Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Firerock
ittvan még két videókártya,az egyiket nagyon ki kell fogni csak néha van:
1.
2.

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

duracellmumus
Én fecskendõs pasztát szoktam használni viszonylag hígat semmi esetre sem ezüstöset( terméseztessen az nem ezüst benne hanem alu...)

belerakod a cpu-t a foglalatba kis pöttyöket teszel rá pasztából viszonylag sûrûn...
fogsz egy telefonkártyát vagy hasonlót, esetleg egy kis spaklit..
és elkened rajta hogy egy egyenletes réteg alakuljon ki rajta kb.:0,3mm-es
addig kell simogatni amíg teljesen csík és buborékmentes réteget nem kapsz.
nem kerülhet rá semmi piszok hajszál vagy hasonló...
az esetleges plusz pasztát letörölget zsepivel az oldaláról ...
majd jön a hûtõ felhelyezése...
ha jól dolgoztál akkor csak minimális paszta préselõdik ki a cpu és a hûtõ közül...

ha nem vagy benne biztos hogy tökéletes, akkor leveszed újra a hûtõt és megnézed hogy mindenhol érintkezik-e vele a cpu. ahol fehérebb réteg van(kivétel azok a kis csillag alakú foltok, azok a paszta viszkozitása miatt vannak) ott biztos hogy felfekszik valamin koszon vagy egyenetlen a hûtõ, rossz a lefogatás...

Ha jól néz ki akkor raksz egy apró cseppet a mag közepére és óvatosan letörlöd a cpu pereménél felgyülemlett pasztát.
Aztán visszarakod a coolert...

Apunak mindig igaza van! Most is.

Köszönöm segítséged elsõ ránézésre jónak tûnik elolvasgatom az infót amiket megadtál és ahogy írtad meglátom mik a lehetõségek amiket ajánlanak. Ha szükséges nem egyszerre veszem, akkor kicsivel többet is tudok rászánni jó gépet szeretnék összerakni és 1 darabig nem igazán akarok hozzá nyúlni persze a mai fejlõdést nézve nem igazán lehet ilyet kijelenteni, de mivel jelenleg nem vagyok tisztában a felhozatallal így csak bizakodom. A DDR3-asról tudsz valamit? Ami fontos a szuper alaplap és proci persze a többi is, ahogy írtam inkább 2xre veszem meg régen megjártam csak kínlódás volt a játék persze a tanuló pénzt meg kell fizetni. 1 ideje nem vagyok jártas a dolgokban csak nagy vonalakban az meg kevés.
Firerock
GIGABYTE GA-MA770-UD3: 21.299Ft 3 év
AMD Phenom II 940 AM2+ BOX Black Edition: 62.026Ft 1 év
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz KIT: 17.748Ft 2 év
HIS HD4850 512MB IceQ4 PCIE: 48.893Ft 10 év
SAMSUNG 640GB 7200rpm 16MB SATA2 17.400Ft 3 év
GIGABYTE GZ-X6 Fekete 12.588Ft 1 év
GIGABYTE Superb 460W 11.196Ft 2 év
SAMSUNG SH-S223Q/BEBN 5.688Ft 1 év
Össz: 196.780Ft

nézhetsz más házat amelyik jobban tetszik
a többi szerintem elég jó
de majd jönnek az okosok és megmondják a frankót😄

szia
kb 200 körül szánnék rá
Firerock
mennyi pénzed van az új gépre?

Nos hát elég sok dolgot találtam a pasztázásról de azt még mindig nem tudom hogy milyen vastagon kenjem rá a procira és hogy egy 4g-os kiszerelés elég csupán a procira kéne úgyhogy nagyon kevés kell.

Sziasztok!
Amennyiben lehetséges szeretnék segítséget kérni amit elõre megköszönnék. Sokat keresgéltem a neten, de nem igazán találtam megfelelõ leírást ezen felül régen nem vagyok benne a számítástechnika világában, de mielõtt veszek valamit szeretek jól meggyõzõdni a dolgokról. Szeretnék 1 új gépet összerakni és kimondottan játékra kellene ezen belül szeretem az igényes megjelenítést a jó mûködést stb. Szeretném kikérni a véleményeteket illetve segítséget kérni milyen gépet érdemes összerakni és jelenleg intel vagy AMD konfiguráció a jobb és ha lehetséges 1 konfiguráció összeállításában szeretném a segítségeteket kérni. Ezen kívül a jelenlegi régi gépemhez 1 kis segítséget kérni alaplapot szeretném kicserélni, de elõbb az új géprõl kérnék infót aztán leírom a jelenlegi gép adatait. A türelmeteket és segítségeteket elõre köszönöm.
Ja idõközben megtaláltam a googlét

oké megpróbálom. Valaki el tudja magyarázni hogy kell újrapasztázni a procit?

duracellmumus
fogkefe meg folyékony szappan Óvatossan!...persze csak ott ahol pasztás...
utána vizes zsebkendõ, majd szárazzal áttöröl...

utána megvár amíg teljesen megszárad! ez Kb. 15-20min.

Apunak mindig igaza van! Most is.

Solten
<#levele>

Saor Alba

Hali! Igazából nem tudom mennyire témába vágó a kérdés de még sehol nem válaszoltak rá lehet azért mert hülyeség de azért felteszem. A proci tetejérõl hogyan lehet eltávolítani a pasztát? Egyszerûen letörölgetem vagy valami tisztítószer kell hozzá vagy mi a csuda?

MR ME
alsókategória inkább, de netezésre jó, asrock fos, nemg minek neki 4 giga mem?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

közép kategóriás

bandi007
Hy all!

A haveromnak ajánlottak egy új gépet:
Asrock G31M-GS/M/ASR
Intel E2200
Geil 2*2 Gb
Inno3d GF9500GT

Sztetek ez milyen konfig?

THX

&#8206;\"A nők azért vannak, hogy szeressük, nem pedig azért, hogy megértsük őket.\" /Oscar Wilde/

The Protector
2.70GHz az alap sebessége.És hogyan húzzam.Kell vmi progi?Vagy a bisoban kell vmit ügyködni?

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Solten
#39725. G2-es 5000+ BE. Jobb lappal 3.4 is léggel.

Saor Alba

Hecker007
kibír az a proci komolyabb tuningot is, biztos hogy nem lesz semmi baja hogyha 2.7-ig húzod, de szerintem simán menne 3.0-3.2GHz-en is

Solten
Nem tulhuzas ember... 2700 az alaporajel (amennyiben G2 steppinges). Sokat nem artasz neki mert a tobbinek meg 2600 MHz.

Saor Alba

The Protector
ez a túlhúzás vagy így fog rendesen menni 2.70Ghz-n a proci?Nem bassza el a procit a dolog vagy instabil lessz a rendszer.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Solten
ki mondta? <#hehe> Allitsd a szorzot auto-rol 13.5x-re... "Csodas" MSI lap.. latszik...

Saor Alba

The Protector
De igen.Azt mondta felesleges.

Leírod h hogyan kell húzni?Vagy csak segítenél h mi a fenét csináljak h 2.70Ghz-en fusson.

Solten
En az 5000+ -mat huztam 3.2-re.

Saor Alba

kifli
nemlehet hogy valami ilyesmi volt hogy azt a procit fölös húzni?
Solten
Tovabbra sem ismerek magamra ez alapjan, ugyhogy szeintem almodtad 😉 Vagy mas mondta.

Saor Alba

The Protector
Te írtad még annó.Azt kérdeztem h mi a farncra való az a szorzásAzt írtad h az húzáshoz kell de 5200-ast nem szabad.

Solten
<#eljen>

Saor Alba

Solten
"Nem rég azt tanácsoltad h felesleges húzni a procit"

?

Saor Alba

Solten
kul

Saor Alba

Igen minden megy vele, nem csak normálisan, hanem teljesen full grafikán 1920X1200-ban. Egyedül a Crysis ami kifog rajta ekkora felbontásban.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

MR ME
és futnak a játékok natív felbontásban normálisan?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Klemice
tedd azt amit én, veszel egy poseidon házat 400as corsair táppal ...

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

<#wow3><#wow3><#wow3><#wow3>

CopyKing92
je iPon dgöljön meg megint nincsen giga ház 460W-s táppal..

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

Nyugodtan megveheted a 24" is, nekem is ahhoz van egy 4870-em.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

MR ME
ilyen téren am igen, megbecsülik kicsit a jelenlegit az emberek és nem szórnak ki pénzt az újabbnál újabbakra 😊

poppe
ja, jó ez a válság, legalább kicsit lelassul a fejlõdés 😄

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

The Protector
persze.Van egy olyan rész ahol ilyeneket változtathatok.x1 tõl x13ig de ezt nem állítom hanem autón van.Húzni abszolútnem akarom ezt a szart csak annyit h azt írja ki végre h 2.70Ghz-n pörög.Ajkkor megnyugszok.Nagyjából értem mit ír az oldal de nem nyúlok hozzá míg nem találok magyar leírást mert nem akarom elbaszni mert mutter államvizsgát ír a gépen és kell neki a gép.

gurubefree
"cool and quet nincs bekapcsolva" nezted a BIOS-ban is ???

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

gurubefree

The Protector
HUh.Nem rég azt tanácsoltad h felesleges húzni a procit.És mi a legjobb proci ami még belemegy ebbe a gépbe.Vmint a mai napig nem oldoódott meg h mindíg azt írja minden progi h 1Ghz-s a processzorom.És cool and quet nincs bekapcsolva.

MR ME
de gond!

am egyetértek veled, fõleg házkérdésben, de úgy összességében is sztem lehet úgy komfigot választani h abba maximum egy vga-t kelljen majd cserélni a közeljövõben és elmuzsikáljon 2-3 esetleg 4 évig is

gurubefree
A nagyokra hallgatva ... Sokfele keppen lehet jatszani ! Akar 640x480-tol 1920x1200 felbontasban . Ezek tukreben mar igen csak erdekes hogy is van ossze allitva az a konfig. 1920x1200 ketsegtelen hogy VGA limit tehat ha nem is mindegy milyen CPU de teljesen mindegy hogy 3GHz vagy 8GHz megy az a vas vagy 2 mag vagy 16 mag . Bar ha valaki 1680x1050 alatti felbontason jatszik nem esszeru olyan VGA-ba invesztalni ami tesztekben bizonyitottan rosszabbul teljesit 1280x1024-ben mint 1680x1050-es felbontasban ... es az ok miert veszi meg mert a szomszed sracnak olyan van . Csatlakozok a elottem hozzaszolohoz .... Mindenki ahoz epitse a gepet amire valojaban hasznalni fogja !!! Attekintoen minosegi dolgok kozul valogatva ... Rohej amikor valaki hazon , vagy memorian sporol . En azt valom a HAZ igen is az egyik a fontos tartozekok kozul amit lehet akar tobb evre is valasztani. Azt sem szabad elfelejteni hogy egy szamitogep nem csak 1 olyan CPU-bol all ami kihajtja vagy nem azt az 1 VGA-t amit a gepbe valasztottunk.
Mindennek osszhangban kell lenni ahoz hogy a vart teljesitmeny kapjuk.
Es ne jojjon senki azzal hogy akinek sok penze van az megteheti. Vannak jo minosegi dolgok megfizetheto aron. Olvasni kell es utana kell jarni.

Jo pelda volt a HD4850 CF-es configom .... Lathatok tesztek a geprol Solten-nek koszonhetoen. A gepem 2 magos INTEL-el es ezzel a HD4850 CF-el jobban muzsikalt mit egy Quad Intel GTX280 ami min. 40-50 dragabb.

Remelem nem gond hogy ezt igy megjegyeztem.

ufffff ....

Lobsterman
Igazából azokra gondoltam akik ki vannak teljesen akadva hogy a procijuk csak 98%ban használja ki a vidkártyát, és jajj most mi lesz, vagy tegnap ez a "nem 4-4-4-8 hanem 4-4-4-12 a ramom idõzítése. úristen mi lesz". Erõs vidkártyához erõs proci, középkathoz középkatos, ramból ne vegyetek szart gyerekek, és ennyi. Nem kell túlzások ba esni. Csak kicsit gáz hogy minden 10. hozzászólás arról szól hogy "kihajtja e"

Azért számít a dolog, de nem kell túl túlzásba esni. Komoly VGA-hoz komoly proci dukál. De akinek van egy középkat CPU-ja (Intelnél maradva E7000,E8000), az bármilyen VGA-t tehet alá, kivéve talán a 100 ezres csodákat. De akinek ilyenre van pénze, az nem tízezres procit vesz.
RAM: Az idõzítés még ennyire sem számít. Inkább a sebesség.
A tuning meg olyan nálam, hogy max akkor ha rezeg a léc. Ha most is minden vajsimán megy, nem fogok szénné hajtani a procit, hogy 60 helyett 65 FPS-em legyen (monitor egyébként is csak 60Hz képfrissítésû).

Lobsterman
Hogy mostanában mindenki azzal van elfoglalva hogy "kihajtja e...", meg hogy milyen idõzítések vannak a ramokon. Vicces. Mint ha a Mekdonáldszban elkezdeném vizsgálni hogy a sült krumplik elég egyenesek e, meg nem e túl sok a kóla súrlódása a szívószálon belül hogy ne kelljen túlerõltetni a számat iváskor. Apróságokon akadtok fel, aztán a valóságban ha 5%ot dobnak a gép sebességén ezek, akkor már lehet örülni.
Ezt most konkrétan nem a jelenlegi felszólalóknak szántam, csak most jött elõ belõlem a dolog 😊

Solten
Ha 3GHz-re huzod a prockot, eleg a kartyanak. Felesleges masikat venned szvsz.

Saor Alba

Solten
1680 term.

Saor Alba

Solten
7750 X2 de a lapod mar eleg regi es nem hiszem hogy passzol bele. (MSI honlap-CPU support) Vehetsz lapot is...

Saor Alba