Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AMD64 (939) 3200+ 41k 18k
giga 6600GT 35k 25k
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
hááát én nem erõltetném az 1280 RAM-ot inkább DUALban 2x512-t. (max a másik 512 mellé társnak betenni, ott talán nem visszahúzõ erõ, ha azonos sebességûek.)
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Lényeg, hogy van egy ilyen gépem:
Barton 3200+, abit nf7s2, 6600gt, audigy1, meg összesen 256+3x512=1792 mega ramom.
Igazából szeretnék egy nagyobb, meg egy kisebb gépet összehozni valahogyan.
A kisebb gépnek valami duront gondoltam procinak, meg egy gf4ti kaliberû videókártyát, és lényeges hogy ebbe menjen DDR ram, hogy legalább azt ne kelljen venni😊
Nagyobbiknak pedig jó lenne DDR1-es, természetesen PCIexpresses lapka.
A Ramok eloszlása pedig 1280 lenne a nagyban, és 512 a kicsiben.
Csak a kérdés, hogy ezt hogy tudom megoldani?
Elõre is köszi 😊
Nem sokára új gépet szeretnék venni, a tengelye vhogy így nézne ki:
Intel P4 3.2 GHz/800MHz 2X2Mb Dual Core
Asus GeForce 7900GT 256 MB TV DVI PCIExpress
4x512MB 667MHz DDR-II RAM Samsung
Szerintem egy darabig biztosan elég lesz ez, mit gondoltok?
Továbbá kérnék egy kis segítséget tõletek pl h milyen alaplap passzolna ehhez a konfighoz, persze elérhetõ áron. Továbbá a tápban se vagyok biztos, egy 450Wattos Chieftec tápra gondoltam, vajon elég lenne-e 2-2db winchester és optikai meghajtó mellett? Valamint egy egyszerûbb Sound Blaster hangkártyát is keresnék mellé az egyszerûbb fajtából.
A lenyeg, hogy lehet itthon is kapni azt a lapot, amit a srac nem talalt.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Soha nem néztem ilyen oldalakat, sztem egy vicc lehet ahogyan ezeket frissítik.
én rákerestem az asrock cumóra és 29 találatom volt.
egyébként az általad említetet kiskerárak-hoz képest überfasza ez az oldal.
egy kis info az oldalról...
"3. Árajánlatok
Valamennyi, a weboldalon megjelenített termékár esetében új termékrõl van szó (tehát nem használt, kiállításról származó, kirakati vagy hibás készülékrõl, stb.). Valamennyi ár tartalmazza a törvény által elõírt általános forgalmi adót (ÁFÁ-t). Ezek az árak mindig az ArGep tudomására hozott árakat mutatják. Az árak kiválasztása, feldolgozása és adatbázisba olvasása során fellépõ esetleges késleltetések technikai okokból nem kizárhatók. Annak ellenére, hogy igyekszünk az adatbázisbeli adatokat mindig aktuálisan tartani, az aktualitást sem garantálni nem tudjuk, sem az adatok hibamentességéért nem tudunk felelõsséget vállalni. Épp ezért az ArGep által bemutatott árak csupán támpontként kezelendõk, ezek olyan várható árak, amelyeket a felhasználónak a kiválasztott kereskedõnél elõzetesen le kell ellenõriznie. Ha eközben félreértések adódnak, kérjük értesítsen minket az [email protected] email-címen mellékelve a probléma leírását, az idõpontot, amikor mindez történt, az árakat, a kereskedõ adatait, illetve az Ön elérhetõségét. Amennyiben hibát talál adatbázisunkban, kérjük értesítsen minket az [email protected] email címen, és mi a hibát haladéktalanul kijavítjuk. "
Az elõdjét a 775XFire-t 16-18.000 körül árulták, ez se lesz sokkal több.
ez nem jelenti azt hogy ezt akarom megvenni mert ezek vagy nem támogatják a Conroe procikat vagy támogatják de annak már nagyon borsós ára van !!!!
Amugy néztem az árakat egész jó csak a postaköltség ne lenne olyan magas egyeseknél !!!!
http://www.argep.hu/product_379249.html
Amit te irtal Asrock lap azert nem jo mert az sem tamogatja a Conroe processzorokat.
De arra figyelj, hogy csak a rev 2.0 jo, pont a Conroe processzor tamogatasa miatt.
Amugy minden rendben.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Lehet hogy mégis csak az lesz hogy marad az Asrock alaplap !!!!
De amit ajánlottál Ascrock alaplapot az nálunk nem kapható!!!
De az Asrock 775 Dual 880 Pro alaplap (pontosan ugyanúgy néz ki mint amit te ajánlottál csak azt nem tudom hogy ez tudja-e a Conroe procikat ???)
Ez az alaplap nálunk 3 szám.tech boltban is kapható 13 ezerért !!!!
Szóval az Asrock 775 Dual 880 Pro lenne 13.000 FT
az Intel kétmagos proci lenne jelenleg 30.000 FT
és lenne a Geforce 7600 GT PCI-Ex + 15.000 Ft ráfizetéssel !!!
Ez igy összesen 58.000 Ft amibõl lejönne alaplap+proci ára azaz 20 ezer FT és lenne ez igy 38.000 FT.
Errõl mi a véleményed ???
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
ööö ebben core 2 duo-k vannak AMD-kel szemben 😊
de mindjárt keresek én is vmit PHn...
Together we'll fly someday...
Together we'll fly someday...
és egy 930 (Pentium(R) 4 Dual Core-3,0GHz/800MHz LGA775 2X2MB 64bit 1év (930)) között ?
mert én csak 1 mb cache és 6k br. érték különbséget látok (itt Miskolcon az infoboxban)
sokat számít azaz 1 mb cache ? mondjuk én ingame felvételhez használom majd leginkább ugyis a kétmagot, de ha nem muszáj, nem veszek 930at a szûkebb keretek miatt :|
Akkor ha mar veszel alaplapot 30K-ert, akkor vegyel inkabb egy 965-os lapot ,mert akkor nem kell majd lecserelni az uj procikhoz.
Raadasul szep es jo hogy leirod, hogy a VGA marad, de ebben a lapban szinten nem tudod hasznalni az AGPs VGAkat.
Tehat semmi esetre se vegyel mar 30K-ert olyan alaplapot, ami az uj Conroe procikat nem tamogatja.
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
(Elöbbi 12cm-es halk ventivel van.)
A Codegen 400-as tápja ellenben gyengébb a Codegen 300 és 350-es tápjánál is a valódi leadott értkekekt tekintve. (Másik fórumon mérte meg valaki a HWSW-n)
Ha jól láttam ez a P5GD1 alaplap S478-as változata i915 chipsettel, ami kivételesen az avult foglalat miatt nem hátrány, és talán P4GD1(?) névre halgat ...
http://flickr.com/photos/zolika90/
így már biztosan nem lesz meg akkora keret jövõ hónap elejére, ami elég a gépre, tehát ráérek alaplapot nézni...
mostmár inkább az a kérdés, mikorra lesz annyi keretem, hogy elég legyen uj gépre...
Új gép összerakéásánál nem ésszerû már 512-es modulokban gondolkodni...
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Ami nekem van az 1 GB DDR Ram 400 Mhz Hynix amit venni akarok az meg levan irva !!!! tehát csak 6.000-et kéne fizetni a DDR 2-es memóriáért !!!!
ABIT AL8 LGA 775/DDR2 i945p PCI-EX Dualcore SATA 30.000
Intel P4D -805 2,60 Ghz/2048/533 Mhz s 775 EM64T Dualcore 30.000
DDR II 1024 MB 533 Mhz Samsung 16.000
A VGA kártya meg egyelõre marad azt kicserélik nekem PCI-osra és csak 2-3 ezer forintot kell ráfizetni !!!
Szóval összesen lenne 76.000 Ft de az alaplapot+procit+memoriát beszámitják
nekem 30.000 FT-ért és akkor már csak 46.000 FT lenne !!!!
Leirtam a megfelelo variaciokat.
Olyan lapot kell keresned, ami a Conroe procikat is tamogatja (a kesobbi fejlesztes miatt) es a tobbi alkatreszedet sem kell hozza lecserelni.
Raadasul az altalad mutatott lap meg a dual magos processzorokat sem tamogatja.
Asus P5P800 s775 i865PE,FSB 800, DDR400D, S-ATA, 8X AGP, 6ch sound, USB2.0
és még az ára nagyon jó 18 ezer forint !!!
erre az alaplapra jó lenne az a proci amirõl beszéltünk ??
vagy milyen jó proci kéne erre az alaplapra ??