103176
-
#95596 a gyari az igy instant kuka kb :D
(vagy kidobod az ablakon s ezt kovetoen szijje alazod egy kalapintyoval amit termeszetesen felveszel majd feltoltesz YT -ra)
Utoljára szerkesztette: PeeTeR, 2015.07.11. 19:16:59 -
#95595 Jut eszembe: A proci gyári hűtője mennyire megbízható? Mert jelenleg egy CM 212 EVO van a mostanin. -
#95594 Akkor azt hiszem megvagyok. Nagyon szépen köszönöm a segítséget (mindenkinek) :)
Még azért lehet visszatérek pár kérdés erejéig, biztos ami biztos.
-
#95593 Ésszerűbb felállás mint az első, ha tényleg húznád a CPU-t a Z-s alaplappal. Ha nem, akkor ott van pl. az i5-4460 + egy Giga GA-H97M-D3H mondjuk... :) -
#95592 Ez alapján kicsit újraszabtam a rendelést, jelenleg így néz ki:
Fatal1ty Z97 Killer (esetleg H97 Performance ?)
Gigabyte GTX970 G1
HyperX Savage 2x4 GB 1600MHz CL9
i5-4690K
Samsung 120GB 850 EVO
Seagate Barracuda 3TB 7200rpm
Árban (pár ezer HUF különbséggel) ugyanúgy jövök ki, és így lesz SSD meg egy új HDD.
No, és így?
Utoljára szerkesztette: Laky, 2015.07.11. 15:37:38 -
#95591 2 évet az alábbiakban körvonalazott konfiggal szerintem különösebb citromba harapás nélkül ki lehet majd húzni, utána esélyesen időszerű lesz legalább a videokártyát lecserélni egy majdani best buy felsőkategóriásra, esetleg RAM-ot bővíteni, feltéve ha az s1150-re épülő konfig még akkor is viszonylag optimálisnak fog számítani. Ha az utóbbi évek viszonylag lassú változásai folytatódnak, jó esély van rá... -
#95590 2x4 GB dual channel inkább, de ha az 1x8 GB jobban tetszene a slotspórolás miatt az is megteszi, hatalmas különbséget nem fogsz észlelni, de a dual channel bizonyos felhasználással valamivel előnyösebb mint az egymodulos felállás... :) Másrészt felesleges minél kevesebb slotra építeni, mivel amire előreláthatólag 32 GB RAM-ra szükség lesz egy játékhoz - tegyük fel pl. 5-6 év múlva - oda már esélyesen kevés lesz mindenféle ma kapható s1150 CPU és lehet alaplapot is cserélni, aztán az aktuális RAM szabvány sem DDR3 lesz, így attól is búcsút lehet venni...
A játékok általában nem díjazzák látványosan az i5/i7 különbséget, az évek során sokak által végzett különböző tesztek szerint túlnyomórészt észlelhetetlen az élménybeli eltérés... Maximalistaként esetleg egy tuningolt K-s i5-nek lehet értelme egyes játékoknál, bár mások semmiféle futásteljesítménybeli többlettel nem jutalmazzák ha 3.0 GHz környéke helyett mondjuk 4.0 GHz felett van a CPU órajele...a szűk keresztmetszet általában a videokari, ha a minél magasabb felbontást és minél részletesebb grafikus beállításokat favorizálod. Főleg így az új grafikus API-k megjelenésével a láthatáron...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.07.11. 15:20:26 -
#95589 Tehát akkor jobban járnék mondjuk egy i5 4670/4690 és 2x4 GB RAM-mal? De ha már a mobo 32 GB-ig bővíthető, akkor nem lenne célszerűbb egyből 2x8-cal kezdeni, vagy te csak egy slotba bepattintanál egy 8-asat?
Nem fogom megúszni 2 év múlva, ugye? :D
-
alyr2 #95588 Elozo konfigom 7 évig birta, aztan venni kellett masikat..a mostani talan meg 2 evig hasznalhato lesz "erdemben" arra amire en hasznalom.. -
#95587 Csak az a bökkenő, hogy a gyorsan fejlődő és elavuló számítástechnikában gondoskodnak róla, hogy legyen miért matatni a pénztárcádban 3 év múlva, attól függetlenül, hogy a jelenlegi 'racionálisan optimális' vagy 'über gamer' hardvert veszed-e meg...hasonlóképpen elértéktelenedhetnek pár év múltán és csereérettek lehetnek. A 3 év múlva optimálisnak számító RAM mennyiség esetleg felmegy 16 GB-ra, de akkor bepattintasz +1 8 GB-os modult azt' hajrá... Az alaplap viszont garantáltan nem fogja támogatni az újabb procikat, már ha azokra szükség lesz, mindegy hogy 'gamer' vagy 'költséghatékonyabb' kategóriás vétel volt-e... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.07.11. 09:37:27 -
alyr2 #95586 Ha FHD fole mesz akkor Gtx 970 neked nem kell -
#95585 Úgy vagyok vele, hogy jöjjön aminek jönnie kell. Nem igazán szoktam gépet újítani, ezért úgy vagyok vele, hogy inkább megveszem a drágábbat, csak ne kelljen 2-3 év múlva megint a tárcámban matatni :) -
#95584 A táp kb. fél éves, a gép egyelőre csak játékra lesz, a ház alsótápos (Zalman Z11 Plus HF1 [majd vagdosok a kártyának helyet]), FHD felé mennék jöv. hónapban. -
#95583 Sztem H97-et válassz, B85-ös inkább 4460 kategóriája. Belemegy, de meeehhhh... MSI-n 2 PWN-es venticsatlakozó van, nem kell elosztóval pöcsölni. Amúgy kb ugyanaz a kettő, választd a szimpatikusabbat.
Ram elég 1600-as, de ha olcsóbb az 1866-os, jöhet az is. -
#95582 Mennyi idős a táp? Melóra is lesz a gép, vagy csak játékra? Ház ugye alsótápos, jól szellőző fajta? Felbontás FHD, vagy afelé is szeretnél menni? -
Matthevvv #95581 Sziasztok!
Egy i5-4690 alá a következőket találtam amik nekem megfelelnének:
- Gigabyte B85N Phoenix
- MSI 1150 B85I GAMING
- MSI H97I AC
- GA-H97N-WIFI
Ezek közül melyiket ajánlanátok? Illetve van értelme 1866Mhz-s ramot venni belé?
Előre is köszi a választ! Üdv -
#95580 Azok a piros ledek! -
Blum #95579 gamer = +10FPS
Ezt nem tudni b.zdmeg...:) -
#95578 Hááát írtad hogy nem tervezel húzni semmit, akkor miért is vásárolsz K-s procit? Ha a K-s procit nem húzod, akkor miért is vásárolsz Z97 alaplapot, ráadásul ilyen gamer beütésű kiadást? A 16 GB RAM időszerűsége is számomra kérdéses, 8 GB-tal vígan ellehetsz mindenféle korszerű és jövőbeli játékkal is, bár ha mindennapi melós professzionális programnál ma is ki tudod használni, akkor nem szóltam... Szvsz pl. egy H97 alaplappal, benne egy nem-K i5-tel és az említettből csak 8 GB RAM-mal sem járnál érezhetően rosszabbul - főleg ha nem tuningolsz - és a pénztárca is domborúbb maradhatna... :) -
#95577 bardocz, broman:
Köszi. Az egyéb hardver is rendben lesz, mármint a mobo meg a ram? Vagy van hasonló árkategóriában jobb? -
#95576 Gyakorlatilag sem lehet gond, a GTX 970-nél többet fogyasztó R9 280X még alkalmanként húzva sem jelent gondot az 500W 80+ bronze tápomnak, a venti is csendesen pörög benne, várhatóan az a Hexa sem keservesen izzadva fogja megteremteni a konfignak a szükséges hátteret... :) -
#95575 Gyengébb rosszabb tápom elbírt egy hasonló konfigot, és helyette majdnem ilyet vettem. -
#95574 Ez teljesen biztos? PSU kalkulátorokat nézegettem, az alapján sincsen elvileg gond. Nem tervezek húzni semmit btw.
Nokedli: Köszönöm a választ a kártyára is, kicsit olvasgattam, G1 lesz :) -
#95573 G1 -
#95572 Azt a tápot nem kell cserélned szerintem. -
#95571 Szevasztok!
Szeretnék összerakni egy új gépet a jelenlegi helyett. Ház van, a többit meg így gondoltam:
ASROCK Fatal1ty Z97 Killer
Gygabyte GTX970 (G1 vagy WF3 ?)
2 x HyperX 8GB 1600MHz CL9
i7 4790K
A jelenlegi táp egy FSP Hexa+ 500W, gondolom ezt is cserélni kell? Illetve a kártyaválasztásban is a segítségeteket kérném. -
#95570 jo az a 440 csak ugye nincs benne 5.25" amire szuksege van, nekem meg keson jutott eszembe kiszedni a listabol
(bar menet kozben kidobtak Define S -et igy inkabb arra szavaznek) -
#95569 én is a Phanteks Enthoo Pro-t akartam venni először, de aztán egy NZXT H440 lett belőle. -
#95568 A mostani házamba akkora kupi lett amikor az új kártya miatt ki kellett kapnom a tartókat, hogy csak néztem. Nem hittem volna amikor megvettem, hogy 1x majd nem fér bele egy videokártya. :D
Ez a ház amúgy tetszik. Árban is korrekt és most megnézve a videót, nem rossz választás hosszútávra sem. -
alyr2 #95567 Ott az a baj hogy nincsenek a ramok hutve illetve nem mind:( Kb mint az susu direct cuiII.ezert irtam a Giga indforce meg vapor x esetleg dual x bar ott is kimarad 1 ram. -
#95566 Szerintem azt vedd, ami külsőre legjobban tetszik, ebben a kategóriában azért nagyon rossz lóra nem lehet már tenni. Ha farmolni kell érte pénzt, hát farmolj, de ne legyen később belőle szívfájdalmad. :)
Inkább az alacsonyabb árkat.-ban lehet besülni 1-1 vétellel.. -
#95565 Phanteks Enthoo Pro Ipon tesztből másolva:
A ház belsejében alap esetben 347 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak a videokártyák, de a HDD keret eltávolításával 472 milliméternyire növelhető a hely. Processzorhűtőből maximum 197 milliméter magas példány fér el, az alaplaptálca mögött pedig 27 milliméternyi hely várja a kábeleket. -
#95564 csaloka, pedig de :D
-
#95563 PeeTeR, Maala!
Köszi a gyors választ.
Phanteks Enthoo Pro az, ami jelenleg a most elképzelt árkategóriában csücsül, és bejön, DE a Corsair 750D és a Nanoxia Deep Silence 5 Rev. B talán még jobb lenne, csak ugye az ára ... :) Viszont, ez is az a fajta dolog, amit 1x kell megvenni, aztán jópár évig elvan, úgyhogy lehet, hogy megvárok vele még egy fizetést, és úgy veszek valamit, bár méretben, kidolgozásban a Phanteks Enthoo Pro is bőven elég lenne, bár kizártnak tartom, hogy itt elférjen egy ekkora videokártya a cage kiszedése nélkül, mint ami nekem van ... -
#95562 Sry mobil, ezert a sok kulonvalasz. Nekem megér +par ev par ezer forintot az x szazezres gepben. Hatasfok, melegedes, zaj miatt is. Kicsit tulegyszerusitve: 3 v 5 ev alatt kell a gepet kicserelni, mert lehalt minden? -
#95561 aztan eldontod melyik fer bele a koltsegvetesbe :)
probaltam vegyes arkategoriat amennyire lehetett
sorrend fentrol-lefele nem veletlen
Phanteks Evolv/Pro/Luxe
Corsair Obsidian 550D/750D AF Edition | Graphite 760T
Nanoxia Deep Silence 5 Rev. B
Fractal Define R5/R4
NZXT H440/Source 530
be quiet! Silent Base 800
Lian Li meg esetleg de az ertelmesebb analis fajdalom az arak miatt :D
Tt, CM es tarsai kacatokat tolem ne varj
Utoljára szerkesztette: PeeTeR, 2015.07.09. 12:54:19 -
#95560 Keret? -
#95559 Volt egy msi gaming 280x-em egy honapig. 4-5 honaposan kerult hozzam, artifactolt rendesen. Szuper elmeny volt... aztán 1 honap utan sikerült túladni rajta, lett helyette gtx 970. A srác, aki megvette, azt mondta, a vramokra kellett egy kis pasztat kenni, mert alapbol tulmelegedtek. Innen volt az artifactolas valszeg. Gyonyoru megoldás egy gyari kártyán. :)
A gephaz meg a 280x-el 33 fokos volt, most 29, persze mind2 terheles alatt tavasszal. Most mar lattam 36 fokot is, de a szoba is 30 felett volt. ;) -
#95558 Sziasztok!
Hamarosan számítógép-ház csere lesz nálam. Keresek egy olyan sz-házat, mely jól szellőzik, max. 58 cm mély, 28 cm széles és 60 cm magas, és a lényeg: elfér benne - legalább - 6 SATAs winyó plusz egy SATAs dvd író. Főleg az elférés lenne a lényeg. Na meg az átlagosnál nagyobb méretű videokártyám van (H=312mm) , annak is kellene elég hely anélkül, hogy kupi lenne és kavarodás. Ez az utolsó gyenge pontja a configomnak, vagyis szeretnék egy korrekt házat.
EDT: táp nélkül!
Melyiket javasolnátok?
Előre is köszi!
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.07.09. 11:02:45 -
#95557 gtx 970-nek elég egy 600 wattos coolermaster táp? most gtx760 van a gépben