Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Végül én is úgy döntöttem, hogy a 965 mellé veszek egy tx3 hûtõt is. Köszi mindenkinek a segítséget.
Gubberx
Én most vettem 965-ös procit és olyan hangja van a gyári hûtõnek mikor elindítasz egy játékot hogy a rakéta porszívó sírva elbújhat mellette :D 2 napig bírtam és azonnal vettem rá egy ilyet.

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Alapvetoen jo a gyari huto,legalabbis arra amire kitalaltak. Nem fo meg vele a proci. Ellenben hangos,hutesi teljesitmenye egy komolyabb hutohoz kepest pedig igen gyer.
Amig nem tuningolsz/nincs keret egy jobb hutore,addig a gyari is megfelel de idovel mindenkepp ajanlott lecserelni.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Értem, köszi. Majd még eldöntöm melyiket vegyem, az alaplap az akkor a Gigabyte GA-970A-DS3 lesz. Ha a gyári hûtõ maradna, az nagy baj lenne?
[NST]Cifu
A két proci között alapvetõen hitvitába lehet csak menni. Az FX-6100 hat (nem egészen különálló) magja ad bizonyos elõnyöket a 965-höz képest, plusz újabb architektúra, de ha ezeket nem használod ki, a 965 gyorsabb. Ráadásul a utóbbi olcsóbb is.

Én az FX-6100-ra tenném a voksom, de a 965 is jó választás, viszont én személy szerint mindkettõnél lecserélném a gyári hûtõt... Az pedig újabb 6-7e Ft (pl. Cooler Master TX3 vagy Artic Cooling Freezer 64Pro).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Igen, azt elfelejtettem írni, hogy a limit a procira az 30k lenne. Tuningolni nem akarok.
[NST]Cifu
A két proci között bõ 5e Ft van, szóval az árlimit akkor valahogy nem stimmel. A 965-ös egy tuningra szánt négymagos, az FX-6100 egy hatmagos (vagyis három modulos, nem teljes értékû 6 mag), modernebb architektúra. A kettõ közül én inkább az FX-et ajánlanám.

Ha nem akarsz tuningolni, akkor Asrock 970 Extreme 3 vagy Gigabyte GA-970A-DS3.

Köszi. Ha késõbb vennék majd bele egy SATA3-as SSD-t akkor azt támogatja? Nem tudom pontosan mit jelent ez a SATA3 RAID és Extra Controller: 1x eSATA3 .
zico87
965 hozzá egy 970 extr 3 és ámen de én a 870 extr 3 r.20-val is megvok elégedve.

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekrõl ugat

Sziasztok!
Szeretnék új alaplapot, és új processzort venni a gépembe, két procit néztem ki: AMD X4 965 vagy AMD FX-6100. Ezek közül melyiket ajánljátok, vagy van ilyen áron ennél jobb is? Illetve ehhez tudnátok mondani egy olcsóbb alaplapot? Elõre is köszi.
[NST]Cifu
No offense, de a Noctua szvsz erõsen túlárazott cucc. Azért egy Artic Cooling vagy Glacialtech gond nélkül meg tudta oldani a normális rögzítést, egy kategóriával olcsóbban. :)

Vagy valami vizhutest. <#ravasz1>

V43 1105

Amugy a Ninja egy nagyon fasza huto,de a rogzitesi technikaja az valami borzalom.

Ezé vegyetek Noctuát <#idiota>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

"Szóval durva, valami zalman kerek hûtõvel biztosan nem lenne ekkora szívás."

Ooooo.....legkozelebb szedem szet a gepet,akkor keszitek par kepet :D (Zalman CNPS-7000 + mATX alaplap)
A procihuto ventijenek a csatlakozojat konkretan szemoldokcsipesszel szoktam a helyere rakni,rendszerint diszlokalt csukloval :D

Amugy a Ninja egy nagyon fasza huto,de a rogzitesi technikaja az valami borzalom.

Nu, elkészültem a gépösszerakással, ezt a bejegyzést már arról írom.
emlékeztetõül:
Gigabyte IF333 ház
Corsair GS 600 táp (az 500-as elfogyott)
Asrock z77Pro3 lap
i5 3570k proc
Scythe NINdzsááá3 rev b hûtõ (remélem elfér)
NEC AD-7280S
2*4 giga Corsair vengeance
samsung 128-as SSD a 830-as sorozatból.

A tapasztalatok:

A ház egész jó, két nagy probléma van vele:
1) A hozzá kapott két hûtõventi baromi hangos még az alaplapon a 9 fokozatú szabályozásnál 1-esre levéve is, illetve azóta kipróbáltam a régi corsair ventiszabályzómmal, azzal is hangos minimumon is. Jelenleg egyik sem mûködik, lehúztam õket a tápról, bár nincs is fent a gép oldala.
2) Nem való a nagy hûtõvel való szerelésre. A Ninja pont akkora, hogy az oldallapot még éppen rá bírom rakni. De az egyik alaplap rögzítõ csavar ugye a bal felsõ sarokban van, és azt nem igazán illik elhagyni, lévén hogy a teljes hûtõ ott terheli az alaplapot. Mondhatni fontosabb, mint az összes többi csavar. Na azt el lehet képzelni, hogyan lehet becsavarni egy ninja borda mellett a lelógó házperem alatt.
Kábelmenedzsmentje minimális, kimerül annyiban hogy az alaplapi tálca alatt lehet elhúzni az elõlapi vezetékeket. Elõny, hogy oldalról lehet betolni a vinyókat, ezért könnyebb kiszerelni, viszont a keresztbe szerelés miatt csak egy oldalról lehet a vinyókat rögzíteni. Aki nem cserélgeti sokat, annak ez nem elõny, utólag én sem biztos, hogy ragaszkodnék hozzá még egyszer. Legpraktikusabb az lenne, ha elölrõl lehetne betolni, mint egy racket.

AlaplaP:
A szívás folytatódik, a felsõ peremén van a procihûtõ tápcsatija, illetve a 8 tûs kiegészítõ tápcsati. Ami a halmozott büntetés volt:

Vagy felcsatolok minden vezetéket, és utána mégúgysem férek hozzá ahhoz a rohadt sarokcsavarhoz a ninjától, vagy felcsavarozom nagy küzdelmekkel a borda mellett, és utána a hûtõ és proci letörését veszélyeztetve szuszakolom be az egyébként nem is lapát kezemet a kis résbe, hogy a mererv vezetékeket a helyükre játsszam.
Ez a mûvelet tartott másfél óráig !!!

Szóval durva, valami zalman kerek hûtõvel biztosan nem lenne ekkora szívás. Egyébként a ninja ventijén is levettem egyesre a fordulatszámot, hangja nincs is semmi, alapjáraton 32 fokos a rendszer. Az viszont igaz, hogy ez alá nem lehet magasított bordájú memóriát berakni.

A táp: Szuper, erõsen túlméretezettnek tûnik, de semmi hangja nincs a 14-es ventinek. Most, amikor csak az és a ninja venti megy, olyan, mintha laptoppal dolgoznék.

Kígyóbõrõs burkolat, két szálon vannak sata csatik, kettõn a hagyományos tápdugók, az egyik végén bónuszban floppy-táp is akad. + két szál PCI tápcsatlás is van. Mondjuk kellett is tekergetni õket rendesen a vinyó alá.

Tuning még nincs.
Elsõ körben megpróbáltam win8-at telepíteni, de hibás lehet a lemez, 99%-nál fájlhibával kiakadt, hiába próbáltam többször is. Win7 lett belõle, de ezt is szokni kell, mi hol van az XP után. Az SSD-t elvileg beoptimalizáltam minden módon, amit a neten találni lehet, illetve kreáltam egy 640 megás Ramdrive-ot, amire a chrome fájljait nem tudom egyben átrakni. Illetve az egyik régi winyómról nem tudom a kb. 500 tematizált könyvjelzõmet áthegeszteni. Rohadt chrome, nem felhasználó-barát.

Elsõ körben ennyi, szenvedek az installokkal tovább.

Lacee86
Értem. Elgondolkodtató, amit leírtál. Örülök, h vannak még itt emberek, akik igazi érvekkel le tudják írni a véleményüket. <#eljen>

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

[NST]Cifu
Bocsánat, de hányszor kell visszamutatni a #80937 -re? Vagy a #80955 -re?

Többször is feltettem a kérdést, hogy mik az elvárások, milyen játék, milyen felbontás.

Én úgy vélem, hogy aki "jó közepes" szintet szeretne egy új gépnél, az az elkövetkezõ úgy két évben várható játékoknál FullHD szintû felbontásban szeretne High (esetleg Very High) beállításokkal játszani.

Szigorúan saját vélemény, de én egy i3-3220 v. FX-6200 szintû procit, 8 giga ramot, Radeon 7870 szintû videókártyát, SSD-t, HDD-t, korrekt procihûtõt, egy korrektebb házat és korrekt tápot írnék ehhez az elváráshoz válasznak.

Innentõl lehet fel és le is menni, mert ma még untig elég egy FX-4120 (gyári hûtõvel), 4 giga ram, Radeon 7770, SSD nélkül is van élet, és így le lehet verni az árat ~120-130e Ft szintre. De ha most veszel gépet, akkor óhatatlanul is elõre kell nézni.

Innentõl pénztárca és igényszint kérdése, hogy mit választ az ember. Ha inkább kompromisszumot köt, és beéri a "mai játék" géppel, (amit utóbb írtam,) úgy gondolva, hogy inkább majd akkor költi rá a különbözetet, ha szükség lesz rá, az is egy jó taktika.

Megértem, hogy elégedett vagy a notiddal, semmi gond nincs ezzel, de ha valaki úgy jön ide, hogy "jó közepes" gépet kér, akkor (még egyszer: szerintem) a fent leírtakra gondol, vagyis úgy két évre elõre szeretne high grafikai beállításokkal játszani. Ebben pedig a mai és a közel jövõben érkezõ játékok is benne vannak. Arra pedig nem fogadnék, hogy ehhez egy 120-130e Ft-s gép is tökéletesen kielégíti ezt az elvárást, Radeon 7770 szintû kártyával.

zico87
7770 és egy megfelelõ procival azért bármivel jól lehet játszani bár még egy gtx680-at is padlóra lehet küldeni ha azon múlik :D

Lacee86
link
Jó, nem mondom, h mindent egyformán jól visz, de én elégedett vagyok vele. Gyakorlatilag 150-ért sikerült vennem egy olyan notit, amin még elég jól játszani is lehet. Nos azért csodálkoztam azon, amit írtál, mert egy HD 7770 kb. 2,5x gyorsabb !! mint az én kis VGA-m.

Solten
AMD-vel kozel azonos arkategorias Nvidia lassabb mar egy jo ideje. Donts.

Saor Alba

Her Laca
A legjobbak:)

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

zico87
jók de az új 6-os szériában nincs középkat. így most ati(amd) a nyerõ ott van bõven választék 7770,7850 stb..persze régebbi nvidia szériás karik is jók pl.GTX460 vagy gtx560 bár inkább ati már akkor.

[NST]Cifu
Pro és kontra vannak érvek és ellenérvek. A GeForce mellett én azt mondom, hogy most leginkább a PhysX szól, csak az a gond, hogy ha bekapcsolod, akkor elkezd a kártya egy része ugye fizikát számolni grafika helyett -> kevesebb FPS. Szóval egy jó dolog, ha erõs kártyád van és olyan játékkal is játszol, ami PhysX-es. Ha ezek egyike nem teljesül, akkor annyira nem jó.

Én ATi párti vagyok most, az új 7xx0 széria szerintem kellõen eltalált.

De egyébként azonos árkategóriában a GeForce-al se nagyon nyúlsz mellé.

V43 1105
Jók, de ATI-t is simán bevállalhatod ! :)

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Jó 4 éve nem néztem utána hogy melyik márka/típus a nyerõ.

Most mi a legjobb? a Nvidia Geforce-k még mindig jók.?
[NST]Cifu
Ha a nagy nevek között nincs extrém gépigényes játék (pl. Crysis 3), akkor ez a 130-160e Ft kategória is megfelelõ (AMD FX-4100, vagy a lent említett X4 955/965 proci, Radeon 7770 kategóriájú videókártya), ha FullHD (1920x1080 v. 1920x1200 felbontás) szinten gondolkodsz.

zico87
HD7770 azért nem rossz kis kari fx4100-at helyére bármelyPhenom pl. a 955-s best buy :D

Játszani már már csak néha van idõm a meló mellet, de szeretném ha jövõ nagy nevei ( Pl. Rome TW 2. Resident 6 stb... ) jól fusson el a gépemen.

A mostani játékok közül egyedül a Witcher 2 -volt ami már komolyan megizzasztotta a gépemet. Na meg a Shogun 2 maxon.

Hétfõn nézem meg hogy a boltban mit ajánlanak. 120-130 -ezres tartományban. Ha nem nyeri el a tetszésem , majd mg áldozok rá valamennyit.

Új monitort is tervezek.
[NST]Cifu
Egy GT630M elvisz elsimítássál egy Dio3-at vagy MaxPayne3-at medium/high-on? A Dirt3 egy jól optimalizált tavalyi játék, nem feltétlen fér bele a mai játék halmazba. Az inkább a Max Payne 3 vagy az Assasin Creed 3. Azt meg azért kétlem, hogy élsimitással med/high-on játszod ezeket...

(direkt tobzódtam a 3. részekre :D)

De direkt kihangsúlyoznám, hogy a kérdés az, ki milyen játékkal játszik, milyen felbontás mellett, és milyen részletesség / fps az, amire vágyik.

Lacee86
Azért amit mondasz, azt kicsit túlzásnak érzem. 1366x768-ban a notim elviszi a mai játékokat medium-high-on élsimítással, sõt kicsit lejjebb adva egy része (pl. Dirt 3) még az 1680x1050-es monitoromon is megy. És hol van egy GT 630M egy asztali 7770-hez képest...

[NST]Cifu
Én direkt feltettem a kérdést, hogy mire szeretnéd használni, illetve kell a gépbe mert ez nagyban segít a finomításban.

Ha a mai játékokkal szeretnél 1680x1050 pixeles felbontás, vagy a felett játszani, lehetõleg magas beállításokkal, akkor olyan 200e Ft körül beszélünk. Én személy szerint ezt tekintes "jó közepes" gépnek.

120-130e Ft-ért maximum AMD FX-4100 szintû procit, 4 giga ramot és Radeon 7770 szintû videókártyát kapsz. Ez megfelel arra, hogy 1366x768-as, max. 1680x1050-es felbontásban közepes/magas beállításokkal játsz a mostani és közeli jövõben érkezõ játékokkal.

V43 1105
Én az Phenom II X4 965BE-re szavaznék.. mellé hogy HD7850,7870 , 8 Giga ram .. :-)

Sziasztok! Phenom 2 X4 965BE vagy FX6100 éri meg jobban? Alapvetõen játékra kis felbontáson /1280x1024/. Illetve ezen a felbontáson melyik lenne a legolcsób proci ami egy jobb videókártyával normálisan vinné a játékokat? Köszi

AMD Phenom II X6 1045T, 8 GB DDR3; Sapphire HD7870 2GB OC PCIE ASROCK N68C-S UCC;WDC - 500 GB - SATAII,OCZ Agility 3 SSD 64GB FSP HEXA 500W;Benq G2222HDL

200k?

A bolt olyan 120 - 130 - ra teszi egy viszonylag jó gép árát. Mondjuk az 5 éves gépem képest valószínûleg ez is komoly elõrelépés lesz.
zico87
Persze w7 akár még egy P3-as gépen is használható elég memó kell és ámen tegnap dobtam fel egy 478-as konfra 2,4 P4+768 ram és elég szépen muzsikál oké aerot offoltam azért+1-2 szolgáltatást de kevés gép van azért amin ne futna a win7 jól max persze a régebbi p3-as masinákon.

Lacee86
Nekem Pentium D + 8500 GT-vel is lazán ment a Win7, úgyh tényleg más baj van ott.

zico87
azért a winfosnak futkorászni kéne rajta bõven lehet csak 1 resi kéne persze ha gépfejlesztés akkor fazer kedves kollega által írt kb.200 amin tudsz faragni ha 1-2 dolgot a régi gépbõl átdobsz.

V43 1105
200 erõsen ajánlott .. attól függ mire szeretnéd használni.. milyen felbontást használsz, stb..

Mr_no_NaMe
Sziasztok! Van egy ezereéves e4400, 2 giga rammal, 8600 GTS. Már kezd lassulni, lassan a winfossal sem vagyok már megelégedve, vánszorog mint egy rozzant csiga...

Szerintetek mennyit kéne költeni egy olyan gépre, ami legalább még 2-3 évig kitart? SSD-re szeretnék ráállni leginkább.
franc0
Dell Ultrasharp sorozatot érdemes nézni.

U2412M vagy U2312HM.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Thx.
V43 1105
200k, ez a minimum!

zico87
igazad van sajnos újonnan drága minden hála a jó forintnak is, monitor még vga-k terén se vagyok biztos nem igazán játszok de még is mániám hogy legyen azért jó vas ha jön egy jó game, GTX690 még baromi drága GTX680 meg nem a legjobb ár/teljesítményû így lehet veszek egy 7850-et és ámen,monitora kb 60-70k-t gondoltam sacc persze ha olcsóbb az se árt.

prof:ipon.hu de pl.hardverapron(harverapro.hu) is lehet tájékozodni új és használt cuccokban.

[NST]Cifu
Ezt a kérdést is nehéz értékelni. :)

Pontosan milyen az az árlista, ami nem fedi a mai valóságot? :)

Ipon.hu, Hardverker.hu, Aqua.hu, PCX.hu

Én ezeket a boltokat ismerem és használom, vagy ott van a PH! fórumán pl. Gianni, de õ nem nagyon árlistázik, összeírod mi kell, és ír rá egy árat, hogy ennyiért tudja beszerezni.

[NST]Cifu
@Zico: 160e Ft-bõl is összehozok egy i3-2120 + Radeon 7870 konfigot, ez már egy jó közepes konfig, de nincs SSD, csak 500GB-os HDD, a ház Sharkoon Vaya, stb. Lehet spórolni itt-ott persze, de SSD-vel, normális házzal, CPU hûtõvel, stb. ez már inkább 200e Ft...

Monitor terén a kérdés, hogy mennyi a keret...

@Jetblack: A kérdésed (?) nehezen értelmezhetõ, próbáld meg átfogalmazni...

hol nézhetek meg olyan számítógép alkatrész árlistát, ami nagyjából fedi a mai valóságot?
jetblack
Jatekhoz kell a konfig a kovetkezo egy 560TI i5 2500k 1 wd black 1TB SATA2-es vinyo es G-Skill 8GBXL Ripjaws X ram

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

zico87
hát nagyban függ mire kell neki de azért sztem nem 200 a min határ azért,
zritya: a 2 értéke kb.10-12e FT

Ez a francos GTX690 ára menne le legalább egy picikét és ahoz kéne nekem valami monitor majd :D ajánlatokat várok addig mert a monitorok világát nem figyeltem.

[NST]Cifu
@Jetblack: nem ér meg. Ennyiért Corsair GS500W-os tápot veszel ugyanott, ami egy nagyságrenddel komolyabb, Tíz font pluszért pedig felsõ kategóriás, 500W-os FSP Aurum Gold-ot.

@Prof William: Pontosan mire kellene, mire használnád, és mi kell (kell-e DVD-olvasó például, vagy bill. egér is)?

Ha komplett gépben gondolkozol (monitor nélkül), házastól, mindenestõl, akkor én 200e Ft-t húznék meg alsó határnak.

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy egy Athlon II x 240, és DDR2 2gb 800mhz ram mennyit ér most kb?
Elõre is köszönöm!