Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
Amig nem tuningolsz/nincs keret egy jobb hutore,addig a gyari is megfelel de idovel mindenkepp ajanlott lecserelni.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Én az FX-6100-ra tenném a voksom, de a 965 is jó választás, viszont én személy szerint mindkettõnél lecserélném a gyári hûtõt... Az pedig újabb 6-7e Ft (pl. Cooler Master TX3 vagy Artic Cooling Freezer 64Pro).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ha nem akarsz tuningolni, akkor Asrock 970 Extreme 3 vagy Gigabyte GA-970A-DS3.
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekrõl ugat
Szeretnék új alaplapot, és új processzort venni a gépembe, két procit néztem ki: AMD X4 965 vagy AMD FX-6100. Ezek közül melyiket ajánljátok, vagy van ilyen áron ennél jobb is? Illetve ehhez tudnátok mondani egy olcsóbb alaplapot? Elõre is köszi.
Amugy a Ninja egy nagyon fasza huto,de a rogzitesi technikaja az valami borzalom.
Ezé vegyetek Noctuát <#idiota>#idiota>
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Ooooo.....legkozelebb szedem szet a gepet,akkor keszitek par kepet :D (Zalman CNPS-7000 + mATX alaplap)
A procihuto ventijenek a csatlakozojat konkretan szemoldokcsipesszel szoktam a helyere rakni,rendszerint diszlokalt csukloval :D
Amugy a Ninja egy nagyon fasza huto,de a rogzitesi technikaja az valami borzalom.
emlékeztetõül:
Gigabyte IF333 ház
Corsair GS 600 táp (az 500-as elfogyott)
Asrock z77Pro3 lap
i5 3570k proc
Scythe NINdzsááá3 rev b hûtõ (remélem elfér)
NEC AD-7280S
2*4 giga Corsair vengeance
samsung 128-as SSD a 830-as sorozatból.
A tapasztalatok:
A ház egész jó, két nagy probléma van vele:
1) A hozzá kapott két hûtõventi baromi hangos még az alaplapon a 9 fokozatú szabályozásnál 1-esre levéve is, illetve azóta kipróbáltam a régi corsair ventiszabályzómmal, azzal is hangos minimumon is. Jelenleg egyik sem mûködik, lehúztam õket a tápról, bár nincs is fent a gép oldala.
2) Nem való a nagy hûtõvel való szerelésre. A Ninja pont akkora, hogy az oldallapot még éppen rá bírom rakni. De az egyik alaplap rögzítõ csavar ugye a bal felsõ sarokban van, és azt nem igazán illik elhagyni, lévén hogy a teljes hûtõ ott terheli az alaplapot. Mondhatni fontosabb, mint az összes többi csavar. Na azt el lehet képzelni, hogyan lehet becsavarni egy ninja borda mellett a lelógó házperem alatt.
Kábelmenedzsmentje minimális, kimerül annyiban hogy az alaplapi tálca alatt lehet elhúzni az elõlapi vezetékeket. Elõny, hogy oldalról lehet betolni a vinyókat, ezért könnyebb kiszerelni, viszont a keresztbe szerelés miatt csak egy oldalról lehet a vinyókat rögzíteni. Aki nem cserélgeti sokat, annak ez nem elõny, utólag én sem biztos, hogy ragaszkodnék hozzá még egyszer. Legpraktikusabb az lenne, ha elölrõl lehetne betolni, mint egy racket.
AlaplaP:
A szívás folytatódik, a felsõ peremén van a procihûtõ tápcsatija, illetve a 8 tûs kiegészítõ tápcsati. Ami a halmozott büntetés volt:
Vagy felcsatolok minden vezetéket, és utána mégúgysem férek hozzá ahhoz a rohadt sarokcsavarhoz a ninjától, vagy felcsavarozom nagy küzdelmekkel a borda mellett, és utána a hûtõ és proci letörését veszélyeztetve szuszakolom be az egyébként nem is lapát kezemet a kis résbe, hogy a mererv vezetékeket a helyükre játsszam.
Ez a mûvelet tartott másfél óráig !!!
Szóval durva, valami zalman kerek hûtõvel biztosan nem lenne ekkora szívás. Egyébként a ninja ventijén is levettem egyesre a fordulatszámot, hangja nincs is semmi, alapjáraton 32 fokos a rendszer. Az viszont igaz, hogy ez alá nem lehet magasított bordájú memóriát berakni.
A táp: Szuper, erõsen túlméretezettnek tûnik, de semmi hangja nincs a 14-es ventinek. Most, amikor csak az és a ninja venti megy, olyan, mintha laptoppal dolgoznék.
Kígyóbõrõs burkolat, két szálon vannak sata csatik, kettõn a hagyományos tápdugók, az egyik végén bónuszban floppy-táp is akad. + két szál PCI tápcsatlás is van. Mondjuk kellett is tekergetni õket rendesen a vinyó alá.
Tuning még nincs.
Elsõ körben megpróbáltam win8-at telepíteni, de hibás lehet a lemez, 99%-nál fájlhibával kiakadt, hiába próbáltam többször is. Win7 lett belõle, de ezt is szokni kell, mi hol van az XP után. Az SSD-t elvileg beoptimalizáltam minden módon, amit a neten találni lehet, illetve kreáltam egy 640 megás Ramdrive-ot, amire a chrome fájljait nem tudom egyben átrakni. Illetve az egyik régi winyómról nem tudom a kb. 500 tematizált könyvjelzõmet áthegeszteni. Rohadt chrome, nem felhasználó-barát.
Elsõ körben ennyi, szenvedek az installokkal tovább.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Többször is feltettem a kérdést, hogy mik az elvárások, milyen játék, milyen felbontás.
Én úgy vélem, hogy aki "jó közepes" szintet szeretne egy új gépnél, az az elkövetkezõ úgy két évben várható játékoknál FullHD szintû felbontásban szeretne High (esetleg Very High) beállításokkal játszani.
Szigorúan saját vélemény, de én egy i3-3220 v. FX-6200 szintû procit, 8 giga ramot, Radeon 7870 szintû videókártyát, SSD-t, HDD-t, korrekt procihûtõt, egy korrektebb házat és korrekt tápot írnék ehhez az elváráshoz válasznak.
Innentõl lehet fel és le is menni, mert ma még untig elég egy FX-4120 (gyári hûtõvel), 4 giga ram, Radeon 7770, SSD nélkül is van élet, és így le lehet verni az árat ~120-130e Ft szintre. De ha most veszel gépet, akkor óhatatlanul is elõre kell nézni.
Innentõl pénztárca és igényszint kérdése, hogy mit választ az ember. Ha inkább kompromisszumot köt, és beéri a "mai játék" géppel, (amit utóbb írtam,) úgy gondolva, hogy inkább majd akkor költi rá a különbözetet, ha szükség lesz rá, az is egy jó taktika.
Megértem, hogy elégedett vagy a notiddal, semmi gond nincs ezzel, de ha valaki úgy jön ide, hogy "jó közepes" gépet kér, akkor (még egyszer: szerintem) a fent leírtakra gondol, vagyis úgy két évre elõre szeretne high grafikai beállításokkal játszani. Ebben pedig a mai és a közel jövõben érkezõ játékok is benne vannak. Arra pedig nem fogadnék, hogy ehhez egy 120-130e Ft-s gép is tökéletesen kielégíti ezt az elvárást, Radeon 7770 szintû kártyával.
Jó, nem mondom, h mindent egyformán jól visz, de én elégedett vagyok vele. Gyakorlatilag 150-ért sikerült vennem egy olyan notit, amin még elég jól játszani is lehet. Nos azért csodálkoztam azon, amit írtál, mert egy HD 7770 kb. 2,5x gyorsabb !! mint az én kis VGA-m.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Én ATi párti vagyok most, az új 7xx0 széria szerintem kellõen eltalált.
De egyébként azonos árkategóriában a GeForce-al se nagyon nyúlsz mellé.
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Most mi a legjobb? a Nvidia Geforce-k még mindig jók.?
A mostani játékok közül egyedül a Witcher 2 -volt ami már komolyan megizzasztotta a gépemet. Na meg a Shogun 2 maxon.
Hétfõn nézem meg hogy a boltban mit ajánlanak. 120-130 -ezres tartományban. Ha nem nyeri el a tetszésem , majd mg áldozok rá valamennyit.
Új monitort is tervezek.
(direkt tobzódtam a 3. részekre :D)
De direkt kihangsúlyoznám, hogy a kérdés az, ki milyen játékkal játszik, milyen felbontás mellett, és milyen részletesség / fps az, amire vágyik.
Ha a mai játékokkal szeretnél 1680x1050 pixeles felbontás, vagy a felett játszani, lehetõleg magas beállításokkal, akkor olyan 200e Ft körül beszélünk. Én személy szerint ezt tekintes "jó közepes" gépnek.
120-130e Ft-ért maximum AMD FX-4100 szintû procit, 4 giga ramot és Radeon 7770 szintû videókártyát kapsz. Ez megfelel arra, hogy 1366x768-as, max. 1680x1050-es felbontásban közepes/magas beállításokkal játsz a mostani és közeli jövõben érkezõ játékokkal.
AMD Phenom II X6 1045T, 8 GB DDR3; Sapphire HD7870 2GB OC PCIE ASROCK N68C-S UCC;WDC - 500 GB - SATAII,OCZ Agility 3 SSD 64GB FSP HEXA 500W;Benq G2222HDL
A bolt olyan 120 - 130 - ra teszi egy viszonylag jó gép árát. Mondjuk az 5 éves gépem képest valószínûleg ez is komoly elõrelépés lesz.
Szerintetek mennyit kéne költeni egy olyan gépre, ami legalább még 2-3 évig kitart? SSD-re szeretnék ráállni leginkább.
U2412M vagy U2312HM.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
prof:ipon.hu de pl.hardverapron(harverapro.hu) is lehet tájékozodni új és használt cuccokban.
Pontosan milyen az az árlista, ami nem fedi a mai valóságot? :)
Ipon.hu, Hardverker.hu, Aqua.hu, PCX.hu
Én ezeket a boltokat ismerem és használom, vagy ott van a PH! fórumán pl. Gianni, de õ nem nagyon árlistázik, összeírod mi kell, és ír rá egy árat, hogy ennyiért tudja beszerezni.
Monitor terén a kérdés, hogy mennyi a keret...
@Jetblack: A kérdésed (?) nehezen értelmezhetõ, próbáld meg átfogalmazni...
ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU
zritya: a 2 értéke kb.10-12e FT
Ez a francos GTX690 ára menne le legalább egy picikét és ahoz kéne nekem valami monitor majd :D ajánlatokat várok addig mert a monitorok világát nem figyeltem.
@Prof William: Pontosan mire kellene, mire használnád, és mi kell (kell-e DVD-olvasó például, vagy bill. egér is)?
Ha komplett gépben gondolkozol (monitor nélkül), házastól, mindenestõl, akkor én 200e Ft-t húznék meg alsó határnak.
Olyan kérdésem lenne hogy egy Athlon II x 240, és DDR2 2gb 800mhz ram mennyit ér most kb?
Elõre is köszönöm!