103176
-
#97641 Hol sérült meg, milyen alkatrész? -
#97640 Mellőzzük az OFF-ot, köszönöm :-) -
#97639 Nekem is hasonló lenne a tervem, ha nem lennék lusta, még van egy évem. Na de ne offoljuk szét tovább a témát :D -
#97638 Knorr Bremsenél, Siemensnél, és talán Boschnál is mondták a Creot, bár utóbbiban nem vagyok biztos. Hiába szar, ha sok helyen használják, és azt várják el :S de persze egyetem alatt én is csak Catia, és Solid Edget nyomtam, mostanában kezdek csak másfele is kacsingatni, hogy ne legyen teljesen hátrány, ha új céghez "felvételizek" -
#97637 Creo-ról egy embertől hallottam, neki nem tetszett. Ő a solidworksre szavaz, mondjuk ő inkább felületmodellezéssel játszadozik, formula autó, biciklivázak, azt se tudom hogyan állnék azoknak neki. NX-ben csak gyártásszimulációt használtunk, modellező része nem tudom milyen lehet. Sajnos leadandóknál nincs idő új szoftvert megtanulni, amikor meg lenne engem nem visz rá a lélek :) -
#97636 +1 VGA sokat dobna rajta, de még úgyis csak a 2-3 évnél régebbi játékokkal lenne megfelelő a teljesítmény
full HD-hoz képest 100-150%-os lassulás lesz tapasztalható átlagban
én inkább megvárnám az új nvidia kártyákat, talán azok már szeretni fogják a magasabb felbontásokat is -
#97635 mi nálunk főleg lemezalkatrészekből készülő komplett termékek vannak, ezért is a sok alkatrész. Zártszelvények, műanyag alkatrészek, meg a lemezek, de szerencsére mozgó alkatrész csak ritkán van. Ami problémás, az asszociatív átvétel, hogy sok alkatrészt egymástól függővé akarunk tenni, akkor sokszor totál szétesik az egész szerelés. Mi főleg ezért próbálnánk ki a solidworksöt. Még nekem sem volt hozzá szerencsém, de már le van töltve. Illetve még sok helyen van Creo, amit szabadidőben próbálgatnék, aztán még az NX-et nézném meg. Ezért is gondolkoztam el az I7-en, mert kb 40-el lenne drágább mint egy i5, akkor meg már miért ne :) (illetve a SE hagyományos módja nem használ több magot, tehát a magonkénti teljesítmény számítana igazán) De a többi alkatrészekkel márka szempontból sem igazán vagyok képben. Bár ssd-nek sokszor látom, hogy samsung-ot ajánlotok legalább az egy biztos pont :D
Utoljára szerkesztette: Sippie, 2016.03.27. 20:55:32 -
#97634 Köszönöm -
simonl #97633 Egyáltalán mi ennek a felbontásnak a gyenge pontja? Processzor? Szükség lehet a hatmagos i7 -re?
Vagy még egy VGA? -
simonl #97632 Sziasztok, egy 34" -os monitort, 3440x1440 felbontással szeretnék vásárolni / használni.
Elég e ehhez egy i7 4790k és egy gtx 980Ti?
Hogyan változ(hat)nak az FPS -ek a full HD -hoz lépest? Nyilván kevesebb lesz de mennyivel?
És ha jól olvastam itt-ott, ezen a felontáson már nem fontos élsimítást használni a játékoknál.
Köszönöm a hozzáértő és türelmes válaszokat.
Utoljára szerkesztette: simonl, 2016.03.27. 20:36:04 -
#97631 Éértem, én külön szoktam csinálni, bár nagyon sok alkatrészes dologgal még nem volt dolgom. Nem tudtam, hogy így egyben menti pdf-ként. Ezen kívül van még jópár hasznos dolog a videóban, köszi! Bent az egyetemen nem tudom milyen verzió van, régen v19 vagy v20 volt, azóta lehet változott. Magunknak meg amit találunk torrenten, én st7-et használom, de sokan vannak akik inkább solidworksot használnak, azt mondják jobb, én még nem próbáltam. -
#97630 3:33-nál vált a csávó lent rajzlapot. Ugyanott is lehet több rajzlapot hozzáadni, a rajzlap 3 melletti jobbra lévő ikonnal, vagy jobbklikk azon a sávon és új rajzlap beszúrása parancs, asszem :)
Nálunk úgy van, hogy van egy fő oldal ami tartalmazza a fontosabb infókat és egy izometrikus nézetet, utána pedig jönnek a műhelyrajzok, darabjegyzék stb. Azzal, hogy az első oldalon berakom a teljes szerelést, utána a rajzkészítés varázslóval már simán le tudom nyitogatni a szerelést, és 2 kattintással be is helyezhetem a kívánt alszerelést, vagy alkatrészt. Így szerintem gyorsabb, mintha külön külön rajzfájlokat hoznánk létre, főleg 100 alkatrészes szereléseknél :D De ez nyilván munka függő is. Na meg akkor a pdf összefűzögetéssel sem kell foglalkozni, több oldalas pdf-ként menthető egyből. Csak a hátrány pont az, hogy belassul az egész egy idő után.
Ti melyik verziót használjátok? Az st8 nálunk valami iszonyat lett... -
#97629 Huh, SE-ben mi mindent külön csinálgatunk, így nem izzasztja a gépet. Nem is tudom hogy lehet több oldalas rajzot csinálni benne, de eléggé hasznosnak tűnik amúgy. -
#97628 CAD-ből 3d modellezés, de amit használok (Solid Edge), ott 40-50 oldalas rajzdokumentáció is megizzasztja már a hardvert (legalábbis a munkahelyi szarokat :D ). Most lehet autocad fog bejönni a melóváltással, de abban is 3D-s részek lesznek használva valószínűleg. VEM-ezést max hobby szinten, csak próbálgatni. Az nem hiszem, hogy elsődleges lenne belátható időn belül.
#97625: A ps4 sajna egy az egybe nem játsza le a PS3 lemezeket. Playstation Store-ban vannak olyan játékok amik mind a két gépre megvannak, és régen mintha úgy lett volna hirdetve, hogy ha megveszed akkor mindegyik konzolon játszhatod. De, hogy ez így is valósult-e meg azt már nem tudom, meg volt egy streamelős lehetőség is, de szerintem az költséges, és jobban jár az ember ha ps3-at vesz. Arra a játékok is olcsóbbak szerintem. Már csak azért is, mert ha manapság veszel egy PS3-at, hozzá használtan a final fantasykat, akkor kijátszás után biztos kevés bukóval tovább lehet rajta adni.
Utoljára szerkesztette: Sippie, 2016.03.27. 19:55:12 -
#97627 CAD konkrétan mi, csak rajzolás, vagy 3D modellek is? Esetleg bejátszik VEM, CFD meg hasonló tényleg gépigényes dolog is? -
#97626 Köszi!
Az a baj, hogy lassan munkahelyet váltok, így nem tudom előre pontosan hogy mennyi lesz a CAD és mennyi a géming :S Végülis lehet az i5-ből is elég lenne K-s változat, max húzom kicsit, ha kell erő. Valóban a VGA nem egy mai darab, viszont már megvárnám a directx12-es kártyákat akkor. :)
A memóriával lehet mondasz valamit. Egyébként abból milyen márkájút érdemes venni? Amit linkeltem G.Skillről pl nem sokat tudok, csak láttam már pár cikkben itt az SG-n.
Többi alkatrész? Alaplap, ssd?
Illetve milyen tápot ajánlanál, ami jó márkájú (még lehet szünetmentest is vennék hozzá) és milyen házat az egész cucchoz? :D -
#97625 Ha már itt vagyunk, akkor offban megkérdezem, hogy a PS4 mennyire kompatibilis visszafele? Pár Final Fantasyt szívesen végigvinnék (X, X-2, XII), kérdés, hogy elég lesz öcsém PS3-át elkérni, vagy ha veszek PS4-et, akkor azon is tudom-e majd futtatni őket - a PS4 exclukkal.
Ismerve magamat sztem nem lesz türelmem őszig várni, míg egy emu-képes 2013-v3 konfigot össze tudok rakni. :) -
#97624 Ez csak nálam fontos vagy nem tudom, ha lehet próbálom dizájnosra persze nem a teljesítmény rovására. Piros MSI lap akkor ? :D Az előbbi fehér volt :-) -
#97623 A VGA piros MSI , ház egyszínű fekete, de éntőlem lehet rózsaszín is! :D
Utoljára szerkesztette: Onikaan, 2016.03.27. 17:23:27 -
#97622 ASUS Z170 PRO GAMING, 44.663,- -
#97621 Azt áruld el milyen környezetbe fog kerülni a gép, értsd, milyen gépház .. pl ... :D szín mindegy? -
#97620 de, végül is miért ne! :)
Utoljára szerkesztette: Onikaan, 2016.03.27. 17:14:40 -
#97619 MSI? :-/ Hm .... MSI Z170A KRAIT GAMING 44.790,- ASUS nem játszik? :-))) -
#97618 Szép napot!
Sajnos megsérült az alaplapom egy "MSI Z170A PC MATE", sürgősen cserélnem kellene, de ha már újat kell vennem, szeretnék egy kicsit jobbat.
i76700K/GTX980Ti lesz benne, a keret max 50-60e, de nem feltétlen szeretnék ennyit elkölteni, ill. márkát tekintve maradnék MSI vonalon!
Mit ajánlanátok?
Válaszotok előre is köszönöm! -
#97617 Hát ok, de mivan? Énis ezért konzoloztam, meg a kényelem miatt, de azt már egy pc is tudja, ami exklu meg jött eddíg psre...
Order egyszer jó volt, until dawn szintén, uc4 meg szintén érdekel, dehát már ugyvagyok vele, hogy megnézem yt-on, ezek a film jétékok amugyis egyszer nézősek.
Amugymeg ez a gen egy rakat... valami. vagy remastered vagy n+1. rokabőr, vagy ötlettelen szemét, vagyha nem, akkor technikailag egy nulla. elegem van az épphogy 25fpsekből igazából :D -
#97616 Lehet rackről bootolni, ha a boot ordert átállítod a BIOSban. Persze, csak ha az SSD gyorsaságával szemben be tudsz lépni a Biosba. :D
Én azt javaslom, hogy ha úgy gondolod, hogy elég sokat használod arányaiban az Autocadet tervezésre a játék mellett, akkor megéri az i7. De ha 8-90%-ban játékra használod a gépet, akkor nem éri meg az i7.
Tuning vs nemtuning... Nem sokat nyersz vele időtállóságban, de persze amíg meg van a gép, már alapból is 4.0 GHzn megy (egy i7) a 3.4 GHz helyett. És akkor erre jön még a tuning. Skylaket meg már annyira nem is kell hűteni.
Memóriatuningra én annyira nem mennék rá egyébként, horribilis összegeket kérnek egy kicsivel jobb időzítésért, ráadásul ha 16 GB ramot akarsz a gépbe rakni, akkor ez kis túlzással hatványozódik is (a lineáris skálázódás helyett mármint :D).
Jelen állás szerint egy 6700K azért elég lenne 2020-ig mindenképp, vagy még tovább is.
Viszont a géped eléggé VGA-limites lenne, ami azért csúnya dolog egy sokszázezres befektetésnél. :P
Mondjuk pont jó ember mondja, de már nekem is meg vannak a terveim a jövőre nézve. :P -
#97615 A V300-nál gyorsabb a Samsung, érezhetően. Illetve 5 év garancia van az EVO-ra, a Kingston 3 évével szemben. (Pro esetében 10 év a garanciaidő, de sztem arra nincsen szükséged. :)) -
#97614 mondjuk nálam valszeg az is sokat dobna ha a lassú 4x1 giga DDR2 helyett valami normálisabb mennyiségű és gyorsaságú lenne. De ahhoz már alaplap csere kell, akkor meg már mindent cserélek :) -
#97613 Én PS4-et csak az exkluzívok miatt vettem, minden másra ott a PC(Már csak az új nV-kre várok). -
#97612 Nem veszek, az van... :D
És semmi problémám vele az elmúlt egy évben, azon kívül hogy már akkor elavult volt hardverileg. Ezért is váltok pcre, mert ez a gen egy nulla -
#97611 290-ed csere 280X-emre? 1. Gen PS4-et ne vegyél. Voltak vele kis gondok úgy hallottam. CUH-1216A a tuti. -
#97610 Sima, első kiaddású 500gigás, node akkor felejtős, amugyis i5 4xxx volt a terv -
#97609 hello
Jó indulattal ez kb 60.000 Ft + a silent knight 2 kb 4500 Ft, a tápegységről meg semmi információ,
Ps4 500Gb hdd-vel kb 65.000 Ft-ról indul használtan.
Neked milyen verziós van? Limitált kiadásos?
-
#97608 Sziasztok!
Nemrég írtam fejlesztéssel kapcsolatban, most van egy ajánlatom, ez a konfig vga nélkül csere a ps4-emre, a jelenlegi gépem meg akkor eladnám, és elkölteném egy 280x-re pl. Jó lehet így a dolog? Mindenképpen játékra kellene. Valamint még ha valaki tudna segíteni hogy mennyit érhet a gép amim jelenleg van, akkor leírnám majd -
#97607 E5450-em (=Q9650) van még mindig. érezhető. -
#97606 Q9550 után váltottam 6700K-ra, nálam is érezhető volt a különbség! -
#97605 Q9550 után váltottam 4670K-ra, érezhető ugrás volt játék meg overall teljesítmény szempontjából is. -
#97604 Nem zárkózom el a tuningtól, valaki írta itt korábban hogy a 6700k-t pont egy evo 212 vel húzta. Most egy q9550em van, és ha viszont a cpu benchmarkot nézem (ami lehet hogy nem annyira mérvadó) akkor egy skylake i5 kb dupla pontot se ér el.Ha már pénzt költök akkor legyen nagyobb ugrás... gondolnám én, de lehet pont gamingnél nem számít annyit a proci? Alaplapban azért próbáltam nem olcsóbb fajtát nézni, persze lehet kicsit parasztvakítás az "ultra durable" de inkább legyen megbízható a cucc, mint pár ezerrel olcsóbb.
Egyébként játék mellet CADezés is menne, és hosszabb távra terveznék. VGAból egy 660 menne most bele, mert már megvárnám az új nvidia sorozatot.
Az ssd-ben meg ugyanennyiert van 950 pro, fele tárhellyel... na az már tényleg mire van?
Azt amúgy tudja valaki hogy mobilrackről lehet-e windowst bootolni, ha van rendes windows az ssdn is? -
#97603 Szia!Samsung 250GB-ost SSD-t melyiket javaslod?Én ezt néztem ki,de nem tudom hogy jó e ?Samsung 250GB 2,5" SATA3 850 Series Evo Basic MZ-75E250B/EU.Jelenleg ez van:Kingston 120GB 2,5" SATA3 V300 SV300S37A/120G,de ezt beletenném egy másik gépbe az enyémbe pedig a Samsungot.A kettő közt van e a GB-on kívül teljesítménybe érezhető különbség? -
#97602 Ahogy broman írta, írd meg, milyen felhasználásra szeretnéd (emulátor futtatása, játék, autocad, vagy miazistennyila), azután tudunk ajánlani neked valamit.