagyon is OC-s gyakorlatilag a 9XX szériából a legbitangabb kártyák egyike.:)
    Arra írtam lentebb hogy a 970 G1 gaming simán hozza a 980 szintjét.:)
  • robi3
    Nem tudtok lebeszélni a 980-ról :) inkább azt mondjátok meg, hogy ez most nem oc-s Gigabyte de mégis erősebb mint ez ami elvileg meg oc-s Asus
  • Ra1n
    Akkor az új monitorod. Gyakorlatilag bármi jobban megéri mint a 980-as azzal a +50ezerrel azért a pár fps-ért...:)
  • Ra1n
    Pár ezret spórol, játékkupont nem kap, nyista bolti gari, csak emberen keresztüli. Semmi mást nem csinálnak csak berendelik külföldről vám és áfa nélkül,rátesznek maguknak annyit hogy 4-5ezrrel olcsóbbak legyenek a boltoknál. Ha gariztatni kell adhatod nekik vissza a kártyát ők meg postázgatnak. Szvsz azt a 4-5ezer spórolást (sokszor még annyi se) nem éri meg....

Egyébként igen a 980 helyett bepattint egy 970-est bukik pár fps-t de spórol annyit amennyiből megvan a monitor.

Én javaslom hogy vadásszon egy Gigabyte Gtx 970 G1 gamingot, a legbitangabb 970-es, majdnem 1500 körüli manuális OC teljesítménnyel, mosolyogva hozza a 980-as gyári oc-k szintjét. Igaz nagyobb és egy picivel hangosabb mint a többi 970-es,de az a + 100-150mhz amit tud az Asus Strixhez és a többihez képest bőven kifizetődő. 115 boltból witcher 3 kuponnal, 110 körül van a Ph-s boltosoktól.
  • allock #94768
    Az a konfiguráció úgy jó, bár szerintem 970 elég mindenre évekig kisebb kompromisszumokkal. De a trend a fuhháddé' ultra
    Ha 970-et veszel +80ezret megspórolsz, ha ezekhez a srácokhoz benézel ők meg még jobb áron tudnak szerezni neked bármit, így kész a az új monitorod ára is. LeC Gianni
    Utoljára szerkesztette: allock, 2015.05.03. 00:02:19
  • PeeTeR
    persze, hogy felesleges, ahogy a 16gb ram is...
  • robi3
    SSD lesz benne idővel. A ram akkor marad 8 giga, de erősebb proci? hova? vagy mit i7-et az szerintem teljesen fölösleges, az i5-ből ha jól emlékszem a legerősebbet választottam.
  • bardocz
    Jah, akkor picit félreértettelek :)
  • Ra1n
    Teljesen jó,sőt az az optimális csak a 16-ról akartam lebeszélni. Játékra maximálisan felesleges és az is lesz még jópár évig amíg kifut ez a konzolgen.:)
  • bardocz
    Azért jó ha van 8 giga ram, ha esetleg valami számításigényes dolgot használna.
  • Ra1n
    Egyik ismerősöm a mai napig 4gb rammal tólja, 1-2 játék amelyikbe beletették hogy 6gb alatt ne induljon problémázott (amíg a modderek ki nem ütötték a játékból ezt az ostoba kötelezettséget). Gyakorlatilag mindent 1080p-ben tol ultra beállításokkal, sosem volt gondja, a töltési idő több egy kicsit és ennyi. 8Gb vastagon elég és elég is lesz a játékoknak, főleg amíg ez a gyenge konzolgeneráció a fő platform szinte minden fejlesztőnek.
    Az ALAP 970-es játékonként olyan ~10 fps-el dob kevesebbet az ALAP 980-asnál. Egy 970 OC szinte egálban teljesít az ALAP 980-assal, míg a 970 OC-t meghúzva már az ALAP 980-as fölé megy. A 980-ból is van persze OC meg azt is lehet húzni amit a 970 szénnéhúzva már nem ér utol. De én tartom hogy ilyen minimális sebességtöbblet nem ér + 50ezret, ennél jóval nagyobb előny az SSD, vagy akár egy erősebb proci. Persze ha van rá pénzed vegyed de a 980-assal árban sokkal nagyobbat fogsz bukni mint a 970-essel. A 970-es perpillanat felsőkategóriában Ár/teljesítményben verhetetlen.
  • robi3
    Köszi! Minden nap tanul az ember, utoljára 7 éve merültem bele ezekbe a dolgokba amikor vettem a jelenlegi gépemet, azóta kicsit változtak a dolgok :)
  • broman191
    Wait what? Egy dedikált videokarinak van saját memóriája, ami nem keveredik a RAM-mal. Manapság 64 bites rendszert használunk, így az elavult 32 bites rendszert, annak korlátaival érdemes elfelejteni... A rendszer memóriája egy korszerű hardveres és szoftveres közegben abban az esetben funkcionál VRAM-ként, ha integrált grafikus procit használsz és nincs különálló videokártya a gépben - és akkor kezd el lényegesen számítani hogy milyen órajellel is működik a memória stb. Egy GTX 970/980 viszont nem fog 4 GB-ot elcsipegetni magának a 8-ból, köszöni jól elvan a saját maga 3.5/4 GB-jával és még belátható ideig így is lesz... :)

ui.: Processzor témában a kulcsszó az architektúrák közötti különbség, Intel és AMD fronton lényegesen eltér a 'magok' definiálása, volt is szó róla nem is olyan rég - alig egy oldallal ezelőtt #94619 - olvass vissza! ;)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.05.02. 01:12:03
  • robi3
    Azért gondoltam többet, mert a játék 8-at ír és úgy hallottam, bár ez lehet hogy csak a régebbi 32 bites rendszerre igaz hogy pl ebből a 8-ból a vga elviszi a saját 4-ét kicsit a processzor és így már csak a fele van meg.
    Más kérdés: az miért van hogy az amd-ből már 6 magos processzor kell?
  • broman191
    Nincs köztük általánosan hatalmas különbség és csak 'biosban piszkálás' után működne 1600 MHz (JEDEC standard) feletti órajelen, felette OC-nak minősül, az alaplapoddal maximum 2133 MHz-en menne! A memória támogatási listákat jellemzően nem frissítgetik mindenféle újabb modellel a gyártók, az hogy nincs benne, nem jelenti azt, hogy nem működne vele... :)
  • Maala
    Nem az ára, az ár/érték aránya miatt. Egy 980-as ~20%-al jobb FullHD-ban, mint egy 970-es. Ezzel szemben 110k egy GB G1 970-es, míg 165k egy GB G1 980-as (pl. Lec-nél). Eladásnál nem lesz ekkora különbség a két kártya közt már, elhiheted. :)

Egy jó 4K-s monitor, ahol meg már különbség van meg 500 USD körül kezdődik.