103176
-
NikeCortez #98161 Na szal.
Mindenképpen játék. Barmilyen tanacsot elfogadok. -
NikeCortez #98160 Játék. -
#98159 Például egy GTX 950 hatalmas változást hozna, használtan 35-40e Ft környékén elcsíphető újonnan kb. egy tizessel felette. -
Athesz #98158 IPon-nál ne rakassátok össze soha! Nekem ezt a legutóbbit úgy küldték ki h nulláról kelett összeraknom az alaplap fél centzivel fentebb az egyik sarokban mint a másikon mert alatta akarták elhozni a kábeleket meg hasonlók. De olyan szinten h nyoma van a kábelen ahol megtört meg el van vetemedve a hátoldali lap ahogy alágyűrték a kábeleket meg hasonló szépségek.
Utoljára szerkesztette: Athesz, 2016.07.10. 14:08:58 -
Athesz #98157 Hát konkrét játék az nincs mert főleg dolgozok rajta csak úgy X időnként frissítenék rajta hogy legalább ha rámjön ki lehessen próbálni 1-2 darabot. Szval nem erőmű kellene az új szériás játékokhoz csak egy kis vérfrissítés.
Plusz mondhatnám hogy a Witcher 3 érdekel de ahhoz pont kell az erőmű (amúgy vicc de minimumon ezen is elment) de annyit nem költök rá játék miatt.
Szóval inkább úgy fogalmaznék hogy egy CPU és/vagy VGA frissítés miben fájna hogy a használható kategóriába essen? -
#98156 5000ért összerakják neked bárhol, és 370-ből jobb gépet kapsz alkatrészenként, mint egy előre összerakott. -
#98155 Vannak szörnyűbb instant számítógépes oldalak is, első ránézésre ez a jobbak közé tartozik, ha nem vesződne az ember a saját igényeihez maximálisan passzoló konfig összeállításával...no de vesződjünk, ha már ennyi pénz megy bele. :) Mire használnád, játék, munka, mindkettő? -
NikeCortez #98154 Sziasztok!
Hatalmas kérdés...vennék most egy új gépet.
Össze rakom...de viszont egy olyat találtam a radium.hu oldalon ami elgondolkoztatott.
Van ott 2 gép 375eFt-ért.
Az lenne a kérdésem, meg ér ott venni?
Esetleg rakjak össze egyet darabokból?
Ha megeri melyik a jobb?
Nagyon köszi a választ. -
Pares #98153 Milyen extrém példa? Jó, tudod mit, mindegy. Itt egy másik érdekes videó a témáról. Meg itt van még egy. Az árkülönbözet meg arra amire írtam akár hogy is nézem teljesen megállja a helyét. Az én véleményem, amit több más fórumról és videóból (az alább linkeltből is) leszűrtem, hogy számomra, arra, amit én akarok csinálni, nem éri meg a gyorsabb memória. -
#98152 Mint extrém példa? Mert még ott sem állja meg a helyét a 30 EUR különbözet :) -
Pares #98151 Még mindig nem értem, hogy hogyan jön ide a DDR3? A #98133 hsz-ben linkelt videóban hasonlítanak össze DDR4-es ramokat, arra reagáltam. -
#98150 Egy videokártya csere nem lenne rossz ötlet. Vagy egy Radeon R9 270X vagy pedig egy GeForce GTX 950. De ezeket is csak akkor ha jó áron beszerezhetőek, mert messze nincs még beárazva a videokártya piac az új szereplők miatt. -
#98149 VGA első körben mindenképp, de CPU-t zabáló játékoknál egy i5-44xx/45xx is érezhető változást hozhatna. Milyen játékokhoz kellene? -
#98148 Az az árkülönbség, amit említettél, még DDR3 és DDR4 2666MHz között sem nagyon állja meg a helyét.
Az, hogy rákerestél egy 3200MHz-esre, derék, de arról nem is volt szó. Amit állítottam, hogy 2666-nál már érezhető a teljesítménynövekedés és baromira nem 9 ezer Ft-tal kerül többe a "sima" akár 2166, akár vmelyik régebbi DDR3-as modul.
De nyugi, nem erőszak a disznótor, azt veszel, amit akarsz :)
(videokártya ügyben már nem is merek tanácsot adni)
-
Athesz #98147 Ha a jelenlegi configomon szeretnék javítani de nem akarok perpillanat egy komplett PCt venni egy ilyen configon mivel lehetne a legtöbbet javítani? Elég lenne egy VGA csere vagy CPU is kellene?
Radeon R7 250 1GB VGA
AS Rock H97 Pro4 alaplap
8GB Ram
Intel Core i3 4150 3.5Ghz
-
#98146 Az AMD-nél CPU szinten nagyjából ugyanaz minden kategória, mint volt egy évvel ezelőtt is, egyelőre nem jött új fejlesztés, majd csak az év utolsó negyedére érkezik elvileg...szerintem egy használt FX-6300 - 20e Ft körül - nem lenne rossz bolt, ha mást nem cserélsz... :) Lapnak egy Asrock 970 Extreme3 vagy 4, esetleg Asus M5A97 (15e Ft körül) vagy ami éppen jó áron van és lehetőleg garis még... :)
ui.: De egy Intel i3 4xxx és egy B85-ös alaplap talán még jobb választás lenne, egy fokkal olcsóbban...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.09. 16:12:56 -
#98145 Sziasztok.
Úgy néz ki meghalt a jó öreg Amd Phenom II 965 procim :(
r9 270x videokari mellé milyen procit javasoltok? Néha-néha játszok, de inkább már csak dolgozom a gépen, szeretnék gazdaságosan kijönni.
Amd-nél mi most a középkategória? Kedvező arú, jó ár-érték arányú terméket keresek.
Emellett ha egy egyszerű ddr 3as alaplapot is ajánlotok ugyanebbe a configba, még hálásabb leszek :)
Köszi! -
Pares #98144 DDR3? Miről van most szó? A Skylake nem is kompatibilis a DDR3-al. A videóban az az "akár +10fps is" a 2133mhz-es és a 3200mhz-es DDR4 ramok között volt. Nem tudom, hogy milyen ramokat használtak, de gyorsan rákerestem és egy DDR4 Kingston HyperX Fury 2133mhz cl14 2x8GB és egy DDR4 Kingston HyperX Predator 3200mhz cl15 2x8GB ram között mifelénk durván 45 euró különbség van. Az a 45 euró meg egy i5 6400 és egy i5 6600k közötti árkülönbség. -
#98143 +1, erről nem is beszélve :) -
#98142 Nekem 21 ropi volt a 2 db 8 GB-os modul (Kingston HyperX Fury). Szerintem ennél nem olcsóbb 9 ezerrel ugyanennyi DDR3 RAM, már ha persze nem noname kategória, aminek megvásárlásától egyébként óva intenélek. -
gforce9 #98141 A ddr2 korszak végén a ddr3 elején tényleg voltak olyan alaplapok, amiken mindkét foglalat megtalálható volt. Jól emlékszel, voltak ilyenek. De manapság nem lehet beszerezni őket, de értelme sem lenne valami régebbi chipsetes lappal lassítani egy modern gépet. -
#98140 :D én nem számolom, majd számolja akinek kell :D
Nem tudom miért emlékeztem úgy, hogy visszafelé használható a ram, de valószínűleg azért, mert olyan lapok vannak ha jól tudom amik vegyes foglalatúak, nekem pld volt olyan lapom, amiben kétféle vga csatolófelület is volt.
De mindegy is, 60-70k lap+proci a lényeg. -
gforce9 #98139 "Annyi lenne a "probléma" inkább, hogy egyelőre maradna a 2x4Gb DDR2-es ram, de gondolom ez nem okoz gondot egyik DDR3-as lapnak sem."
Gondot nem okoz, csak épp belerakni nem tudod. :) A ramot is számold bele a keretbe, mert azt is cserélni kell. -
#98138 ha vga ba költenél többet 10fps-ért, lehet több lenne mint 30EUR :) -
#98137 Szia!
Leginkább játék, film, net, én így tudom.
A táp jóféle 500wattos, én pontosan nem tudom de ha nagyon fontos rákérdezhetek a gyártóra. Pár éves. -
Pares #98136 30+ euróval többért?! Hááát... -
#98135 Felhasználás módja? Hány W-os táp van a géphez, és mennyi idős? -
#98134 Sziasztok!
Megkértek, hogy kérdezzek rá, olyan 60-70k-ból milyen alaplapot+processzort érdemes most venni?
Jó lenne egy AMD és egy Intel ajánlás is.
A vga ami a gépben van jelenleg az egy 7850 2Gb DDR5 OC, de ez részletkérés gondolom.
Annyi lenne a "probléma" inkább, hogy egyelőre maradna a 2x4Gb DDR2-es ram, de gondolom ez nem okoz gondot egyik DDR3-as lapnak sem.
Köszi!
-
#98133 akár 10FPS-t is jelenthet :) -
Pares #98132 Érdekes, mert ennek direkt utánna néztem, és szinte mindenhol azt írták, hogy normális használat mellett (pl.: játékokban) jelentéktelen teljesítmény növekedést jelent a gyorsabb RAM (néhány fps, de jelentősen drágább), és inkább a kapacitásra kell menni. Amúgy 16GB-ot rendeltem. -
#98131 Bőven elég még a 8 GB, de jól jön a 16. 6-os gen. i5-hoz pedig érdemes 2666 MHz-es DDR4-et nézni, lehetőleg 13-as késleltetésűt (a C mögötti szám jelzi). Érezhető FPS többletet ad. -
#98130 Egy sima Ubuntu nem foglal sokat, meg ez csak játszós laptop programozni meg sorozatozni, játék nem is fut rajta semmi, de szerintem tényleg marad a nagyobb, aztán max, ha nem használom ki átrakom egy másik gépbe és veszek bele kisebbet. -
#98129 Kevés lesz a 120GB ha hosszútávra veszed. 3 év után kevés már a 120GB csak a rendszer van rajta, meg "core" programok. -
Piko888 #98128 http://compker.hu/termek/18488 jó áron van. Meggondolandó -
#98127 Gaminggel valóban kevés a 120 GB, nálam folyton megy a régebbi játékok áthelyezgetése HDD-re mielőtt telepítenék valami újat SSD-re... A 120 GB formázva már csak 111 GB, a Win és egyebek telepítésével vagy 40-50 GB-ot el is lehet felejteni, legalább 10 GB-ot érdemes meghagyni szabadon, szóval marad kb. 50-60 GB a játékoknak, egy nagyobb címnél manapság az éppen hogy elég...gondolkodom is egy minimum 250 GB-os váltásban /vagy inkább bővítésben/, de ahogy elnéztem alig egy tizessel fentebb, 40k körül már 500-as modelleket is dobálnak, pár éve ehhez képest horror árak voltak, alakulamolekula... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.06. 16:37:21 -
#98126 És drágább is.
Hidd, el, kevés az a 120 GB, tapasztalatból tudom. :D -
#98125 20k fölé nem nagyon mennék, illetve 120GB bőven elég (az is van belőve a linknél)
szerk.: Fury-ban jobb az alapanyag mint a Savagaben? Ha jól látom az utóbbi újabb és gyorsabban is ír.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.07.06. 14:48:34 -
#98124 Mekkora pénzmagot költenél rá?
Szerk: Ja látom, hogy lekorlátoztad a keresésben... HyperX Fury, bár megjegyzem, hogy 23-ért már kapsz duplaakkora méretűt is. Ha 19 beleférne, de 23 nem, akkor sajnálni tudlak. :D
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.07.06. 14:47:33 -
#98123 ollé -
#98122 Innen tudtok ajánlani egy SSD-t? Ár szerint gondolom a Kingston/Samsung/Intel közül kéne választani, igazából laptopba lenne, túl sok elvárás nincs iránta.