103176
-
#96961 Torrent klienst minek ssd re?
(Belegondoltam es nem latom ertelmet) -
#96960 Zsír, nagyon köszi!:) -
Blum #96959 Prefetch és Superfetch beállításokhoz nem kell nyúlni, modern SSD-ről van szó és ezeket már nem kell annyira tweakelni meg kímélni. Ha minden működik akkor hagyd békén :)
Torrentezést pedig jól gondoltad, kliens az SSD-re az adatok pedig értelemszerűen HDD-re kerüljenek. -
#96958 Még kicsit fárasztalak titeket, aztán próbálom befejezni.
Bekerült a 850 EVO a gépházba. Megkapta az AHCI módot biosban, plusz egy szűz win7-et. TRIM-et leellenőriztem, működik (parancssor). Alignálás is stimmel, feltéve ha a megfelelő "partíció kezdetének eltolása" sort olvastam az SSD kezelőjében, tudni illik több ilyen sor is van. Minden esetre az utolsó ilyen értéket elosztottam 4096-tal, ahogy írták, és egész számot kaptam. Plusz ha jól tudom, friss oprendszer telepítése esetén ilyen gond nem lehet. Szóval elvileg ez is pipa. Töredezettségmentesítést is kilőttem. Hibernáció letiltva. Indexelést is kilőttem, egyelőre nem okozott sebesség gondot. Rendszer visszaállítást is kikapcsoltam.
Viszont:
Olvastam valamilyen "prefetch" és "superfetch" kikapcsolásokról. Na most ezekehez hozzá sem szagoltam. Illetve a virtuális memóriát megpróbáltam kilőni, de a Firefox miatt egyből panaszkodott a rendszer, szóval azt vissza lőttem automatikusra. Ahogy olvasgattam, nem kell annyira félteni már ezeket az SSD-ket, nyugodtan maradhat a lapozófájl. Mi a véleményetek ezekről a dolgokról? Nagyjából jó lesz ez a "set"?
Bónusz kérdés. :)
Torrentezés esetén, jól gondolom hogy az lesz a legjobb felállás, ha a klienst az SSD-re telepítem, az adatokat viszont a HDD-re irányítom? Ez tűnik a leglogikusabb megoldásnak. Köszi előre is! Kellemes pihenést, már akinek az van épp:)
Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2015.12.28. 10:51:03 -
#96957 A felhajtást épp azért csapom, mert épp az az értékelhető, hogy lépés történt előre. Mármint van ingyen tuning, nem csak az túlárazott K-s procikon keresztül. Ebben ami igazán ütős lehet, az a 6100 sky oc-vel, ami simán versenyben van a haswell i5-ökkel. Persze egyelőre az ára is valahol ottvan platformszinten, de csak lesz ez még olcsóbb... Jelenleg az a közeg, amiben a skyoc mozog szinte értelmezhetetlen -
#96956 Ha 30e jó magyar Ft körül lesznek a gyakorlatban értékelhető stabil OC-t biztosító lapok több gyártótól és a hozzávaló CPU-k ára is kellemeset zuhan, talán érdekelni fog. Viszont jelenleg aligha értem a felhajtást a téma körül, a jelenlegi árazás tudatában. A négymagosíthatós AMD-s történet még az FX széria előtt szvsz nagyobb buli volt ennél, legalábbis ár-érték tudatos budget PC építés tekintetében mindenképp, ez a SkyOC dolog költségben elég távol áll tőle... :)
'GémerPC meg pentium egy mondatban nem szerepelhet :D'
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.12.25. 21:20:38 -
#96955 Ja, drágák a skylake-ek :( Nincs verseny... -
#96954 GémerPC meg pentium egy mondatban nem szerepelhet :D
>Másrészt eddig csak az ASRock lapokkal megoldott a dolog és igazán olcsó példányt nem kínálnak.
MINDEN asrock Z170-el megy. Azok között meg van harmincezer alatt is. Korábban már linkeltem a sajtóközleményt, abban ott a lista, melyikhez melyik fw kell.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.12.25. 21:03:02 -
#96953 Far Cry 4, Fallout 4, AC Syndicate stb. Az elsőnél volt 3rd party fix, de a gyakorlatban csak játszhatatlan eredményt adott. Az utóbbi kettő gondolom nem veti meg az i3 CPU-kat sem, ugye adott a 4 szál, nagy baj nem lehet, hiába írnak elő a hivatalos gépigényeik 2gen i5-öt... Viszont a G-s Intel procik 2 mag 2 szála nem igen rúg labdába, ha a 4 szál igénye fennáll... Két magos CPU-ra építeni játékos PC-t, amelynél fennáll a jövőbeli használhatóság igénye, elég valóságtól elrugaszkodott dolog. Főleg hogy a low level API-król is még mindig több a porhintés mint a kézzelfogható eredmény...
ui.: Közben nézegettem a PH! fórumon és külföldi oldalakon a Z170 lapos non-K Skylake OC témát, ígéretesebb mint elsőre gondoltam és amire emlékeztem, hogy könnyen instabilitást lehetne okozni vele, látom hogy a Skylake esetében fix, így nem szóltam. :) Bár számomra elég megkérdőjelezhető a gyakorlati előnye pl. az i5 6400 fogyasztásának a gyári érték duplájára emelkedésével elért 4 GHz feletti órajelnek. Másrészt eddig csak az ASRock lapokkal megoldott a dolog és igazán olcsó példányt nem kínálnak, gondolom a többi gyártó sem fogja gombokért mérni a konkurens megoldásokat...de majd meglátjuk. A Skylake CPU-k is úgy eleve túlárazottak még mindig az én szájízemnek... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.12.25. 20:55:38 -
#96952 Ezen azért még elgondolkozok,most néztem igaz 10-el drágább,de később kitudja nem e jobban járok hosszú távon vele?! -
#96951 Mik azok a játékok? Az egyik ismerősömnek pár hónapja raktam össze ultalow budget pécét játékra, egy jóárasított g3258-al, ami 4.3-on ketyegett. Egyetlen olyan játékok nem találtunk a repertoárjában, ami ne indult volna el, az akkoriakból. Melyik játék kér két magnál többet mandatory? (tényleg nem tudom, azért kérdezem).
BCLK: ilyen emlékeid nem lehetnek, mert olyan eddig nem volt, hogy a bclk gyakorlatilag mindenről le volt választva. Másrészt az emlékeid tévesek: a szorzóval húzott poci ugyanolyan órajelen lassabb volt, hiszen csak a coresebességet húzta, az fsb-t nem (csak szorzóval feljebb lehetett néha menni emiatt, de jórégen ebből sok pofon volt, pl. amikor a slotA-s athlonoknál a szorzót forrasztani kellett, és jóval lassabbak lettek a procik, mint az fsb-vel kitesztelt frekiken, de a visszaforrasztást már senki nem vállalta be). Amióta az fsb megszűnt a külvilág felé, meg ilyen opció nem is volt, csak valami nagyon moderált létezésben. De nézek konkrétumot a sky OC-re, számszerűsítve. -
#96950 Poén, de attól még használhatatlan pl. egy modern, pusztán az induláshoz is 4 CPU magot igénylő játéknál... :)
ui.: Egyébként a 6xxx i5/i7 procik SkyOC-zva a gyakorlatban is sokkal gyorsabbak lettek? A pár évvel ezelőtti emlékeim szerint a BCLK-alapú tuning kevesebb teljesítménybeli előnyt hozott hasonló órajelekkel, mintha egy szorzózár mentes CPU órajele lett volna növelve csupán a szorzó állításával... -
#96949 Akkor egy Z170 alaplapra is rábeszélnélek :) -
#96948 4000 Ft-ot spóroltam meg azzal hogy nem kitben vettem, de lehet, hogy van olyan hely, ahol úgy az olcsóbb.
A 2666 feletti az "overkill", itt még beszélhetünk fps többletről. -
#96947 A 2666-ot nem támogatja az alplap.Először én is majdnem külön vettem meg,csak mikor tovább néztem a memóriákat akkor láttam ,hogy van kitbe is.Így valóban olcsóbb 5700-al a kettő. -
#96946 > mennyire lehet i5-ökkel csinálni
Nagyon. Írtam a múltkor, 4.8-on nyomatják a 6500-ket jórészt. -
Blum #96945 "de rábeszélnélek a 2666 MHz-es memóriára"
Ne tedd. Még az a 2133Mhz is overkill.
Szerk: Ez a külön-külön vásárlás is nagy butaság, nem véletlenül van kitben. És kitben olcsóbb is.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.12.25. 17:02:40 -
#96944 Jó kis konfig, de rábeszélnélek a 2666 MHz-es memóriára (és külön-külön vedd, mert kitben drágább). -
#96943 Szerintetek, Mennyiért tudok elpasszolni egy 280X DC2T 3GD5 VGAt amire még 10.30-ig garancia van? Kettő az egyben kérdés. Mit lenne érdemes nekem e helyett venni R9 390 vagy GTX970?
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.12.25. 15:15:07 -
#96942 Értem a táp az jó ugye?
-
#96941 Elírtam, Asrockot akartam írni. -
#96940 Asust nem nagyon akarok.Jelenleg is az van és a vásárlása után fél évvel elromlott.több mint egy hónapot vártam rá és akkor is nehézkesen ment.Nem tudom teljesítménybe milyen ez a processzor lesz e értelme tuningolni vagy elég amit nyújt,főként játékra,használom.Igen végülis 6000 van a kettő közt az a 100MHz,gondolom nem sokat jelent.
Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2015.12.25. 11:59:29 -
#96939 A tápom az
Chieftec A-80 CTG-600-80P 600W OEM -
#96938 Attól függ, hogy milyen tápod van. Egy normális 500-550 W-os táppal már jól megy hozzá a VGA-d.
Ár-érték arányban a 6500 jobb.
A kérdés igazából az, hogy ezt a mostanában elterjedő nem-Ks procis tuningot mennyire lehet i5-ökkel csinálni. Mert akkor lehet, hogy inkább egy Asus Z170 alaplapot érné meg venned. De persze ez is tápfüggővé tesz már. -
#96937 Kb 1 hónapja írogattam ide ,hogy az AMD 6100 procimat átváltanám (vissza)intelre.Csak rászántam magam,akkor tétováztam,de most lenne vevő az alaplap proci memória 3-asra.Így nézne ki:
Alaplap:GIGABYTE GA-B150-HD3P
Processzor:Intel Core i5-6600 3300MHz 6MB LGA1151 Box
Memória:Kingston 16GB DDR4 2133MHz Kit(2x8GB).
Ami VGA.-m most van:Sapphire Dual-X R9 280 3GB 384 bit DDR5.
Ez a kártya hogy passzol a többihez?Később érdemes e ezt lecserélni,ha igen akkor mire vagy elmegy a többihez?
Ui..
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2015.12.25. 11:29:26 -
Bazsalusz #96936 sziasztok!
milyen tv-t érdemes venni 120.000.- HUF körül.nem fontos a 3d csak hogy minél nagyobb legyen.felbontásból elég a full HD.esetleg jó lenne ha lehetne filmet lejátszani usb-ről illetve ha wifin keresztül össze lehetne kötni a géppel vagy hasonló. -
#96935 Időközben megoldódott a probléma. Megvettem a cm hűtőt amit linkeltem, összeraktam, azóta hibátlanul írja az értékeket a bios is, és egyelőre indulásnál sem jelentkezik semmilyen probléma. :) Amúgy nagyon csecse ez a hűtő, nagyon halk és szépen teszi a dolgát. -
#96934 Ezaz, igen. :)
Voltam helyi PC boltban, srác aszondja: "Háhááá, igen, tudom. Sehol a világon nem kapni, besz0ptad."
Éljen a vevőközpontúság.
Amúgy találtam hw aprón eladó darabokat, de maradok a ragacsnál most már. Köszi nektek! -
#96933 Igen, és igen. Erre jutottam Én is, beragasztom aztán kész. És tényleg meglehetősen hitvány a megmunkálási minősége...de Én már meg sem lepődöm. Remélem jó lesz, nemsokára tolom rá a szűz win7-et. -
#96932 vagy a bios ír hülyeségeket, vagy az alaplapon halott a szenzor, vagy a ventiden az egyik vezeték, ami a fordulatszámot érzékeli. ne foglalkozz vele ha pörög rendesen a venti, simán kapcsold ki bios-ban a mérését (disabled), max nézd meg hwmonitor-ral, hogy az mit mond. -
#96931 Sziasztok!
Kicsit off. Korábban már írtam azzal a problémámmal kapcsolatban, hogy teljesen random az alaplap bekapcsoláskor elkezd sípolni (1 hosszú 4 rövid) és kiírja hogy "cpu fan error". Most frissítettem a bios-t, és akkor tűnt fel, hogy a cpu fan speed-nél össze-vissza ugrálnak az értékek, erről csináltam egy kis videót, hogy lássátok miről beszélek. A proci hőmérséklete is kicsit magas, bár menet közben aida szerint ~38 fok ami nagyjából normális szerintem.
Mivel a cpu ventit amúgy is akartam cserélni, az első gondolatom az lenne hogy veszek rá egy újat, hátha ez megoldja a problémát, ha meg nem akkor gondolom az alaplappal van gond. Az egyik kérdésem, hogy tapasztalt-e már ilyet valaki, vagy jelent-e egyáltalán ez az egész valamit? A második kérdésem a proci hűtőre vonatkozna, hogy kb 6-8e ft között/körül milyet ajánlanátok? Én ezt találtam ami szimpatikusnak tűnik, nem tudom mennyire éri meg: Cooler Master Hyper 103 Azt is figyelembe kell vennem, hogy jelenleg nem túl nagy a kasztni (cooler master k380). -
#96930 Kétoldalas ragasztóval beragasztod a ház aljába*. Kb 1 deka az egész, az is 1 szem pcb. Ezen a 850-en én is meglepődtem micsoda egy bazári szar műa házban van az egész.
*vagy ráküldöd ugyanazzal a hdd tetejére.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.12.22. 20:22:14 -
Blum #96929 Chieftec házamhoz tudtam anno szerezni ilyen műanyag síneket (hardverapróról), kb. 2 évbe telt találnom ilyen vackokat :D
-
#96928 Közben megtaláltam, HDD tartó sín, és kb sehol sem lehet már kapni. Éljenek az öreg vasak! :D -
#96927 Na kérem, megérkezett a Samsung 850 EVO (250GB) plusz a mellé rendelt LogiLink beépítő keret. Azonban nekem ilyen kis műanyag fülek rögzítik a HDD-t a házba, egy videóval tudnám szemléltetni az esetet. Nekem is ilyen a HDD rögzítésem, nem csavaros:
Kérdés:
Mi a bánatos szösz a neve ennek a műanyag fül párnak? :D Mert csak ilyennel fogom tudni igényesen megoldani a rögzítést, hála a gépem belső felépítésének. Régi floppy meghajtót nem szívesen alakítok át, ha már rendeltem tartókonzolt. Feltéve, ha még lehet kapni ilyen műanyag füleket. Köszi!:) -
#96926 Kell várni 1 évet és jó hangos lesz :) )ha nem porszrűrős a hűz) -
#96925 Addig gondolod halknak, amíg rá nem teszel valami komolyabbat, és kapsz egy kvázi hangtalan gépet. Feltételezve, hogy csendes a táp, ésmindenmás. Mert egyébként a gyári intel coolorek annyira tényleg nem hangosak, csak nem nehéz elérni azt az állapotot, hogy az legyen a gép leghangosabb része, -
#96924 Annyiban hadd kötekedjek, hogy a "gyári szar" (ami nyilván nem alkalmas húzásra, mint a tornyos rézfánfütyülő coolerek) abszolút halk és semmi probléma nincs vele a 6600-ason :) -
#96923 SkyOC témakörben ez az utolsó, de ez a mai csúcs, ez eddig überelhetetlen:
Tizenkilencezer frorintos skylake-celeron (pentium g4400), delidelve, skyOC-vel 5.1GHz-n :DD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.12.22. 15:39:34 -
#96922 Mondjuk én mostanában rá vagyok csavarodva a tright macho rev.B-re, szal a köv az lesz. És gondolkodom, hogy lecserélem a cuccot egy 6500+skyoc kombóra.