Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hegyekben áll a ram, ddr1-es bõl meg 2-es bõl?
Mid van most?
memóra fontos dolog,mert ha ddr2 akkor intel, ha sima ddr akkor AMD.
Akik most azzal a szöveggel jönnének,hogy de már az AMD is rendelkezik ddr2-es alaplapppal és procival,azok egyenlõre lássák be,hogy bár a technika újjabb
igazán nagy elõrelépésnek se híre se hamva.
meg nem hiszem hogy a kollégának ddr2-es 800mhz ramjai vannak.de ha így van akkor 145 ezerért AM2-es konfigurációt kell venni, de azt is csak árleszállítás után.
HA VKI ÉRT A GÉPFEJLESZTÉSHET AZ LÉGYSZIVES VEGYEN FEL MSNRE: [email protected]
Meg a ketmagos CPUkat sem tamogatja, tehat hosszutavon semmikeppen nem eri meg megvenni.
Hiaba Asus, en inkabb vennem a 775Twins-HDTV R2.0-t, raadasul joval gyorsabb mint a 915P chipsettes lapok, sebessegben felveszi majdnem a versenyt a 955X lapokkal.
Raadasul ugyanugy megkaphato az altalad belinkelt boltban 12,666Ft-ert. (mondjuk nem tudom ez rev 2.0 e)
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ahonnan oreged betudja afa nelkul szerezni a procit ennyibe kerulnek a ketmagos P4ek.
Intel P4 DualCore 920 2,8G S775 800 2x2M BOX 38 500 Ft
Intel P4 DualCore 930 3,0G S775 800 2x2M BOX 43 750 Ft
Es te megis Intel P4 640 3,2 GHz S775 (00 2M EM64T BOX 42 ezer) processzort akarsz ? Ezt en ep esszel nem tudom felfogni.
Vagy csak a 64bit ragadott meg ennyire ?
Mert ha igen, akkor megsugom a 930 is ugyanugy tudja az EM64T-t, tehat ugyanugy 64bites.Sot az osszes ketmagos P4 64bites. De mint mar mondtam, nem er semmit a 64bites winfos.
Nincs semmi tamogatasa.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Amúgy a 2 magos prociról most inkább lemondanék, mert akkor tovább kéne bonyolítani a dolgokat. Úgyis a hangsúly inkább a videó kártyán van és azér egy 3,2 Ghz-es 64 bites proci még kitart egy jó darabig.
Amúgy télleg jobb egy 7900Gt, egy 7800 256 megás gtx-nél? Akkor mér olcsóbb vagy 50 ezer k-val? 😊.
(Tom, hogy azt írtam, h nem leszek de ma még igen).
az asus a8n-sli premium (ilyet szeretnék veni) 40000FT!!!!! áfa nélkül!!!
a ICSMEDIA-n 34000 valahányszáz áfával!!! sztem máshol vedd meg ezt a gépet
programozó haverodnak nyugodtan szólhatsz, hogy merre változnak a dolgok.
Már megvan mit veszek, és ezek tökéletesen futni fognak egymással, és a ramhoz is jó lesz minden!
Intel P4 640 3,2 GHz S775 (00 2M EM64T BOX 42 ezer
Asus P5GV-MX alaplap 17.583 Ft
PCIE 7900 GT 256Mb Galaxy, 256bit, Dual DVI, TV out 68 ezer huff
És ezek áfa nélkül vannak! Persze ez így 127 ezer huff (mert 7600gt helyett 7900at veszek).
Ebbõl rábeszélem apám, hogy én csak 50 ezret fizessek.
Nah köszönöm mindenkinek a segítséget, hogy ennyit szenvedtetek értem, és most egy jó ideig nyugtotok lesz tõlem! A válaszotokat majd még elolvasom!
Bye!
http://www.computrans.hu/aruhaz.php?focsop=Processzor -->> Innét!
Szal most elgondolkodok egy 7900 Gt-n 68 ezerér.
És nehogy leugassatok, de ezt egy szakértõ írta. Egy profi programozó akinek ez a munkája!!! Csak megkérdem, azért mégis mit gondoltok errõl, de szntem ezeket fogom venni.
Szia, én alaplapból inkább ezt ajánlanám:
http://www.edigital.hu/product.php?productid=23048
viszont figyelj arra, hogy csak 1db ide vezérlõje van, a többi mind SATA!!
Prociból meg felesleges a többmagú, a játék úgysem használja, a Wordnek meg minek,
vmi hypertradinges P4, LGA775 foglalattal, minél nagyobb gigahertz, pl
P4 531 - kb 35e ft.
Szntetek ez nem jó?
Amugy mindegyiken Nvidia 7600GT chip van.
Szerintem a +1k forintot megeri rafizetni az Asusra (44k) es akkor tudod, hogy egy minosegi gyartotol vetted a kartyadat es ezert kisebb a hibalehetoseg a kartyaknal.
VÁÁÁÁ. Mien vicces lenne ha igen és örömömbe szívrohamot kapnék 😄
Nvidia 7600gt 43 ezer huff. Amúgy az inno3D az 41, de arról nem sok jót mondanak. De ez az Nvidiás még egész jól hangzik. Monnyuk a gigabyte-ot dicsérik, mert hogy ahhoz jó a gyári hûtõ is, mert nem hangos, de az 50k.
De ha lesz új hûtõ akkor tökmind1.
Azert irtam azt a lapot, mert az tamogatja a Conroe procikat.
Tehat hosszutavon a boviteskor csak eleg processzort cserelni.
Jelenleg mas alaplap, ami tamogatna a DDR-t es a Conroet, nincs a piacon.
De arra ugyelni kell, hogy rev2-est vegyel.
De szntem azok vmi teljesen mást mondanának, szal majd meglátom, hogy mi fog kisülni a 2 véleménybõl. Eggyáltalán nemis biztos, hogy a hardwerekhez ennyire értenének, mert azok inkább csak programozni tudnak, de nagyon keményen.
Nezd meg az akcios keszletet is, mert ott van az Asus 7600GT is meg a lap is.
Amugy van kiszallitas is, ha videki vagy max 2 nap alatt kivisznek mindent es 2k-ba kerul csak a szallitas.
De van ezer hely.
pl megnezheted a http://kiskerarak.hu oldalt, de ott nem art telefonalni, mert van hogy nem egyeznek az arak, vagy nincs is a boltban az alkatresz.
Amivel nem is lenne semmi baj, hiszen azt csinalsz amit akarsz.
Viszont majd a fejedet verheted a falba, nemsokara milyen marhasagot csinaltal.
Amugy 64bites windowsnak kb annyi ertelme van, hogy semennyi.
Nekem szimpi az a 3,2 Ghz-es proci, és csomó olyan alaplapot látok Aliencomputers.hu-n, ami DDR-I-es. Csak van egy ami nem AMD-s.
És minden féle márkába van DDR-I-es. Mondom ennyire nem kell azér spórolni, hogy már tuning legyen a vége. 25 K-ig nemis problém az alaplap. A proci meg 40 Kig.
64 bites xp-t meg ingyen tok szerkálni.
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Az altalam leirt 805D processzorral (mint mar leirtam szinte mind megy 3,4GHzen) is jobban jarnal, s vegul 6k-val olcsobban is lehet mar kapni Asus 7600GT-t.
GigaByte GA-K8NE (S754-nForce4-DDR 400-PCI Express-4 SATA) 18 ezer(én v. apám fizet)
P4 541 3.2 GHz (S775) FSB 800MHz, 1MB L2 cache /64 bit 39 ezer. (apám fizetné)
Gigabyte geforce 7600 GT 50 ezer. (én fizetném).
És akkor a kettõ 512 megás DDR ramom megmaradna. A tápunkat nem rég cseréltük le szal az jó lesz. 400 W-os. Esetleg egy jó hûtõt még majd veszek az idõk során.
Akkor szntetek ez így jó lenne?
Ha nem menne akkor 34 ezerér, egy 3 ghzeset. Vagy szépítésként megtehetek még vmit.
Maradt az elõzõ utazásról euró amit a szüleim elfelejtettek visszaváltani. Azt visszaváltom, és pl. azt mondhatom, hogy 35 ezerér betudnál segíteni egy procival, vagy ha 3 ghzes akkor 30 ezerrel.
Szal 30-40 ezer között lévõ procit simán vehetek. Lehet 39 meg 31 ezer is.
Nem ártana persze egy 2 magos. De az az alaplap nem jó, amit leírtam? Az a gigabyte?
Vegyel 805D-t az 30k.
Igaz hogy csak 2,66GHzes viszont ketmagos es egy kis tunningal siman mennek 3,4GHz korul.
A 3,0GHz az biztos.
Ha olyan lapot akarsz melle, ami tamogatja a DDR-I-et is nem csak a DDR-II-t, akkor vegyel melle egy Asrock 775Twins-HDTV R2.0 (Ugyelj, hogy Revizio 2es legyen mert az mar a Conroet is tamogatni fogja).
Ez a lap 14-15K korul van. Tehat a lap es a proci ara egyutt, olyan 45k.
Ja, es meg valami, nem kell egybol megvenned a VGAt sem, mig eladod a regi lapodat,processzort es VGAdat, ugyanis atmeneti megoldaskent hasznalhatod a lapra integralt X300 alapu VGAt. (Az ilyen MX440en,Ati9250 es hasonlo kartyaknal meg ez is magasan jobb)
Igaz nem valami sebesseg bajnok, de atmeneti megoldaskent amig a hasznalt cuccaidat eladod megfelelo, es ugy tobb penzed lehet VGA-ra kesobb.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
3 Ghzes intel pentium kb. 34-37 ezer huff. Egy AMD 3400+ 64 bites ugyanennyi.
Deh ha ennek ellenére mégis inkább az intel pentium ajánlott, akkor azt veszek!
USA mindig olcsóbb lesz mint Európa
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Egy 2,4 478as P4-et es hozzatartozo lapot meg ellehet adni olyan 13-15K-ert.
Annyit is sporolsz az uj vetelen, s mivel van meg 100K-d (tehat eladas utan 115K)es nem kell vinyot es egyeb dolgot venni, boven belefersz egy eros gepbe is.
Amit leirtal es biztos, hogy kell egy 7600GT.
Azt lattam mar akcioban 44K-ert.
Tehat 115-44=71K marad lapra es procira.
Ennek boven elegnek kell lennie es meg maradni is kell boven penzednek.
Biztos AMD-t akarsz ?
Amugy a 3400+ egy 3,4GHzes P4nek felel meg.
Hát összesen 100 k-m van, de azért azt nem akarom mind elszórni. Majd ha hazajön faterom megbeszélem vele. A videókárdot én veszem meg mindenképp. Legalább a procit örülnék ha kifizetné.
Gondolom AMD alaplapot ajánlanátok, mert azok 64 bitesek. Az újabbak. Egy 3400+ -osat láttam 35 000-ért. Ez megfelel 2,4 ghznek? Vagy akkor mien proci lenne a jó 30-40 ezerért?
Amúgy simán ellehetne adni ezt a régi alaplapom meg procim, de ki venné meg 😄.
Szoval mennyi kereted van kb a cserere ?
Valamint a regi alaplapod es processzorod uzemkepes, azaz eladhato ?
De az biztos, hogy nagyban hozzajarul, valamint az, hogy tobb kezen vandorol at az aru es mindenki rateszi a maga 8-12% hasznat.
"Egy átlagos hazai számítástechnikai kiskereskedés már semmivel sem drágább, mint egy amerikai: csak az adók miatt kell többet fizetnünk."
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Van asusba is meg giabyteba is. Sõt olyat is láttam aminél az DDR-Iet meg a II-t is kezeli. Gondolom vhogy belehet állítani.
A lényeg az hamár új proci kell meg alaplap meg vga, hogy a ramokat legalább megmentsem.
AGPs VGAja van, de nem akar VGAs lapot, 478as CPUja van es 775-t akar, DDR-Ies RAMjai vannak, de a jobb lapok csak DDR-II-t kezelnek.
Szoval hogy is gondoltad a szepen egyenkenti cseret, ezekutan ?
Akkor mar azt a rev2-es Asrock lapot, amibe belemegy kesobb a Conroe es DDR-I es DDR-II is, valamint van rajta integralt VGA is ha kesobb akarja megvenni a 7600GT-t, a kesobbi bovithetoseg erdekeben.
Aztan egy olcso cerkat beletenni es kesobb procit cserelni, mert ugyis most lemennek majd az arak.
De lapot ugyis kellett volna vennie, es ha az eladott proci arat kibovitti akkor mar most tud venni 29-30k korul ketmagos 805D-t.
lehet szép lassan , elosztva is
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!