103176
-
Conqvistador #98561 Ha tényleg az olcsóság számít és nem a minőség Fm2+ os lapba pl 24k körül van 880K-s Amd proci az untig elég lehet rá sőt...
Akár már 10-12ezres 4 magos amd proci is bőven elviszi ezeket... Vga ra így nagyobb mozgástér juthat.
Utoljára szerkesztette: Conqvistador, 2016.08.14. 11:40:43 -
Conqvistador #98560 Minden kell bele? 0 ról indul vagy van monitor winchester egér billentyűzet? -
#98559 Sziasztok,
Főleg játékra szeretnék építeni egy gépet ismerősnek, 130 lenne a keret. Teljesen mindegy hogy Intel/AMD/NV, ami jobb ár/érték arányban.
CS:GO, DOTA, WoW, és hasonló kategóriás játékok lennének gyűrve rajta.
Ti mit raknátok össze ennyiért? -
#98558 DVI-D -t nem tudsz vga-ra forgatni, csak aktív esközzel. -
gforce9 #98557 Ha csak DVI-D van rajta azt már csak aktív átalakítóval lehet analóggá varázsolni, igaz az sem annyira drága, de olyat biztosan nem adnak a vga-hoz csak úgy. Ahogy a képeket elnéztem a legtöbb 1xxx kártyán nincs analóg rész benne a dvi csatiban, bár láttam olyat ahol beletették. Vásárlás előtt meg kell nézni. Bár ilyen árú kártyáknál nem egy digitális monitor beszerzése a tétel. -
#98556 Aww, akkor lehet, hogy ez egy 500 forintos pluszkiadás lesz. :D
Fura, a 200+K-s 980 Ti-hez még adtak. -
#98555 MSI Gaming 1080-hoz nem adtak -
#98554 Elvileg adnak ma már minden VGA-hoz DVI-VGA átalakítót, szóval de, lehet. Kérdés, hogy megéri-e, vagy inkább egy 35k-s FHD IPS monitorra érdemes spórolni a szemed megkímélésének érdekében. -
NikeCortez #98553 Közlöm nehogy valaki figyelmetlen legyen mint én...ANALOG monitort 10x0 GeeForcra nem köthet :) (csak HDMI,display port vagy DVI-D)
Ha vannak itt nagyon tunning emberek azokat kérem a memoria Topicban, segítsenek nekem! :)
ty
Utoljára szerkesztette: NikeCortez, 2016.08.14. 08:57:03 -
#98552 Köszönöm! -
#98551 Szerintetek ilyen kis apróbb tearing / mikro laggok okozója lehet a HDD(majdnem tele van)? -
#98550 Aztán amikor ők is meg akarnak nyitni egy szimpla 300 táblázatos excelt a fos AMDjük alatt, meg masszív mennyiségben jegyzőkönyvet próbálnak gyártani belőle, és lefagy az egész retkes AMD-s fos, akkor elgondolkodnak, hogy megéri-e az intel...
#98540 Az egyik 14nm, a másik meg 32nm csíkszélességen készült. :) Nem csoda a különbség.
#98546 4440 olcsó, egy 1070-et már nem tud 100%-osan kihajtani, alatta mindent. 6400-at nem kapni sajnos, pedig egy fasza kis Z170-es lappal akkor non-K OC-t lehet adni neki, hogy pariban van a 6600K-val. :) De én nem látok egyetlen boltban sem manapság ilyen procit. Nyilván hátránya, hogy ehhez 35k körüli Z-s lap kell. Egyébként ár-értékben B150-es laphoz 6500 jobban megéri általában. (6500-at ugyanúgy lehet nonK tuningolni, mint 6400-at) -
Conqvistador #98549 Egy bizonyos szint felett pl HEDT PC-nél általában a szűk keresztmetszet maga a USER :D -
#98548 >Rendben tehát nem lesz teljesítmény csökkenés az erősebb cpu miatt
A feltételezés is minimum fura :) Aki ilyet mondott neked, avval ne nagyon beszélgessél, mer buta mint a tök, és a fénynél csak a setétség terjed gyorsabban :D
Utoljára szerkesztette: Moby, 2016.08.13. 23:25:16 -
#98547 >A bottleneck pontosan mit jelent?
Van egy ilyen rendszerelméleti alapvetés, hogy minden összetett rendszer olyan gyors, amilyen a leglassabb eleme. Na az a bottleneck :) A legszűkebb keresztmetszet, ami le fogja lassítani az egész rendszert, hiába vannak abban sokkal gyorsabb elemek. -
cibi17 #98546 4440ről és 6400ról esetleg vélemény? -
#98545 Kizárt dolog, hogy az erősebb procival és ugyanazzal a videokarival bármiféle hátrányod legyen bármiben is. Inkább előnyöd lesz az olyan CPU zabáló játékokban/programokban, amelyekben mondjuk adott lett volna pl. stabil 60 FPS-ed a videokarid miatt adott szintű grafikus beállításokkal, de a CPU gyengesége miatt időnként visszaesett mondjuk 50-re, akkor most már nem lesz visszaesés, mert kilőtted a kritikusan gyengébb elemet, amely hátráltatta a kellően gyors adatfeldolgozást. Trollkodott csak, aki azt állította, hogy az erősebb CPU-val majd szívni fogsz...legalábbis remélem, hogy nem halál komolyan gondolta a baromságát, soha nem lehet tudni...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.13. 22:31:06 -
nejha #98544 Rendben tehát nem lesz teljesítmény csökkenés az erősebb cpu miatt sőt még néhány esetben jobb is lesz? FX 6300-ról vátol i7 6700-ra és valaki ezt nagyon bonyolultan elmagyarázta nekem ezért kicsit be is paráztatott hogy az új procival még teljesítményromlást fogok elérni :D -
#98543 A 'bottleneck' magyarán szűk keresztmetszet avagy gyenge láncszem az adatfeldolgozási láncban. Ha van egy erős procid és egy ahhoz mérten gyengébb videokarid, akkor a videokari teljesítménye fogja korlátozni a felhasználói élményedet. Szóval az i7 6700-hoz képest mindenképp a HD 7870 lesz a gyengébb, így hiába támogatna a CPU egy megfelelően erős GPU-t mondjuk 100 FPS-ig 1080p-ben egy játékban, ha a HD7870 egy bizonyos grafikus szinten 30 FPS-nél nem tud többet a GPU architektúrája, nyers ereje, a video memória mennyisége és sávszéle stb. által. Nem a videokari 'hajtja ki' a CPU-t, hanem fordítva, így visszafelé aligha lehetséges a jelenlegi adatfeldolgozási módokkal.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.13. 22:25:44 -
Conqvistador #98542 Szerintem visszafelé teljesen mindegy. Egyébként én is ezen agyalok.
Lecserélni a gépet megmaradna a HD 7850OC addig amíg eldöntöm melyik VGA legyen hátha addig lemegy az ára.
Mivel a Vga fog 100%on futni a proci meg röhögve 15-20% on dolgozni így végülis szerintem mindegy.. -
nejha #98541 A bottleneck pontosan mit jelent? Mert azt értem, hogy a CPU nem tud rendesen kihajtani egy VGA-t de ez fordított esetben is igaz lehet? Mármint ha van egy erős CPU-m és egy közép kategóriás VGA-m akkor nem fog szarabbul futni a játék egy közepes CPU-al meg egy közepes VGA-al? Az esetem az i7 6700 + sapphire hd 7870 lenne amit később (3-4 hónap) lecserélek.
Utoljára szerkesztette: nejha, 2016.08.13. 22:10:36 -
Conqvistador #98540 Az a vicc hogy egy 4 magos 2,6ghz X4 631 es AMD procim van elvileg 95 wattot fogyaszt míg a mostani csúcs 6. generációs Intel a 6700K húzás nélkül 95wattos :D Szóval az AMD igencsak fogyasztásigényes cucc. Nem véletlenül kell lassan lecserélni... -
#98539 'Igaz történet alapján', látni ilyeneket néha.. :D Persze aki tényleg olyan progikat használ nagyrészt, ahol az AMD-féle 8 mag jól jön és hasonlóan teljesít olcsóbban mint egy i5, a fogyasztás pedig nem számít, akkor...legalább a Wraith előtti hűtőkkel viszonylag hangos, melegszik és drágább a megfelelő minőségben dzsúzt adó alaplap is, így végsősoron a teljes konfig nem igazán olcsóbb mint az i5, csak más eloszlásban megy el a pénz, hogy hasonló legyen a végeredmény. Hasonló, mert lehet ritkán itt-ott lesz előnye, de sok-sok szoftvert nézve többnyire akkor is inkább hátránya... -
Conqvistador #98538 Hű ez nagyon aljas volt. Jót nevettem :D -
#98537 A vásárlókör valószínűleg a CPU magot szotyi mértékegységben számolni megtanult userek, akik örülnek hogy kapnak '8 magot' 35-ért...akik ha meglátnak egy 100 ezres i7-ről egy Win feladatkezelős képet hogy az is '8 mag', akkor gondolják hülyék azok az Intelesek, amikor nekik 35-ért ott van 'ugyanaz'... :) -
cibi17 #98536 45-45+ körül van újonnan :D és garis is... kb 1 éves.. se -
#98535 Ezen a szinten már a vga-d a bottleneck, szal döbbenetes gyorsulásra ne számíts. De prociintenzív játékokban azért érezhető lesz. A legcsumpibbat azért ne vegyed, de gyakorlatilag hótmindegy milyet veszel. Profit :)
/amúgy kik adnak ilyenekért 35 ezreket? Ilyen vevőkre szükségem lenne nekem is :D Lehet, hogy ennyi a piaci ára, nemtudom, de azt a piacot sem értem akkor :) -
cibi17 #98534 de ne már, h egy akármilyen (a legolcsóbb) i5-ös is jobb, gyorsabb játékoknál, mint amim most van... :D
csak mert akkor miért vegyek drága procit? ennyiből a legolcsóbb i5-ös is jó, hisz így is megy minden teljesen jól.
Utoljára szerkesztette: cibi17, 2016.08.13. 20:34:01 -
#98533 Pont ez járt a fejemben, jót nevettem, mikor olvastam. :D -
#98532 Ésszerű felső határok kb.: CPU hűtőstől 35e Ft, lap 15e Ft (esetleg + pár ezres ha garanciális még), RAM-ok 12e Ft -
cibi17 #98531 mit kérhetek mostaniért??
-
#98530 Egy használt i5-4xxx és B85 lap +10e Ft-ból kijöhet, ha jó áron kelnek el a mostani lapod és procid és persze postaköltségeket nem számolunk... :) -
cibi17 #98529 keret: eladom a lapom, procim, minél kevesebbet kelljen rádobni :) de ha 5-10el sokkal jobb van, akkor azon nem múlik már
-
#98528 Kivétel ha valami jól többszálasított progiról beszélünk. :)
#98525: Keretet nem írtál, de látom hogy van a hardveraprón jelenleg pár i5-6500 45-50e Ft körül, én rástartolnék egyre. Vásárlásra érdemes jóáras körítést pedig a #98447 tartalmaz.
ui.: Egy fokkal olcsóbban esetleg valami használt B85 lap, memóid maradnak és i5-4xxx is játszhat, bár nem olyan sokkal olcsóbb megoldás a fentitől, esetleg egy tizest nyerhetsz az alaplapon, az i5-4xxx CPU pedig alig olcsóbb mint egy jobb i5-6500 üzlet...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.13. 18:45:10 -
cibi17 #98527 semmi problémám a mostani teljesítménnyel. bőven minden megy ultrán, full hd-ban. és szerintem fog is még egy darabig. ezt a szintet szeretném... mi lenne a legjobb ár/teljesítmény arányos proci? és mi lenne egy kicsit drágább, de sokkal ajánlottabb választás? (ha van most ilyen) -
#98526 >ami kb azonos szintet hozna a mostanival..
Olyan lassú i5-öt nem gyárt az intel. Az valami i3-al van párban, talán. -
cibi17 #98525 Sziasztok.
Fogyasztás miatt szeretném lecserélni a mostani procim, és így sajnos a lapom is, intelre váltás miatt...
Jelenleg egy asus m5a97pro + fx-8350 + MSI 280x 3gb + 2x4gb ddr3 1600mhz -m van.
Csak alaplapot és procit szeretnék cserélni.
Mindenképp csak i5 érdekel, de nem tudom, h milyet érné meg venni, ami kb azonos szintet hozna a mostanival.. még igazából K-s proci sem légyeges, ezt sem húztam soha.
Tudnátok adni pár tanácsot tippet, h mi van kicsit ez alatt teljesítményben (hogy olcsóbban jöjjek ki) és ahhoz egy-két jó lapot,
Meg mi az, ami ezt a szintet hozza és hozzá 1-2 lapot.
KÖszönöm szépen! -
#98524 üdv
ez 15,6" méretű
Fujitsu LIFEBOOK A514 A5140M53A5HU Notebook
vagy itt kitöltöd az összefoglalót és segítenek -
#98523 Üdv!
120-100e HUF bruttóig milyen 13-14"-os notebookot ajánlotok? Ár/érték arány ami fontos, elsősorban Excel, Mozilla futna rajta. Egy alap kis munkaeszköz, semmi több. Könyvelőiroda távolléti kisegítője lenne, így tudnám legjobban kifejteni a funkcióját. Csak is új gépre gondoltam.
Köszönöm a segítséget előre is! -
#98522 Igen, az amellett, hogy prö cucc, még bolondbiztos is. Amúgy illenék mindnek annak lennie, de ez sokszor nem megy.