103184
1411386313.png
  • FlyHigh
    Ezeknek a k.gyors monitoroknak az a hátrányuk, hogy tn panelesek. De ezeket legalább hülyére tudják gyorsítani.
  • FlyHigh
    2 éve vettem 100-ért a 23,6"-os benq-t, 1ms 120hz plusz képernyőgyorsítás. Valami hasonlót keress sztem, lehet már olcsóbbak is.
  • aabyssx
    Pardon, még egy kiegészítés, monitorból sub 1 frame input lagosat szeretnék majd venni minimum 1 hdmi bemenettel, de nem igazán ismerem a mai modelleket sem (főleg ár/érték arányban).
  • Lacee86
    150-ből bőségesen tudsz normális gépet venni monitorostól, ha nem kell játékra. Mi több, laptopot is tudsz ennyiből, úgyh gondold ezt át.
  • aabyssx
    Sziasztok! Segítségre volna szükségem.
    Véglegesen tönkretettem a notebookomat. Vennék újat. De mivel igazából otthon nincs szükségem notebookra, lehet, hogy asztali géppel jobban járnék.
    150e-ből monitorral együtt milyen asztali cuccot vegyek?
    Játékok egyáltalán nem érdekelnek. A célom egy gép lenne, ami simán streamel, transcode-ol real time (HW gyorsítva, vagy akár anélkül) 1080p@60fps videót. Vagy a jövőben könnyen felbővíthető majd erre.
  • Gyöször
    Szerintem is 965ös teljesen jó ebbe a lapba. A VGA-t nem tudom hogy fog brilírozni, aki ismeri ezeket a játékokat majd mondjon rá valamit, megéri-e egyáltalán pénzt rakni a prociba.
  • Dodo55
    * "4-nél több maggal rendelkező cpu több" elírás, nem kell oda
  • Dodo55
    4-nél több maggal rendelkező cpu több kliens/helyi alkalmazások futtatására használt configba felesleges (ellenben szerverekbe, de tudtommal nem azokról beszélünk itt általában). Valamire való számítási teljesítményt általában egy, max. két-három feladat igényel egyszerre a felhasználás jellegéből fakadóan (nem játszol egyszerre 8 játékkal). Persze egy alkalmazás használhat és manapság a nagy részük használ is több szálat, de azok száma általában logikai korlátok által nem több 3-4-nél (elég csak arra gondolni amikor annak idején a fejlesztők kikeltek magukból, hogy a PS3 teljesítményének kihasználásához 7 szálra kell programozni).

Persze vannak kivételek, de a legtöbb hétköznapi alkalmazás egy időben egy fő feladatsort végez, amit mint mondtam logikai okokból 3-4 párhuzamos dedikált szálnál többre bontani már kurvára értelmetlen (nem hozna annyi nyereséget mint amennyi problémaforrás az ára).

A fentiek miatt szavazok tehát én inkább az Intelekre, hiába kevesebb mag van bennük, azok egyenként erősebbek.
  • Puhos
    Hát ha 1-2 év múlva szeretnél egy nagyobbat újítani a vason, akkor a Phenom addig jó választás lehet.
  • kvanta
    Köszönöm neked is meg Lacee86-nak is a gyors választ. Igazából tisztában vagyok vele, hogy mindent cserélni kellene, de ez egy áthidaló megoldás lenne, később lesz a nagygenerál a gépen 1-2 év múlva addig szeretnék elvegetálni.
    Egyébként én is a Phenom felé hajlok de szerettem volna egy kis megerősítést mástól is.
  • TomStorm
    Ja rémlik valami de ez akkor se jogosít fel másik felet,hogy fröcsögjön itt nekem ez miatt.Lehet normálisan is,mondjuk annyira nem érdekel csak visszaírtam olyan hangnemben ahogy ő tette.Csak,hogy megnyugodjon kis lelkivilágom:D

PM ment egyébként ha ráérsz olvass rá ps
  • Lacee86
    Sztem simán jó egy 4 magos Phenom, és így olcsón megúszod a fejlesztést.
  • Puhos
    Én a helyedben cserélném az alaplapot (a régi chipszett miatt), a proci inkább FX-6300 BE, és nem ártana a vga kártyát is cserélni.
  • Blum
    Nyugi...
    Talan kicsit eros lett a HSZ,de a lenyeg hogy a Skyrim HSZ-ekre szigoruan tilos valaszolni. Par oldalt visszaolvasol a topikban,akkor rajossz hogy miert :)
  • Puhos
    LOL itt van megint a kis kedvenc!!! Úgy se veszel a büdös életbe semmit se, csak trollkodni jársz ide!
  • kvanta
    Üdv mindenkinek.
    Egészen kicsi fejlesztésen gondolkozok, viszont tanácstalan vagyok, segítségeteket kérném. A jelenlegi konfigom:
    Alaplap: Asus M5A-78L-LE
    Processzor: Phenom II X2 560 (black edition, de ez mindegy jelenleg :D)
    Memória: 8 GB
    Vid. kártya: Sapphire HD 6770

A lényeg, ebből az egész cuccból egyedül a processzort szeretném fejleszteni (BF3 és 4 miatt). Viszont a tudásom eléggé megkopott mióta megvettem ezt a gépet azóta nem nagyon vagyok képben, szóval tanácsot szeretnék kérni. Eddig úgy gondoltam elég lenne ha vennék egy 4 magos phenom processzort (pl ezt: Phenom II X4 965 3.40GHz)De mivel az alaplap támogatja az AM3+ processzort is így már nem tudom ezzel járnék jobban vagy ezzel: AMD FX-6100 3.30GHz AM3+. A cél nem az a fejlesztéssel, hogy full ful HD-ben mindent kimaxolva tudjak játszani, hanem az hogy élvezhető minőségben ne 20-30 FPS-el szaladjon a játék. A keret kb 25-30.000 Ft. Az érdekel hogy menniyvel jobb az AM3+ processzor a phenomnál. Érezhetően sokkal gyorsabb lehet vagy szinte nincs különbség. Elnézést a bonyolult leírásért, és előre is köszönöm a választ.
  • TomStorm
    b+ te,idióta..
  • Blum
    Hagyjad,megkerdez egy szakembert is...:D
    Mintha mi nem ertenenk hozza. De azert minket kerdez meg eloszor :D
    Tunderi :)
  • V43 1105
  • Skyrim
    Ő legalább segített,nem úgy mint te.TomStorm.Nagyon szépen köszönöm a segítséget.Neten még útánanézek,és megkérdezek egy szakembert is.
  • V43 1105
    Ne etesd már ezt a trollgecit ennyire értetlen vagy baszd meg?
  • TomStorm
    ..fel
  • TomStorm
    Napokban húztam ki 4 Ghz-ig az X6-ot,simán:))
  • TomStorm
    Írd le most milyen géped van,mennyi a keret rá.Aztán elmondják milyen processzor kell vagy kell e váltani Intel konfigra.Valahogy így kellett volna kezdened.
    Így kapásbol én AMD 6-8core mondok auto turbo-val.Intelt még AMD létezik én sose vennék már,sem 4 magos AMD-t(6-8 mehet simán ki tudja mikor kell még az:)
    Ha van egy jó lapod és tuning barát illetve vagy 1600-as ramok akkor nálam csak AMD jöhetne szóba.
  • Calver
  • Skyrim
    Ja,és én uszítok ? Én rendesen kérdeztem valamit,és te erre agyfasz kapsz,hogy Kurva gyorsan menj innen.De egyébként a hasznos informáciokat,köszönöm szépen.
  • Skyrim
    Honnan veszed,hogy semmit nem akarok venni ? Ha neked akkora szenvedés,hogy segíts annak aki segítséget kér,és inkább elküldöd a jó anyjába,akkor nagyon tudlak sajnálni.Nem azt kértem,hogy végez kutató munkát nehogy már megerőltesd magad. -.-
  • Blum
    Jatekra mindegy mit veszel,de osszessegeben jobb az Intel. Viszont ahhoz uj lapot is kene venned. Viszont nem fogsz,mert nem is akarsz venni semmit,nem is fogsz es megint csak uszitasz mindenkit ugyhogy kurvagyorsan menj innen el.
  • Skyrim
    Hello.Egy új processzoron gondolkozok,és ebben szeretnék tanácsot kérni.A mostani processzorom AMD Athlon 4 magos 2,6Ghz-es.Az lenne a kérdésem,hogy Az AMD,vagy az Intel processzor jobb játék használatra ? Valami olyan processzort keresek ami 4 magos,és 3Ghz-nél nagyobb.Előre is köszönöm a segítséget.
  • V43 1105
    3570, 3570k vagy 4670, 4670k ..
  • SalsaTeacher
    Na még meggondolom, köszi.
  • V43 1105
    Ha belefér akkor i5-öt vennék.
  • SalsaTeacher
    Érdeklődnék, hogy egy GTX 770 kihajtásához elég-e egy AMD FX-6350@3,9GHz vagy ehhez már mindenképp valami sokkal zsebbenyúlósabb i5 vagy i7 kell?
  • V43 1105
    Egyáltalán nem hangos a giga, csak miután megdöglött a Windforce 3-as HD6970-em anno nem szívesen ajánlom. :D
  • FlyHigh
    Gondolom a giga a leghangosabb a 3 kisebb venti miatt. Pár ezrest pluszba megérheti az MSI vagy ASUS?
  • V43 1105
    ASUS,MSI.
  • FlyHigh
    Melyik GTX760oc-nak lehet a legjobb hűtése? Mert ahogy nézem a giga-msi-asus ugyan azt tudják, csak a hűtőjük más.
  • elitehun
    Igen, ezt meg is csináltam. lecsökkentettem a D-t. Megcsinálta (újraindult a gép stb), viszont a c-hez nem tudtam, ezt hozzáadni
  • Calver
    a probléma szerintem abban rejlik, h előtte le kell csökkentened a partíció méretét, mégpedig úgy, h az elejéről lecsapsz egy darabot. nem ismerem a programot amit írtál, de kellene benne olyan lehetőségnek lennie, amivel átméretezheted D partíciódat - utána tudod megnövelni rendszerpartíció méretét.
  • elitehun
    hát, ugye particionálva van a meghajtó, és igen a D-n van hely. Oké, megpróbálom azzal a progival is amit ajánlottál.