103176
-
#98121 Ez szerintem ne legyen kerdes, 16 giga egy valamirevalo asztali gepben ami kicsit is jovotallo akar lenni, az abszolut minimum. -
Pares #98120 Én is így gondoltam, köszi. -
#98119 lassacskán 8 giga lesz a minimum ram igénye a gépigényesebb játékoknak, inkább menj biztosra és vegyél 16-ot -
#98118 Egy ilyen gép mellé illik azért a 16GB. Nekem mostanában sokszor elfogy a 8 :/ -
Pares #98117 Sziasztok! Szeretném kikérni a véleményetek, hogy egy i5 6600K és egy gtx 1070 mellé a mai legújabb játékok elvárásai mellett (pl.: Witcher 3, GTA V, Fallout 4...) elég-e 8gb (2x4) DDR4 ram, vagy az már manapság határeset? -
#98116 Hát látni nem fogsz, a puszta jelátvitelt egy szaros sdi-on is meg lehet csinálni 75ohmos parasztkoaxkábelen, csak a DP az IT-s cucc. Okos mint a picsa :D Nincs belekorlátozva mindenféle ökörség, amihez a pécének soha nem volt semmi köze.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.07.03. 19:28:18 -
#98115 Mivel nem játszol a TVn soksok FPS-el, ezért lényegtelen. Ha szükséged lenne soksok Hz-s képfrissítésre a TV-n is, akkor észrevennéd a különbséget. :) -
#98114 DP miben másabb ebből a szempontból? Csak mert a monitorra DPvel küldöm ki a 4k-t, a TVre meg HDMIvel, szóval látni kellene vmi különbséget? :o
/szerk: TVre csak olyan megy ki, ami simán tartja a vsyncelt 60at mondjuk, ami 50-60 között hullámzik az DPvel megy monitorra. Nem a frémrate miatt van így, csak így alakul mindig, hogy TVn lowbie cuccokat tolok a gyerekekkel (lego címek, szöveges kalandjátékok, stb), ami meg húzód téma azt egyedül kenem a monitoron.
Utoljára szerkesztette: Botond, 2016.07.03. 19:26:34 -
#98113 Ha rajtam múlna a hdmi megdöglött volna mielőtt megszületik, és a konzumerpiacon is sdi-t használnák, az it-től meg mindet távol tartottam volna. Sajnos nem rajtam múlt :D
/ja igen: és éljen soká a DP :)
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.07.03. 19:22:40 -
#98112 Tudjuk jól, hogy HDMI kurvaanyját, éljen a DP. :) -
#98111 Van megoldás. A megoldás annyi, hogy mindig legyen több, mint 60fps-ed, és a vsync legyen bekapcsolva. Néha még ilyenkor is bele lehet futni pacingbeteg kódokba, de valamilyen külső megoldással szinte mindig van megoldás, de erre eleve ritkán van szükség.Neked az a megoldás, hogy addig kell játszani a beállításokon, amíg soha nem esik 60fps alá (vagy nagyon-nagyon ritkán, és akkor is csak nagyon rövid időre), a vsyncet kapcsold be, a framelimitert meg ki mindenhol. 30fps-hez már a rtss kell(ene), de neked elég jó géped van a 60 frémhez is. -
#98110 Csómónál még akár be is lehet(ne), csak nem igazán támogatott videószabvány, és amióta az it-ben is megvetette a lábát a hdmi, azóta kendácsművekkel mennek csak az ilyenek :) -
#98109 És ha én 20ms-enkéntre szeretném állítani a képfrissítést, azt miért nem tehetem meg 2016-ban? :) -
robi3 #98108 köszi! bár ez egy kicsit sok volt. Lényeg: most akkor van megoldás vagy nincs? synces monitorral korlátozott fps-el jó lenne? -
#98107 Ja, a frametime eltérés még egy külön sztori, tegnap a The Technomancer-t RadeonPro-s 30 FPS korlátozással toltam, mert minek legyen változó FPS-em, ha eleve csak 40-ig pörögne ki kb. többnyire meg harminc+...de helyenként biztosan szörnyű 'földrengés' lett volna kirajzolható a frametime grafikon, mert egy helyszínen még érezhetően sima volt, a másikon már nem esküdtem volna meg, hogy van 30 FPS-em, ha nem lett volna a sarokban változatlanul kirajzolva... -
#98106 Ja igen, a lényeg: mindebből egyenesen következik, hogy vsync mellett, 60Hz esetén a két eset ami folytonos mozgásként értelmezhető az a fix 16.66667ms frametime(60fps), illetve a 33.333333ms(30fps). De ha a képernyő sarkában 60, vagy 30 van állandóan kiírva, az még mindezt nem garantálja(hisz pusztán statisztikai érték), de ha ezektől eltér akkor GARANTÁLTAN nem folytonos. -
#98105 Köszi! Egyetlen dolgot tennék hozzá, demisztifikálandó az egész fps, és a 60 frém témakört: az "fps" egy ma már nem reprezentatív, statisztikai kifejezés, ami a múltból ránk maradt, de alig alkalmas bármire. Annyit mond el, hogy hány képkocka került kirajzolásra egy másodperc alatt (statisztikailag), de hogy miként, azt nem. Pedig az fontosabb. 55fps olyan alig kevesebbnek tűnik a hatvantól, de...Ha vsync be van kapcsolva (mert éppen nincs freesnyc/gsynces monitorod), akkor a képfrissítésre 16.66667ms(60Hz) egész számú többszörösei állnak rendelkezésre. Azaz ha kifeszítjük annak az 1 másodpercnek az eseményeit egy msec bontású idővonalra, akkor valami olyasmit látnánk, hogy sok frém jönne 60Hz-el, de lenne pár, ami _dupla annyi ideig volt kint_. Még rosszabb a helyzet, ha azok teszem azt egymás után jönnek. Durván kifejezve azt látnák, hogy a másodperc törtrésze alatt a 60 és a 30fps váltogatják egymást. De nem mondhatunk ilyet, hisz az fps egy teljes másodpercet reprezentál. Ami nem mond el semmit, ezek után eléggé érthető okból. Mindeközben a bal felső sarokban ötvenvalamennyi van kiírva, ami alig kevesebb a hatvantól. -
#98104 Ha 60 Hz-es monitorod van, akkor a 60 FPS lenne optimális ugye, mert minden frissítésre jutna egy új képkocka...30 FPS korlátnál 60 Hz mellett pedig minden második képkocka új csak, közte ismétlődik az előző. A FreeSync (AMD és egyebek, mivel nyílt szabvány) és G-Sync (nVidia, mert a sok xyworks middleware után miért is ne csinálnák ezt is zártan és túlárazottan...) hasonló megoldás ugyanarra a problémára, nincs kötött képfrissítési freki, szóval ha 57 FPS-re futotta az adott frissítés idején a karid ereje és a bizonyos szoftveres megoldások miatt, akkor annyival frissít, magyarán az említett két technológia valamelyikével rendelkező monitor képes változó képfrissítésre, így lényegesebben kevésbé fájó jelenség gamerként, ha nincs a vsync/feles frissítési gyakoriságú vsync használatához megfelelő számú képkocka az adott időben.
ui.: Egyébként ha youtube videók alapján mondtad, hogy másnak - látszólag - tükörsima hasonló géppel a Witcher 3, legalábbis a videó által nyújtott látványban, az nem feltétlen van köszönőviszonyban a valósággal, renderelt videó ugye, persze hogy sima...ha másnál láttad személyesen a saját szemeddel és tényleg nálad rosszabb, akkor valóban sz4r van a levesben... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.03. 18:22:27 -
robi3 #98103 Most már azt hiszem, hogy nem tudom. :) -
#98102 De mit kéne látni? A 30 fps-es videó nem tudja reprezentálni a hibákat, mert a rögzítése is 30 frémen történik, hótmindegy hány fps van kiírva. No offense, de biztosan érted mi az az fps? (sokan vannak akik azt hiszik igen, sokkal kevesebben akik viszont tényleg értik is). -
robi3 #98101 Most alapvetően ez miatt nem értem hogy nálam miért töredezik:
https://www.youtube.com/watch?v=02ETsjuRj9M
És bocs ez egy kimaradt fogalom, mi az hogy g-synces? Akkor van másik fajta is? XD -
#98100 De miért várod, hogy 60 frém alatt bármi sima legyen? Ezt továbbra sem értem. G-synces monitorod van? -
robi3 #98099 ezzel nem tudom, hogy mit kezdjek, viszont a riva mintha segítene kicsit, hagytam mindent csak pluszba ráraktam 60 fps-re a rivát, simábban kezeli a droppokat, de korlátozni nem tudok a rivával, már ha csak 58-ra rakom egy csúf töredezett mozgást ad. -
#98098 -
#98097 Durante analízise. -
#98096 Igen, de az szétcsapja a pacinget. Ezért ajánlják ahelyett az rtss-t. Ha gép előtt leszek szúrok be analízist. Nagyon gáz a játék saját limitere. -
#98095 Vagy akár a játékon belül, ott is lehet 30 és 60 FPS limitet lőni vsync függetlenül úgy rémlik. -
#98094 De kipróbálhatod, hogy vsync off,framelimit off, és rivatunerrel limitelsz. -
#98093 Nem fut. Én egy rommácibált980 fölé) 970-en játszottam végig, a többi az aláírásomban, de a hatvanfrémhez az árnyékot le kellett vennem.6 0 alatt vsynccel, pláne mblurrel minden szaggat. -
robi3 #98092 adaptívet próbáltam nem változtat a borderless-t majd megnézem -
#98091 Én vagy 40 vagy 45-re állítottam be az fps-t, azt tudta tartani a gépem, és nem nagyon volt szaggatás. Valameoyik config fájlban kell beállítani. Így a hiarworks is futhatott. Mondjuk nekem amikor forgattam a képet mindig volt egy kis szaggatás, nem éreztem folyamatosnak, 60 fps mellett se. -
#98090 Esetleg próbálj adaptív vsync módot használni valamelyik nVidia-s szoftverből, hátha...és a borderless fullscreen is megér egy próbát a játékon belül, egyesek esküsznek rá bizonyos játékoknál. -
robi3 #98089 hairworks kikapcsolva. értem hogy nem de az 50 meg 55 fps alatt miért szaggat a kép? illetve próbáltam már levenni mindent ultra-ról high-ra de akkor is csinálta, olvastad amit spoilereztem? hasonló gépekkel probléma mentesen fut. -
#98088 Motionblurnek betesz nagyon a beszakadás. De. Witcher3-ban egy 980-al mindent maxrahúzva nem lesz meg a fix60, közel sem. Árnyékokból vehetsz vissza bőven, nem lesz különösebb hatása a látványra összességében, de sokat hoz az fps-en. -
#98087 Lehet hogy inkább frametime spike van olyankor és nem is az a -5 FPS fájdalmas. A HairWorks be van kapcsolva? -
robi3 #98086 valamivel jobb, de szerintem akkor sem kéne ekkorákat szaggatnia 5 fps vesztéskor -
#98085 Röviden segíthet a gondodon, kapcsold be, próba cseresznye... ;) -
robi3 #98084 tripla pufferelés magyarul? panelben ki van kapcsolva (globális beáll. haszn. (ki)) -
#98083 A triple buffering be van kapcsolva? Akár játékban akár nVidia inspector/control panelben? -
robi3 #98082 mi lehet a gond nálam? hasonló vasakon tökéletesen megy a játék nálam a legkisebb fps dropnál ugrik a kép. nálam 55-60-ig ugrál és a kép is mellé neki 50-el simán fut. Witcher 3 -ról beszélünk.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!]kikapcsolva. és már sok minden más is. nálam ha az fps 60-ról leugrik 57-re már dob a kép, kikapcsoltam a vsyncet meg korlátlanra raktam az fps-t így 120 és 80 között ugrált az aktuális beállítással kicsit lekorlátozom már és a faluban már dob a kép, pedig nem esik még 50 alá sem. a battlefield 4 ugyanezt játszotta nálam, Ja és mindez egy régi monitoron 1680X1050-ben
bunny #12854 válasz privát ma, 08:04
hairworks kikapcsolva? Nekem gyengébb gépen fut kiválóan. Ha igen, akkor nem a hardver a gond.
Evoluti0N #12853 válasz privát ma, 03:20
i5 4670K, 8 GB RAM, RX 480, 64 bites Win 7. Szal kb. az a kategória a gépem, mint a tiéd. Minden maxra van húzva, hairworks kikapcsolva, full HD felbontáson. 50 FPS körül van általában.
robi3 #12852 válasz ma, 02:20
milyen géppel játszátok? és milyen grafika mellet? úgy gondolom hogy nálam nem kerek valami, az nvidia xperience mint mindenhova máshova is a fullot mutat ez persze nem jó szinte soha, most már sok mindent levettem de az első falucska a játék elején már töredezik, nem folyton de gyakran pl rögtön a libáknál, de ott szinte mindig megugrik a kép. városon kívül szinte tökéletes, magasabb grafon is. a gépem 16gb ram, gtx980 g1-es, i5 4690 3,5 Ghz, 64 bites win 7-en illetve h97m-d3h alaplap