Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
az SLI 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

subidu
Most nézegettem az alaplapokat.Meg tudná valaki mondani hogy mi a különbség az nforce 4 SLI ill. ULTRA változat között?És melyiket ajánlanátok?

AMD Athlon64 3000+ Venice s939, MSI K8N Neo4 Platinum, 1GB Twinster Twinmos CL2, Leadteak 6600GT Extreme 128Mb, 160GB Maxtor Sata, 120GB Maxtor Pata.

Gabesz amd64
MSI lapot vegyél! vagy DFI-t de az utóbbi ritka itten mint a fehér holló!

ha játszani akarsz akkor elég a 400Mhz-es!
de az 500Mhz se drága már!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

subidu
És akkor tudnátok pontosítani hogy milyen is legyen?pl. az alaplap?
A vga MSI 6600 gt lenne akkor.Azok elég csendesek is.
Ramból hány mhz-eset vehetek?nézzem a legmagasabb órajelût?
Még 1x thx a segítséget.

AMD Athlon64 3000+ Venice s939, MSI K8N Neo4 Platinum, 1GB Twinster Twinmos CL2, Leadteak 6600GT Extreme 128Mb, 160GB Maxtor Sata, 120GB Maxtor Pata.

[Jakuza]
939es tokozasubol nincs mas processzor csak 64bites.
Nem kell aggodni a 32bites operacios rendszernel is tokeletesen mukodik.
Majd ha kesobb jobban kiforr a 64bites OP. rendszer csak azt kell cserelned.
Es mint mondtam egy szimpla BIOS frissites eleg a dual mados procikhoz.
Sajnos, az ennel tobbmagos procikhoz a hirek szerint majd megint cserelni kell, de annak meg messze van az ideje, hogy 4 magos processzorod legyen.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Narancs
Ahogy Jakuza is mondta, én is 3000+ procit és vmilyen nForce4 -es lapot vennék. Mivel AMD nél a memóriavezérlõ a CPU -ba van integrálva, így a lapok teljesítménye alig tér el egymástõl, valamely nevesebb gyártó lapjában biztos nem fogsz csalódni. Konkrltan én ezt venném kb:

AMD Athlon64 3000+ /Venice magos/ (32K)
Chaintech VNF4 ultra (~24K)
2*512Mb A-DATA Viesta DDR500 (46K)
Leadtek 6600GT extreme vagy esetleg Sapphire X700pro Toxic (45K)

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

subidu
Köszi Jakuza.
Ez tényleg sokat segített.Már 90% hogy AMD-s gépet veszek.Az általad ajánlott konfig jónak is tûnik.Kicsit azért még utánna olvasok. 😊
És mindenképpen AMD 64biteset vegyek?Akkor is ha nincs 64 bites windowsom?
És ha nem is fogok 64bites progikat futtatni 1 darabig?

[Jakuza]
Elmondom az erveket.
Amit mar leirtam "Hat en is lebeszelnem errol az Inteles cuccrol, vagy ha mar vesz akkor valamilyen Intel i945 vagy i955X alaplappal, mert csak azokban fognak a ketmagos procik futni."
Tehat ismet hamarosan alaplapot kellene cserelned.
Az AMDnel eleg egy BIOS frissites, es maris kezelni kepes az alaplap.
Az Intel mellett "csak a Hypertreading szol, de mihelyt tobbmagos processzorok lesznek, gyakorlatilag ez az elony lenyegtelenne minosul.
Fogyasztasi es melegedesi mutatokban, teljesitmenyben, arban sokkal elonyosebb egy AMD64 valasztasa.

Valassz egyenlore egy 939es 3000+ os procit az brutto 32k korul van most
Melle valamilyen jobb Nforce4 939-es Ultra lapot. Ehhez is siman kb brutto 30-35k kozott hozzajutsz, de pl a Chaintek VNF4 Ultra lapja csak brutto 26K.
Melle valami jobb memoriakat, de szerintem eleg a sima 400MHzes GeIL GE5123200B ramok is ezek mennek altalaban 433 folott is brutto db/14800.
Melle meg veszel egy 6600GT-t ami gyartotol fuggoen ugy 43-45k korul mozog most brutto.
Ez a gep hasonlo teljesitmenyben mint amit te irtal le es kiszamolhatod mennyivel olcsobb. 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

subidu
Köszi a hozzászólásokat.
Azért nem gondolkoztam a 64 bites procikon mert azt hallottam hogy még kevés progi képes õket kihasználni.Akkor meg teljesen felesleges.(szerintem)
A videókártya a 6600GT maradna.CSak az alaplappal + a procival vagyok nagy gondban h milyen legyen.Én ugyanis eddig intel párti voltam, tehát az Amd-hez nem sok mindent konyítok.De ha azt mondjátok hogy az Amd jobb akkor hajlanék arra is.És Amd-bõl mondanátok 1 hasonló konfigot(alaplap+proci+ram)?
Elõre is köszi. 😊

Gabesz amd64
veszel x850xt-t?

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Punkerwork
P4-nél ne csak a megahertz-et nézd, mert nem minden 775-ös 64 bites!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Gabesz amd64
<#taps><#eljen>így igaz

[Jakuza]
Hat en is lebeszelnem errol az Inteles cuccrol, vagy ha mar vesz akkor valamilyen Intel i945 vagy i955X alaplappal, mert csak azokban fognak a ketmagos procik futni.
De most helyesebb iranynak tunik az AMD64

Narancs
Attól függ mire kell. Ha sik alkalmazást futtatsz egszerre, akkro jó a P4, mivel egyetlen elõnye a HT.
Ha inkább játszol, akkor Athlon64 konfig a nyerõ.
Ajánlom olvasd el EZT a cikket, meg feltétlenül EZT is.... Ha nem akarod vévgig nyálazni, akkor csak olvasd el milyen konklúzióra jutottak a cikk írói. Tanulságos. Ha ezekután is intelnél maradsz akkor jó lesz ez a konfig, csak a táp lesz kevés, meg a procira elkéne vmi jóféle hûtés is. Amúgy a VGA árát nemtom hol nézted, de 40K ért már 6600GT -t kapsz, ami SOKKAL jobb...

subidu
Sziasztok.
Tudna valaki segíteni?Milyen gépet érdemes mostanában venni?
Én a következõre gondoltam:
Alaplap: Asus P5AD2-E DLX i925X,DDR2,PCIe,SATA,FW 45650.-
Proci: Intel P4 775 3000Mhz 42000
Memória: 2x512Mb Corsair XMS 512 MB 675MHz 27000/db
VGA: MSI PCIE NX6600 256MB TV 40000.-
Táp: ThermalTake 360W PFC,dual fan 11000.-
Szóval ennyi, mert monitorom és winyóim vannak.
Ezekrõl mi a véleménetek?

shad0w
igen, pont 15k volt 😊

don't give a fuck

Punker
hát igen 15k körül az a legjobb.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

shad0w
hát nekem jó lesz ez a kártya sztem, ebben az árkategóriában nem találtam jobbat ennél

don't give a fuck

Punker
ja, azt akartam mondani vegyél simát és inkább jobb VGA-t.

shad0w
sztem nem, de olyan árban kaptam meg mint amennyiért a simát tudtam volna boltban megvenni, szal ezért döntöttem e mellett

don't give a fuck

Punker
Deluxe lap extra cuccait kihasználod?

shad0w
köszi

ja ha még emlékeztek rá itt kértem tanácsot egy gép összeállítására 60k-ból
leírom, hogy mit sikerült összehozni:
ASUS K8N-E Deluxe
A64 2800+
512/400 Infineon DDR
GeCube Radeon 9550GU
ház+400W táp

don't give a fuck

Punker
igen

shad0w
Üdv! Bocs de nem találtam alkalmasabb topicot a kérdésemnek. Az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy új alaplapot (Asus K8N-E Deluxe) ami SATA-s, attól függetlenül tudom-e benne használni az ATA-s (IDE-s) vinyókat?
Bocs a láma kérdésért, én egyáltalán nem értek ehhez!

don't give a fuck

takraj
Mostmár megy a Co-Libri is! cím a #836-os hozzászólásban!

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

Gabesz amdx2
sapphire,connect3d

i.j.t. \"Aki kérdez hülyének látszik,de aki nem is kérdez az is marad!\"

Zsolo007
És radeonban milyen márka a jó?

[NST]Cifu
A minõségi választás ASUS, MSI, Leadtek. Amit kerülni kell, az az Innovision.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

üdv ismét! sokan ajánlottátok a gef6600gt-t úgyhogy eldöntöttem, azt veszek.
már csak az a kérdés hogy milyen márkát/márkákat ajánlotok? nem akarok szart

elõre is kösz a válaszokat

[NST]Cifu
AthlonXP esetén az FSB-nek és a ram sebességének egyeznie kellett (szinkronban kellett futniuk), mert sokkal gyorsabb volt így, mintha különbözõ sebességen futottak.

Itt az én esetemben ott volt a bibi, hogy elõször csak 400Mhz-es ramok voltak, és az A64 esetén a szorzót csak lefele lehet állítani. Tehát a tuninghoz az FSB-t kell emelni, de azzal együtt a ram sebessége is emelkedik. Viszont legalábbis ennél az MSI deszkánál lehetõség van megváltoztatni a ram "indulósebességét", magyarul a ram és az FSB közötti arányt. A lehetõségek (most fejbõl mondom, nem biztos hogy ez a teljes lista): 133, 150, 166, 180 és 200Mhz. Ha mondjuk 180Mhz-re állítom be, akkor alaphelyzetbe ennyivel megy, de ahogy emelem az FSB-t, a ram is vele megy, csak éppen arányosan, vagyis míg eredeti helyzetben a ram elvi sebességével a 3000+-os proci 1800Mhz-en futot (9x200Mhz), addig 180Mhz-es indulóérték esetén már cirka 2000Mhz-t (222Mhz FSB, 200Mhz ram), 166Mhz-es sebességnél pedig 2250Mhz-et (250Mhz FSB, 200Mhz ram).

Így jobb eredményt tudsz elérni a proci sebességénél, a ramtól függetlenül.

Zsolo007
Tényleg CIFU van még valami, valahol olvastam hogy rájöttél hogy el lehet felejteni a szinkron FSB memória dolgot, ez mit jelent? Mire jó ez?

[NST]Cifu
A tuningra készült, jobb alaplapok akár 600-as memókat is elviszik, sõt, egyes deszkákon a 350Mhz-es FSB is beállítható max. (ez ugye szinkron esetén 700Mhz-es ramokat feltételez).
533-as ramokat már láttam boltban, de állítólag vannak 566 és 600-as memóriák is.

Zsolo007
Kira 😊 Az új gépemben az A64 melett jól fog mutatni a DCs 2 512DDR400 😊))

Tényleg 533as memóriát támogat már alaplap? Egyáltalán lehet kapni?

[NST]Cifu
A Dual Chanell a P4 és A64 gépeknél cirka 2x sebességnövekedést okoz, tehát ott egyértelmûen megéri használni. AthlonXP esetén kisebb, úgy 10-15% körüli a sebességnövekmény.

Zsolo007
Vagy ne használjam a DCt 😊)

Tényleg van akkora gyorsulás a DCtõl hogy megérje használni?

Gabesz amdx2
az gáz! akkor ne használj kislemez meghajtót!<#smile>

Zsolo007
Már legalább 4x próbáltam kombinálgatva a kábelvégeket és memócseréket ugyanaz, szerintem gyári hibás a lap 😊

Gabesz amdx2
többször is visszaraktad a Fdd kábelt vagy csak egyszer?

amúgy Én már 1 éve nem használok kislemezmeghajtót!Felesleges számomra... van helyette pendrive gyorsabb megbizhatobb

Zsolo007
Ha egyszer FDD kábel nélkül fut azzal meg nem..... 😄

Gabesz amdx2
thx!már csináltam programot azt meg már be kellett adni május 6-ra!
szóbeli talán nem lesz olyan nehéz 😊

Narancs
Ilyesmirõl még csak hallani se hallottam...biztos jól benne van a memória modul?

Narancs
huhúú az kemény! Sok sikert a vizsgákhoz akkor!

Zsolo007
Szerintem is az, be is írok az NF7 topicba hátha már valaki találkozott ezzel...

Gabesz amdx2
na látod!

hát ez elég érdekes!<#wow2>

Zsolo007
Nah átraktam dual channelbe, és bootnál ki is írja hogy dual channelben megy, hihetetlen hogy én másfél évig azthittem DCben megy és nem 😄

Nade ha már felvilágosítottak akkor segítsetek:
Ugyanis az a nagyon érdekes probléma lépett fel hogy miután átraktam a memókat 1-3ba akkor sípolt(hosszú síp, tehát memógond). Nem értettem miért csinálta, kiszedtem megcseréltem és ehhez kiszedtem az FDD kábelt ami közvetlenül a 3. slot mellett van, ugyanis így könyebb berakni és amikor indítottam nem dugtam vissza, és mi történt? Elindult. Szal a probléma a következõ: ha be van dugva az FDD kábel akkor memóhibával sípol, ha nicns fut jól. Na ez mitõl lehet????

Gabesz amdx2
nem már az megvan 2 éve!

számítástehnikai programozó leszek ha minden igaz <#smile>

Narancs
ehhe...😊 szerencsére én középen nyomom...június 20.án...

Zsolo007
Nekem meg júni 8 ha jól emléxem 😊

Egye meg a fene az emelt szintete..... 😞

Narancs
Június 16.-án? Te is most érettségizel?

Gabesz amdx2
Hát ember nekem már nekem május 6-ától befejezödött a suli<#ravasz1>

vizsgaszünetem van!

És már csak szóbelim van vissza az pedig június 16-án lesz!

azt nem várom annyira%
utána meg hawaii van<#hawaii><#hawaii>