Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
AMD Athlon64 3000+ Venice s939, MSI K8N Neo4 Platinum, 1GB Twinster Twinmos CL2, Leadteak 6600GT Extreme 128Mb, 160GB Maxtor Sata, 120GB Maxtor Pata.
ha játszani akarsz akkor elég a 400Mhz-es!
de az 500Mhz se drága már!
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
A vga MSI 6600 gt lenne akkor.Azok elég csendesek is.
Ramból hány mhz-eset vehetek?nézzem a legmagasabb órajelût?
Még 1x thx a segítséget.
AMD Athlon64 3000+ Venice s939, MSI K8N Neo4 Platinum, 1GB Twinster Twinmos CL2, Leadteak 6600GT Extreme 128Mb, 160GB Maxtor Sata, 120GB Maxtor Pata.
Nem kell aggodni a 32bites operacios rendszernel is tokeletesen mukodik.
Majd ha kesobb jobban kiforr a 64bites OP. rendszer csak azt kell cserelned.
Es mint mondtam egy szimpla BIOS frissites eleg a dual mados procikhoz.
Sajnos, az ennel tobbmagos procikhoz a hirek szerint majd megint cserelni kell, de annak meg messze van az ideje, hogy 4 magos processzorod legyen.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
AMD Athlon64 3000+ /Venice magos/ (32K)
Chaintech VNF4 ultra (~24K)
2*512Mb A-DATA Viesta DDR500 (46K)
Leadtek 6600GT extreme vagy esetleg Sapphire X700pro Toxic (45K)
És mindenképpen AMD 64biteset vegyek?Akkor is ha nincs 64 bites windowsom?
És ha nem is fogok 64bites progikat futtatni 1 darabig?
Amit mar leirtam "Hat en is lebeszelnem errol az Inteles cuccrol, vagy ha mar vesz akkor valamilyen Intel i945 vagy i955X alaplappal, mert csak azokban fognak a ketmagos procik futni."
Tehat ismet hamarosan alaplapot kellene cserelned.
Az AMDnel eleg egy BIOS frissites, es maris kezelni kepes az alaplap.
Az Intel mellett "csak a Hypertreading szol, de mihelyt tobbmagos processzorok lesznek, gyakorlatilag ez az elony lenyegtelenne minosul.
Fogyasztasi es melegedesi mutatokban, teljesitmenyben, arban sokkal elonyosebb egy AMD64 valasztasa.
Valassz egyenlore egy 939es 3000+ os procit az brutto 32k korul van most
Melle valamilyen jobb Nforce4 939-es Ultra lapot. Ehhez is siman kb brutto 30-35k kozott hozzajutsz, de pl a Chaintek VNF4 Ultra lapja csak brutto 26K.
Melle valami jobb memoriakat, de szerintem eleg a sima 400MHzes GeIL GE5123200B ramok is ezek mennek altalaban 433 folott is brutto db/14800.
Melle meg veszel egy 6600GT-t ami gyartotol fuggoen ugy 43-45k korul mozog most brutto.
Ez a gep hasonlo teljesitmenyben mint amit te irtal le es kiszamolhatod mennyivel olcsobb. 😛
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Azért nem gondolkoztam a 64 bites procikon mert azt hallottam hogy még kevés progi képes õket kihasználni.Akkor meg teljesen felesleges.(szerintem)
A videókártya a 6600GT maradna.CSak az alaplappal + a procival vagyok nagy gondban h milyen legyen.Én ugyanis eddig intel párti voltam, tehát az Amd-hez nem sok mindent konyítok.De ha azt mondjátok hogy az Amd jobb akkor hajlanék arra is.És Amd-bõl mondanátok 1 hasonló konfigot(alaplap+proci+ram)?
Elõre is köszi. 😊
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
De most helyesebb iranynak tunik az AMD64
Ha inkább játszol, akkor Athlon64 konfig a nyerõ.
Ajánlom olvasd el EZT a cikket, meg feltétlenül EZT is.... Ha nem akarod vévgig nyálazni, akkor csak olvasd el milyen konklúzióra jutottak a cikk írói. Tanulságos. Ha ezekután is intelnél maradsz akkor jó lesz ez a konfig, csak a táp lesz kevés, meg a procira elkéne vmi jóféle hûtés is. Amúgy a VGA árát nemtom hol nézted, de 40K ért már 6600GT -t kapsz, ami SOKKAL jobb...
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Tudna valaki segíteni?Milyen gépet érdemes mostanában venni?
Én a következõre gondoltam:
Alaplap: Asus P5AD2-E DLX i925X,DDR2,PCIe,SATA,FW 45650.-
Proci: Intel P4 775 3000Mhz 42000
Memória: 2x512Mb Corsair XMS 512 MB 675MHz 27000/db
VGA: MSI PCIE NX6600 256MB TV 40000.-
Táp: ThermalTake 360W PFC,dual fan 11000.-
Szóval ennyi, mert monitorom és winyóim vannak.
Ezekrõl mi a véleménetek?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
don't give a fuck
don't give a fuck
ja ha még emlékeztek rá itt kértem tanácsot egy gép összeállítására 60k-ból
leírom, hogy mit sikerült összehozni:
ASUS K8N-E Deluxe
A64 2800+
512/400 Infineon DDR
GeCube Radeon 9550GU
ház+400W táp
don't give a fuck
Bocs a láma kérdésért, én egyáltalán nem értek ehhez!
don't give a fuck
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
már csak az a kérdés hogy milyen márkát/márkákat ajánlotok? nem akarok szart
elõre is kösz a válaszokat
Itt az én esetemben ott volt a bibi, hogy elõször csak 400Mhz-es ramok voltak, és az A64 esetén a szorzót csak lefele lehet állítani. Tehát a tuninghoz az FSB-t kell emelni, de azzal együtt a ram sebessége is emelkedik. Viszont legalábbis ennél az MSI deszkánál lehetõség van megváltoztatni a ram "indulósebességét", magyarul a ram és az FSB közötti arányt. A lehetõségek (most fejbõl mondom, nem biztos hogy ez a teljes lista): 133, 150, 166, 180 és 200Mhz. Ha mondjuk 180Mhz-re állítom be, akkor alaphelyzetbe ennyivel megy, de ahogy emelem az FSB-t, a ram is vele megy, csak éppen arányosan, vagyis míg eredeti helyzetben a ram elvi sebességével a 3000+-os proci 1800Mhz-en futot (9x200Mhz), addig 180Mhz-es indulóérték esetén már cirka 2000Mhz-t (222Mhz FSB, 200Mhz ram), 166Mhz-es sebességnél pedig 2250Mhz-et (250Mhz FSB, 200Mhz ram).
Így jobb eredményt tudsz elérni a proci sebességénél, a ramtól függetlenül.
533-as ramokat már láttam boltban, de állítólag vannak 566 és 600-as memóriák is.
Tényleg 533as memóriát támogat már alaplap? Egyáltalán lehet kapni?
i.j.t. \"Aki kérdez hülyének látszik,de aki nem is kérdez az is marad!\"
amúgy Én már 1 éve nem használok kislemezmeghajtót!Felesleges számomra... van helyette pendrive gyorsabb megbizhatobb
szóbeli talán nem lesz olyan nehéz 😊
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
hát ez elég érdekes!<#wow2>#wow2>
Nade ha már felvilágosítottak akkor segítsetek:
Ugyanis az a nagyon érdekes probléma lépett fel hogy miután átraktam a memókat 1-3ba akkor sípolt(hosszú síp, tehát memógond). Nem értettem miért csinálta, kiszedtem megcseréltem és ehhez kiszedtem az FDD kábelt ami közvetlenül a 3. slot mellett van, ugyanis így könyebb berakni és amikor indítottam nem dugtam vissza, és mi történt? Elindult. Szal a probléma a következõ: ha be van dugva az FDD kábel akkor memóhibával sípol, ha nicns fut jól. Na ez mitõl lehet????
számítástehnikai programozó leszek ha minden igaz <#smile>#smile>
vizsgaszünetem van!
És már csak szóbelim van vissza az pedig június 16-án lesz!
azt nem várom annyira%
utána meg hawaii van<#hawaii>#hawaii><#hawaii>#hawaii>