103176
-
#98521 Én az Intel stock hűtőjével szenvedtem meg kurvára, mire rájöttem, hogy merre kell tekergetni. :D Laptopon is hiába néztem videót, nem akart ugyanúgy működni. Aztán végül csak sikerült felrakni...
Ahhoz képest a D14 felrakása picsafing volt, triviális.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.08.11. 22:48:49 -
#98520 Adnak. Csak az egy fos. A lényeget nem írja le, és sajnos nem triviális. Csak ha nekiülsz gondolkodni. Nem adja magát, és rosszul felrakva is olyan, mintha jó lenne. Csak nehéz felrakni, de sajnos fel lehet, de csak kevesen jutnak el a felismerésig, hogy a felrakást valszeg nem így tervezték. Ha erre rájön valaki, akkor a fejét veri a falba, mert jól felrakni viszont picsaegyszerű, és ha időben eljutott idáig, akkor nem is roppantotta el a távtartókat :D -
#98519 De miért, nem adnak hozzá manualt? Vagy csak a népek nem képesek olvasni? -
#98518 Amúgy a DR3 ennél azért jobb, szerintem ők is rosszul rakták fel :D (ahogy gyakorlatilag mindenki, akit eddig láttam/beszéltem vele). -
#98517 Tekered a csavarhúzót ezerrel, de nem tudod túlhúzni egy rugó miatt, ami a csavaron van. -
yossarianHUN #98516 Rendben, köszi mindenkinek, továbbadom az infót. -
#98515 milyen az a túlhúzás elleni védelem a noctuánál? -
#98514 Noctuak nagyon faszák. Minőségben ezek felett. De itt már viszonylag kicsik a különbségek. 4 olyat dobtam be, ami felveszi a versenyt ezekkel a divat AIO-kkal, csak ezek nem ürítik bele a gépbe a cuccot, ha valami elöregszik :) A 4-ből egyéni preferenciák szerint lehet válogatni, mindent betenném a gépembe, ahogy be is tettem őket :D -
#98513 Amíg nem renderel, annyira nem vészes dolog, nem annyira gépigényes, mint hogy beállítják. A kettő közül ha választhatnék, akkor persze a 960m-mel szerelt lenne. -
#98512 Én még nem döntöttem el, hogy megtartom-e ezt a 212 EVO-t, vagy leváltom-e a 6700K-hoz. :P De szerintem akkor már maradnék a Noctua-nál, nekem nagyon bejött.
Kérdés, hogy ehhez le kell-e cserélnem a Zalman Z3-at. -.-" -
yossarianHUN #98511 Elektronikus ábrázolás szak, sajna én totál laikus vagyok a témában, ő meg eddig a Photoshopos/Illustratoros/Indesignos látványterveken, logókon, anyámkínjákon kívül nem nagyon csinált mást, így a 3D munkák neki is tök újdonságot fognak jelenteni. Ergo nem nagyon tudja pontosan, hogy mit fog csinálni, de azért én gyanítom, hogy nem dobják be őket egyből a mély vízbe rendereléssel. -
#98510 Ez a bequieteknél kritikus kérdés, mert a leírása ótvar, és bár VAN védelem, csak épp nem egyértelmű a felrakása, és a youtubeon is szinte csak hibás guideok vannak fent, amivel tönkre is vágják a hűtőt(meg a hűtést is). Szal mielőtt valaki ilyet rakna fel, privizzen rám, és keresek neki a helyes felrakásról videót. -
#98509 Miféle 3D modellezést akar csinálni? Mert ha a renderelés nem cél, akkor egy régebbi gép is megfelelne, ezeken meg bőven menne. -
#98508 Azok inkább a túlhúzásból, és a mozgatásból adódtak, nem pusztán a "súlyból". User error.
Mondjuk speciel azt nem tudom, hogy túlhúzás elleni védelem van-e ezeken. D14-en volt, bár nekem az Hashwell-R-en volt. -
#98507 Máskülönben nem ajánlgatnám :) Ebben a kategóriában ár/értékben agyonver mindent. Valamiért nálunk kevéssé ismert.
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.08.11. 22:24:27 -
yossarianHUN #98506 Egyrészt a hordozhatóság a cél, másrészt falatnyi koleszszobában akarja használni, ahol lehet, hogy sokszor max az ágyon lesz hely a gépnek. Az ITX-ekben sajna totál nem vagyok otthon, de gyanítom, hogy ezekhez a körülményekhez még az is picit körülményes lenne. Szóval a végső kérdés végül, hogy prioritást élvez-e a VGA a többi részegységgel szemben. Ehhez meg ugye tudni kéne a konkrét programot, programokat. Na magamban én is ezeket a köröket futom már egy ideje:) -
#98505 és tényleg nem rossz, ráadásul úgy néz ki a magas ramokkal is kompatibilis
-
#98504 Ez tény. Ezért kérdés, hogy kocsival jár-e - mert akkor vezetés közben úgysem tudja használni -, vagy tömegközlekedéssel. :)
Én pl. mostanában a laptopomat már csak Veszprémben használom, amikor levelezőn ott alszom. Kemény 60 nap az 1 évből. -.-" Bezzeg régebben... -
#98503 Ezt nem tudom, de így lehet. Az elmúlt néhány évtizedben nem űztem ezt a tömegsportot :D -
#98502 Nálam (még) nem, de skylake-nél a véknyabb lapból voltak ugyebár gondok. Bár ezekről is inkább csak olvastunk, körülöttem mindenki felszórta a skylakekre a DRP3-at, és semmi baj nem lett belőle :) El is fért volna, csak nem tetszett volna, és itt ez szempont volt :) Meghát ide nem indokolt. Delidelt, 1.16-on hajtom 4.4-en. Megbírja ez is :) -
#98501 Azért egy Node 202 kb akkora mint egy "gamer" laptop (csak vonaton nem lehet felcsapni filmet nézni :D) -
#98500 Mondjuk tömegközlekedésen egyszerűbb egy laptoptáskát vinni, mint egy ITX házat. :D -
#98499 >Mert az ITX korában a mozgathatóság probléma önmagában már túlhaladott
Igen, ezt akartam mondani. A hordozhatóság, és a bárhol használhatóság nem ugyanaz. Sokan vannak ingázók, akiknek ráadásul még monitorja is lehet (ne) a végpontokon, mégis notebookokban gondolkoznak, amit ma már igazolhatatlan. -
#98498 Súly? Miben számít a súly, ha szállítod a gépet, úgyis le kell szerelned mind a kettőt. :D
Helyigényt megértem, olyan apró a házad. :P -
#98497 Igazából mindegy, mindkettő "gamer" kártya, nem workstationbe való. Meg az se mindegy milyen programot használ, általában inkább a CPU-t használják, de keress rá 1-2 program nevére, úgy hogy mögé írod, hogy GPU (esetleg youtube videó) és akkor biztosabbra mehetsz. -
#98496 Bizony, az a venti egy különlegesen jó darab (sajnos azt kell mondjam jobb, mint a dark rocké). Csak itt nagyon fontos a rev.B, mert az előz szérián egy nagyon kommersz, és nem is túl jó venti volt (a borda ugyanez volt, de erre a bordára épít egy rakat hűtőt a thermalright). -
#98495 erősebb VGA menjen, ez egyértelmű... de szvsz az a 960m is nudli, bár a modellezés részletességétől is függ, de nem véletlen vannak a piacon a quadro kártyák. -
#98494 Hát, az az oka, hogy 60k a különbség. Alapból 950M itthon valszeg csak DDR3-as lesz, ami a GDDR5-höz képest (ami 15-20%-al lassabb a 960M-nél, ami még nem is lenne baj) további 20%-al gyengébb.
Szóval tényleg fontos lenne tudnia, hogy milyen programokkal szeretné használni a gépet. És egyébként asztali miért nem jó neki? :) Ebből a keretből ott sokkal jobban járna. Fontos a mozgathatóság, pontosabban az utazás közbeni használhatóság? (Mert az ITX korában a mozgathatóság probléma önmagában már túlhaladott)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.08.11. 22:16:38 -
yossarianHUN #98493 A proci azonos mindkettőben (i7 6700HQ) :) Mondjuk teljesítményre evidensen én is asztali gépet ajánlanék neki, de alapszempont neki a hordozhatóság. -
#98492 A helyigényében és a súlyában. Ha megnézed nálam is totál rajta lett volna már a hátsó ventin. Emiatt nem lett végül az (pedig abból találtam pont olcsón :( ) -
Conqvistador #98491 Az egyik ismerősöm valami hasonlóval foglalatoskodik ő normál PC-t vett. I7 6700 simát R9 380 Vga val azt mondja neki teljesen jó ez ahogy van. Ebből kiindulva talán a proci fontosabb de ki tudja... -
#98490 itt már nem feltétlenül a hűtőteljesítményért fizetsz. -
yossarianHUN #98489 És a 950M vs. 960M diffi nem annyira szignifikáns? Az a baj, hogy életemben nem csináltam 3D modellezést, fogalmam sincs, milyen hardware elemek a fontosabbak hozzá. Próbáltam utánaolvasgatni, de nagyjából annyit tudtam kihámozni a fórumokból, hogy egyes programoknak ez kell, másoknak az... A konkrét programo(ka)t meg még ugye nem tudja, amit használni fog. Ha valami VGA-zabáló program kerül a keze alá, lehet, hogy jobban megéri az ROG-os kacat, ha viszont nem, akkor valószínűleg az 550VX a nyerő. Hajj-hajj -
#98488 Nehéz elhinni, de tényleg. Mind a 2 6db 6mm-s hőcsövet tartalmaz, és 1db 140mm-es ventit, bár a Thermal az nagyobb.
De a hűtő az egyiken sima alu, a másikon nikkel betétes. Mondjuk nem nagyon értem a Dark Rock 3-nak milyen esélye van az életben maradásra az 5k-val drágább Dark Rock 3 Pro-val szemben, ami mindenben veri, talán méretben pár speciális esetben jobb választás lehet...
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.08.11. 22:08:17 -
gforce9 #98487 Én az ilyen esetekben sosem értem, hogy miért laptop? Ebben nem lehet változtatásra bírni? Mert ez a meló tipikusan normális munkaállomáshoz méltó, desktop környezetre. -
Conqvistador #98486 Hmm úgy tűnik csak 15k körül lesz a hűtő az elég durcás :D De 1300as fordulatú venti ilyen erőre képes? Egyébként nem ronda abszlout ha a HR-02 Macho Rev B ről beszéltél. -
#98485 Szerintem X550VX ebből a 2-ből, bővítésekkel is (16GB ramra, 240GB-s SSD-vel) 306k. Bőven vállalható ebben a kategóriában. Az a 3,5 centi + átmérőért nem nagyon éri meg +60k-t fizetni.
Inkább vegyen egy hűtőt az ölébe, hogy ne égesse majd meg a combját a cucc. :D -
#98484 a 16ezres jobb mint a 20ezres? wattafakk :D -
yossarianHUN #98483 Sziasztok, egy ismerősöm laptopvásárlás előtt áll, 320 ropiból kéne kihoznia a lehető legnagyobb teljesítményt (3D modellezéshez fog kelleni a gépezet). Próbáltam megtalálni neki a legideálisabb videokártya/proci/RAM kombót (SSD se ártana, de mindent azért nem lehet), és végül ennél a két gépezetnél maradtam, de gondoltam azért kérdezősködök kicsit, mielőtt tanácsot osztanék ennyi pénz elköltéséhez:) :
1
2
Előbbi mellett szól a combosabb VGA, bár a 8 giga RAM-ot a jövőre nézve kissé keveslem, utóbbi mellett a több RAM, és hogy még egy SSD-t is bőven bele lehet dobni ebből a pénzből. Ezen felül az előbbi magáénak tudhat egy szép nagy, 17 colos kijelzőt, ami teljesítmény szempontjából gondolom nem épp előnyös, de a kollega említette, hogy nem bánná, ha minél nagyobb lenne az átmérő. -
#98482 Most épp az duruzsol a gépemben. Nem rossz, de inkább a megjelenése miatt vettem(ide más nemigen illett), de őszintén szólva ha nem elsődleges a megjelenés, inkább anjánlanám a macho rev.B-t. Jobban is hűt, és csendesebb is. És olcsóbb is. Igazi best buy cucc az.