103176
1411386313.png
  • morcosqtya
    Érdemes várni fél évet ezekre a Pascal kártyákra vagy vegyek most (addig) egy 970-et? (nem mintha nagyon lenne rá pénz)
    Gondolom az új architectura meg elég borsos áron lesz, vélhetően 200 körül ugye?

Csak azért kérdezem mert jön majd az új Mass Effect is... :)
  • Moby
    >kamuzz kicsit hihetőbbet

LEL. Hátugyebár nem mondtam hogy nem melegszik 80 fokig, csupán azt, hogy bf4 alatt nem kapcsolnak be a ventik. Merthogy ezen a msi-n 60 fokig nem kapcsolnak be. bf4 alatt meg nem éri el nekem a 60 fokot. A felismerhetetlenségig szarom le, hogy elhiszed-e vagy sem. Evvan.

>A tápod meg valszeg hibás volt azért visított..simán vinni kell neki bármi mai konfigot, gond nélkül.
    Ma is az a hibás táp viszi az egészet. Csak már nem visít. Amúgy meg elég foscsi táp ez fsp raider úgynagyjából minden vetületében, de ezt már többször leírtam. Mondjuk olcsó ez tény.
  • alyr2
    Igen és áramot is visszatölti a rendszerbe..így az áramszolgáltató fizet neked hónap végén..kamuzz kicsit hihetőbbet..970 is simán melegszik 80 fokig..keress yútúb videókat róla van elég.. A tápod meg valszeg hibás volt azért visított..simán vinni kell neki bármi mai konfigot, gond nélkül.
  • lacinkacinka
    Üdv! Remélem jó helyre írok!

Egy kis segítséget kérnék. Szeretném lecserélni a videókártyámat egy újabbra. Egész pontosan most van egy geforce gtx 660 2Gb-os, és egy asus geforce gtx 970-es strix 4Gb-os kártyára szeretném cserélni.
    A gépem paraméterei:

alaplap: Asus P8 Z77-V LX2
    memória: Kingston 8Gb DDR3 Ram (2x4Gb Ram)
    proccesszor: Intel core i5 3470 3,2 Ghz

A kérdésem az lenne, hogy megfelelő e ez a gép a kártyának, és, hogy ki tudná e hajtani rendesen, vagy cserélnem kéne még mást is hozzá?
    Válaszokat előre is köszönöm!
  • Moby
    >while consumer PCs will stick with PCI-Express form factor and full-length cards as they are the best solution for high-end gaming rigs and professional usage.

Ebben a felhasználásban ez jóideje nem is bottleneck,
  • morcosqtya
    Gondolom az ára is baresz lesz... :)
    No meg akkor ha jól értem a PCI-e socket is kifutóban van...
    Lehet új alaplapot venni...
    Vagy ez még lesz PCI-e foglalattal is gyártva, csak korlátozott bandwidth-el..?
  • Moby
    Nvidia Pascal.
  • Moby
    Engem nem az vellany része érdekel, de ezeknek az amd kártyáknak a fogyasztásától már csak a hőtermelésük rosszabb (a nyilvánvaló összefüggésen túl is). A fossáhúzott 970-en meg nem kapcsolnak be a ventik bf4 alatt. Tényleg, nem vicc. Van hogy egész este állnak a ventik.
  • morcosqtya
    Milyen Pascal?
  • Moby
    Azt fel is kell dolgozni, ehhez a kártyák ahhoz meg mán amúgy is kevéskék. Az majd a pascal lesz.
  • morcosqtya
    pffff... 130 watt különbség....
  • morcosqtya
    Még az lett volna tuti ha rádobják a 8GB DDR5 RAM-ot is...
  • Moby
    Ja. Csak elég ügyes. Kihozza 120-130 wattal kevesebből. LOL

/bár lehet, hogy az X-re emlékszem. Mindegy. Volt ilyenem. A raider550 visított alatta.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.12.08. 09:13:11
  • morcosqtya
    És teljesítményben meg ugyanott van? :)
  • Moby
    Jóval.
  • morcosqtya
    A 970 kevesebbet fogyaszt?
  • Atisz #96782
    Csak legyen aki fizeti a villanyszámlát :)
    (+ ehhez már tényleg ajánlott a 600 W-os táp)
  • alyr2
    ennyiert ajandek
  • broman191
    ASUS R9 390 8GB GDDR5 - 83e Ft jelenleg a pcland-nél...vajon elírták vagy az utolsó darab a készletből? [*.*]
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.12.08. 00:11:23
  • PeeTeR
    te beszeltel altalanossagban nem en, schade
  • Moby
    GS 550/650-ben seasonic pcb van.

/G2-ben SF van, csak kutya nem azt írta :)
  • PeeTeR
    a G2 -es szeria SF -nek koszonheto nem Seasonic -nak
  • morcosqtya
    Na az biztató.
    Megmutattam a belsejéről készült fotót egy műszakisnak (szerel gépeket egy pc boltban) és jókat nyilatkozott a seasonicról, azt mondta ígéretes.
    Még az FSP-ket dícsérte, hogy egyszerű de megbízható tápok.
  • Moby
    Főleg miután seasonic bele van annak az evga tápnak :D
  • PeeTeR
    egyik markaval sem nyulsz melle ez gondolom egyertelmu :D
    Utoljára szerkesztette: PeeTeR, 2015.12.07. 09:52:13
  • morcosqtya
    Ha nem lesz hozzáférhető akkor meg ezt: Seasonic M12II 520 Evo
  • Atisz #96772
    Nagyon jónak néz ki az az 540 W-os valós teljesítmény, de az ára is szép :)
  • morcosqtya
    Én ezt az EVGA Supernova GS 550-öt néztem ki az ajánlottak közül. Ha lesz kisjutalom karácsonykor akkor ezt veszem.
    Ha nagyjutalom lesz akkor Asus Strix 970 videokártya.. :)
  • Atisz #96770
    Minimum Gigabyte GA-Z170-HD3P LGA 1151 alaplap és Kingston HyperX Savage DDR4 2666MHz-en (2 fajta is van, 13-as és 15-ös késleltetésű, a 15-ös nem okoz érezhető lelassulást, de ha egy árban van, akkor miért ne választanád a gyorsabb 13-ast?). A RAM-ból elég a 8 is, de 1-2 dolog szereti ha 16 van.

A táppal én is gondban vagyok, arra figyelj, hogy legyen súlya és 12 voltos feszültséget illetően a tényleges teljesítmény ne térjen el sokkal a névlegestől (ne dőlj be a 600+ feliratúaknak, ha a hátoldalon valós teljesítményként 430 W van feltüntetve) :)
    Utoljára szerkesztette: Atisz, 2015.12.07. 09:12:57
  • gforce9
    Nincs azokkal a tápokkal gond, csak tudni kell őket a helyén kezelni. Az említett konfigot meg sem mozdítaná. :) Kis alap netezős gépeket viszont vígan elvisznek olcsóért.
  • Blum
    Amíg azt a tápegységet a 24pines kábelnél fogva nem hajítod el onnan amilyen messze csak tudod addig max. floppy meghajtó vásárlásán gondolkozz :)
  • El Gigante
    Ezt a konfigot sehogy sem tudom ennyiért kihozni, lehet elírtam valamit:)

Szóval van egy régi ATX-es házam, ventillátor nincs benne, és Power LC 550es tápom! Ha mondjuk GTX 970 i5 konfigurácíót szeretnék, ahhoz milyen alaplap dukálna? És mi a helyzet a DDR-4 memoriával? A videokártyának utánaolvastam, teljesítménye tényleg nagyságrendekkel jobb! Memoriából sem tudom mennyinek van értelme!
  • Vadnokedli
    Ismertek jóféle 5.1 vagy 4.0 - USB !és! Jack-es Headsetet?
  • Atisz #96765
    Volt negatív tapasztalatom eladóval náluk, aki sehogy sem akart visszavenni egy videokártyát, de sikerült leállítanom, hogy nem ragaszkodom a személyéhez, bárki megfelel, csak az üzlet alkalmazásában álljon. Átmentem a szervíz részlegbe és ott már minden flottul zajlott, 2 hét múlva minden ok volt.
  • Atisz #96764
    Hát ja, az elgondolás az, hogy ha minden lapkán csak pár USD-t fognak, már megérte. A sima 6600 ettől még szerintem ok a gyári hűtőjével.
    És valóban, akinek 3.5 GHz körüli 4 magos procival rendelkezik a gépe (tökmind1 hanyadik gen), semmi értelme cserélni.
  • Atisz #96763
    Igen, ezt a németek vették észre először.

Egyrészt ugye az Intel elmegy a fenébe, hogy egy kis anyagon spórolnak, ami efféle komoly problémákat okoz, másrészt, aki elektromos csavarhúzóval húzza rá a processzorhűtőt a 100k+ árazású cpu-ra, annak jár a pofánbaxás.
  • Moby
    Jajdehogyis. Ezeket a bojlereket messze kerüld el. Helyhiány esetén indokolt lehet (ITX), de amúgy értelmesincs.
  • gforce9
    Mindenhol előfordulhatnak bibik. Gondolom az az elhajlott cpu se volt a legfinomabban kezelve+valami olyan alaplap volt, aminek a foglalata nem volt kellően megerősítve, valamint a hűtő felfogatása sem lehetett teljesen szimmetrikus és/vagy úgy volt tervezve, hogy túl nagy rugóerő ébredt a felcsavarozáskor. Ezeket a mérnökök (főleg, hogy kibukott a hiba) kiemelten szem előtt fogják tartani. Ezek a kezdeti hibák semmit sem mondanak arról, hogy összességében mennyire lesz jó platform ilyen szempontból az 1151.

off: én a 775 megjelenésekor és az elfordítható műanyag pöcköket meglátva dobtam el az agyam annó az intelnél. Szereléskor a rutintalan kéz alatt könnyen deformálódott, de hozzászokott az ember hogyan kell bánni vele. A márkásabb hűtőknél pedig már más felfogatási módszert választottak, mert a gyári eléggé gyenguszra sikerült.
  • Vadnokedli
    Érdemes szerintetek lecserélni egy Scythe Mugen 4 hűtőt egy kompakt 120 as vízhűtőre? N200 as ház (Mindenhol van venti csak az oldalán nincs) Nem tudom, lehet jobb lenne e a procinak nyáron.
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.12.06. 08:25:40
  • morcosqtya
    "Emiatt feljönne az AMD"
    Ezért nem fog.
    Gondolom annyi az Intel reakciója erre, hogy normál használat mellett nem hajlik meg, hűtőcserét meg tessék szervízben intézni...