103176
1411386313.png
  • broman191
    Neked kell tudnod, hogy amire használnád szükséges-e...számításteljesítményre éhes munkákra, ha minden perc számít, akkor lehetséges hogy van értelme, de szórakozásra, a mindennapokra, játékokra felesleges. Memó van feleannyiért is ugyanannyi 2400 MHz-es DDR4, lapból is elég a lényegesen olcsóbb, ha nem tuningolsz, CPU-ból is felesleges i7-re gondolni, ha nem munkára kell, de szvsz még akkor sem létszükséglet egy hasonló generációs i5-höz képest, főleg ha az K-s modell. Ha nem tuningolsz a K-s is felesleges. Könnyen el lehet tapsolni kb. +100e Ft-ot is arra, amit lehet soha nem használnál ki, így érdemi előnyét sem látnád... :)
  • Sippie
    Új gépnek egy ilyen alaplap jó lenne-e Gigabyte UD3 ?
    Mellé egy ilyen ssd mondjuk?
    És bele 2x8 3400MHZ rammal?
    Vagy ez így ebben a formában totál pénzkidobás? :D
    Illetve még kellene hozzá egy jó ház (legalább 200mm széles, hogy a hyper 212 evo belemenjen tutira) egy megbízható táp, és még nem döntöttem el, hogy 6600k, vagy 6700K processzor menne bele.
    Vélemények?
  • fazerus
    Nem, nem rá. Lec-re. :-)
  • Jim Morrison
    sajnos pest (így gianni bazárja ha arra gondoltál) sajnos most kiesik.
  • fazerus
    Boltból jó csak ?
  • Maala
    Netezésre/filmezésre szeretné, esetenkénti videóvágással. Arra tökéletes.
  • Atisz #97595
    Nos, az ilyen integrált cuccok meglehetősen gyengék, de filmezésre és régebbi játékokhoz megfelelőek.
  • fazerus
    Köszönöm a HG-t! :--)
  • orkri
    Köszi mindenkinek a segítséget!
  • fazerus
    Corsair 450W .. :-)
  • fazerus
    Merlin,és Johnnyka mondta hogy regelhetek :D
  • fazerus
    Az azóta is rettenetesen minőségi új SG rendszer bannolt a semmiből.. Többször írtam mailt is hogy az előzőről a bant vegyék le, de állitólag nem lehet
  • Szabi #97589
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    miért is lett bannolva az előző nick-ed ? vagy inkább kérdezzem azt hogy ez még miért nem (banmegkerülés) :D
  • Maala
    Összességében megfelel, bár a "néha videótömörítés"... Arra majd várni kell.

Azt az FSP tápot felsőtápos házba megveheted nyugodtan. Egyébként még:

-Táp: Be Quiet! Pure Power L8 300W-350W, Be Quiet! System Power S7 350W-400W, FSP Hexa+ 400
  • fazerus
    Ha más nem kivétel erősíti a szabályt alapon megpróbálom elintézni :D
  • NEOreg3
    leghamarabb 1 év múlva a szabályok értelmében

A házigazdai jogok kiosztásának elvei
    A házigazda jogok a fórum egy-egy témájára vonatkoznak, birtokában a felhasználó jogot kap a hozzászólások törlésére, és módosíthatja a téma fejlécét. Mivel a más felhasználók feletti jogok gyakorlása kiemelt felelősség, ezért az alábbi irányelv alapján adunk rá lehetőséget:

- legalább 500 hozzászólás legyen a témában
    - a házigazdai jogot kérő fórumozó legalább egy éve regisztrált
    - az elbíráláshoz feltétlenül szükséges, hogy a felhasználó az adott témában is felvesse a dolgot, és ezáltal a moderátorok megismerhessék az igénylő támogatottságát, esetleges negatív kritikákat a kategóriában jelen lévő moderátoroknak lehet más javaslata, illetve ha általuk negatív színben ismert emberről van szó, vétójogot kapnak

• fazerus
    Hali Arcok, házigizda lehetek ismét? :P
  • orkri
    Az integrált videót terveztem használni.

Arra amire szeretném, ez összességében megfelelne, vagy gyenge?
  • Atisz #97583
    Arra figyelj, hogy egy alacsonyabb fogyasztású kártyát szerezz be (pl. gtx 950), akkor kijössz a 300 W-ból. Bár ha alapból integrált kártyáról van szó, akkor még inkább semmi probléma.
  • orkri
    Esetleg FSP 350W ATX-350PNR ?
  • orkri
    Ház az van, a felsoroltak kellenének. Ebben az árkategóriában melyik a jobb táp?
    Én raknám össze.

Egyébként teljesítményben megfelelne a leírtaknak ?
  • broman191
    280X-ből MSI-féle Gaming, dupla ventis Twin Frozr hűtős Rev 1.2 kiadás (VRM hűtéses, a régebbieknek túlmelegedhetett), esetleg Giga WindForce3X, annál nem tudok hűtési gondokról, de lehetőleg a legkésőbbi revízió legyen, érdemes utánanézni náluk mi változott... A DirectCU II-es ASUS kiadásokról sok jót többek között errefelé sem mondtak, így azt hanyagolnám... A használt kínálatot elnézve a Sapphire-féle Dual-X-es modellekkel nem foglalkoznék, XFX-szel hasonlóképpen, nem a legjobb hűtésűek...a 280X-nél pedig ugye a leglényegesebb rész.
  • Maala
    A táp ipari hulladék kategória, de ilyen gépbe "elmegy". Végülis nem vesztesz vele, csak kb. 50k-t maximum. Mondjuk a házról nem esett szó, alsó v felső tápos, megvan-e már, vagy mi fán terem?

Ha nem te rakod össze a gépet, hanem a bolt, akkor jó ez így, ha te rakod össze otthon, akkor biosfrissítés nélkül nem 100%, hogy menni fog a proci a lapban.
  • bardocz
    Én sürgősen aláraknék valami fadarabot, hogy a táphoz jusson rendesen levegő. Két darab, egy az elejébe meg egy a végébe, vagy méretre vágatsz egy vékony rétegelt lemezt.
  • orkri
    Sziasztok!
    Netezésre/filmnézésre szeretnék egy olcsó Intel-es gépet.
    Az elvárások olyanok lennének, hogy mondjuk böngészőben 5 lap megnyitása után is gördülékeny legyen,
    még akkor is ha mondjuk az egyik lapon egy youtube videó megy. Évente esetleg 1-2-szer videóvágásra is használnám.
    Játékra, és a fentieknél komolyabb programokra nem használnám.

Ezeket néztem ki:
    Asus H81M-K alaplap 13 009 Ft
    Intel Pentium G3260 processzor 16 221 Ft
    Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 memória 11 173 Ft
    Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó 13 490 Ft
    N-Power 450W tápegység 4 658 Ft
    Samsung SH-224FB/BEBE fekete DVD író 3 607 Ft

Szerintetek ez így megfelelne nekem?
    Előre is köszönöm !
  • MikX
    Igen, nem írtam, de feltételeztem, hogy a 380as mellé kell egy táp.
    Lapom amúgy egy asrock fm2a58m-dg3+, nem néztem utána, de szerintem is elhanyagolható értékű :D
    Ház és hűtéssel nemleszbaj, egy zalman házam van, elölhátul ventivel,oldalán is van egy nagy szobaventillátor méretű, egyedül az alsó táp zavar, mert véleményem szerint a padlószőnyegről nem kap elég levegőt, node visszakanyarodva akkor szerintem megfogadom a tanácsotok, és egy 280x lesz, ebből melyikeket érdemes nézegetni?
    Bocs a sok kérdésért, de egy jó 10 év konzolozás után most ez egy nagyon más PC világ nekem :D
    És még abban is gondolkodom, hogy majd UC4 után megválok a pisi4 től, mindennel egytt akkor lesz egy min. 100as belelapátolni pcbe
  • broman191
    A táp határeset, csak azért nem sípoltam miatta, mert Corsair, szóval feltételezem hogy minimum 80+ bronze lehet, azzal még elvileg alsó határként megbarátkozik a 280X. Főleg ha nem dolgoztatják agyon 1080p-nél magasabb felbontással és/vagy SSAA-val. Mondjuk az én tápommal még tuningolva sem tudtam annyira megcibálni, hogy kikapcsoljon vagy újrainduljon a gép.
  • Maala
    Csak egy új táp sem ártana, egy 280X-hez nem egészséges egy 450W-os táp. Egyébként mindenben egyetértünk. Nem kell félni a használt prociktól, VGA-któl, az alaplapot mondjuk lehet, érdemes újonnan beszerezni.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.03.22. 19:38:51
  • broman191
    CPU gyilkos játékokban nem feltétlen lesz nagy előrelépés - DX12 alatt inkább - de én tennék egy próbát egy 280X-szel, 1080p-ben egy évig biztosan rendben lennél... :)

ui.: ...de a CPU témát is rendezheted, jobb esetben akár 20e Ft ráfizetéssel használt berkekben, a jelenlegi APU-d (~25e Ft) és alaplapod (látatlanban 10e Ft környéke) eladásával, majd egy használt s1150 alaplap (B85 10e Ft körül, H97 20e Ft, Z97 nem kell, mert nem tuningolsz, de akár 20e Ft-ért olyat is elcsíphetsz) és CPU (i5 44xx vagy 45xx 45e Ft körül, nem K-s modell) beszerzésével és akkor a CPU korlátról megfeledkezhetsz...és mellé egy 45-50e Ft-os 280X-szel a mai játékokban ott vagy futásteljesítményben és összköltségben, mintha megvettél volna egy új 4 GB-os R9 380-at...csak mellette ott lenne a régi APU-d és lapod, erős korlátként. :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.03.22. 19:34:30
  • MikX
    Hàt ha konkrét példàt kérnél, akkor elite:dangerous, gta v, fallout4, division, nfs, ilyesmik.
    Régen volt pcm jàtékra, eddig konzoloztam, szoval grafikailag azért szeretnék egy lépést ps4 hez képest (nem lesz nehéz :D)
    Tvn jàtszom, igy szerintem felbontàsban az 1080p t alapnak tekinteném
  • broman191
    Milyen játékokat tolnál vele? Milyen kompromisszumokat kötnél? Szerintem a legpénztárcabarátabb megoldás, ha eladod a mostani karidat max. 20e Ft körül és veszel egy használt /akár garis/ R9 280X-et max. 50e Ft-ért, rengeteg van napról napra a hardveraprón, gari nélkül már akár a 40e Ft felé dőlve is...azzal egy évig még bőven kihúzod, kompromisszumokat is nagyjából annyira kell kötnöd, hogy 1080p-ben minden új játék megy minden grafikus beállítást feltekerve, az élsimítással okosan bánva, legalább 30 FPS-sel...később esetleg minimális kompromisszumként, a 4 GB VRAM-ra kitalált játékoknál kicsit lentebb kell majd venni a pl. a textúra beállítást a graf. opciókban de a sebességgel nem lehet gond. Egy év múlva pedig majd túladsz rajta 5-10e Ft-ot vesztve, fogástól függően. Aztán veszel egy új karit, a jelenleg fél éven belül megjelenő nVidia Pascal/AMD Polaris modellek közül válogatva, amelyek akkorra bőven elérhetőek lesznek, hónapok óta vállalhatóra beállt árral. :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.03.22. 17:54:24
  • MikX
    Sziasztok!
    Lenne nekem egy a10 5800k apum, 8 giga ddr3 al, egy corsair 450w os tàppal, nomeg egy régesrégi HD 7770 GHZ vel.
    Ugyérzem a video érett erősen egy cserére, mit ajànlanàtok?
    R9 380 at valamint gtx 960 ast nézegettem, 4 gigàsakat.
    Működőképes élhető konfig lenne igy egy darabig jàtékra? Tudom hogy akkormeg a proci lenne a szűkös, de jelenleg nem tudnàm azt is cserélni, viazont idővel (egy even belül) vàltanek pl i5 re.
  • broman191
    Így feltételesben 100%...vagy akár áprilisban, de lehet hogy csak júniusban...a legpontosabb 'insider pletykák' alapján itt tartunk. Az eddig legnépszerűbb pletykákat összerakva én maradnék a május vége/június eleje környékén. Mondjuk nem mintha érdekelne, csak a 'GTX 1080' jön elvileg akkor, vagy esetleg 1070 is, nem nyitnám a pénztárcámat hirtelen egyikért sem, az első pár hónapban főleg.
  • Rhonin7
    Urak!

180.000 Ft-ert kellene ismerosnek egy jatekos Pc:) monitor nem kell! mit javasoltok? thx
  • NEOreg3
    remélem nagyon
  • Vadnokedli
    Az mennyire igaz hogy májusban jöhetnek az új Nv VGA-k?
  • bardocz
    Ez is elég jó hely, itt vettem 80k-ért egy hp 8570p-t, mert picit sérült(nincs rajta az a két pöcök, ami csukvatartja..)
  • Sippie
    Hoppá az a quadros laptop nem is rossz
  • SzirmosSzisza
    A helyedben inkább erre nézelődnék, adnak rá 6 hónap garit, annyi a baj velük, hogy külföldi a bill (de ugyanaz a kiosztás, szal van Í gomb is). T420-ig még a billentyűzet is jó, T430-nak már új fajta van (bár az már drága is) :(
  • Blum
    Az ilyen Észer meg egyéb hulladékokat ennyi pénzért sürgősen felejtsd el :)
    80k-ért használtan vegyél egy Thinkpad X220-t vagy T420-t meg hozzá egy SSD-t, sokkal jobban jársz.