103176
-
#97882 Mikor a trailernek is trailere van az már para :D Amúgy az alapján ami a homályon át látszik nekem ez ugrott be. -
#97881 Lassan már a gamer fakanalakhoz is jön hype videó... -
#97880 Annyira nem nagy név hogy egy ilyen videóból epekedve várja az ember. -
#97879 Hát ennél még egy középkori cselédlány is többet mutatott, kérés nélkül... :D -
#97878 -
#97877 A ps4-et is tudod notebookosítani :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#97876 +1 -
#97875 Én is megkérdeztem a múltkor, hogy mi is az a dodó (a kihalt madárfajon kívül) és azóta okosabb lettem :) -
#97874 3-4 év, aztán ha a hardver nem adja meg magát, akkor a borítás fog szétjönni, valszeg a képernyőtartó pántoknál. Már, ha utazás közben is használod. :) -
#97873 A jövő év végéig senki sem lát előre, de a GTX 950M-nek már most is rezeg a léc bizonyos játékokat tekintve. Mondhatnám én is, hogy nézelődj inkább a 980M/970M kategóriában, de az új GTX10xx szérián alapuló mobil GPU-k esélyesen annyival jobbak lesznek, hogy felesleges már pénzt kidobni a régebbi felsőkatos mobil modellekért. Szvsz nézd meg azt a 950M-es laptopot, most még egész jó lesz, aztán ha kevés lenne idővel, akkor leválthatod egy jelenleg még nem létező, jóval korszerűbb, következő generációs mobil GPU-val rendelkező példányra...ma maradj a mában, holnap a holnapban, a pénztárcák is szeretik ezt a hozzáállást. :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.21. 13:03:40 -
#97872 Meddig húzza ki magát élettartalomban? Csak mert nem merek venni nagyobb asztali gépet mert necces lenne hazavinni, de egy laptop mégis más mert az kézipoggyászba vihető. Ps4-en gondolkodok még de hát akkor itt venni kéne hozzá egy tv-t amit persze már nem vihetek haza magammal... Nem szeretem a laptopokat de a hülye életmódom miatt nem maradok egy helyen sokáig azért kérdem jó befektetés ez hosszú távon? Jövő év végéig még viszi az új játékokat? -
#97871 Ja, hogy dollár, sorr vagyok :) -
#97870 Sziasztok, milyen gépházat vegyek a gépemhez[Konfig lent]? Amiben jó a szellőzés(több ventilátor) 20.000ft a plafon. táp nélkül
Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2016.05.21. 11:58:54 -
#97868 180k körüli összeget írt, nem 600k-t. -.- -
#97867 600k körül szerintem találsz mér 980M/970M-es laptopot is, az a 950M nem a legjobb (mármint vinni viszi a játékokat, de ennyi pénzért van jobb is) -
#97866 Laptophoz képest jónak tűnik. -
#97865 Ez milyen gép? Viszi a mai játékokat? Vagy ha igen max még idén már csak? 620 dodó a boltban....ASUS X751LX-DB71 17.3-Inch IPS FHD Gaming Laptop, i7, 1 TB, 8 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 950M Graphics -
#97864 belepróbálsz egy telefonhoz/tablethez való "adatkábelt" - egyik végén mezei USB A, másikon micro B csatlakozó - és ha bele megy, örülsz, mert most hirtelen is működik, és max az fog kelleni, amit Cat 02 ajánlott ha gyorsabb sebességre vágysz. (vagy sem, nincs most meg fejben USB 2.0 vs 3.0 vs külső vinyó sebessége) -
#97863 usb 3.0 micro b? Elég pici a kép, nem vagyok benne biztos. Esetleg még type-c népszerű, de arra nem hasonlít. -
simonl #97862 Sziasztok, bocs ha itt zavarok a kérdésemmel, de gyors segítségre van szükségem:
Van egy WD Elements 1.5 TB -os USB 3 -as külső vinyó.
Kábelt kell hozzá vennem de nem tudom, hogyan keressem. Az alsó vége nyilván USB 3, de a felső végén lévő csatlakozónak nem tudom a hivatalos nevét. Megpróbálok egy képet feltölteni, és ezer köszönet ha tudnátok segíteni.
Utoljára szerkesztette: simonl, 2016.05.20. 20:08:16 -
#97861 Köszi! Én is azt mondtam hogy bőven elég lenne neki egy 200 ezres dell, meg bele 256 giga SSD, és úgy megállna 250nél, lenne egy fasza laptopja, de ő ennyit szán rá, akkor ennyit szán rá :D Köszi mégegyszer! -
bfbc2 #97860 Minden különösebb magyarázat nélkül eztajánlom.Ha túl nehéz akkor még ezt pluszba.
Bár ennyit nem költenék notebook/laptopra a helyében. -
#97859 Sziasztok! Tudom hogy nem feltétlenül ez a megfelelő fórum a kérdésnek, de ez pörög a legjobban szerintem, és annyira nem is áll távol a témától.
Egy ismerősöm laptopot szeretne venni, és ~300-315 ezer forintot szánna rá maximum. Játszani ugyan nem szeretne, de a laptop pályázat keretein belül lesz az övé, ezért gondolta hogy akkor már vesz egy combosabbat. Tehát a kérdésem az lenne, hogy ennyiért melyik a legmegfelelőbb laptop, ami hasítana még jó pár évig?
Amilyen kritériumokra ő gondolt az az hogy :
-ha lehet Full HD legyen ha filmezne
-én úgy gondoltam ennyiért már legyen benne SSD is
-legyen benne erős proci
-ha lehet ne legyen nagyon nehéz (lányról van szó, és munkába cipelné folyton)
-megbízható márka legyen, jó garanciával
Lényegében ennyi, ha valaki tudna érdemben segíteni azt megköszönném :) -
#97858 Az a 60 fok elég baráti. -
#97857 Itt az FPS-ről van csak szó, de az senkit sem érdekel szinte önmagában. A hányás faktor (mármint nem az a fajta hányinger, amikor valamitől elmegy a gusztusod, hanem amikor fizikailag elokádod magad) inkább a mozgásod és a látásod közötti lagtól függ...
Mindenki mondja, hogy a TheVR-os srácok is nVidia kártyákat használ a gépükben, aztán meg lehet nézni a Pollenes videóikat (egyébként magyar játék)... Csontra butítva a grafikát sikerült összeszenvedni a fél órás videót, pedig nem rossz a masina.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.11. 23:48:48 -
#97856 Olyan 150k körülire fog egyelőre beállni a 980 Ti szerintem, szóval csak 50k körül bukok rajta, és használtam 1 évig. :)
Egyébként Riftet szeretnék, de amíg nincs hozzá normális motion controller, addig értelmetlennek tartom. Odavész az egész varázsa, hacsak nem "2 kézzel fogom a brét" érzésre vágyom. (Értem itt ezalatt a kontroller markolászását, mielőtt valaki félreérti)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.11. 23:44:57 -
#97855 VR ready, de attól még értelmes ember tudja, hogy a felépítése miatt nagy lesz a lagja. Már, ha nem kartonpapírra butítva akarod a játékokat játszani. -
#97854 Vagy megtobb :)
-
#97853 1080-at meg úgy, hogy VR esetén kétszer nagyobb a teljesítmény :) -
MuldR #97852 A 980 Ti-t pont ugy reklamozzak, hogy VR ready :) -
#97851 A 'nagy számozók' általában nem is feltétlen évente cserélnek VGA-t, így akármennyire is dilettáns módon döntenek, a végeredmény jól jöhet ki számukra... :)
ui.: Ha lenne egy 980 Ti-m, valszeg' lecserélném egy GTX 1080-ra, legkésőbb amint megjött a Vega és remélhetőleg hoz érdemi árversenyt...csak akkorra vajon lehet-e még eladni, ésszerű áron... Persze az éves játékfelhozatalt elnézve, kétlem hogy nagy hátrányod lenne belőle, hogyha marad a mostani karid. Jövőre, vagy úgy általánosan amint a DX12/Vulkan nagyobb teret nyer és valójában az alapoktól az ilyesmire optimalizált grafikus motorokkal fognak robogni az új játékok, akkor kijöhet a régebbi architektúrás kari hátránya...kérdés, hogy a gyakorlatban mennyire fog fájni, mert a porhintés persze megy hosszú ideje. Bár önmagában az nVidia alapvető, régebbi architektúrás termékeivel kapcsolatos, 'nem túl pozitív' üzletpolitikája erősen terelhet majd a váltás felé...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.11. 18:36:35 -
#97850 Szerintem annak kell(ene) AMD(-t vennie), aki tényleg nem tervezi, hogy évente cserél VGA-t, csak mondjuk 5 évente, nézd meg egy anno 600 USD-s 7970 után idén kell max cserélned Polarisra/Vega-ra (Jön októberben btw, mai hír! :))
Ezzel szemben nVidiánál gyakrabban kell váltani, ők nem a modern kapitalizmust képviselik ebből a szempontból. :D Bár az említett 7970-el együtt kijött GTX 680 is megállja a helyét még ma is állítólag.
Én nem tudom, én úgy döntök, hogy mindig a legjobb kell, amit értelmes módon még meg lehet venni. :)
Azt sem nagyon tudom, hogy 980 Ti-t megérné-e leváltani... Illetve biztosan tudom, hogy amíg nem merülök bele a VR-be, addig rohadtul nincs semmi értelme leváltani.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.11. 18:18:35 -
#97849 Persze hogy nem a bitek számítanak, végeredményként a GB/sec értékre gondoltam hogy kevesebb/hasonló lesz, a hivatalos adatok alapján, a memóbusz eltérésével is számolva. No de én is beszállok kicsit az ötletelős tudományos partyba. Ahogy az évek során az ismerősi körömben és bizonyos fórumos tapasztalataim alapján észrevettem, az AMD-t sokszor választják a minél nagyobb nyers technikai adatokat kedvelő, többnyire hardver analfabéta emberek, akiknek főleg a 'bitek számítanak', valós teszteket nem feltétlen néznek meg, mert látják a Gugliban hogy x érték évek óta rendre nagyobb az AMD-nél - memó terén általában főleg - mint az nVidiánál, aztán a laikus fejjel az eredmény csak jobb lehet, így magabiztos döntésként webshopra fel, kosárba tesz, rendel...azt' a valóságban lesz olyan amilyen...a gyártó gazdászai, marketingesei is számolhatnak ezzel a célcsoporttal, aztán ha többnyire semmi értelme is a gyakorlatban a jobb memó sávszélnek, megcsinálják, ha többletköltség is a gyártásnál, mert van aki elismeri értéknek és vízválasztó a vásárlási döntésében...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.11. 18:13:06 -
#97848 Nem a bitek számítanak, hanem hogy hány GB/sec adatot tud átpréselni magán az a szerencsétlen busz.
Hiába volt a 280x-é 384 bites, ha csak 6000 MHz-n futott a memóriája, míg a 970-é 192 bithez 7000 MHz-en ment.
És így kijött egy 288 vs 224 GB/s-es érték... Amiből FHD-ra a 224 is elég volt.
Szóval a 280x ágyúval a verébre kategória, csak maga a GPU nem bírja (a lövedék átmérője kisebb az csőénél :D). Persze - gondolom én - az AMD úgy gondolkodott, hogy anno megtervezett egy lapkát, aztán a selejtet adta el olcsóbban, letiltva ezt-azt, költséghatékonyság címén. Az nVidia meg alapból célzottan tervezett kártyát dobott a piacra (pl. hogy az FHD DX11 képességeit kihasználja).
Itt jön ki az erőforrásbeli különbség... Aztán lehet máshogy volt, és most tök nagy hülyeséget mondtam (az okokról), nem olvastam utána, mi volt 2011-ben, amúgy sem szeretem a történelmet. :)
-
#97847 Én inkább első gondolatra azt sajnáltam, hogy az a 8 GB GDDR5 lesz, 256 bites busz mellett...bár várható volt a vidiától, hogy valamivel kicsit odapofoz a felsőkatos sweetspotnak 'jó' szokásához híven. Szóval ott lesz egy remek GPU, amellyel akár a 4K @ stabil 30 FPS is elképzelhető eyecandy grafikus beállításokkal - máig megjelent játékokkal legalábbis - de kevesebb (talán hasonló, mivel órajelet nem mondtak) memó sávszéllel rendelkezik mint a HD7970 gyökerű 280X-em, ami ugye 11' végi tech... No de lehet fejet csóválni az 'excel tábla' felett és rágódni a nyers technikai adatokon, amikor főleg a VRAM esetében nem úgy tűnik, mintha jelentene valamiféle előnyt is úgy általában, hogy GDDR5/X/HBM...az AMD kariknál hosszú évek óta gyakorlat a magas memó sávszéllellel vagizni, emlékszem lassan 10 éve, a HD 2900 XT-nél is de menő volt az 512 bites memóbusz 'azannyát' sávszéllel, de a gyakorlatban csodát soha sem hozott a rengeteg sávszél...
A GTX 1070 teljesítménye valszeg' bőven elég lehet majd évekig 1080p-ben, de 1440p-ben is eyecandy graffal vagy akár 4K-ban kompromisszumokkal...a 8 GB VRAM keretből pár évig nem igen fogunk kifutni, úgy érzem. Bár belekavarhat a levesbe, ha a ráncfelvarrt 'next-gen' konzolokba több memó is kerül majd a jelenlegi 8 GB-nál, amelyet grafikus felhasználásra fognak be és a PC-s portok VRAM igényén is mégérződhet majd, a használt felbontástól függetlenül. Persze egy bizonyos 'ultra' textúra/stb. részletességi szintnél kérdéses, hogy egyáltalán van-e értelme mondjuk egy huszonakárhány colos monitorral 1080p-ben használni, amikor a sokkal kevésbé VRAM-igényes 'high' is kísértetiesen hasonló akkora képernyő átmérővel és felbontással... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.11. 17:34:24 -
#97846 ámen :)
mondjuk elgondolkoztam, hogy a 8gigás 1070 elég lenne-e, lehet előbb lesz kevés a 8 giga vram, mint a 1070 teljesítménye? :D
Amúgy használ valaki mobilracket? Nem igazán vagyok képben, hogy satás hdd-t, és ssd-t lehet-e ugyanolyan mobilrackbe rakni? Nyilván nem egyszerre :D -
#97845 Akkor inkább menj arra, mivel turboban már érezhetően jobb a 6600. A 750Ti szolid kis kártya, ne is cseréld le. -
#97844 Mármint kik? -
#97843 meg azert kozel sem annyira gerinctelen gecik -
#97842 koszonom a valaszokat!
6600-as ~4k-val lenne tobb, vegulis nem oszt, nem szoroz. :) VGA egyelore maradna a 750Ti, aztan majd meglatjuk hogy alakulnak a dolgok.