103176
1411386313.png
  • Maala
    Ezzel a videókártyával AAA játékokkal nem fogsz nagyon 144 Hz-el játszani, tehát felesleges 144 Hz-es monitort venni. Mivel nem kompetitíven CS-zel (legalábbis nem említetted), a TN monitort el is felejteném, inkább VA és IPS fronton néznék szét. VA-nak szebb a feketéje az IPS-nél, IPS meg úgy általában sokkal szebb, színhűbb.

LG 24MB56HQ-B, vagy a legolcsóbb 24"-os, HDMI csatlakozós LG IPS monitort nézd inkább, 40 körül már megkapod, +2k HDMI kábel... Esetleg másik véglet a Dell P2414H, IPS-ben az 65 körül van, annál drágábbat sem érdemes venni, mert ezen meg már minden van (pivot, DP csatlakozó, stb.). A kettő között persze még van Benq, stb. egyéb modell is, meg az ASUS még a Dellnél is drágábban.

A maradékot meg fektesd be egy csere keretében egy GTX 970-re mondjuk (És akkor FHD-ban fix 60 FPS-el megy majd minden). Vagy tedd félre a Pascal jövő év eleji megjelenéséig.
  • robotnyk
    AAA
  • Maala
    Attól függ, mivel szoktál játszani.
  • robotnyk
    Srácok, perpill Gigabyte GA-B85M-D3H alaplapom van, i5-4570, 8 giga ram (1600, ezt bírja az alaplap), és egy gtx 770 (gyári oc, 2gb). táp, ház, egyébek rendben vannak. szeretnék fejleszteni, de nem tudom mit. a két jelölt a monitor (a jelenlegi egy 16:10es, 20 colos darab), vagy a videókártya.

szóval. gtx 970, vagy benq xl2411z monitor?
  • Maala
    Szia, milyen játékokkal szeretnél játszani, és milyen felbontású a monitorod? Vagy ebből a keretből még a monitornak is ki kellene jönni?

Igazából sajnos pont az "ideális minimum" alatt vagy 2-30 ezer forinttal, azért kérdezem.
  • Atisz #96633
    Isten hozott a klubban, ugyanebben a cipőben járok (annyi különbséggel, hogy megfelelő mennyiségű zsíroskenyér elfogyasztásával sikerült feltornásznom a keretet 200 ropira) :)

Magamból kiindulva egy LGA1151-es alapokon nyugvó konfigot ajánlanék egy skylake processzorral, z170-es alaplappal. Ha 8 Gb RAM elég és egy tökéletes ár/érték arányú videókártyát választasz, akkor ki lehet hozni akár 150-ből is.
  • Barnabyka
    Sziasztok!

Karácsonyra meg szeretném magamat lepni egy játékokra is alkalmas asztali pc-vel. Sajna a keret nem túl bő, ami azt jelenti, hogy 150ezer jó magyar forint környékén van a tényleges plafon. Tudom, az hogy "gamer" meg 150ezer forint manapság már nem egy súlycsoport, de abból élünk amink van.
    Eddig ezena címen böngészgettem ami a legszimpatikusabb volt, de igazából, mára már, hogy felnőttem, rá kellett jönnöm,hogy én már nem értek a mai technikához, ezért is fordulok hozzátok.
    Esetleg a linkről tudnátok valamit ajánlani vagy/és leírni egy részletes konfigurációt amit ennyi pénzből érdemes lenne összepakolászni?
    Nagyon köszönöm előre is mindenki segítségét!
  • PeeTeR
    garanciat mindenki szereti de ennyi penzert ertelmes/hasznalhato ("hasznos") kartyat nem fogsz talalni - kar lenne "kidobni az ablakon" azt a penzt. raadasul karacsony elott vagyunk, HWapjóóóó tomve lesz frissebbnel frissebb hirdetesekkel..
  • Metalmilitiakid
    Gondolkoztam én is használtban, de rájöttem, hogy szeressem a garanciát. Bár tudom lehet találni ott is még 1 év garival kb.
  • PeeTeR
    en meg oket ajanlanam: http://hardverapro.hu/
  • Metalmilitiakid
    Szerk1: Ha lehet innen, mert megszoktam már őket. https://www.pcx.hu
  • Metalmilitiakid
    Hali!
    Karácsonyra meg akarom magamat lepni egy VGA val, 30 környékén, kérhetnék 1-2 ajánlatot ? Jelenleg egy HD5770 et hajtok, most inkább mennék vissza az NVidia ra, de bármit meghallgatok. Mellette egy húzatlan X4 965 proci van és jelenleg 8 giga ddr3. Előre is köszi a helpet!
  • Atisz #96626
    Ha lehet, lebeszélnélek a WD-ről. Szervízekben magasan a legtöbb hibás winchester WD gyártmányú.
    Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a WD népszerű a vásárlók körében (tehát logikus, hogy a legtöbb baj azzal van, amiből nagy mennyiségben adnak el) és hogy elég széles spektrumban gyárt, tehát a felsőkategóriás termékei lehetnek kiválóak.
  • Atisz #96625
    Sziasztok, egy provokatív (bár nem annak szánt) kérdést tennék fel: milyen dvd/blu-ray írót érdemes venni, ami nagyon biztosan ír? :)
  • Maala
    Én is ezt gondoltam, és manapság 50 GB körül van az EZEXemen, az is a munkára hagyott partíción, meg amin a windows volt az SSD előtt. Ráment sok steames cucc, amit még el sem indítottam. :D
  • Maala
    Elvileg 5400 és 7200 között forog a használat mértékétől függően. Ha adattárolásra kellene, akkor inkább 3-4 GBs RED-et vegyél, oda elég az 5400 rpm is. Ha viszont kifejezetten játékok telepítésére, akkor inkább 1-2 GB-s fix 7200-as (BLUE, BLACK) vinyót. Szerintem.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.11.23. 22:09:54
  • Maala
    Melyik típus? Ha V300, akkor rosszul döntöttél, ha bármelyik másik Kingston, akkor jó döntés volt.
  • Jim Morrison
    életben nem tudnám belakni :D
  • PeeTeR
    miert nem varsz akkor egy picit es veszel egy 3TB -os Blue -t..
    1TB
    3TB
  • Jim Morrison
    A fene, én is HDD-t veszek. Arra gondoltam, hogy lecserélem a 5400 rpm, 16Mb caches 500GB os HDD-m egy újra :D
    SSD nem biztos, hogy kijön a büdzséből monitor mellé, de egy WD Blue 1TB 7200rpm 64MB már biztosan. Előző 1-2 oldalon annyiszor lett említve, hogy beadtam a derekam :)
    Leginkább játékok + videószerkesztéshez anyagok mennének rá max (na meg letöltések, stb minden apróság)
  • cylonflatus
    Tudom, hogy nem nekem írta (Jézusom, ennyire hülyének nézek ki?. Még így, betűkön keresztül is? ), de az én hsz-emre gondolt. No problem.
  • cylonflatus
    Amúgy egy 256GB Kingston lett belőle.
  • bardocz
    Nem neked írta ezt.
    Arra céloznak, hogy valami minimális igényt írhatnál, mert úgy könnyebb segíteni. Csak a rendszernek kell, esetleg játékok is futnának róla, ilyesmi.
  • cylonflatus
    Kitaláltam magam, köszi. Valamilyen személyes tapasztalatot szerettem volna hallani, nem konkrétan "ezt vedd meg" tanácsot. Tudom, szarul tettem föl a kérdést.
  • PeeTeR
    ne legyel hasznalhatatlan, talad ki mit akar
  • Jim Morrison
    120GB? 500GB? 2TB?
  • cylonflatus
    Sziasztok! SSD-t akarok venni, megköszönnék egy-két tippet. Köszi!
  • Voltan
    Az aláírásban szereplő konfigot elnézve eléggé ijesztő a kérdésed :)

De minden kötözködés, irónia és megjegyzés nélkül, igen, a WD az egyik legjobb, amit vehetsz, alkalmas játékok telepítésére is.
  • simonl #96610
    Sziasztok, alkalmas ez a HDD
    arra hogy játékokat is telepítsek rá? Köszi a türelmes és hozzáértő válaszokat.
  • Maala
    Megpróbálkozhatsz az E6300-assal, csak jó lenne bele vagy 4GB ram.
  • passatgt
    Erről vagy erről mi a véleményetek? Nagyon olcsón kéne egy gép youtube-ra, dvd nézésre, netezésre.
  • Voltan
    Köszönöm szépen, akkor egyelőre várakozó álláspont :)
  • Maala
    Egy 970 teljesítményétől azért elmaradsz olyan 30-40%-al (papíron). De egy 380 teljesítményére azért még a mai napig ráver. Az azt jelenti, hogy FHD-ban ésszerű kompromisszumokkal tudsz futtatni játékokat fix 60 FPS-el.

Szerintem nem éri meg a csere, de ha maxon akarsz FHD-ban mindent futtatni fix 60 fps-sel, akkor cseréld. :)

Amúgy olyan 65k körül tudnád eladni garanciától függően a kártyádat, használt 970-est meg veszel 90-ért használtan. Újonnan már nem vennék semmiképp sem a helyedben Maxwellt. :)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.11.22. 18:31:30
  • Blum
    Én is várnék a helyedben. :)
  • Vadnokedli
    Fölös cserélned szerintem egyenlőre..
  • Voltan
    Sziasztok!

Belátható időn bbelül tervezek gpu fejlesztést.
    Olyan kérdésem lenne, hogy az aláírásomban lévő konfigot figyelembe véve érdemes várnom a Pascal kártyákra, vagy esetleg talán addig is cseréljem le a mostanit egy 970-re?
    A Pascalokra mindenképp ránézek majd, és addig nem akarnék mostani igazán csúcskártyát venni.

Tudom, hogy elég szubjektív a kérdés, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
  • Vadnokedli
    Uhh. Olasz. Én csak pizzából vennék olaszt.
  • Mauro
    Sandberg termékeket használ valaki?

Ő róla vélemény?

https://ipon.hu/webshop/product/sandberg_usb_mini_blu_ray_burner_fekete/544227
  • SzirmosSzisza
    Én azt néztem, hogy 15k volt akciósan a PS4 kontroller, legtöbb boltban meg alapból olcsóbb ennél :D
  • Vadnokedli
    Én ED-n csak egy kontrollert vettem, máshol 5-6-7 ezer akkor 2,5 ezer volt. Ma reggel viszont mobil oldalukon fizetési módomat paypalra akartam változtatni és törölte a rendelésemet a rendszer, szóval besz--... :D (De, állítólag visszaállítják a rendelésem-)