103176
1411386313.png
  • aaasdd
    Sziasztok!
    Számítógép vásárlás előtt állok, a számítógép szinte csak internetezésre, filmnézésre lenne használva (játékra, ps, egyéb nagy gépigényt igénylő dolgokra nem), viszont elvárás lenne vele kapcsolatban, hogy legalább kb 6 évig gyors maradjon. A keret 130-140 ezer forint lenne rá táppal, házzal együtt.

Amit saját tudásom szerint néztem mint minimum szint: intel i3 processzor, 4 giga ram, 256 gb ssd, hdd nem szükséges bele.

Tudnátok ajánlani erre a feladatra, ebben az árkategóriában egy konfigurációt, illetve ha az fentebb említett komponenseknél jobb szükséges bele, akkor nyugodtan javítsatok ki.
    Előre is köszönöm a segítséget.
  • Norby646
    Hát múltkor felületesen átnéztem nem láttam semmi rendelleneset, de szerintem mindjárt át futok rajta még egyszer. Addig is köszi a tippet!
  • gforce9
    A ventit lényegében az alaplap biosa ellenőrzi. Ha megáll amiatt, akkor vagy rossz a venti (te esetedben nem) vagy nincs rádugva (te esetedben szintén nem) vagy valami miatt nem érkezik meg az üzenet a bioshoz, hogy a venti megy. Ez utóbbi általában alaplapi hiba szokott lenni. Felpúposodott kondi nincs esetleg?
  • Norby646
    Kicsit off, de van egy kis gond a gépemmel. Mostanában amikor bekapcsolom, akkor boot közben megáll, és 1 hosszú majd 4 rövid sípolás utána kidobja, hogy cpu fan error. Eközben minden ventillátor működik, tehát nem értem a dolgot. Nyomok egy restartot, simán be boot-ol. Volt hogy egymás után kb 8-10x újraindítottam, nem jelentkezett a hiba.

A konfigom a leírásomban van, a cpu-t egy mezei arctic cooling alpine 64 plus hűtő, ami idáig teljesen jól tette a dolgát az ára ellenére. Ami még lényeges, hogy nincs rossz helyen a hűtő kábele az alaplapon, minden oda van csatlakoztatva ahova kell. Idáig nem volt ilyen gond, csak nem régiben kezdte el ezt csinálni.

Próbáltam keresgélni, ezt találtam: "One long four short beeps = hardware component failure"

Felmerült bennem ebből adódóan, hogy mostanában mintha a vga csinálna hülyeségeket, pl.: 1x szétesett textúrák játék közben amik az egész "játékteret" beterítik, aztán volt kék halál párszor, bár utóbbi nem jelentkezik mostanában. Furmarkot futtattam kb negyed órát, minden rendben volt, 70-80°c körül mozgott a hőmérséklet, de attól nem ment feljebb.Húzva nincsen semmi.

Ha valakinek van ötlete, annak köszönöm előre is a segítséget.
    Utoljára szerkesztette: Norby646, 2015.07.31. 10:22:11
  • Fehercsoki
    Szerintem jelenleg a proci minimálisan növelné a teljesítményt, viszont azt nem írtad, hogy most milyen videokártyád van. Szerintem viszonylag sok idő mire lesz DX12 játék és rendesen élvezni tudjuk a DX12 előnyeit.
  • Hunter of Deer
    játékra
  • repvez
    tanácsot szeretnék kérni, hogy mivel járok jobban a teljesitmény terén ha a jelenlegi amd 965x4 procit lecserélem FX8350re vagy ha a mostani procim mellé egy uj VGA-t mondjuk egy amd380ast teszek?A közelgő DX12 alatt melyik lehet az udvözitöbb a több fizikai proci mag vagy az erősebb VGA?
  • broman191
    Átalakítóztam már mindenféle jósággal, nem szükséges új tápot venned, ha stabil terhelés alatt a videokari, nem produkál semmi vicces dolgot. Manapság már minden agyonvédett, nem tudod elfüstölni a karit, bármennyire is tehetséges vagy... ;D

ui.: Egyébként a 270X jellemző fogyasztását tekintve, az alaplapi PCI-E slot + 1 db 6 pines PCI-E csati is elegendő elméletileg az átlagos játékos terheléshez, a 2 db 6 pines PCI-E csatinak inkább csak a tuningnál lenne szerepe, a feszültség emelésével elszálló fogyasztás esetén... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.07.30. 18:09:45
  • bardocz
    Én átalakítóval használtam a hd7870-em elég sokáig, és nem volt semmi baja. Ami átalakítót hazsnáltam, azon nem volt nekem se 1 pin-nél semmi.
  • zsolesz92
    Sziasztok.

Megvettem az r9 270xet, megérkezett. Namost a chieftec gps 450 tápom 1*6 pines csatlakozóval rendelkezik. Küldtek egy molex átalakítót is amivel osszedugtam h meglegyen a masik 6pines is, de a vélemények előtt nem akarom kipróbálni, félek, hogy elfustolok vmit.

A tapbol kijovo 6pines 3sarga es 3 fekete vezetékkel rendelkezik, mig az átalakító 2 sarga 2 fekete 2 barna, es itt 1 pinbe nem megy vezeték. Biztosan jol van ez így? Lehet bármi baja a videokartyanak, ha rosszul kotom be, vagy kicsi hozza a táp?

Ha javasolt uj tapot venni, 500-550w teljesitmenyben mit javasoltok?
    Fontos a 2*6 pines csati és hogy elerheto aru legyen. Orulnek ha 10,nagyon max 15k bol meglenne.

Köszi a valaszokat :)
  • broman191
    Milyen felhasználásra? Inkább munkára nagyobb CPU felé húzva vagy esetleg játékra nagyobb videokarival?
  • Hunter of Deer
    továbbra is érdekelne:
    lap, proci+huto, memoria, videokari, tapegyseg, ssd 150-180k-ig
    ty
  • bardocz
    És akkor nem biztos, hogy a gépház oldalát fel lehet rakni. Nekem pont nem lehetett.
  • allock #95743
    fentebb húzza a venti helyét a lamellán
  • Vadnokedli
    A Processzor központjától nagyjából 5 centire nyúlik ki a memóriák felé és ellenkezőleg. 87.5 mm széles. Ha úgy van mint nálam a Mugen 4 akkor a processzorhoz közeli slotba épp nem fog beférni.
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.07.29. 09:19:35
  • Tetsuo
    Még két kérdés vásárlás előtt, ha nem probléma:

1. Szóval akkor ez a Be Quiet! Pure Rock univerzális CPU-hűtő befér az ASUS P7P55D-E alaplapba a Corsair Dominator memóriák fölé / mellé?
    Itt vannak képek, a számítógépemről.

2. Ez a hűtő tuti, hogy jó lesz a Skylake szériához is?
  • PeeTeR
    na mondjuk ehhez nagyon oda kell nyulni a bizonyos csavarhuzoval
    odafigyel, semmi nem fog tortenni
  • bardocz
    Nekem szernecsére ilyen gondom még nem volt, pedig én a szentségtörő porszívóval takarítást is cisnálom évek óta.
  • Hunter of Deer
    hi fater szeretne uj gepet venni tudnatok osszeirni egy konfigot(intelt)? 180-200k max haz van csak a tobbi kell amit beledobunk :) (1 120as SSD legyen benne. vinyok vannak szal az se kell)
    ty
    Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2015.07.28. 13:25:41
  • Vadnokedli
    Simogasd meg a kutyát miután haza érsz és neki esel a gépnek, vagy csapj az asszony seggére. Levezeted a töltöttségedet. Aztán nem lesz semmi baja.
  • Tetsuo
    Na igen, csak így már ment tönkre alaplapom. A kezem vagy a csavarhúzó rossz helyen ért hozzá...
    Azért köszi. Megrendelem ezt a Be Quit-et.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.07.28. 01:08:38
  • bardocz
    Az intel alap hűtője eléggé más, ezeknél az alaplap hátoldalára csavarozol fel lemezeket, majd arra megy rá a hűtő. Sokkal biztosabb az egész. Amúgy nem egy nagy macera, vannak az előlapi csatlakozók, bekapcsoló, stb, azokat érdemes lefotózni, hogy mi hova való, és gyorsan össze is lehet rakni a gépet utána.
  • Tetsuo
    Annak már nincs linkje. Egy közepes Silverstone ház, ahol szegecselve van az alaplaptartó lemez, vagyis nem lehet lecsavarozni.
  • TomBond
    Szerintem jobban jársz ha a ház linkjét teszed be!
  • Tetsuo
    Tehát a processzorhűtők többsége olyan? Az Intel saját hűtőjét, ha jól emlékezem, csak rákattintottam az alaplapra.
    Sajna az én házamat nem lehet annyira szét szedni.
  • bardocz
    Van olyan ház, amin elég levenni az oldallapokat, de pl nekem ki kellett szednem.
  • Tetsuo
    Egy rendes procihűtő beszereléséhez tényleg ki kell venni az alaplapot?

Ezt néztem ki, amúgy.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.07.27. 20:56:09
  • broman191
    Nem szakítanák le, viszont a célodra vitathatatlanul túl jó mind! ;) A CM Hyper TX3 Evo-nál nagyobb kategóriából nem vennék a helyedben, az bőven megfelel a célra, esetleg manuálisan a BIOS-ban beállítod majd a fordulatszámot valami fix alacsonyra (pl. 1200 RPM, vagy ami számodra még oké), mert a gyári ventije terhelés alatt felpörögve számomra hangosabb volt, mint ami indokolt lett volna... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.07.27. 17:35:29
  • Maala
    A ház leírásában benne szokott lenni, hogy mekkora CPU cooler férbele. Ne félj, nem tépi le, nekem egy Noctua NH-D14-esem van, de ezek már merevítóvel eloszlatják a súlyt az alaplapon, szóval hiába van 1kg, nem gond.

Persze szállításnál illik leszerelni a biztonság kedvéért.

Ha nem akarsz tuningolni, akkor Deepcool Gammaxxx 300.
  • Tetsuo
    Atyaúristen! :-) Kisebb nincs? Ezek mind leszakítanák a procit, az alaplapom függőleges! :-D
    Ráadásul nem akarok méricskélni a ház belsejében, az újabb rendszerben pedig még nem tudom ugye, hogy fog elférni.
    /Nem húznám a procit, normál állapotban használnám, csak annyi az igényem, hogy (beton-) stabilan és csendesen működjön, semmi több.
    Gondolom az Intel gyári hűtőjénél csak jobbak vannak...
  • Maala
    Értem. Azért figyelj oda, hogy beférjenek a házadba. :)

RAIJINTEK Ereboss
    ALPENFOEHN Brocken 2
    ALPENFOEHN Himalaya 2

Kicsit drágábban:
    SCYTHE Mugen 4
    Alpenföhn K2
    Cryorig R1 Universal/Ultimate
    Noctua NH-D14/D15
    PHANTEKS PH-TC14PE
    Thermalright HR-22
    Thermalright Silver Arrow
    Prolimatech Genesis
  • Tetsuo
    Ráadásul Ángliában élek, így sajna a magyar használtpiac nem jöhet szóba, az angolokban meg nem bízom, inkább vennék újat. :-)
  • broman191
    Jó üzlet az újkori árához viszonyítva, valami véresre húzott FX-8xxx kályha mellé remekül illene, de egy Skylake i5 proci még annyit sem fog fogyasztani mint a régi i5-760, teljesen felesleges rá...főleg ha a kupakot is összehozzák normálisan. :)
  • Maala
    Szerintem nézz használtakat.

Ezzel például jól jársz, ahogy nézem a srácot, kihasználatlanság miatt adja el az egész gépét. És ezzel aztán amíg "foglalat-lyuk-hely-váltás" nem lesz - perpill állás szerint 2019-ig -, addig bőven ki fogsz tartani, és nagyon hűvősen, meg halkan.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.07.25. 14:32:17
  • broman191
    Nem sokat, de valószínűleg meg, az utóbbi pár Intel generációnál sem változott érdemben, nem hiszem hogy most kezdenék el...ha az osztókör marad amilyen, akkor rá lehet dobni bármi x éves hűtőt ami s115x foglalattal működött. :)

ui.: Elvileg nem változik.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.07.25. 10:41:53
  • Blum
    Skylake foglalatról mit tudunk? Megeszi majd a mostani hűtőket?
  • broman191
    Én a Scythe felé kacsintgatnék, pl. itt egy használt Mugen 3, bár overkill is ilyen procikra, a Skylake valószínűleg még kevesebbet fog fogyasztani mint a monstani CPU-d. Még a Cooler Master Hyper xxx/ Hyper TX3, Alpenföhn akármi is figyelemreméltó lehet, igazából 10e Ft alatt sok jóságot lehet kapni használtan pár ezres különbségekkel... :)

ui.: Persze az Inteles lefogatók meglétére kérdezz rá, ne utólag legyen csodálkozás hogy csak AMD-s van... :D
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.07.25. 10:36:26
  • Tetsuo
    Hello!
    Újítanék a magas maghőmérsékleti értékek miatt, talán először csak hűtőt, ha van olyan [b]csendes[b] hűtő, ami jó a mostani (Intel i5 760) procira is, és később a Skylake-re is jó lesz.
    Azt hiszem Socket LGA1156 és LGA1151.
    Tudtok ilyen procihűtőt ajánlani "közepes" minőségben, jó ár/érték arányban?
  • Maala
    Hát, az alaplap kicsit fapad, de végülis húzva nem lesz. A táp meg remélhetőleg a jó típusból lesz.
  • SentikeAe0n
    Megfogadom a tanácsod és keresek valamilyen ips monitort, bár amit ajánlottál az is teljesen megfelel. A többi elem nagyjából rendben lehet akkor?